ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ “ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ” ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ S300 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ “ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ” ΔΗΛΩΝΟΥΝ

    Κοινοποίηση:
    s300

    Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, ξεκαθάρισε ότι η παράδοση ενός αμυντικού συστήματος στην Ουκρανία αποτελεί μια απόφαση που αφορά την χώρα που το κατέχει. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να προσφέρουν ανταλλάγματα ώστε να διευκολύνουν τις χώρες που επιθυμούν να προσφέρουν αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

    Με απλά λόγια οι ΗΠΑ είναι υπέρ της παράδοσης των ελληνικών S-300 στην Ελλάδα και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θα σπεύσει να ικανοποιήσει και αυτή την αμερικανική επιθυμία. Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα και πότε θα τα δούμε;

    Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal σχετικά με την ενδεχόμενη αποστολή των S-300 της Κρήτης στην Ουκρανία και την αντικατάσταση τους από το αμερικανικό σύστημα Patriot, ο κ. Πράις υπογράμμισε ότι «κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της τι είναι σε θέση να προετοιμάσει και να παράσχει στην Ουκρανία. Και σίγουρα εκτιμούμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχει δείξει την υποστήριξή της. Υπήρξαν περιπτώσεις που μερικές φορές αναφερθήκαμε σε αυτές δημόσια. Ίσως θυμάστε ότι στις πρώτες μέρες αυτής της σύγκρουσης, η Σλοβακία πήρε την απόφαση να παράσχει το σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία. Ήμασταν σε θέση να υποστηρίξουμε την διευκόλυνση αυτής της συνεισφοράς, καλύπτοντας τις ανάγκες της Σλοβακίας. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου χώρες το κάνουν αυτό και δεν το συζητάμε δημοσίως, αλλά εξετάζουμε τρόπους μέσω της άμεσης παροχής βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, τα περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουμε παράσχει από την αρχή αυτή της κυβέρνησης ή σε ορισμένες περιπτώσεις τι μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να παρέχουμε σε άλλες χώρες, ώστε αυτές με τη σειρά τους να μπορούν να παρέχουν τον (αμυντικό) εξοπλισμό και τις προμήθειες τους στην Ουκρανία».

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε ότι υπάρχει γενική ομοφωνία στο δυτικό στρατόπεδο για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ουκρανικής αεράμυνας και συνεπώς είπε ότι αναζητούνται τρόποι για την καλύτερη θωράκιση του εναέριου χώρου της Ουκρανίας. Όπως σημείωσε, «πάντα παραπέμπουμε στις (σχετικές) χώρες σε ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε συνεισφορά που κάνουν ή που ενδέχεται να κάνουν στην αυτοάμυνα της Ουκρανίας, αλλά σίγουρα αναγνωρίζουμε τη βαθιά απειλή που αντιμετωπίζει η Ουκρανία από αέρος, και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η Ελλάδα. Είναι πάντα ένα θέμα συζήτησης όταν μιλάμε με τους Ουκρανούς εταίρους μας σχετικά με το τι χρειάζονται για να προστατεύσουν από αέρος τους ανθρώπους και την χώρα τους. Ήταν ένα θέμα συζήτησης στην υπουργική διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι που έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα. Και έτσι, συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να βοηθήσουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα την Ουκρανία να προστατεύσει τον πληθυσμό και να προστατεύσει την ευρύτερη υποδομή της από αυτού του είδους τις επιθέσεις».

    Το Forbes κάνει λόγο για τη μεταφορά των S300

    Το περιοδικό Forbes σε άρθρο του Paul Iddon αναφέρει ότι η Ελλάδα φέρεται να έχει εκφράσει την προθυμία της να μεταφέρει τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά της συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300 στην Ουκρανία, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα αντικαταστήσουν με ένα MIM-104 Patriot.

