ΧΙΟΣ, ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ, ΤΡΑΓΚΑΣ: ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ – ΤΙ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PALMOS ANALYSIS

    Κοινοποίηση:
    xios_tragas_kranidiotis

    Το υπό ίδρυση κόμμα του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, είναι το τρίτο κατά σειρά στα δεξιά της ΝΔ μετά από εκείνα του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Γιώργου Τράγκα και το πιο «αντιδραστικό» σύμφωνα με τον Πασχάλη Τεμεκενίδη, διευθυντή ερευνών της Palmos Analysis ο οποίος απαντά μιλώντας στο tvxs, για το πως θα επηρεάσουν τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τα κόμματα αυτά στην πορεία προς τις εκλογές.

    Αναλύει επίσης τι λένε οι μετρήσεις για τις «δεξαμενές» ψηφοφόρων στις οποίες στοχεύουν, το τι σημαίνει για την κοινωνία να επανέρχεται η αμφισβήτηση του κοινοβουλευτικού συστήματος μέσα από τη ρητορική ορισμένων εξ’αυτών και ποια κατά τη γνώμη του είναι η τύχη τους στις επόμενες εκλογές.

    Ο Στ. Χίος προανήγγειλε την ίδρυση του κόμματός του που θα ονομάζεται «Λαϊκή Δεξιά Πατριωτική Κίνηση». Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεται κατά τη γνώμη σας με δεδομένο το προφίλ του μέσα από την παρουσία του στον τύπο;

    Έχω την εντύπωση ότι ο ίδιος ο τίτλος που επελέγη προσδιορίζει με αρκετή σαφήνεια τη στόχευση του εγχειρήματος. Προφανώς θεωρείται ότι υπάρχει μια δεξαμενή ψηφοφόρων στα δεξιά της ΝΔ, με ακροδεξιά και εθνικιστικά χαρακτηριστικά, η οποία τα προηγούμενα χρόνια καλύπτονταν και εκφράζονταν εκλογικά και από τη Χρυσή Αυγή και η οποία είναι πλέον “ορφανή” κομματικά.

    Ειδικά με τη στρατηγική επιδίωξη της ΝΔ και του πρωθυπουργού να κυριαρχήσουν στο κέντρο – κάτι που σημαίνει σχεδόν υποχρεωτικά μετριοπάθεια και αποστάσεις από ακραίες τοποθετήσεις – ο χώρος αυτός θεωρείται ότι βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης.

    Ο Στ. Χίος δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθούν τα άτομα που θα στελεχώσουν το εγχείρημα, «οι οποίοι θα είναι επαγγελματίες και όχι τεμπέληδες, με καθαρό ποινικό μητρώο που αντιτίθενται στον κοινοβουλευτισμό όπως είναι σήμερα». Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ανάδειξη κομμάτων που αντιτίθενται ευθέως στο κοινοβουλευτικό σύστημα;

    Στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν πολιτικο-ιδεολογικές τάσεις, εμφανίζεται ένα σημαντικό, διψήφιο ποσοστό πολιτών που δεν τοποθετούνται στον άξονα Αριστερά – Δεξιά, θεωρώντας ότι δεν εκφράζονται από μια τέτοια ιδεολογική κατηγοριοποίηση.

    Παράλληλα, σημαντικό τμήμα αυτών δείχνουν έντονη καχυποψία έναντι των θεσμών, ακόμα και του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, μια τάση που εμφανίστηκε και διογκώθηκε κατά την περίοδο των μνημονίων, ως έκφραση αγανάκτησης για την οικονομική κατάρρευση και τις βάναυσες συνέπειές της σε σημαντική μερίδα του πληθυσμού της χώρας. Το τμήμα αυτό εκφράστηκε και εκλογικά μέσα από την ψήφο στη Χρυσή Αυγή τα προηγούμενα χρόνια και προφανώς δεν έχει εξαφανιστεί με την καταδίκη του κόμματος αυτού και των βασικών στελεχών του από τη δικαιοσύνη.

