ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ, ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ – ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΡΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ!

    Κοινοποίηση:
    ΦΟΡΟΙ

    Είναι προφανές πλέον, ακόμα και στον τελευταίο ευρωπαϊστή, που έχει κάθε λόγο να φοβάται την πιθηκοβλογιά, πως οι Έλληνες (και οι Ευρωπαίοι γενικότερα, αλλά ποιος χέστηκε) έχουν μπει στην πράσινη πρέσα τα τελευταία χρόνια και αφαιμάσσονται φορολογικώς για ένα δονκιχωτισμό απείρου βλακείας.
    Την ίδια στιγμή που εσύ αισθάνεσαι “ήρωας του πλανήτη” επειδή φορολογήθηκες έξτρα 8 λεπτά στο πλαστικό μπουκαλάκι το νερού, ενάμισι δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδική υποήπειρο και άλλο ένα δισεκατομμύριο στην Αφρικανική Ήπειρο πετάνε τόνους πλαστικών στο κοντινό τους ρέμα, ποτάμι, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος…
    Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες ανακύκλωσης στην Ελλάδα, αν και είναι εξαιρετικά κερδοφόρες, έχουν προσφέρει ελάχιστα στην διαχείριση των υπολοίπων σκουπιδιών πέραν των ανακυκλούμενων από τα οποία κερδοφορούν.
    Πλήρωνε δύσμοιρε λαέ,
    τις επιλογές της ψήφου σου.

     

    Με τέλος ανακύκλωσης θα επιβαρύνονται από την 1η Ιουνίου οι πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων που που περιέχει PVC. Ο νέος φόρος που θα δουν στις αποδείξεις οι καταναλωτές, έχει οικολογικό χαρακτήρα και θα ανέρχεται σε 8 λεπτά του ευρώ (0,08 ευρώ) για κάθε προϊόν, η συσκευασία του οποίου περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

    Οι υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις και τα λογιστήρια τους είναι πολλές! Θα πρέπει να αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης και να αποτυπώνεται και στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούνται να τηρούν οι επιχειρήσεις οι οποίες πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Οι επιχειρήσεις μάλιστα υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων, σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε τέλος, με αναγραφή του ποσού του τέλους.

    Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό, τα οποία θα εισπράττονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) θα αποδίδονται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) με σκοπό να διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

    Όσον αφορά την απόδοση του τέλους στο Δημόσιο, προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα θα πρέπει να υποβάλλουν κάθε τρίμηνο δήλωση απόδοσης του τέλους, στη Φορολογική Διοίκηση, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά.

    Βέβαια, όπως καθορίζεται και στη σχετική απόφαση (υπ΄αρίθμ. Α1061/20.5.2022) της ΑΑΔΕ, μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησης της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, αυτή θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (myaade.gov.gr).
    Επισημαίνεται δε ότι για την περίοδο της πρώτης εφαρμογής και ειδικότερα για τα έσοδα του μηνός Ιουνίου 2022, η σχετική δήλωση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 1η Αυγούστου 2022.

    Σε κάθε περίπτωση κατά την ολοκλήρωση της υλοποίησης της υποβολής της δήλωσης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, και εφόσον υφίσταται αποδεδειγμένη αδυναμία λειτουργίας αυτής, η δήλωση θα υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

    Από την άλλη πλευρά σε περίπτωση υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, αυτή θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (myaade.gov.gr).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Καλά έκανα που δεν ψήφισα νουδούλα αλλά ούτε και τα άλλα κόμματα της νεοταξικής προστασίας.
      Κούλη βάλε τους φόρους στον κ@λο σου!!!
      Κούλη ψήφο από μένα δεν έχεις αλλά πάρε τον τεράστιο π@#τσο μου.
      Κούλη τελείωσες!!!

