Χ@ΣΜ@ΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ – ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΣΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΠΝΟΥ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ “ΗΡΩΕΣ” ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Κοινοποίηση:
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Βαρυμπόμπη και στο Κρυονέρι, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

    Ο καπνός και τα μικροσωματίδια που βρίσκονται στον αέρα μετά τις φωτιές είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό του ανθρώπου. Εξ ου και οι παροτρύνσεις των ειδικών να κλείνουμε παράθυρα στα σπίτια.

    Ο Κούλης πάντως, ως πρωθυπουργός “φάντης μπαστούνι”, που έσπευσε να πάει στο επιχειρησιακό κέντρο στη Βαρυμπόμπη, πήγε προφυλαγμένος όσο καλύτερα μπορούσε. Και αυτό γιατί, ο πρωθυπουργός μας φορά μάσκα n95 και όχι την συνήθη πάνινη για την προστασία του από μικροσωματιδια καπνού και αιθάλης.

    Οι λοιποί διασώστες και πυροσβέστες φορούν χειρουργικές μάσκες, οι οποίες δεν παρέχουν τέτοια προστασία, παρά μόνο για τον κορωνοϊό.

    Συνέπειες έκθεσης σε μικροσωματίδια αιθάλης και καπνού είναι ερεθισμός, αλλεργίες, χρόνιος βήχας, δύσπνοια, αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

    Όταν δε έχουν καεί και σπίτια, τα μικροσωματιδια αυτά είναι ακόμα πιο τοξικά.

    Ο Κούλης και ο Χαρδαλιάς, φόρεσαν τις μάσκες τις… καλές, μην τυχόν και αρρωστήσουν, αλλά δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τους πυροσβέστες και διασώστες στην περιοχή  με μια μάσκα n95.

    Όπως αναφέρει και η Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία για τις βλάβες του καπνού: “Η χρήση της γνωστής χειρουργικής μάσκας που χρησιμοποιούμε για την πανδημία δεν προστατεύει από την εισπνοή μικροσωματιδίων 2.5. Μόνο οι ειδικές μάσκες Ν-95 καλά εφαρμοσμένες παρέχουν καλύτερη προστασία”.

    Δείτε τα όσα λέει η ΕΕΑ εδώ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. με τα χερια στις τσεπες η μαλακω

    2. κάψτε τον μαλακοκαρνάβαλο Κούλη, πετάξτε τον κι αυτόν και τον άλλο ηλίθιο τον Τσίπρα

    Comments are closed.