    Δεξιά της ΝΔ υπάρχουν μέχρι στιγμής τρία κόμματα ενόψη των επόμενων εκλογών. Η «Νέα Δεξιά» του Φ. Κρανιδιώτη, το «Κίνημα ελεύθερων ανθρώπων» του Γ. Τράγκα και το νεοσύστατο του Στ. Χίου. Ποιες είναι οι ποιοτικές διαφορές τους;

    Τις διαφορές θα τις δούμε βέβαια στην πορεία, όσο τα κόμματα θα ξεδιπλώνουν τις θέσεις τους και θα τις επικοινωνούν στο εκλογικό σώμα. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι μια προφανής διαφορά των υφιστάμενων σχημάτων με το νεοσύστατο κόμμα του κ. Χίου, είναι η πιο αντισυμβατική, αντισυστημική, επιθετική επικοινωνία – με βάση την εμπειρία από την παρουσία του κ. Χίου στη δημοσιογραφία – του τελευταίου.

    Θα ήταν, νομίζω, λάθος όμως να “τσουβαλιάσουμε” τα σχήματα αυτά: οι διαφορές τους θα φανούν στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές.

    Το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων ψηφοφόρων, είναι μία από τις «δεξαμενές» στις οποίες ελπίζουν; Τουλάχιστον το ποσοστό εξ’αυτών που φαίνεται να τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ.

    Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν έχουν την ίδια στάση έναντι του εμβολιασμού κατά της COVID19. Αναφερόσαστε προφανώς σε εκείνη την μερίδα των ανεμβολίαστων πολιτών που αρνούνται να εμβολιαστούν είτε υιοθετώντας θεωρίες συνομωσίας, είτε θεωρώντας την άρνηση εμβολιασμού πράξη αντίδρασης στο “σύστημα” και τους θεσμούς κτλ.

    Είναι ενδιαφέρον ότι σημαντικό ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών τοποθετούνται στο ακροδεξιό τμήμα του άξονα Αριστερά – Δεξιά και, ακόμη περισσότερο, στο τμήμα εκείνο των πολιτών που δεν τοποθετούνται στον άξονα, το τμήμα αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Συνεπώς, με την έννοια αυτή, όντως φαίνεται ότι οι δεξαμενές ψηφοφόρων που απευθύνεται ένα κόμμα που αμφισβητεί το κοινοβουλευτικό σύστημα, περιέχουν και σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων που αρνούνται τον εμβολιασμό κατά της COVID19 υπό την έννοια που περιέγραψα παραπάνω.

    Ποια είναι η τύχη των κομμάτων αυτών κατά τη γνώμη σας με δεδομένο το ότι στις επόμενες εκλογές θα πάμε με απλή αναλογική;

    Απλή αναλογική αλλά με έναν σημαντικό αστερίσκο: το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή παραμένει. Συνεπώς η εμφάνιση πολλών σχημάτων που διεκδικούν τον χώρο που τοποθετείται στα δεξιά της ΝΔ αλλά και στον χώρο που κάλυπτε παλιότερα η Χρυσή Αυγή μάλλον θα καταστήσει δυσκολότερη την επίτευξη του 3% για κάποιο από αυτά.

    Η αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης λόγω της απλής αναλογικής από την άλλη, θα ενισχύσει ενδεχομένως μικρότερα κόμματα που θα θεωρηθεί ότι μπορεί να έχουν συμπληρωματικό και άρα αποφασιστικό ρόλο στην κατεύθυνση και τον προσανατολισμό μιας Κυβέρνησης συνασπισμού κομμάτων. Συνεπώς, ναι, η απλή αναλογική δημιουργεί προοπτικές για μικρότερα και νεοπαγή σχήματα αλλά ταυτόχρονα το όριο του 3% δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθειά τους, καθώς ο χώρος που διεκδικούν δεν είναι τόσο ευρύς ώστε να “αντέχει” την πολυδιάσπασή του.

    Πως θα επηρεάσει η ύπαρξή τους τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης;

    Νομίζω πως είναι προφανές ότι η εμφάνιση τόσων σχημάτων στα δεξιά της ΝΔ θα την υποχρεώσει να κινηθεί προσεκτικά και να δημιουργήσει πολιτικά και επικοινωνιακά αναχώματα για να περιορίσει τις διαρροές. Ωστόσο, θα είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας, καθώς είναι γνωστό ότι η μάχη της εξουσίας για τα κόμματα που τη διεκδικούν κερδίζεται στο κέντρο.

