ΤΩΡΑ! Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    75580536_2387680708215411_9006917221418532864_o

    (Νεότερη ενημέρωση)

    Πετροπόλεμος και χημικά στην Πατησίων – Αποχώρησαν από τον περίβολο του Πανεπιστημίου τα ΜΑΤ – Διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση από το Πανεπιστήμιο χωρίς προσαγωγές – Νωρίτερα ομάδα φοιτητών είχε επιχειρήσει να ανοίξει τη σχολή, η οποία είναι κλειστή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου – Στο νοσοκομείο μία φοιτήτρια με αναπνευστικά προβλήματα
    Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

    Η αστυνομία κυνήγησε νεαρούς που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο επί της Πατησίων και τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών. Αυτή την ώρα γίνονται προσαγωγές. Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην είσοδο της σχολής. Περίπου δέκα λεπτά μετά τις δύο οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν μπει στον περίβολο του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποχώρησαν και βγήκαν στην Πατησίων, όπου δημιουργήθηκε ένταση με νεαρούς και διερχόμενους, αλλά και με δημοσιογράφους, στους οποίους οι αστυνομικοί απαγόρευαν την προσέγγιση στην είσοδο του ΟΠΑ.

    Αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές που βρίσκονται στον περίβολο. Οι φοιτητές έχουν ανοίξει πανό και έχουν σχηματίσει αλυσίδα.

    (Προηγούμενη ενημέρωση)

    Τα ΜΑΤ μπήκαν τώρα στην ΑΣΟΕΕ

    Δείτε το βίντεο:

     

    Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

    Live εικόνα:

    Εκείνη τη στιγμή

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά ξεκίνησαν εκτός της ΑΣΟΕΕ όταν και έγιναν ρίψεις μολότοφ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη χημικών. Στη συνέχεια, η ομάδα αγνώστων μπήκε εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος για να ακολουθήσει, όπως βλέπουμε και στο βίντεο, η είσοδος; των ΜΑΤ εντός του προαυλίου

    Υπενθυμίζεται ότι προσωρινό “λουκέτο” στην ΑΣΟΕΕ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου που ανακοίνωσε ότι η ΑΣΟΕΕ θα μείνει κλειστή από σήμερα Δευτέρα (11.11.2019) έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο

    “Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση“.
    Η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ και τα ευρήματα

    Η έφοδος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (10.11.2019) στην ΑΣΟΕΕ έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ.

    Οι έρευνες κράτησαν ώρες και λίγο πριν από το μεσημέρι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τα ευρήματά της στην ΑΣΟΕΕ. Οι έρευνες έγιναν σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

    Στους ίδιους χώρους όπου έγιναν οι έρευνες, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. αυτοι ειναι οι ”φοιτητες” της φασιστερας, ΚΑΙ βρησκονται,σε κατασταση συγχυσης απο την κομματικη προπαγανδα που υποβαλλονται.ζουν σε μαι δημοκρατια που τους επιτρεπει να βανδαλιζουν ΚΑΙ να διαταρασουν την λειτουργια των πανεπιστημιων, καταπατοντας τα δικαιωματα της πλειοψηφιας των φοιτητων

    2. Μόνο ο Παπαδόπουλος είχε αρχίδια να βάλει τα τανκς στους δρόμους και να στείλει τα αναρχοκομμούνια για δωρεάν διακοπές στα ξερονήσια. Εάν δεν το είχε κάνει θα είχαμε δεύτερο εμφύλιο… Εάν δεν ξαναβγούν τα τανκς, έρχεται ο δεύτερος εμφύλιος οσονούπω… αν και θα πρέπει να έρθει εδώ που τα λέμε για να απαλλαγούμε τελειωτικά από αυτά τα αναρχοκομμουνιστοσκουλικαντέρια.

    3. Αγαπητο κρατος εισαι πολυ light…. τα τανκς βγαλε στους δρομους τα τανκς

      1. Αν είχες αρχίδια, θα ερχόσουν Εξάρχεια να σου ξηγήσουμε το όνειρο.

    4. Φλόγες κοπριτες,
      Τέτοιους προσλαμβανουν οι ελληνικές εταιρείες

    5. Μπράβο στα παιδιά που αντιστέκονται στο σάπιο σύστημα.Έχουν θάρρος.

    6. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…..ΣΤΗΝ ΗΜΙΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ……
      ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.
      ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ…..

    7. Έξω βρωμόσκυλα όλων των παρατάξεων από τους χώρους της εκπαίδευσης. Θανατική ποινή σε όποιον βεβηλώνει εκπαιδευτικό χώρο.

    8. Η χούντα δεν τελεξωσε το 73 ? Ωραία λοιπόν, αφολυ δεν τελείωσε τότε και συνεχίζεται, νσ σας πλακώσουνε τα ΜΑΤ στις σφαλιάρες να πιάσει τόπο το σύνθημα, να μην το λέτε τζάμπα..

      1. Δε μας πλακώνουν, εμείς τα καίμε.

        1. Γι’αυτό όλος ο κόσμος σας αποκαλεί αναρχοσκουπίδια και τελειωμένα πρεζόνια

    9. Ολα τα ξερει & τα επιτρεπει το κατ’ευφημισμο αυτο κρατος.Πριν 1 ωρα ετοιμαζονταν για την επιθεση αυτη στη πλ.Βικτωριας. Εβαφαν τα πανο (κατω τα χερια απο το ασυλο),ειχαν & φορητο μεγαφωνο-κασσετοφωνο με τραγουδια τους.Η αστυνομια μεχρι τη Μαυροματαιων ανυπαρκτη.

    Comments are closed.