ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΕΙ ΡΟΛΟΪ! ΕΤΣΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ – ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Κοινοποίηση:
    21771202_252863_174560_type13262

    Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, στον απόηχο των πολύνεκρων εκρήξεων στο λιμάνι της Βηρυτού κι ενώ διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας για να διατρανώσουν την οργή τους για την πολιτική τάξη, που θεωρούν υπεύθυνη για την τραγωδία.

    Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου επισήμανε πως μονάχα «οι πρόωρες εκλογές μπορούν να επιτρέψουν να εξέλθουμε από τη διαρθρωτική κρίση», προσθέτοντας πως εκείνος δεν φέρει ευθύνη για τα βαθιά οικονομικά και πολιτικά δεινά της χώρας.

    «Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουμε», σημείωσε ο Ντιάμπ. Οι ηγέτες τους «δεν έχουν πολύ χρόνο, είμαι έτοιμος να συνεχίσω να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου για ένα διάστημα 2 μηνών μέχρι να συμφωνήσουν», πρόσθεσε.

    «Είμαι με τους Λιβανέζους που αγωνίζονται για την αλλαγή», υπογράμμισε. «Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγαλύτερο απ’ όσο κανείς μπορεί να φανταστεί», είπε ο Ντιάμπ. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

    Η δήλωση του Στέϊτ Ντεπάρτμεντ που ξεμπροστιάζει το… “ατύχημα” στην ξεχασμένη αποθήκη

    Την ίδια ώρα μία δήλωση από τις ΗΠΑ μόνο απαρατήρητη μπορεί να περάσει. Συγκεκριμένα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυττό δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ΣΤΗΡΙΖΕΙ το δικαίωμα των διαδηλωτών στον Λίβανο να διαμαρτύρονται ειρηνικά και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφεύγουν τη βία.

    Η πρεσβεία ανέφερε, επίσης, σε ένα tweet ότι ο λαός του Λιβάνου «αξίζει ηγέτες που τον ακούν και αλλάζουν πορεία για να ανταποκριθούν στα λαϊκά αιτήματα για διαφάνεια και λογοδοσία».

    Γιατί οι Αμερικάνοι ξαφνικά μπλέκονται παίρνοντας το μέρος των διαδηλωτών; Από που ως που, ο Τραμπ αναφέρει ότι ο λαός του Λιβάνου αξίζει έναν ηγέτη που θα τον ακούει; Όλα αυτά για ένα “ατύχημα”;

    Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ προειδοποιεί: Ο Λίβανος δέχτηκε επίθεση ώστε να πέσει η Κυβέρνηση της χώρας. Πολύ φοβόμαστε ότι η επιτυχή έκβασή της θα αποτελέσει οδηγό και για άλλες παρόμοιες επιθέσεις στο δόγμα “μία και έξω”. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κίνηση από τους Τούρκους.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Ο πρωθυπουργός και η προεδρία τού Λιβάνου δήλωσαν χθες πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.
      ήθελαν το Νιτρικό αμμώνιο για βόμβες και τήν πάτησαν …. Θελέστα και παθέστα

    2. Πάνε και σε πρόωρες εκλογές, ναι… Ποιοι είναι άραγε πίσω απ’ αυτά τα τρομερά χτυπήματα;

    3. είναι εύπεπτο ΤΟΥΡΚΟΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ- ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟ το τηλεοπτικό σανό

    4. Δεν τους βγήκε στη συρία με τα τζιχάντια που εξόπλιζαν
      και βομβάρδισαν τον Λίβανο για να βάλουν δική τους δοτή κυβέρνηση.
      Ήττα τους περιμένει κ εκεί.

      Μόνον στο Ελλαδαμπάντ επιτυγχάνουν, είναι εύπεπτο το τηλεοπτικό σανό.

    Comments are closed.