    Παράλληλα, η εμφάνιση σχημάτων με αντισυμβατικό, αντισυστημικό και οξύ πολιτικό λόγο, ενδεχομένως να ωθήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ειδικά τα πιο μικρά, σε μια πιο “λαϊκίστικη” προσέγγιση επικοινωνίας προκειμένου να κερδίσουν ή, έστω, να διατηρήσουν δυνάμεις στην μάχη της ψήφου “διαμαρτυρίας”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    63 Σχόλια

    1. Το συμπερασμα ειναι, αυτο που γραφουμε πολλοι, οτι με τοσα κομμαμα στα δεξια θα παρει απο ενα ποσοστο το καθενα και δεν θα μπει κανενα στη βουλη. Δυστυχως αν δεν υπαρξει συνεργασια αυτο θα συμβει. Τραγκας, Χιος, Βοβολης και Βελοπουλος ειναι οτι πιο ρεαλιστικο. Ο Κας δεν συνεργαζετε με κανεναν, θελει να ειναι αυτος ο αποκλειστικος εκφραστης των πατριωτων. Απο την αλλη ο Φαιλος-Τζημερος ειναι τερμα αμερικανολαγνοι και εμβολιολαγνοι και μεχρι προσφατα εγλειφαν τον μητσοτακη.

    2. Ολη αυτη η διασπαση του πατριωτικου χωρου,κάνει τον γουρλωματη να τριβει τα χερια του.Ξυπνατε επιτελους και ενωθειτε κατω απο ενα κομμα με ενα αρχηγο!!

    3. ΟΛΟΙ μαζί μακριά από ιδεολογίες και τα ρέστα. μόνο η έξοδο από το Ευρώ. εγώ αυτό θέλω να ακούσω. μέσα στο ευρώ δεν κάνουμε

    4. Eδω βλεπουμε το κλασσικο ‘ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ’ !

      Με ολες αυτες τις ‘ομαδες’ / κομματα, ειναι βεβαιο οτι πολλα απο αυτα ΔΕΝ θα μπουν στην βουλη, αν δεν πιασουν το απαιτουμενο μινιμουμ.
      Αυτο σημαινει ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του μεγαλυτερου μεχρι τωρα δεξιου κομματος που βρισκεται κιολας στην βουλη, της Ελληνικης Λυσης.

      Αν αντιθετα, ΟΛΟΙ τους κατεβαιναν ΕΝΩΜΕΝΟΙ σαν ενα ‘μπλοκ’ (οπως εκανε ο Συριζα παλια, με τους συνασπισμους του και καταφερε να κυβερνησει), τοτε θα υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα οχι μονο εισοδου στην βουλη αλλα και ρολου αξιωματικης αντιπολιτευσης.

      Ενωμενοι μπορουν να επιτυχουν το ακατορθωτο.
      Χωρισμενοι θα διαλυθουν στα εξ’ οσων συνετεθησαν…

      ΞΥΠΝΑΤΕ! Μας θελουν κομματιασμενους σε μικρα κομματα για να μπορουν να κοιμουνται ησυχοι.

    5. Εγώ βλέπω ότι όλες αυτές οι κινήσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της νουδούλας και του Μητσοτάκη.
      5-6 κόμματα δεξιά της θα μοιραστούν ένα 10% άντε να καταφέρει να μπει στη Βουλή και πάλι ο Βελόπουλος που έχει τη στήριξη της νουδούλας γιατί ξέρει ότι στη δύσκολη στιγμή θα τη στηρίξει.
      Ένα δυνατό κόμμα όμως και όχι έξι θα μπορούσε να αποσπάσει άνετα 10 και 15% με προοπτικές να φτάσει ακόμη πολύ πιο ψηλά. Και μετά τις εκλογές θα αναρωτιόμαστε τι έγινε και που είναι οι πατριώτες.
      Όσο για τη σβάστικα του Κασιδιάρη ας μην ξεχνάμε που ήταν ο Βορίδης , ο Πλεύρης και πολλοί άλλοι που έχουν γίνει επίλεκτα μέλη και Υπουργοί στην Κυβέρνηση.

