ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΗΡΩΪΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ – ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ!

    Κοινοποίηση:
    kyriakos mitsotakis-kai-nikos-anastasiadis_0

    Μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της εισβολής στην Κύπρο έστειλε την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες» της Τουρκίας που βάζουν «νάρκες στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην Μεσόγειο» κάνοντας, επίσης, ειδική αναφορά στην «ανιστόρητη απόφαση» της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

    Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

    Σαράντα έξι χρόνια από την τουρκική εισβολή, η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγεί. Αλλά και τον ουρανό ολόκληρης της περιοχής συνεχίζουν, δυστυχώς, να σκεπάζουν όλο και περισσότερα σύννεφα προκλήσεων από τον ίδιο ένοχο.

    Στην παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους προστίθενται τώρα και αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες, που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κινήσεις εκτός Διεθνούς Δικαίου, νάρκες στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Μεσόγειο. Αλλά κι ανιστόρητες αποφάσεις, προσβολές στον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε απλό τέμενος.

    Η επέτειος της ντροπής αντί να προκαλεί στην Τουρκία μία λυτρωτική αυτοκριτική, την βρίσκει να διολισθαίνει μακριά από την νομιμότητα, την Ευρώπη και τις αξίες του 21ου αιώνα. Απέναντι σ’ αυτά τα δεδομένα, ο Ελληνισμός αντιδρά με ωριμότητα κι αποφασιστικότητα. Με πίστη στη δικαιοσύνη και στην επανέναρξη ενός διαλόγου που θα φέρει βιώσιμη λύση στο μαρτυρικό νησί.

    Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα «Δεν ξεχνώ». Αγωνιζόμαστε για μία Κύπρο ενωμένη και ευρωπαϊκή. Για μία Ελλάδα που θα προοδεύει με πυξίδα το Δίκαιο, σε αρμονία με τους γείτονές της. Και για μία Μεσόγειο γόνιμης Ειρήνης.

    Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν επιτρέπουμε στη λήθη να γίνεται εμπόδιο στη λύση.

    Mε απλά λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε την σημερινή μέρα για να ζητήσει… ένα νέο σχέδιο “Ανάν”!

    Θυμίζουμε την δήλωση του Κ.Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός κι έλεγε, το σχέδιο Ανάν έχει και θετικά στοιχεία και…δυσκολίες, ενώ τα θετικά σημεία του σχεδίου τόνιζε ότι μπορούν να αποδειχτούν ισχυρότερα!

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Με τα μυαλα που κουβαλαμε και την ηττοπαθεια που μας δερνει οχι νεο 1974 αλλα νεο 1453 θα ζησουμε…και συντομα…Βαρεθηκα να ακουω για διεθνες δικαιο…Ειναι δυνατον να εχουμε ζησει τα πανδεινα.. οχι μονο επι 400 χρονια… αλλα εχουμε ακομα ζωντανες πληγες απο τη συγχρονη ιστορια της χωρας και εμεις ακομα να επιμενουμε για διεθνες δικαιο….τοσο αμυαλοι ειμαστε?? Διεθνες δικαιο δεν υπαρχει ,οπως δεν υπηρχε το ’22 οπως δεν υπηρχε και το ΄74 και δεν θα υπαρξει ποτε …ειδικα οταν εχεις απεναντι σου τη τουρκια …Μπορει ο λαος της τουρκιας να ειναι ενας απολιτιστος αχταρμας αλλα οσον αφορα τη τουρκια σαν κρατος και τη καθε εξουσια που εχει επανω …δεν αλλαζει τιποτα για αυτους , εχουν τους ιδιους στοχους εδω και αιωνες και δεν το βαζουν κατω, σε 100 χρονια θα τα καταφερουν? σε 500? Δεν τους νοιαζει καθολου “γιαβας γιαβας” δεν παρεκκλινουν ουτε χιλιοστο απο το στοχο τους οσα χρονια και αν περασουν …Και ουτε αλλαζουν στοχους αναλογα τον προεδρο που θα αναλαβει καθε φορα…Ο στοχος τους ειναι ξεκαθαρος δεν τον κρυβουν και σου λενε ευθεως τι σκοπευουν να κανουν….και εμεις εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι μπλοφαρουν …Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας….Για αρχη οπως το παμε μιας και τελικα ειμαστε μεγαλες κοτες…θα τους δωσουμε μερτικο απο τη πιτα του αιγαιου μη τυχον και μας επιτεθουν….Αλλα ο λυκος δεν χορταινει τρωγωντας μονο μεζεδες…Αυτοι θελουν τα νησια(εκει ειναι και τα φραγκα) πιστευουν ακραδαντα οτι τους ανηκουν και αυτο θα κανουν…Χωρια η διπλωματια τους και οι υποχθονιες αλλα πανεξυπνες κινησεις τους τα τελευταια ετη… Αυτοι στην ουσια εχουν παρει τα νησια ηδη … και εμεις τραγουδαμε που θα αναψουμε κερια….Στις επομενες χρονιες θα παρει φωτια ο κωλος μας και τοτε θα δουμε με πραξεις οτι τα “κερια” θα μας τα βαλουν στο πατο μας…Αλλα τετοιοι που ειμαστε και τα μυαλα που κουβαλαμε …μαλλον μας αξιζει ….Αχ καλε ξεχασα ναι…ειναι και ο θεος που εχει θυμωσει γιατι η αγια σοφια εγινε τζαμι …για 5 αιωνες που ηταν τζαμι …ο θεος δεν ειχε θεμα…αλλα τωρα ολα και ολα τα πηρε στο κρανιο….Αντε και καλα ξυπνητουρια …

