«ΤYMΠANA ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    (Νεότερη ενημέρωση)

    Βροχή από ρουκέτες έπεσαν στη Βαγδάτη με το θερμόμετρο στην περιοχή να ανεβαίνει επικίνδυνα. Δεν υπάρχουν νεκροί από τις επιθέσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Προειδοποίηση οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να αποφύγουν τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ.

    Πολλές ρουκέτες έπληξαν σήμερα την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ.

    Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.
    “Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες”, αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση.

    Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη και δύο ρουκέτες Κατιούσα στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ για να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους στρατιώτες τους. Το αντιαμερικανικό αίσθημα στη χώρα, που υποδαυλίζεται από τις φιλοϊρανικές δυνάμεις, αναζωπυρώθηκε με τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Βαγδάτη. Οι εκκλήσεις για “εκδίκηση” πολλαπλασιάζονται στη Βαγδάτη και την Τεχεράνη. Η Ουάσινγκτον θεωρούσε εδώ και πολλούς μήνες ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις στο Ιράκ είναι πιο επικίνδυνες για τα αμερικανικά συμφέροντα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    (Προηγούμενη ενημέρωση)

    Οι πληροφορίες είναι προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο η κινητοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων της πρεσβείας είναι μεγάλες.
    Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτόξευση πυραύλου, με στόχο την πράσινη ζώνη της Βαγδάτης.

    Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η Αμερικανική Πρεσβεία, που πρόσφατα έγινε θέατρο μεγάλων και βίαιων αντιμαερικανικών διαδηλώσεων.
    Μάλιστα οι ΗΠΑ θεώρησαν “υπεύθυνο” για τις διαδηλώσεις και την εισβολή διαδηλωτών στην Πρεσβεία τον Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε από επίθεση των ΗΠΑ με drone.

    Μάλιστα χρήστες του Twitter ανεβάζουν και βίντεο που καταγράφει την έντονη κινητικότητα των αμερικανικών δυνάμεων που φρουρούν την Πρεσβεία.

    Νεώτερες πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις από επιθέσεις με ρουκέτες. Οι δύο σημειώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και άλλη μία είχε ως στόχο την αεροπορική βάση Μπαλάντ, 80 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου στρατοπεδεύουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Στο σημείο έπεσαν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την επίθεση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία φαίνεται να μην υπάρχουν τραυματίες ή θύματα μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας, ωστόσο πέντε Ιρακινοί πολίτες έχουν τραυματιστεί στη συνοικία Τζαντρίγια.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Θα τους κλάσουνε τα φρύδια με τις πασχαλιάτικες στρακαστρούκες οι Αλλαχουακπμάρηδες.Αν είναι άντρες και σκληροί πολεμιστές ας τολμήσουν να κάνουν πραγματικό ντού στις βάσεις των Αμερικανών.Αλλά δεν το τολμάνε γιατί είναι κότες (όπως όλοι οι Άραβες Αλλαχουακπμάρηδες) και γιατί ξέρουν ότι τους περιμένουν και θα τους ξεσκίσουν οι Αμερικανοί πεζονάυτες

    Comments are closed.