ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΙΣΘΟΙ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΤΗΣ – ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ “ΕΘΑΨΑΝ” ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΞΙΜΟΥ

    Κοινοποίηση:
    anthropoi-skoupidia-600x398

    Βαρυχειμωνιά διαρκείας στο πορτοφόλι των Ελλήνων με τα επίσημα στοιχεία της Statista για τους μέσους ετήσιους μισθούς στην ΕΕ να είναι απογοητευτικά. Η χώρα μας αναδεικνύεται ουραγός μεταξύ των 27 κρατών μελών του μπλοκ, ευρισκόμενη χαμηλότερα ακόμα και από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Δείτε τα στοιχεία που δεν θα σας πει κανένα άλλο συστημικό ξεπουλημένο ΜΜΕ.

    Εργαζόμαστε πολύ, πληρωνόμαστε λίγο

    Συγκεκριμένα, οι μέσοι ετήσιοι μισθοί στην ΕΕ (2022) κυμαίνονταν από 73.642 ευρώ στην Ισλανδία μέχρι 24.067 ευρώ στην Ελλάδα. Η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της σχετικής λίστας πίσω από την Τσεχία όπου ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 30.967 ευρώ, την Πορτογαλία με μέσο μισθό στα 29.540 ευρώ, την Ουγγαρία με 26.377 ευρώ, αλλά και τη Σλοβακία με 24.337 ευρώ.

    pinakas-4

    Η εξήγηση για την κατρακύλα της Ελλάδας, σύμφωνα με το Euronews Business, είναι ότι η συνολική οικονομία και η αγορά εργασίας εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανακάμψει από την κρίση δημόσιου χρέους, με αποτέλεσμα οι μέσοι μισθοί και οι κατώτατοι μισθοί να είναι πολύ χαμηλότεροι από την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδού λοιπόν η “ανάπτυξη” του Μητσοτάκη.

    Ο μέσος ετήσιος μισθός, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

    Σύμφωνα με τη Eurostat, το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ ήταν 30,5 ευρώ. Ο μέσος ετήσιος μισθός για τους άγαμους υπαλλήλους χωρίς παιδιά 26.136 ευρώ και τα ζευγάρια εργαζομένων με δύο παιδιά είχαν κατά μέσο όρο 55.573 € ετησίως.

    Όσον αφορά τις ώρες εργασίας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2022, οι εργαζόμενοι ηλικίας από 20 έως 64 ετών εργάζονταν 37,5 ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Οι μέσες συνήθεις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα διαφέρουν με τη μεγαλύτερη εβδομάδα εργασίας να συναντάται στην Ελλάδα (41 ώρες). Ακολουθεί δεύτερη η Πολωνία (40,4 ώρες) και τρίτη η Ρουμανία και η Βουλγαρία με 40,2 ώρες εβδομαδιαίως. Αντίθετα, η Ολλανδία είχε τη συντομότερη μέση εβδομάδα εργασίας (33,2 ώρες), ακολουθούμενη από τη Γερμανία (35,3 ώρες) και τη Δανία (35,4 ώρες).

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε πανευρωπαϊκή έρευνα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), στη οποία καταγράφεται μείωση των πραγματικών μισθών κατά 0,2% το 2023 στην Ελλάδα τη στιγμή που τα κέρδη των επιχειρήσεων καταγράφουν εκτίναξη κατά 5,9%.

    Ακριβό μου βρεφικό γάλα

    Εξόφθαλμες είναι μερικές περιπτώσεις. Αν και οι Έλληνες έχουν χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα, πληρώνουν ακριβότερα βασικά προϊόντα από τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χώρων.

    Το βρεφικό γάλα ίδιας εταιρείας και ίδιας συσκευασίας, πωλείται στην Ελλάδα 37% ακριβότερο σε σχέση με τη Γερμανία καθώς ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να πληρώσει 25,99€ τη συσκευασία, όταν ο Γερμανός πληρώνει 18,95 ευρώ.

    Χαοτικές είναι οι διαφορές και στις πάνες. Η τιμή ανά τεμάχιο στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτές στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα πωλούνται προς 0,50 ευρώ το τεμάχιο έναντι 0,23 ευρώ στη Γερμανία.