    Το κείμενο του Paul Iddon φέρει τίτλο: Ukraine May Finally Get Greece’s Russian S-300 Missiles – (Η Ουκρανία μπορεί επιτέλους να αποκτήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-300 από την Ελλάδα).

    «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταστήσουν ένα σύστημα Patriot στο νησί (Κρήτη) και αφού ενσωματωθεί – συνδεθεί με το εθνικό σύστημα αεράμυνας, τότε οι S-300 μπορούν να αφαιρεθούν», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε συνάντηση στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    «Η ίδια διαδικασία ισχύει για οποιοδήποτε άλλο ρωσικό σύστημα αεράμυνας, που μπορεί να θέλουν να στείλουν στην Ουκρανία».

    Η δήλωσή του έγινε λίγο μετά από αναφορές που αποκάλυψαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οριστικοποιούν τα σχέδια για την προμήθεια της Ουκρανίας με Patriots, μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Η Ουκρανία υφίσταται και πάλι έντονες επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον των πόλεων και των υποδομών της.

    Υπάρχουν, επίσης, φόβοι ότι το Ιράν θα μπορούσε σύντομα να προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, για τους οποίους το Κίεβο θα χρειαζόταν προηγμένα συστήματα, όπως το Patriot PAC-3, για να καταρρίψει.
    Η Ουκρανία θα καλωσόριζε την προσθήκη των ελληνικών S-300, παρόλο που αποκτά το πολύ πιο προηγμένο Patriot. Άλλωστε, το Κίεβο έχει αρκετή εμπειρία χειρισμού των S-300, επομένως θα μπορούσε να θέσει αμέσως σε λειτουργία το ελληνικό σύστημα, καθώς δεν θα απαιτηθεί καμία πρόσθετη εκπαίδευση ή τεχνική βοήθεια.

    Την 1η Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Olekssi Reznikov είπε ότι «η Ουκρανία διαπραγματεύεται επί του παρόντος με τους υπουργούς Άμυνας όλων των χωρών που διαθέτουν S-300 σε υπηρεσία, σχετικά με το ενδεχόμενο αναπλήρωσης αποθεμάτων πυραύλων από τις αποθήκες και τα οπλοστάσια τους».

    Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο να εξετάσει την προμήθεια S-300 για πρώτη φορά. Όποια και αν είναι η περίπτωση, η τελευταία δήλωση Παναγιωτόπουλου είναι αναμφίβολα μια πλήρης ανατροπή από αυτά που, τον Ιούνιο, είπε:

    «Η Ελλάδα δεν θα στείλει τα οπλικά συστήματα S-300. Αυτό που χρειαζόμαστε, ό,τι είναι χρήσιμο και κυρίως ενεργό επιχειρησιακά, δεν σκοπεύουμε να το αφήσουμε».
    Η επιλογή των λέξεων του ήταν ενδιαφέρουσα. Εξάλλου, η Ελλάδα απέκτησε τους S-300 τυχαία στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ήταν η Κύπρος που αρχικά είχε αγοράσει το ρωσικό σύστημα, πυροδοτώντας μια τεταμένη αντιπαράθεση με την Τουρκία. Για να αποφευχθεί ένας πιθανός πόλεμος, οι πύραυλοι εκτράπηκαν στην Κρήτη και παρέμειναν σε αποθήκευση, έως ότου η Ελλάδα πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις για πρώτη φορά το 2013.

    Στα τέλη Αυγούστου, η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι ένα ελληνικό ραντάρ S-300 κλείδωσε στα F-16 της, ενώ εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή στο διεθνή εναέριο χώρο. Εάν αληθεύει, αυτό το περιστατικό υποδηλώνει ότι η Αθήνα δοκίμαζε ξανά τα συστήματα ή ακόμη και τα έθετε σε ενεργή λειτουργία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος.

    Στην τελευταία του δήλωση, ο Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει στόχο να αποκτήσει νέο Patriot. Η Αθήνα θέλει απλώς ένα αμερικανικό σύστημα να αναπτυχθεί στην Κρήτη, «το οποίο σημαίνει ότι το σύστημα Patriot θα είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών».