      1. Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ, Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΑΝ, ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ-ΝΑΖΙΣΜΟ!
        ΟΥΤΕ ΚΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΛΙΑ!
        Η Χ.ΑΥΓΗ ΉΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΦΙΛΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ!

    6. Ο Βελόπουλος πάει με πλάτες Σαββίδη για αυτό κάνει αναφορές στο Μαρινάκη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ κ σε πολλά άλλα συμφερόντων Σαββίδη…ότι γίνεται στο ΠΑΟΚ το μεταφέρει στη Βουλή κ μετά τον έχει πρώτη μούρη τo SDNA

    7. Στέφανε γιατί όχι σε αυτούς που δεν έχουν “καθαρό ποινικό μητρώο”?
      Αυτός ο διαχωρισμός μου κάνει σαν τον διαχωρισμό εμβολιασμοί / αρνητές.
      Να σου θυμίσω Στέφανε πως ο Αρχαιοκάπηλος Μητσοτάκης σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με την βίλα του στην Κρήτη, έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

    8. ΟΥΤΕ ΚΛΑΣΙΔΑΔΙΑΡΑ ΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟ ΤΡΑΓΚΑ ΟΥΤΕ ΦΑΙΛΟ ΚΟΥΡΑΔΙΩΤΗ. ΜΟΝΟ ΣΤΕΦΑΝΑΡΑ.ΤΕΛΟΣ.

    9. Εγώ θα ψηφίσω Φαήλο – Τζήμερο. Όσο αφορά τον Κασιδιάρη με τη σβάστικα στο μπράτσο μην φάτε…

      1. Η σβάστικα είναι αρχαίο σύμβολο, τώρα τι την έκανε ο Χίτλερ είναι άλλο θέμα

        1. Μπορεί να είναι αρχαίο σύμβολο η σβάστικα αλλά ο Κασιδιάρης την έκανε στο μπράτσο του γιατί του είχε κάψει τα μυαλά ο χωρίς αμφιβολία νεοναζί και θαυμαστής του Χίτλερ και του εθνικοσοσιαλισμού, ο Μιχαλολιάκος. Μη πας πουλάς παραμύθι λοιπόν.

      2. MONO ΦΑΗΛΑΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΥΓΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

    10. Καλώς κάνει ο ΣΧ και δε συμπεριλαμβάνει Κλασιδιάρροια. Αυτή δεν ανήκει στα δεξιά της ΝΔ, αλλά στον πισινό του Χίτλερ.

    11. Καλή δημοσιογραφια ο Χίος αλλά νομίζω ο Κασιδιάρης με δικό του κόμμα και σε 3 χρόνια το πολύ θα είναι έξω από την φυλακή. Πιστεύω μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά γιαυτό και θα τον ψηφίσω. Έχει τα χαρακτηριστικά να ηγηθεί όχι μόνο του κόμματος αλλά και ολόκληρης της χώρας. Αρα Έλληνες για την Πατρίδα.

    12. Δεξιά της ΝΔ χίλια κομμάτια… Γιαυτό δεν πρόκειται ποτέ να δούμε πατριώτη πρωθυπουργό. Οι πατριώτες τρώγονται μεταξύ τους από αρχαιοτάτων χρόνων γιατί ο καθένας τους την έβλεπε και αρχηγός ενώ ήταν στούρνος….

    13. Η μόνη λύση είναι η Ένωση: Κασι, Χίος, Φαηλος, Τραγκας, Τζήμερος, Μπογδάνος, Λαγός. Κ με απορρόφηση κ των ψήφων του Βελόπουλου, ΧΑ, Λαος, Καμμένου. Μιλάμε για 10%+ εύκολα ! Ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ;;

      1. ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?….. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

        1. Ναι ρε φίλε καλά τα λέει. Σιγά τις διαφορές που έχουν. Δευτερεύουσης σημασίας οι διαφορές μπροστά στο όφελος που μπορεί να φέρει μια ένωση. Τρολ είσαι ή πιστεύεις όντως ότι πρέπει να σπάσουν οι ίδιοι φηφοφοροι σε 10 κομμάτια?
          Μόνο με Κασιδιαρη διαφωνώ που δε χωράει πουθενά λόγω του παρελθόντος του

