(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ – Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ – ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΤΑ ΜΕΣΑ – ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ(ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    Image-1 (1)

    Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην ‘Ανω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρό9πδες του Υμηττού.

    Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ και η πυρκαγιά επεκτείνεται προς το Πανόραμα της Βούλας, όπου γίνεται αγώνας να ανακοπεί η πορεία της πριν φτάσει στο δάσος που βρίσκεται εκεί, ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα.

    Image-1 (2) glyfada Image-1 (1)

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα σπίτια, ωστόσο έγινε η εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά.

    Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

    Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης; Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

    Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

    Το αρχικό ρεπορτάζ:

    Στη Γλυφάδα, στην περιοχή Πουρνάρι, ξέσπασε πριν λίγα λεπτά πυρκαγιά. Το συμβάν σημειώνεται κοντά σε σπίτια, ενώ ήδη βρίσκονται στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής πουρνάρι και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι κοντά στα σπίτια, αλλά δεν απειλεί προς το παρόν κάποια από αυτά, καθώς κατευθύνεται προς το βουνό.

    Στην περιοχή, ωστόσο, πνέουν άνεμοι που προκαλούν ανησυχία στους πυροσβέστες, γι’ αυτό έγινε άμεσα κινητοποίηση, τόσο σε επίγειες, όσο και σε εναέριες δυνάμεις.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη «καναντέρ», με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

    Image-1

    Ανησυχία για τους δυνατούς ανέμους

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

    Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

    glyfada4 glydada3 glyfada2

    https://twitter.com/BeatKido/status/1533042511698067457?s=20&t=4mE-pnLVZYIQ4UkMoXLxkw

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. ουυυυυυυυυυυσσσσσσσσστττττττττ ρεεεεεε
      ας παει τωρα στον πουτιν ο αρχικαταστροφεας να ζητησει βοηθεια
      ρεεεεεεεεεεεε ουυυυυυυυυυυυυυυυυσσσσσστττ

    2. Μόνο οργή κατά μητσοτακη. Το ίδιο σενάριο κάθε χρόνο με τα ίδια ανύπαρκτα μέσα και άτομα άκρως επικίνδυνα στη διαχείριση κρίσεων!!! Κυβέρνηση γερμανοτσολιάδων δοσίλογων της κατοχής!!! Ακόμα το καλοκαίρι δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και τα ίδια μια ζωή. Λαίλαπα μητσοτακη που καίει χειρότερα από την ίδια την πυρκαγιά! Να δούμε τώρα ποιος έτερος η σύμμαχος θα βοηθήσει να στείλει μέσα για βοήθεια από αυτούς που είναι δηλαδή με τη σωστή πλευρά της ιστορίας γιατί από το Βλαδίμηρο δε το βλέπω

    3. Αν δεν τα κάψει όλα η μεταπολίτευση δεν θα ηρεμήσει.
      Αν δεν μας οδηγήσει σε νέα μικρασιατική καταστροφή δεν θα ηρεμήσει.

      Το θέμα είναι όμως ότι όταν τελειώσει όλο αυτό και η Ελλάδα θα είναι μικρότερη και φτωχότερη να υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία: Θανατική ποινή σε δεκάδες πολιτικούς, δήμευση περιουσιών , αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων κτλ

    4. Ωραια τοποθεσια για…..αιολικη ενεργεια και διπλα…. στην Αθηνα!
      Κουλαρα με….συναρπαζεις με το οικολογικο σου οραμα! Χωρις πρασινο καραγκιοζη πολεμιεται η…..καραμελιτσα κλιματικη αλλαγη?
      Στειλε κι αλλα οπλα στην Ουκρανια να την….πολεμησετε! Αντι να κοιταμε να σταματησει το κακο ριξε λαδακι στη φωτια με τον παππουλη!

    5. ακου πουρναρι… σιγα μην ειναι κ ασφακα… πυρναρι λεγετε

    6. Εκτός του μπανιστηρτζή οι υπόλοιποι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι που τα έκαναν μαντάρα πέρυσι το καλοκαίρι !!! Τι περιμένετε φέτος να σβήστουν οι φωτιές;

    7. Είναι τα ίδια οικόπεδα που πριν από μερικά χρόνια προσπάθησε να καταπατήσει ο Λυκουρέζος με τη συμμορία του

    8. Κούλη μη χαλάς την ηρεμία σου. Όλα είναι υπό έλεγχο.

    9. Να γεμίσει ο τόπος ανεμογεννήτριες έτσι σας γ***** ο Μητσοτάκης ανεμογεννήτριες ανεμογεννήτριες

    10. Δε μπορούν να σταματήσουν μια φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και χόρτα αρχές ιουνίου Φανταστείτε τι έχουμε να ζήσουμε με τους κούληδες το καλοκαίρι με καύσωνες και φωτιές μέσα σε πευκοδάση. Ότι απέμεινε από περσυ θα καεί φέτος.

    11. Ότι κτίσμα βλέπουμε έγινε παράνομα μετά από καταπάτηση και φωτιές.. οπότε από την στάχτη έγιναν, στάχτη και αποκαΐδια όλα..

      1. Έτσι ακριβώς. Φάγανε όλο το βουνό τα τελευταία 20+ χρονια..κορυφη φτάσανε. Βίλες ασύλληπτης αξιας

    Comments are closed.