    Η Σλοβακία υπέγραψε συμφωνία που επιτρέπει στην Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία να περιπολούν στον εναέριο χώρο της, ώστε να μπορεί να προμηθεύει στην Ουκρανία τα αναβαθμισμένα μαχητικά της σοβιετικής εποχής MiG-29, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δική της αεράμυνα. Τσεχικά και πολωνικά τζετ θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας, ενώ η Μπρατισλάβα περιμένει την παράδοση των F-16 που παρήγγειλε, για να αντικαταστήσουν αυτά τα γηρασμένα σοβιετικά πολεμικά αεροσκάφη.

    Η Σλοβακία μετέφερε τους S-300 στην Ουκρανία τον Απρίλιο, μια επιτυχημένη παράδοση που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως πρότυπο για οποιαδήποτε ελληνική μεταφορά. Ζητώντας ένα αμερικανικό Patriot, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιδιώξει μια παρόμοια ρύθμιση, για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν πιθανά κενά στην Άμυνά της.

    Η Αθήνα μπορεί επίσης να έχει συμπεράνει ότι η ανάπτυξη ενός Patriot υπό αμερικανική λειτουργία στην Κρήτη θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής κατά τις επαναλαμβανόμενες εντάσεις με την Τουρκία.

    Η Αθήνα ελπίζει ήδη ότι η εμβάθυνση της αμυντικής της συνεργασίας με την Ουάσιγκτον θα βοηθήσει στην αποτροπή της Άγκυρας. Μια ανάπτυξη ενός Αμερικανού Patriot στην Κρήτη θα συμβόλιζε εύστοχα αυτή τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο στρατιωτικών συμμάχων του ΝΑΤΟ, ειδικά αφού οι ΗΠΑ δεν έχουν αναπτύξει Patriot στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καλωσόριζαν το να εκφορτώσει η Ελλάδα τους S-300 της και άλλα όπλα ρωσικής κατασκευής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει την παλαιότερη έκδοση PMU-1 των S-300. Το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε η Ρωσία να τα αναβαθμίσει στο πρότυπο PMU-2, το οποίο θα είχε διευρύνει σημαντικά την εμβέλεια του συστήματος και θα είχε διπλασιάσει την ακρίβεια των πυραύλων του. Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν και η Ελλάδα απέσυρε την ιδέα. Επομένως, η απομάκρυνσή τους τώρα θα μπορούσε να έχει πολύ νόημα για την Αθήνα.
    Εκτός από τους S-300, η Ελλάδα διαθέτει επίσης μικρού και μεσαίου βεληνεκούς Osa και Tor ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας, που το Κίεβο θα έβρισκε χρήσιμα. Θα μπορούσαν επίσης να αντικατασταθούν από αμερικανικό ή ευρωπαϊκό εξοπλισμό, όπως το IRIS-T ή το NASAMS.

    Η Κύπρος διαθέτει συστήματα Tor και Buk, καθώς και ρωσικά άρματα μάχης T-80 αλλά και επιθετικά ελικόπτερα Mi-35P. Η Λευκωσία έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διαθέσει αυτό το ρωσικής κατασκευής οπλοστάσιο για την Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγυημένες άμεσες αντικαταστάσεις, επικαλούμενη την ανάγκη να διατηρήσει τη στρατιωτική της δύναμη για να αμυνθεί κατά της Τουρκίας.

    Οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων του 1987 στο διαιρεμένο νησί τον Οκτώβριο, επιτρέποντας τελικά στη Λευκωσία να προμηθευτεί δυτικά όπλα.