    14. Πολλές δεξιές, απο1- 2,5%*8 = 18%. Κρίμα που δεν γίνεται μια ενωση

    15. μακρια απο τραγκα και βελοπουλο για ευνοητους λογους ψαξτε το

    16. Ενωθείτε …………ενωθειτε να τους διαλύσετε ! Να πάνε στα τσακίδια οι βρωμιάρηδες!Αρκετά με λολους αυτους ..ιδιοι και ιδιοι τοσα χρονια ..παραπάει! Τώρα οιυ τα σκάτωσαν ενωθείτε να δούμε ασπρη μέρα ! Μπουχτησαμε με τους σκατιάρηδες@

    17. Θα σας γλεντησει ολους ο μεγαλος ηγετης Κυριακος Βελοπουλος….Νομιζετε οτι θα κοψετε το μεγαλυτερο ρευμα που εχει. Πλαναστε…

      1. Περίμενε να ξαναδείς τον Βελλοπουλο στη βουλή.

        1. Θα τον ξαναδω και με διψηφια ποσοστα…Ηδη ειμαστε πανω απο 10%….. Ειχε βγει προσφατα και το ειπε ο Μυλωνακης και το στελεχος μας ο Σπινος…Ολοι οι αλλοι ανυπαρκτοι δεν θα παρετε ουτε 3%

    18. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΣ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΙ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

    19. Θέλω Χίο / Κασιδιάρη / Τραγκα, οικογένεια !

    20. Ποιος τραγκας και ποιος κρανιδιωτης ρε πατε καλα; αυτοι ειναι ψεφτο πατριωτες μακρια απο αυτους Στεφανε μακριά…συνεργασια μονο με τον Λιακο.

    21. Όλοι οι Έλληνες ας ενώσουμε τις δυνάμεις στα μικρά κόμματα να γίνουν εξουσία
      Και να μήν κάνουμε διαχωρισμούς και σπέρνουμε διχόνοια όπως μας έχουν κάνει τα κόμματα που κυβερνούν όλοι ενωμένοι θα τους πετάξουμε έξω

    22. 3 κομματα;;; Θα μοιραστούν οι ψήφοι …ολοι κάτω του 3% και θα τους αρπάξει το πρώτο κόμμα…ολοι μαζί ένα κόμμα κάνετε

    23. Μόνο Κασιδιάρης τα αλλά είναι ανέκδοτα και κάνουν εσκεμμένα κακο

    24. Με το χαζο μυαλο μου σκεφτομαι και καταληγω στο εξης. Δεξια της νδ υπαρχουν αυτη τη στιγμη τραγκας-κρανιδιωτης-βελοπουλος-βοβολης-κασιδιαρης-χρυση αυγη. Απο αυτα τα 6 κομματα μονο του κασιδιαρη δειχνει οτι θα μπει στη βουλη αφου στις δημοσκοπησεις λαμβανει περιπου 2.50 %. Και του βελοπουλου με ποσοστο περιπου στο 4%. Τα υπολοιπα κομματα λαμβανουν περιπου 1% εκαστο. Ο κυριος χιος θα ρουφηξει σχεδον ολα τα ποσοστα απο τους λαγους της νδ. Βλεπε τραγκα-κρανιδιωτη-βοβολη θα τραβηξει και ενα μερος του βελοπουλου και θα συνεργαστει με τον κασιδιαρη για να μπουν στη βουλη και με μεγαλο ποσοστο. Ο χιος θα ηγηθει της συνεργασιας και μολις βγει ο κασιδιαρης απο τη φυλακη θα αναλαβει αυτος. Εγω τον χιο τον συμπαθω αλλα πιστευω πως το μελλον ανηκει στον κασιδιαρη.

