ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΣΟΦΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    pirkagia

    Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02.50 στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

    Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρή δύναμη 43 πυροσβεστών με 15 οχήματα καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων έσπευσαν στην περιοχή και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

    Όπως είπε ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Εκκενώνονται οι οικισμοί Ελβετικά και Κόρφος αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Στον Κόρφο, μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία.  Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Από το πρωί στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

    Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Είναι πολλές οι ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (ΜΙΖΕΣ)..

      .

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    2. Συνεπείς στο ραντεβού για το οποίο μας κόψανε το αίμα χθες με την ειδοποίηση….

    3. Η πολιτική προστασία στέλνει τα μηνυματάκια της για ισχυρούς ανέμους και κίνδυνος φωτιάς , σαν να τους λέει βάλτε τώρα που μπορείτε…..

    4. Πριν τρια χρονια στη Παρνηθα,σε “περιπολια” που καναμε μεσημερι με συγγενεις αλλα με δεμενα οπλα στις θηκες,εντοπισαμε μεσα στο δασος δυο ατομα που ειχαν αναψει κατι σαν μικρο πηλινο θυμιατηρι-νταλλα καλοκαίρι μιλαμε- στο οποιο ειχαν ριξει ενα υγρο που φλογιζε κανονικα!! Το ειχαν κρυψει πισω απο το αυτοκινητο και το ειδαμε λογω της γωνιας που εκανε η κοιλια του αυτοκινητου με το εδαφος,οπως πλησιαζαμε.
      Τους ρωτησαμε τι κανετε εδω,δηθεν ανεμελα- και ειπαν -ευρισκομενοι οτι εκαναν απλα μια βολτα!!!
      Αν ειχαμε δεμενα τα οπλα- διοτι δεν ξεραμε μηπως εχουν οπλα στο πορτ παγκαζ- θα τους συλλαμβαναμε για τα περαιτερω..Ειδοποιησαμε την Αστυνομια.
      Προσωπικα-ωστε να μην εχω καμμια αμφιβολια ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ…ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ- αν δω ατομο να βαζει φωτια στο δασος εσκεμμενα, δεν θα βγει απο κει ζωντανος.

      1. ΟΚ και γιατί στις περιπολίες στο βουνό δεν έπαιρνες ένα όπλο μαζί σου; Έχει νόημα να τα λες;
        Γιάννης Βλάκων

    5. Εάν οι ποινές δεν γίνουν εξοντωτικές,δεν θα αλλάξει τίποτα. Όποιος θέλει,θα βάζει φωτιά!
      Ανύπαρκτη δασοφυλακή, ανύπαρκτη θηροφυλακή, εξοπλισμός παπάρια (!)-πριν πολλα χρονια,στην Παρνηθα, εντοπισθηκαν λαθροκυνηγοί ελαφιων απο τους θηροφυλακες οι οποιοι αοπλοι όντες,εκτελεσθηκαν!!! Μιλαμε για χωρα της πουτσας. Με Κυβερνητες που θελουν σφαλιαρες! Δεν υπαρχει πιο επιεικης ορος για να χρησιμοποιησω.

    Comments are closed.