    Τα Patriots θα είναι πιθανότατα το πιο εξελιγμένο σύστημα που θα αποκτήσει το Κίεβο το 2023. Ωστόσο, η λήψη των S-300 της Ελλάδας και άλλων ρωσικών συστημάτων από το ελληνικό και κυπριακό οπλοστάσιο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει την αεράμυνα της, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που το Κίεβο χρειάζεται ό,τι μπορεί για να αποκρούσει αυτές οι επιθέσεις των drones και πυραύλων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. εαν αυτος ο παρανο’ι’κος ελε’ινος προδοτης δωσει τους πυραυλους στην ναζοουκρανια καλα θα κανει να γρεμοτσακιστη να φυγει μαζυ με αυτους η χωρα απειλειται και αυτος την αφοπλιζει και δημηουργει εχθρους εναντιον της χωρας μας και των ελληνων !!! αυτος εχει την διαμερισματαρα του στην ΝΥ και θα την κοπανισει με την φαμελια του …προληπτικα θα εχει γεμισει και τις τραπεζες με δολαρια !!! αλοιμονο απο τους απομειναντες !!

    2. Ναι αυθόρμητα τα δίνει η κούλα,δεν τον πίεσαν οι Αμερικλάνοι

    3. Κατάλαβες Χίε γιατί παρακολουθούσε τους στρατηούς ο Κούλης; Ποιος από τα διορισμένα σκουπίδια θα του κάνει μήνυση για την απογύμνωση της άμυνας της χώρας; Για αυτόν τον λόγο παρέμεινε στην θέση του ο σημερινός χέστης και εκβιαζόμενος αρχηγός…Προδότες….Πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές για μήνυση με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας…Ξεκίνα την προσπάθεια από την εφημερίδα σου.

    4. Πάλι προμήθειες, μασαμπουκα το παρεακι του ΥΕΘΑ με τον πασών των κλεφτών Κουλή το μεγάλο αρχιδι.

    5. Ο Ερντογάν πάντως δεν δίνει τούς S400.
      Ακόμα και με επαναφορά του στο πρόγραμμα κατασκευής F35. Σαν αντάλλαγμα.

      1. Μπορεί όχι, αλλά αυτοί που θα τον κρεμάσουν σε λίγους μήνες, θα το κάνουν!

    6. “τις χώρες που επιθυμούν να προσφέρουν αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία” O Κούλης επιθυμεί να τα βάλει με την Ρωσια, γιατι ειναι τεράστιος. Αν η Ρωσία αποφασίσει να μας ισοπεδώσει, αυτο είναι ενα αλλο θέμα!! Α ρε Ηλία που θέλετε προδότες!!

    7. αντι για s300…
      στείλε την γυναίκα κ την κόρη σου ΒΛΑΚΑ

    8. Ποιά Πάτριοτ- αυτά που έδωσε στην Σαουδική Αραβία ; Έχει ξεγυμνώσει την χώρα τελείως από αεράμυνα. Τυχαίο ;

    9. ,κρεμάστε τον προδότη Μητσοτάκη.
      Ολλη την κωόοικογενεια με τα σκυλιά και τα γατιά τους…

    10. Οτι και να κανουνε Ρωσοι και αμερικλανοι εχουνε δορυφορους, τα βλεπουνε ολα και τα μακελευουνε στο πιτς φυτιλι! Τζαμπα ….μαγκιες! Ακους…γοβα στιλετο?

    11. Η Κουλη τελει να τα στειλει τελος. Η Κουλης εχει τα χερια του γεματα ελληνικο αιμα απο τους ελληνες ομογενεις στην ανατολικη Ουκρανια … τον εχει ξετρελανει η Μαρεβα. Ειναι τοσο ανθελληνας … οσο και ο Kissinger. Ο Κουλης πρεπει να δικαστει για εσχατη προδοσια … δεν μπορει να προστατεψει τους ελληνες ουτε καν στην Ελλαδα … στην ανατολικη Ουκρανια δινει οπλα στους Ουκρανους για να τους σκοτωνουν.