      1. Σεναριο επιστημονικης φαντασιας…Θα προσκυνατε Βελοπουλο θελετε δεν θελετε…Ο μεγαλυτερος ηγετης που εχει βγαλει αυτην την χωρα μετα τους αγωνιστες του 21 και το 40

    25. O ΚΟΥΛΗΣ εχει χασει τον υπνο του…..εχει μεγαλες διαρροες εκ δεξιων του αλλα και προς το κιναλ…..
      και αυτο που δεν καταλαβαινει ειναι οτι παρα πολλοι οριτζιναλ ΝΔατες θα τον τιμωρησουν σκληρα φευγοντας προς τα δεξια του.
      για μενα ταβανι αυτη την στιγμη η ΝΔ εχει το 25 τοις εκατο

    26. Μονο ο Ηλιας Κασιδιαρης ειναι ο μοναδικος ηγετης που φοβαται το συστημα της νεας ταξης πραγματων ψηφιζουμε ΕΛΛΗΝΕΣ

    27. Ψηφιζουμε Κασιδιαρη εστω για βγει απο τη φυλακη Ειναι παρανομα μεσα και ειναι αμαρτια ενας λαμπρος νεος αγωνιστης να τιμωρειται χωρις εγκλημα

      1. Τι παράνομα μέσα. Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όχι για τα πολιτικά του πιστεύω.

        1. Όχι φίλτατο προβατάκι για τα πολιτικά του πιστεύω κατηγορείται στην ουσία τα υπόλοιπα είναι παπάρια εντολές

      2. Τι εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο ΚΛΑΣΙΔΙΑΡΗΣ είπαμε;

        1. Χαστούκισε την Κανέλλη. Είναι ο εθνικός χαστουκιστης, αυτός και η Αθήνη.

    28. ΔΛΔ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΠΤ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΙΛΟΤΙΝΕΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΡΟΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΣΤΕ ΑΜΙΛΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ……

    29. Το πολύ 18 μήνες θα κρατήσει η κόλαση ακόμα… πόσο γ@@@σι ακόμα μπορεί άραγε να μας ρίξει αυτή η τυραννική αυταρχική κυβέρνηση που εκλέξαμε;
      Μην μασάτε. Μην καταπίνετε. Μην επιτρέπετε

    30. ΜΟΝΟ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ)

    31. Καλή κίνηση. Αλλά γίνατε πεντακόσια κομματα. Ποιόν να πρωτοψηφίσουμε; Θέλω κ Χίο κ Κασιδιάρη , Τραγκα κ Βελόπουλο μέσα στη Βουλή.. Ενωθείτε..

    32. Άλλο που δεν ήθελε ο Κούλης, να υπάρχει πολυδιάσπαση στα δεξιά της ΝΔ για να μην πιάσει τελικά κανένας το 3%. Το ξέρει το κόλπο η ΕΥΠ (υπό τον προσωπικό έλεγχο του Κούλη) και τα πρακτοράκια της που έχουν βολέψει τις γυναίκες τους σε γραφεία.

    33. Εχει ξοφλησει ο εγωισταρος κασιδιαρης….100 με 150 ψεκ τον υποστηριζουν μεγιστο….στο πηγαδι της ληθης για παντα ο αεργος ατριχος γραβατακιας

    34. Κ. Χίο μόνο που χρησιμοποιειτε τη λέξη δεξιά στον πολιτικό σας φορέα, είστε καταδικασμένος σε αποτυχία. Μην ξεχνάτε ότι ο λαός δεν ξεχνα τί σημαίνει δεξιά. Δεν ξεχνα ότι ξεπούλησε την Κύπρο που “κείται μακράν”,δεν ξεχνα ότι ενομιμοποιησε το εθνοπροδοτικο κκε,δεν ξεχνα ότι καταδίκασε σε φτώχεια το Έθνος μας μέσω των μνημονίων,δεν ξεχνα ότι ουσιαστικά ποινικοποιησε το πατρίς θρησκεία οικογένεια,δεν ξεχνα το κυνήγι των αυθεντικών εθνικιστών πριν δεκαετίες προκειμένου να αρπάξει ψήφους ψευτοσοσιαλιστων, και πολλά άλλα που η ιστορία δε θα ξεγράψει. Συνεπώς η χρήση του όρου δεξιά δεν θα σας βοηθήσει γιατί παραπέμπει σε αμαρτωλό παρελθόν.

