ΤΩΡΑ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ

    Κοινοποίηση:
    makeleio.gr soultanos erdogan

    Μιλώντας στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν σε μία ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση των Αζέρων, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι όχι απλώς θα συνεχιστεί η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι» της, βασικά απαντώντας στις αμερικανικές κυρώσεις-«χάδι», αλλά εξήγγειλε επίσημα και… εθνοκάθαρση στην ζώνη ασφαλείας της βόρειας Συρίας!

    Τόνισε επίσης ότι «Η Μάνπιτζ θα γίνει δική μας! Δεν θα την αφήσουμε να μείνει προπύργιο τρομοκρατών. Θα την καταλάβουμε σύντομα. Από την Μάνπιτζ μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ θα απελευθερώσουμε ολόκληρη την περιοχή από τους τρομοκράτες»!

    Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης.

    Ετσι θα «μάτωνε» πραγματικά ο Ερντογάν για την Συρία: Το ισχυρό «χαρτί» των Γερμανών

    Την ακύρωση της συμφωνίας για την δημιουργία εργοστασίου της Volkswagen στην Σμύρνη, εξαιτίας της εισβολής Ερντογάν στην Συρία, σκέφτεται τώρα η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της.

    Πρόκειται για μια εξέλιξη που αν τελικά, πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει ένα ισχυρό χτύπημα για τον Τούρκο πρόεδρο στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων στη γειτονική χώρα.

    «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού κολοσσού στο περιοδικό Der Spiegel και στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία εργοστασίου κοντά στην Σμύρνη βρίσκεται το τρέχον διάστημα στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού, έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

    Χτύπημα στην οικονομία

    Σε αυτό σχεδιάζεται να κατασκευάζονται τα μοντέλα VW Passat και Skoda Superb, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης. Το ύψος της επένδυσης υπερβαίνει το 1,5 δισεκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η έναρξη της ανέγερσης των εγκαταστάσεων έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2020, με την παραγωγή να ξεκινά το 2022.

    Ωστόσο η απόφαση για την επένδυση στην Τουρκία ήταν ήδη πολιτικά αμφιλεγόμενη στην Γερμανία, όπου ασκείται έντονη κριτική για την συνεχιζόμενη πολιτική περιστολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών από την τουρκική κυβέρνηση. Η VW αντιτείνει το επιχείρημα ότι η Τουρκία είναι εδώ και χρόνια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Καθυστερούν τα συμβόλαια

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, η επίσημη υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή του εργοστασίου θα καθυστερήσει, εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η γερμανική οικονομική εφημερίδα τονίζει όμως ότι το εγχείρημα στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει προς το παρόν. Την αντίθετη εκτίμηση κάνει η FAZ.

    «Αν η εταιρία του δείκτη DAX κάνει τώρα το επίσημο βήμα, θα μπορούσε να υποστεί σοβαρό πλήγμα η εικόνα της», αναφέρει η Handelsblatt που επισημαίνει ακόμη ότι η κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας, η οποία κατέχει το 12,7% των μετοχών του ομίλου VW και το 20% των ψήφων σε αυτό, αν η ένταση κλιμακωθεί και χτυπηθούν άμαχοι, δεν θα ψηφίσει υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου στην Τουρκία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Μάγκες στο Μακελειό. Η Volkswaken έχει απο μέρες αποφασίσει ότι θα αποσύρει τις επενδύσεις της στην Τουρκία. Δεν υπάρχει Volkswakn εις την μογγολίαν πλέον …

    2. ΕΡΩΤΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΤΟΥ 90 ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΕΔΥΤΩΝ.Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΓΙΓΑΝΤΕΣ Η ΜΑΝ ΚΑΙ Η ΒΟSCH.
      ΥΓ.ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ι.Χ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΝΙΣΣΑΝ ΤΗΝ ΟΠΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΝΤΑ …….ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ. ναι αλλα εχουμε πλερια δημοκρατια?

      1. ναι αλλα η δημοκρατια δεν εχει αδιέξοδα εχει μονον εξοδα!

    3. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ‘Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

    4. Οι αληθινοί τρομοκράτες είναι ο ερντογαν και όλες οι πολυεθνικές

    5. Ετσι θα «μάτωνε» πραγματικά ο Ερντογάν για την Συρία: Το ισχυρό «χαρτί» των Γερμανών.

      Schock für Erdogans Wirtschaft
      Volkswagen stoppt Fabrik-Bau in der Türkei
      Grund: Umstrittener Einmarsch in Nordsyrien ++ VW-Sprecher: „Wir beobachten die Situation mit großer Sorge“
      https://www.bild.de/geld/wirtschaft/wirtschaft/schock-fuer-erdogans-wirtschaft-volkswagen-stoppt-bau-von-tuerkei-fabrik-wegen-s-65352638.bild.html

    6. Γιατί συνεχίζται και αποκαλείτε την βρωμερή Τουρκιά ως ῾η γειτονική χώρα῾: Που είναι η χώρα: Αυτό το shit hole είναι χώρα: Από πότε…: Φοβάστε μην σας χαλάσουν την διαγωγή τα γιουσουφάκια, ντόπια και ξένα…:

      Καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος ή όπως αλλιώς λένε αυτούς τους Κινεζόφερτους τενεκέδες! Συνεχίστε να σκύβετε το κεφάλι και η κουδούνα που θα σας κρεμάσουν θα εχει το μέγεθος της Σελήνης!!

    7. οι κωλογερμαναραδες ειναι φιλαρακια με τους Μογγολους χωρις το οκ των ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ που κουμανταρουν την Γερμανια ρουπι δεν θα μπορουσε να κανει ο Τουρκαλας…………………………επομενος και ειναι με το μερος του και το εργοστασιο θα γινει στιν Σμυρνη απλα παιζουν θεατρο τα ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΑΙΟΠΟΥΛΑ…………………………………………………………….

    Comments are closed.