ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΕΒΟ – ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΒΕΡΟΝΤΟΝΕΤΣΚ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ! ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ;

    Κοινοποίηση:
    ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή από το Κίεβο να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ καθώς η παραμονή τους στην πόλη και άρα και στο Λισιτσάνσκ δεν έχει πλέον κανένα νόημα ενώ κινδυνεύουν εκμηδενισμό.

    Το βρετανικό BBC επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή αποχώρησης.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις “θα πρέπει να αποχωρήσουν” από το Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας.

    “Το να παραμένουμε σε θέσεις που βομβαρδίζονται συνεχώς εδώ και μήνες απλώς και μόνο για να παραμείνουμε εκεί δεν έχει νόημα”, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέρχι Χαϊντάι μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

    Στο Telegram δήλωσε ότι “Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ. Έχουν λάβει τη σχετική εντολή”.

    Ήδη υπάρχουν αναφορές για «συντεταγμένες αποχωρήσεις» των Ουκρανών από το Azot.

    Σύμφωνα με τον Χαϊντάι, το Σεβεροντονέτσκ “έχει σχεδόν μετατραπεί σε ερείπια” λόγω των συνεχών βομβαρδισμών. “Ολες οι βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί. Το 90% της πόλης έχει υποστεί ζημιές, το 80% των σπιτών θα πρέπει να κατεδαφιστούν”, πρόσθεσε.

    Η Λισιτάσνκ θεωρείται ότι θα περάσει στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων καθώς η πόλη αυτή δεν μπορεί να σταθεί μόνη της χωρίς οδούς ανεφοδιασμού και εντελώς περικυκλωμένη από κάθε κατεύθυνση. Η επαρχία Λουχάνσκ μαζί με το Ντονέτσκ αποτελούν την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία η Ρωσία και οι ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία θέλουν να καταλάβουν όχι μόνο γιατί κατοικείται από εθνικά Ρώσους αλλά γιατί στρατηγικά εξασφαλίζει την περαιτέρω νικηφόρα πορεία των ρωσικών δυνάμεων.

    Με την κατάληψη του Ντόνμπας οι ρώσοι αποκτούν μια μεγάλη έκταση εντός της ουκρανικής επικρατείας που αποτελεί «σφήνα» στην «καρδιά» της Ουκρανίας.

    Η περιοχή έχει άμεση σύνδεση με την ρωσική επικράτεια και συνεπώς είναι πολύ εύκολο για τις ρωσικές δυνάμεις να ανεφοδιάζονται συνεχώς όπως και να αποστέλλονται ενισχύσεις από την Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση.

    Οι Ρώσοι θα μπορούν να περάσουν αφθονία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και να τα προωθήσουν στα μέτωπα του Χάρκοβο και της Οδησσού.

    Όλη η περιοχή θα χρησιμέψει σαν ένα τεράστιο προγεφύρωμα ενώ θα προσφέρει και «ασπίδα» στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει την περιφέρεια της Ζαπορίζια.

    “Από πολλές απόψεις η τύχη του Ντονμπάς αποφασίζεται εκεί”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στο Σεβεροντονέτσκ.

    Παραμένει ζήτημα πως οι Ουκρανοί θα καταφέρουν να στήσουν νέες άμυνες σε Σλαβιάσνκ και Κραματόρσκ καθώς δεν έχουν πλέον «προγεφυρώματα» για να τις υποστηρίξουν.

    Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και από εκεί καθώς ένας αγώνας για να κράτήσουν τις δύο πόλεις θα στοιχίσει πάρα πολύ σε πολύτιμες εφεδρείες που θα τις χρειαστούν για το Χάρκοβο και την Οδησσό.

    Όπως ήδη γράψαμε χθες, ο πόλεμος στο Ντόνμπας οδεύει προς το τέλος του όχι όμως και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. Καποιοι δεν εχουν παρει χαμπαρι τι γινεται!!!!!! Δεν εχουν παρει χαμπαρι οτι η Ρωσια πολεμαει αυτη την στιγμη με ολο το ΝΑΤΟ, το οποιο στελνει διαρκως οπλα στους Ουκρανους και με τα μεσα που διαθετει δινει πληροφοριες στους Ουκρανους και μπορουν και αμυνονται μεχρι τωρα, αλλα οτι και να κανουν, το πεπρομενο φυγειν αδυνατον!!!!!! Οι….φιλεσπλαχνοι υπερ των Ουκρανων και κδατ’ επεκταση των δυτικων, τι ελεγαν οταν το ΝΑΤΟ βομβαρδιζε την Σερβια;;;;;; Τι ελεγαν οταν ο Αμερικανος με τον Εγγλεζο μπουκαρισαν απροκλητα στο Ιρακ και την Λιβυη και δεν κουνηθηκε φυλλο απο τους Ευρωπαιους;;;;;;; Και τους επιασε τωρα η πρεμουρα με τους Ουκρανους;;;;;;; Αντε χαθητε ρε υποκρητες, που εχετε δυο μετρα και δυο σταθμα!!!!!!!