    2. Φατε……..Διεθνες Δικαιο καραγκιοζηδες!!!!!!! Παροτι βλεπετε την αναθεωρητικη απροκαληπτη διαθεση της Τουρκιας και την αρπακτικη εις βαρος της χωρας, εσεις εχετε τον χαβα σας, για συνομιλιες με τους τουρκους και καλες γειτονιες και μπολικο Διεθνες Δικαιο και ….πρασινα αλογα!!!!!!!! Δεν εννοειτε να καταλαβετε οτι η Τουρκια εχει το Διεθνες Δικαιο γραμμενο, θα το πω χοντρα, στα αρ…..ια της και οι γραφειοκρατες της ΕΕ και το ΝΑΤΟ σφυριζουν….πετεινους!!!!!!!! Χρειαζομαστε ισχυρες ΕΔ για να φαει μια κατραπακια γερη και να βαλει την ουρα στα σκελια, διοτι αν γινει κατι θα ειμαστε μονοι μας!!!!!!!!!

    3. Aς είμαστε σοβαροί. Ο Τούρκος έχει 50.000 στρατό στο νησί. Αυτοί με στρατιωτική εμπλοκή δεν φεύγουν,αντίθετα θα έρθουν περισσότεροι. Υπάρχουν 2 λύσεις. Η μια είναι να πάρει απόφαση ο ελληνισμός αυτό που έχει καταλάβει ο υπόλοιπος κόσμος, ότι δηλαδή το μισό νησί είναι δυστυχώς τουρκικό εδώ και μισό αιώνα περίπου και να συνεχίσουμε όπως είμαστε, επιδώκοντας να μη χάσουμε άλλη σπιθαμή ελληνικού εδάφους. Η άλλη είναι να κάνει η Κυπρος τους αναγκαίους συμβιβασμούς, επιδιώκοντας την απόσυρση των τουρικών στρατευμάτων και των τούρκων εποικων, μέσω της δημιουργίας δικοινοτικής ομοσπονδίας με διεθνή συμφωνία ,ώστε να υπάρχουν κάποιες ελπίδες επανένωσης του νησιού και να ελαχιστοποιηθεί ο φόβος της τουρκικής απειλής για τη σημερινη ελεύθερη Κύπρο. Είναι προφανές ποια λύση προτιμά ο Ερντογάν.

      1. Αδερφέ, είμαστε ο λαός που εφηύρε τον πόλεμο φθοράς.Λιγα όπλα σε Κούρδους,(με ταυτόχρονη αναγνώριση του κουρδικού έθνους) λίγα όπλα σε Αρμένιους για να αντιμετωπίσουν τους τουρκογενείς γείτονες,λίγη αλλαξοκολια με την Ρωσία για το θέμα της Κριμαίας, λίγη πίεση στην Ευρώπη για σταμάτημα των χρ.ενισχυσεων προς Τουρκία θα χει σαν αποτέλεσμα το ηθικό πρωτίστως γονατισμα του ερντο και μετά το οικονομικό.
        Ο αγώνας θέλει βούληση, σθένος και πατριωτισμό …αλλά πιος τον διαθέτει

    4. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΝΑΙ η συνομωσια ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. αρχισε απο το 1950 και συνεχιζεται μεχρι σημερα. οι λογοι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ

    Comments are closed.