ΤΩΡΑ! “ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ”

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπογραφή του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας κι εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα μίας ένοπλης σύγκρουσης στο Αιγαίο.

    «Στην Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτούμε. Κάνω έκκληση όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μαζευτούν και να κάτσουν στο τραπέζι και να δουν τα εθνικά θέματα με συνεννόηση.  Πρέπει να είμαστε παίχτες» τόνισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

    Ο κ.Αποστολάκης τόνισε ότι «δεν βάζεις στο αυτόματο πιλότο μια τέτοια κατάσταση. Θέλει συνέχεια  να αξιοποιείς τα διπλωματικά σου εργαλεία και να πιέζεις».

    Όσον αφορά για το αν υπάρχει πιθανότητα «ατύχημα» στο Αιγαίο (δηλαδή θερμό επεισόδιο που θα οδηγήσει σε πόλεμο) ,όπως άλλωστε είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «υπάρχει πάντα η ανησυχία για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Υπάρχει πάντα πιθανότητα για ατύχημα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ισχυρές».

    Ο κ.Αποστολάκης εκφράζει μία γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην ελληνική εξωτερική πολιτική πως με την αμφισβήτηση της Κρήτης, η Τουρκία εισβάλει στον πυρήνα της ελληνικής κυριαρχίας και πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα, οδηγώντας τα πράγματα προς πολεμική σύγκρουση.

    Για το μεταναστευτικό ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι «το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για το προσφυγικό δεν βλέπω να είναι αποτελεσματικό. Δεν μπορούν να γίνουν κλειστές δομές. Δεν μπορείς να φυλακίζεις γυναίκες και παιδιά. Δεν μπορούν να σταθούν οι κλειστές δομές».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στην πατρίδα μας και αν θυμάμαι καλά, ο ίδιος υπέγραψε την ταφόπλακα της Μακεδονίας μας και συνάμα βάφτισε τους λαθρομετανάστες πρόσφυγες. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα Κ. πρώην Υπουργέ…

    2. Ρε παιδια ο γιος του δεν μαγειρευει αλλο,παει για βουλευτιλικι?

    3. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ .
      ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΕΙΛΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
      ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    4. Τι να μας πει ο παλιος προδοτης όταν θα έρθει η ώρα πρέπει να κρεμαστούν όλοι

    5. Οι κλειστές δομές έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα συριζοκόπανε Αποστολάκη, τα 5άστερα ξενοδοχεία όμως δεν έχουν. Και μένα αν με στέλνανε σε μιά χώρα με όλα τα έξοδα πληρωμένα και διακοπές σε ξενοδοχεία με πισίνες θα περνούσα και τον Ατλαντικό, όχι μόνο την μικρή απόσταση που διανύουν αυτοί απο την Τουρκία. Αφού δεν μπορείς να φυλακίζεις ακάλεστους ας τους πάρει ο γιός σου στο σκάφος του, όρθιο ζώον!

    6. AYTOΣ Ο ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΔΙΞΕ ΠΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ
      ΗΤΑΝΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ).

    7. τί μας λεει πάλι ρε ο συριζόπανος ναύαρχος (ΤΘ);

    Comments are closed.