    12. Ποιοι ηλίθιοι θα δεχτούν να συνοδέψουν τους S300 στη Ουκρανία έχοντας στο νου τους τα φορτωμένα με τουρτες Drone καμικαζι?

    13. Το ότι η κυβέρνηση αυτή των αχρείων, αλλά και όλες οι προηγούμενες είναι πουλημένες είναι γνωστό.
      Από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους άλλοι μας κυβερνούν και ο μαλακας ο λαός 200 χρόνια επιμένει, ψηφίζοντας τους ίδιους, να περιμένει κάτι διαφορετικό, ξεχάστε το.
      Επί του θέματος έχω να πω πως αν το σύστημα patriot είναι καλύτερο του S-300 ας γίνει η ανταλλαγή.

    14. Οτι πει ο μεγαλος αδελφος περαν του ατλαντικου και οι φιλιπινεζες σκοτωνοντε ποια θα ειναι περισσοτερο δουλικη.Το Εθνικο συμφερον δεν παιζει εδω αρκει να εξυπηρετηθει το αιματοβαμενο ναζιστικο καθεστως της ουκρανιας και τα συμφεροντα του Νατο εναντι της Ρωσιας.Και να τους στειλλει η ανθελληνικη κυβερνηση της ΝΔ την ιδια τυχη θα εχουν οπως και τα προηγουμενα.Θα καταστραφουν απο την Ρωσικη αεροπορια

    15. Οι s-300 ανήκουν στην Κύπρο .οποιαδήποτε παραχώρηση πρέπει να έχει από την κυπριακή κυβέρνηση .κάτι πολύ δύσκολο . Εαν είναι μάγκας ο Κούλης, να πει να στείλουν τους s -400 οι τούρκοι.εαν είναι μάγκας ,ειδάλλως ολοι η ηγεσια των ΕΔ να παραιτηθεί ,εαν φοράνε παντελόνια κ να μην υποκύψουν στις απειλές του Κούλη .

    16. Χαχαχαχα… Κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της… Ωραίοι…Έχουν όμως δίκιο, οι ανεξάρτητες χώρες αποφασίζουν μόνες τους,είναι αλήθεια.Οι Μπανανιες και τα προτεκτοράτα,όπως η Μπανανοελλαδα,μαθαίνουν τις αποφάσεις “τους” από το Ρωυτερς η απευθείας από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ληστειων

    17. Πόση κατρακύλα και ξεφτίλα πια?
      Έχουν αποδειχθεί ότι οι πατριοτ είναι πολύ κατώτεροι των s300.
      Κατρακύλα της Ελλάδας και ξεφτίλα των ψηφοφόρων της ΝΔ

    18. Ρε αλήτες, ρε λαμογια του κερατα κλέφτες, εμείς έχουμε πληρώσει λεφτά, πολλά λεφτά από τους φόρους μας συν τις μίζες που έχετε τσεπώσει για την εθνική μας ασφάλεια και την αμυνα της χώρας. Και σεις ρε γ@μημενα λαμογια για να γίνετε αρεστοί στον ξένο παράγοντα και να συνεχίζετε να κλέβετε και να τα αρπάζετε θέτετε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια? Δεν έχετε κανένα δικαίωμα αυτά εμείς τα πληρώσαμε, είναι δικά μας.

      1. Ποιοί είμαστε οι “εμείς” που αναφέρεις;

        Εγώ ξέρω ότι από όταν στην Ελλάδα εγκαταστήσανε οι Αμερικανόγαλοι τους παπαντρέου και οι γερμανότουρκοι τους μητσοτάκιδες μόνο τα δυτικά προάστεια και οι φτωχοί πληρώνουν σα μ@λάκες και οι υπόλοιποι που κρατάγανε και κρατάνε τις σημαίες και τα ψηφοδέλτια χτίζουν βιλίτσες και μονοκατοικίες στα ΒΠ και βολεύουν τα τσογλανόπαιδα τους στο δημόσιο για να κάνουν υποδείξεις όταν πάει στο κισέ κανένας φτωχός.