    2. Επιτέλους όλη αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει!!! Οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο εμφύλιος Ουκρανών-Ρώσων δεν τους προσφέρει πλέον τίποτα!!! Κάθε ελεύθερος άνθρωπος έχει καταλάβει τα βρώμικα παιχνίδια τους και δεν μπορούν άλλο να κοροϊδεύουν… Εκείνος ο Ζελές δεν βλέπει ότι η χώρα του έχει καταστραφεί ολοσχερώς; τι περιμένει;;; γιατί δεν στέλνει στο δια@λ@ ΗΠΑ, Βρετανία και το κακό ΝΑΤΟικό συναπάντημα και να καθίσει να τα βρει (όσο δύσκολο κι αν είναι πια) με τους Ρώσους (και με την βοήθεια βέβαια των λογικών της ΕΕ, γιατί και οι Ρώσοι δεν είναι… άγγελοι) και να τελειώσει αυτή η ολοσχερής καταστροφή της Ουκρανίας (και η επισιτιστική κρίση που μας έρχεται) και ο αφανισμός του Ουκρανικού λαού;;;;; Τόσο πια πουλημένος είναι; τόσο προδότης;;;

    3. Μαλλον εχει και αυτος συγγενείς μεταναστες στην Αμερικη Γερμανια που αντι να τα μαζεψουν και να φυγουν εδω και χρονια που βλεπουν να σκοτωνουν κοσμο..αυτοι εκει δουλευουν και πληρωνουν και ενισχυουν το κρατος τους σε αυτα τα καθικια να φτιαχνουν οπλα. Ντροπη σου που στυριζεις τους Αμερικανογερμανοεβραιους υποφερει ολος ο κοσμος απο αυτη την κολοφαρα. Ετσι βλαδιμηρε γαμησε τους ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    4. Ποιοι Ουκρανοί και τρίχες κατσαρές? Στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν εμπλακεί με απίστευτη ποσότητα όπλων που λυωνονται από τις ρωσικές δυνάμεις όπου εμφανιστούν. Εκτός από τους εκατοντάδες αιχμάλωτους του ΝΑΤΟ που βλέπουμε στα βίντεο, η λίστα με τους νεκρούς νατοϊκούς στρατιώτες ανέρχεται σε 1230. Και στον άξονα Σεβεροντονετσκ Λισιγκχανσκ είναι εγκλωβισμενοι πάνω από 1500 νατοικοι ενώ μεγάλος αριθμός είδε τα ραδίκια ανάποδα στο Αζοτ χθες το βράδυ. Ούτε εθελοντές ούτε απόστρατοι είναι όπως τους παρουσιάζουν τα δυτικά μμε. Στρατεύματα του ΝΑΤΟ είναι που χάνουν εξεφτελιστικα και συνεχώς οπισθοχωρουν, δεν κάνουν άλλη δουλειά. Μόνο όπισθεν πάνε παρά τον τεράστιο αριθμό οπλισμου που έχουν. Στο ερώτημα που θα σταματήσει η Ρωσία μετά την μεγάλη νίκη στην ανατολική (πρώην) Ουκρανία? Θα προχωράει συνεχώς μέχρι να προσκυνησει το ΝΑΤΟ και η δύση και να σταματήσει να δημιουργεί πολέμους. Τόσο απλά.

      1. Και ξύπνησες μετά από αυτό το όνειρο εε;
        Ας μπει στη Λιθουανία να δω κάτι να έρθει όλος ο στόλος της Αμερικής με τα 11 πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρο στη Μαύρη θάλασσα να δεις σε πόσα δεύτερα θα μπουν οι Ρώσοι στα λαγούμια αν προλάβουν δλδ κανε το κόπο Πούτιν για να σκάσουν όλοι οι Ρωσόδουλοι

    5. Βουλώστε το ρε Δυτικόφιλοι Αμερικάνες και απολαύστε την πίκρα σας με πολύ ξύδι και ποπ κόρν! Τα καλύτερα έρχονται! Το 2022 δεν είναι 1999 που έριχναν τις βόμβες οι Αμερικλάνοι του ΝΑΤΟ απεμπλουτισμένοι ουρανίου πάνω από τα κεφάλια των Γιουγκοσλάβων που πολεμούσαν με σφεντόνες! Και στο κάτω κάτω της γραφής μια Ρωσία τα βάζει φανερά με όλο το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στις φιλορωσικές περιοχές. Πλησιάζει και η Οδησσός. Αράξτε στην καναπεδάρα σας και απολαύστε!