    2. Εβαζα σε αλλη σακουλα τα ανακυκλωσιμα υλικα.Τωρα ολα μαζι τα σκουπιδια .Απο παντου να τα αρπαζουν δηθεν για κατι.Η κοροιδια στα μουτρα μας σε ολο το μεγαλειο

    3. Σκάψανε όλη τη χώρα τα λουστάκια για να περάσουν φυσικό αέριο και ακόμα δεν τελειώσανε. Με 5 εργάτες συνεργείο δουλεύει ο ακτωρ σε κάθε πόλη. Τεσπα μέχρι να τελειώσει αυτό το πράσινο απατεωνοέργο (που μονο πράσινο δεν είναι), θα είναι ασύμφορο να συνδεθείς στον νταβατζή παροχο του αερίου. Τέτοια σπατάλη, τέτοια αχρειότητα, τόση καταστροφή, σε κάθε τομέα, για ποιό λόγο; Για τη λαμακία που κουβαλάνε στον εγκέφαλο τα αμούστακα ανίκανα πανεπουστιμιόπαιδα που αναλαμβάνουν τα πόστα; Τα ποιοτικά πλαστικά και οι καυστήρες είναι ότι πιο φιλικό στο περιβάλλον υπάρχει αυτή τη στιγμή.

    4. Μη δίνετε τίποτα για ανακύκλωση δωρεάν. Σκάβετε το λάκο σας και θρέφετε τον εχθρό σας.

    5. Δεν μας φτανει η ακριβεια θα βαλουνε και χαρατσι?
      Στο 80% τον προιοντων εχει PVC στα μπουκαλια του λαδιου,νερου,καθαριστικα…ακομα και το ξυδι ειναι σε τετοια συσκευασια.

    6. Να μας δωσει τα λεφτα ο κουλης απο τη τσεπη του οχι απο τα ταμεια του κρατους , ετσι ωστε να αλλαξουμε καυστηρες.Οσο για τα πλαστικα καποιοι απο τον περιγυρω του εχουν συμφερον να τα διατηρουν, οποτε ας απευθυνθει σ’αυτους πρωτα να σταματησουν να παραγουν πλαστικα μπουκαλια

    7. Ανακύκλωση για να κονομανε οι πολυεθνικές. Για να μην πληρωνουν για πρώτες ύλες που είναι πανάκριβες, ανακάλυψαν την πράσινη μ@λ@κια.

    8. Θυμάμαι στην Αμερική 1 άδειο κουτάκι αν το επέστρεφε έπαιρνες 5 σεντς.ανακυκυκλωση πριν 40 χρόνια.Ας κάνουν το ίδιο παντού.Ευρωπη,Αφρική,Ασία δεν θα πετάνε τίποτα στα σκουπίδια.

    9. ρε μαλακισμενο κρατος αν εχεις γκογκοδια κλεισε τα εργοστασια των φιλων σου που παραγουν πλαστικα εχεις τα κοτσια ομωσ? ασφαλως οχι γιατι ολη η συμμοριοπαρεα σας παιρνετε μιζες απο παντουρε ενας στρατηγος εστω και δεκανεας αλλα οχι μαλθακος οπως ο Γιωργαρος αυτος που θαρθει να εχει κοτσια να γινεται λιπασμα αντε γιατι το κουρασατε καθικια

    10. Ευρωπαϊκή ενωση===Φ Τ Ω Χ Ε Ι Α
      Π Ε Ι Ν Α ΔΥΣΤΥΧΙΑ
      ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ……Ο ΑΝΔΡΕΑΣ….
      ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ…..ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ
      ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…..
      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΕ 300000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ……

      ΞΥΠΝΗΣΤΕ…

    11. Ο κοσμος καιγεται και η Ευρωπη ασχολειται με καλαμακια,μπουκαλια,σακουλες και ηλεκτρικα αυτοκινητα!

    12. Ο Μητσοτάκης θα φορολογήσει στο τέλος και τις καπότες, τέτοια ανωμαλία τον δέρνει. Μέλημα του το γδάρσιμο του λαού, οι παρδαλοί του Μαξίμου έχουν πολλά έξοδα.

    13. Πλαστικα μπουκαλια = Πεντακαθαρος καρκινος! Αποσυρση και αντικατασταση με γιαλινα με οποιο κοστος! Αλλα βλεπετε χαλαμε τη…..συνταγη κερδους των εταιρειων!

    Comments are closed.