    Αλλά και ένα λίτρο γάλα στην Ελλάδα κοστίζει 1,32 ευρώ τη στιγμή που στη Γερμανία είναι στο 0,98 ευρώ.

    Τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι τα μοναδικά που ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει ακριβότερα, έχοντας μάλιστα τη μισή ή και το 1/3 της αγοραστικής δύναμης των Ευρωπαίων.

    Τα κακά μαντάτα

    Με την ακρίβεια να στραγγαλίζει τα νοικοκυριά εξαιτίας των συνεχόμενων ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης, δεν δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος και βεβαιώνει ότι οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν.

    Οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν

    Ο αξιωματούχος της ΤτΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, εκτίμησε πως οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν εστιάζοντας σε μελλοντική αύξηση του εισοδήματος που θα μπορούσε να μετριάσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

    «Το ζητούμενο σε μας είναι να υπάρχει αυτή η προσαρμογή από την πλευρά των μισθών. Διότι μην περιμένετε να πέσουν οι τιμές στα τρόφιμα. Δεν θα γίνει αυτό. Μπορεί ο ρυθμός ανόδου να μειωθεί και θα μειωθεί, αλλά να πέσουν δεν υπάρχει περίπτωση διότι αντιμετωπίζουν και μια ζήτηση διεθνή έτσι κι αλλιώς και επίσης αντιμετωπίζουν τη ζήτηση από τις χώρες που έχουν αυξήσει τα εισοδήματα τους και καταναλώνουν τρόφιμα. Δείτε την τιμή της ζάχαρης. Δείτε την τιμή του ρυζιού ή του καλαμποκιού. Θα δείτε πράγματι ότι πιέζονται από τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει διεθνώς. Άρα οι μισθοί είναι το κλειδί. Άρα, η αύξηση των μισθών είναι η παραγωγικότητα και οι επενδύσεις. Έχει σημασία αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Μόνο τα κομματόσκυλα ζουν καλά σε αυτή τη χώρα, βολεμένα σε καλές θεσούλες που δημιουργούνται αποκλειστικά για αυτούς και φυσικά είναι περιχαρείς. Μην τολμήσεις κ πεις τίποτα αντίθετο για την ”ανάπτυξη” που ζούμε.

    2. Μέσος μισθος 26.000 κανείς δεν παίρνει σίγουρα. Ο μέσος μισθός είναι γύρω στα 1100-1200 και συνεπώς περίπου 18.000 το χρόνο πάνω κάτω. Απλά αυτός ο μ.ο ανεβαίνει γιατί υπάρχει μια μικρή ελίτ που αμοίβεται με αστρονομικά ποσά το μήνα, τόσο όμως που φτάνει για να ”τραβήξει’ το μ.ο προς τα άνω..

    3. Δεν εχουμε καμια σχεση με την ευρωπη σε τιποτα! ουτε στους εμμεσους φορους,ακριβεια,μισθους ,συνταξης…ουτε στης υπηρεσιες προς του πολιτες.
      Το μονο ιδιο που εχουμε ειναι το νομισμα ισως και εκει να ειναι το προβλημα ολων αυτων…απο τοτε που μπηκαμε στην ευρωπη και στο ενιαιο νομισμα δεν εχουμε δει ασπρη μερα.

    4. ΕΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΝΝΝΝΝΝ- ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΑΑΑΑΝΝΝΝ!!!!
      Να ψηφίζετε και να χειροκροταται ΤΟΥΣ τρισαθλιους ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του φραπέ και της θεωρίας!!!!

    5. Ρε μάγκες ποιός παίρνει 24.000 στην Ελλάδα;
      Οι 800.000 ΔΥ μετά βίας 13-14.000
      Οι Συνταξιούχοι ούτε.
      2,5 εκατομμύρια ιδιωτικοί υπάλληλοί η συντριπτική πλειοψηφία είναι στα 10-13.000 το χρόνο το ΠΟΛΥ και μετά βίας.

      Ποιος σκτ παίρνει τόσα εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία χρειάζονται για να καλύψουν το μέσο μισθό;
      Που βρήκαν τους αριθμούς;

    Comments are closed.