    6. ουυυυυυυυυυυυυυσσσσσσττττττ ρεεεεεεεεεεεε
      Ανιστοριτε τι κανανε οι δυτικοι την γερμανια το ειδες? στην ιαπωνια? κορεα βιετναμ κλπ.
      Δεν εχεις ιδεα το τι κανανε οι φιλοι σου οι δυτικοι και νεοτερα στην γιουγκοσλαβια.
      παλιοπροδοτες δεν θελουμε πανε στους φιλους σου τα αμερικανακια που πλησιαζει το τελος τους.
      ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε ουυυυυυυυσσσσσσστττττ

    7. ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ 5 ΟΛΑΚΕΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ, ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ, ΠΕΔΙΝΟΤΑΤΗ(ΧΩΡΙΣ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ) ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΗ ΚΑΙ ΑΕΡΑ!!…
      ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΈΠΟΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ!…

      1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΌ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ. ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΤΟ ΚΆΝΑΝΕ ΘΑ ΒΓΑΊΝΑΝΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΈΓΑΝΕ ΑΑΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ ΚΌΣΜΟ

      2. Την Ουκρανία την βοηθάει με εξοπλισμό όλη η δύση. Άρα η Ρωσία έμμεσα πολεμά.με όλη την δύση Ας ήταν μόνη η Ουκρανία και θα έβλεπε;ς πως θα έπεφτε όπως και η Κριμαία. Να δούμε αν οι φίλοι οι δυτικοί βοηθήσουν το ίδιο με αποστολή εξοπλισμού στην Ελλάδα όπως την Ουκρανία. Αντιθέτως οι Γερμανοί φίλοι μας φτιάχνουν υποβρύχια για την Τουρκία.

    8. Ποσο ακομα θα πρεπει να ανεχονται τις θηριωδιες των ρωσων οι δυτικοί;
      Σιγα σιγα θελουν να καταλαβουν ολοκληρη τη χώρα αφου δεν τους εμποδιζει κατι εκτος απ την αντισταση των ουκρανών και φυσικα θα το πανε και σε άλλο επίπεδο μολδαβια πολωνια κ.λ.π.
      Υπαρχουν ακομα ηλιθιοι εδω μεσα που υπερασπίζονται τον ρώσο;

    9. Οι ρωσομπλιετ ισοπεδώνουν πόλεις που δεν μπορούν να καταλάβουν…τέτοια τακτική ούτε ο Χίτλερ ο Ναπολέων κλπ κλπ…μετά θα κάθονται πάνω στα ερείπια και θα γίνονται σκνιπαααα

      1. Άραξε ρε φίλε. Απ τα 40 χιλιάδες πόδια βομβαρδίζανε στη Γιουγκοσλαβία το Βελιγράδι τα μαζεμένα σιχάματα, γιατί εκεί ήταν σίγουροι ότι τα αντιεροπορικά της Γιουγκοσλαβίας δεν τους φτάνουν. Άραξε λοιπόν στα κυβικά σου. 42 κράτη πολεμούν τη Ρωσία που υπερασπίζεται τα σύνορά της. Σε ένα πόλεμο που προκάλεσαν και έστησαν οι αμερικάνοι.

        1. ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ; ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.
          ΕΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ… ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ… ΣΥΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…

          1. Ποιοι πανε να κανουν το ιδιο με τη ρωσια ;
            Αφου η ρωσια ανοιξε τον πολεμο εναντιον των ορθοδοξων ουκρανων…

            1. ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ; ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΦΩΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.
              ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑ OUT OF THE BOX ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ.

        2. Εάν πολεμούσαν 42 κράτη τη Ρωσία δεν θα είχε λαγούμι να κρυφτεί άραξε λίγο με τις αερολογίες σου.
          Τα όπλα που διοχετεύει η Δύση και η Αμερική είναι τα παλιά όπλα τα σοβιετικά γιατί μόνο αυτά ξέρουν και είναι εκπαιδευμένοι οι Ουκρανοί αν δεις τα άλλα όπλα που έχει το ΝΑΤΟ θα τρέχεις και δεν θα προλαβαίνεις…..
          Ελπίζω να κάνει καμία βλακεία ο Πούτιν στη Λιθουανία και να δεις όλο το στόλο της Αμερικής με τα 11 πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρο στη Μαύρη θάλασσα

            1. Πες μου ειλικρινα ρε φίλε γιατι υποστηριζεις τοσο πολυ τους ρωσους;
              Μηπως εχεις την εντύπωση οτι θα βοηθησουν εμας λογω παισιου το ξανθον γενος κ.α. μαλακιες του λιακοπουλου με τα νεφελιμ;

          1. Από 11 πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, θα μετατραπούν σε 11 πυρηνοκίνητες νεκροφόρες. Ούτε θα καταλάβουν απο που τους ήρθε.

            1. 11 πυρηνοκίητα αεροπλανοφόρα με πυρηνικές κεφαλές τα αεροπλάνα που έχουν στα καταστρώματα εκεί να δεις πάρτυ μόλις απογειωθούν….Από την άλλη έχουμε και τη Ρωσία με μόλις 1 αεροπλανοφόρο το Κουζνέτζοφ που καίει μαζούτ χαχαχα ωραία τεχνολογία έχετε…..Και πριν κάτι χρόνια έμεινε από λάδια κάπου στη Μεσόγειο αχαχα

    Comments are closed.