    35. Στα σχολια στο youtube και στο διαδικτυο αυτοι που σε στηριζουν και ηδη λενε οτι θα σε ψηφισουν διαχωριζουν την θεση τους οτι θα το κανουν οχι γιατι ανηκουν στη δεξια αλλα γιατι τους εμπνεεις εμπιστοσυνη με τον πυρινο και to the point λογο σου και με το γεγονος οτι η αποπειρα ανθρωποκτνιας εναντιων σου δειχνει περιτρανα οτι εισαι καθαρος για αυτο δεν σε θελουν ζωντανο. Αυτο που δεν εδωσαν σημασια στη αναλυση ειναι οτι εσυ εισαι λαοφιλης πλεον για πολυ ειδικους και πατριωτικους λογους και αυτο ηδη σου δινει σημαντικο προβαδισμα σε σχεση με τους αλλους υποψηφιους δεξιων κομματων

    36. Καμία αναφορά στο κόμμα του Η. Κασιδιαρη δεν έχουμε από την έρευνα; Και γιατί; Το κόμμα αυτό στις δημοσκοπήσεις έχει ένα ποσοστό το 2 ή 2,5% και εδώ δεν γίνεται αναφορά, θελω να πιστεύω ότι δεν είναι εσκεμμένη η μη αναφορά.

    37. ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΧΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ 3 %. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ?

      1. ο κασιδιάρης έχει κάνει άνοιγμα στους αρμένιους και στον κάθε λαθραίο και νοθεύει τις δημοσκοπήσεις όπως και τα άλλα συστημικά κόμματα.

      2. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ…. ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑ ΔΛΔ?……..
        ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ.
        ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙ ΕΙΠΑΜΕ…. ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ…….
        ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΤΗΛΕΚΑΡΤΑ……ΜΗ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ……

      3. ΠΛΕΟΝ ΑΔΕΡΦΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ….ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ;;;;

      4. Έλα ντε γιατί δεν τον αναφέρει… ότι ενοχλεί και δεν μας συμφέρει το πετάμε… αντί να υπάρχει ένωση πάλι ο καθένας την παρτη του κοιτάει…

    38. Εγω δεν θεωρω οτι μπηκατε σφηνα στο προεκλογικο καναβατσο ευελπιστωντας να κερδισετε συνωμοσιολογους και αντισυστημικους αντιρρησιες η μονο ακραιους ακροδεξιους . Υποτιμαει τους ψηφοφορους σας αυτη η τσουβαλιοποιηση των δεξιων παραταξεων που πανε να κερδισουν οπως λεει το αρθρο ψηφους απο τους πιο ακραιους ψηφοφορους της ΝΔ. Εσεις Κυριε Χιο εχετε κερδισει την ευνοια μεγαλου ποσοστου του Ελληνικου Λαου που δεν εχει καμια σχεση με την δεξια παραταξη με τις θεωριες συνωμοσιας και με με ακραιες ιδεοολογιες ομως παραταυτα αναζητα την αλλαγη και σας εμπιστευεται να οδηγησετε εσεις το τιμονι αυτη της ταλαιπωρης χωρας. Λαθος κανει το αρθρο σε σχεση με σας. Δεν νομιζω οτι οσοι ψηφισαν Τσιπρα και τον εκαναν πρωθυπουργο ηταν ακροαριστεροι . Ηθελαν μια ουσιαστικη αλλαγη την οποια βεβαια δεν πηραν ποτε αλλα για αυτο του εδωσαν ψηφο εμπιστοσυνης.Εσεις ειστε ενα σοβαρο εντιμο μορφωμενο ατομο που χωρις να ειστε στη πολιικη αρενα καταφερατε με το πολιτικο σας ρεπορταζ και μεσω του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ουσιαστικα να δημιουργουσετε πολιτικη και κοινωνικη αφυπνιση. Δεν ειστε ενας τυχαιος που αποφασισε να κατεβει στι εκλογες. Προς τιμην σας περιμενατε χρονια ωσπου να ωριμασει αυτη η αποφαση και θεωρησατε οτι τωρα ειναι το ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ να γινει πραξη! Χιο μην ακους τιποτα κλεισε τα αυτια σου στα τρολ και συνεχεισε οπως εσυ ξερεις !

    39. Για μενα μόνο κασιδιαρης και Χίος , κανένας αλλος

    Comments are closed.