        Η Ελλάδα που νομίζεις ότι υπάρχει ΔΕΝ υπάρχει. ΞΥΠΝΑ!

        Οι “εμείς” που αναφέρεις δεν υπάρχουν από την εποχή του πασοκ που πουλήθηκαν όλοι στο αμερικάνικο χρήμα και φτιάχτηκαν οι στοές και τα ρόταρυ για να γράφονται οι γραβατωμένοι και οι κυρίες τους.

        Τόσα χρόνια ψήφους και τώρα θυμήθηκες τα λεφτά σου; Τόσα χρόνια δέχεσαι τα κανάλια να σου πλάσάρουν το κάθε σκουπίδι και τα παιδιά σου να ακούνε τον κάθε τουρκογυφτο μπουζουχτση και τις ξεκ@λιάρες χιπ χοπ που σας πλασαρουν στις καφετερειες και τωρα θυμήθηκες την εθνική ασφάλεια; Τοσα χρόνια έχετε κάνει χρυσούς τους ταβερνιάριδες, τους ξενοδόχους και τους μαγαζάτορες στη μύκονο και στα κ@λάδικα και τώρα θυμάστε τα λεφτά σας; Θα σώσετε την Ελλάδα με φούρνους και καφετέριες και σουβλατζίδικα, καπουτσινάκια στο χέρι και σφολιατίτσες και σουβλάκια;

        Ποιος θα χειριστεί τα όπλα που ζητάς ότι είναι “δικά μας” ο φιφτι σεντ ο γύφτουλας της γλυφάδας που κυνηγάει κοριτσάκια με τις αλυσίδες ή τα ξέκ@λα που ψάχνουν γαμπρό στις καφετέριες με σέλφι για ένα πετυχημένο γάμο και δεν ξέρουν ούτε ένα τηλέφωνο να σηκώσουν άμα τους βάλεις να δουλέψουν; Ποιος θα λερώσει τα χέρια του ο διορισμένος που ψάχνει στο ιντερνετ σε ποια δημόσια υπηρεσία ειναι καλύτερα να τον διορίσουν για να σχολάει νωρίς και να κάνει ταξιδάκια να τα ποστάρει στο φειςμπουκ και στα σοσιαλ;

        Για πές μας εσύ που μένεις; ‘Εχεις δικό σου σπίτι; Πόσα αυτοκίνητα έχεις; Μηχανάκι έχεις να γ@μάς τους υπόλοιπους οδηγούς να κάνεις σφήνες παράνομα και να στέκεσαι στις διαβάσεις των φαναριών έχεις; Έχεις εξοχικό; Βάρκα; Λεφτά στην άκρη; Είσαι γραμμένος συνδικαλιστής ή σε κανένα σύλλογο για το “κοινό” καλό;

        Μάθε ότι οι ανθρωποι που λύνουν προβλήματα είναι αυτοί που εργάζονται πραγματικα και σέβονται το διπλανό τους και όσοι δεν ψήφισαν τα λαμόγια και δεν απέκτησαν ούτε σεντ από βρώμικα λεφτά ή ρουσφέτια.Τα όπλα θέλουν μορφωμένους δεν είναι όλα εύκολα να τα γελοιοποιείτε. Τα όπλα όπως και το φώς που έχετε, το νερό που πίνετε και το φαι στα σουπερμαρκετ το οφείλετε σε κάποιους μορφωμένους και εργατικούς όχι στον κάθε καραγκιόζη στην τηλεόραση και στη βουλή με γνωριμίες απατεώνων στο εξωτερικό. Και οι μορφωμένοι ξέρουν να φτιάξουν όπλα και απο μόνοι τους δεν ζητανεύους από κανέναν.

        Αν νομίζεις δε ότι χρειάζεσαι αυτά τα όπλα είσαι άξιος της τύχης σου. Τα όπλα αυτά φτιάχτηκαν από ξένους και τα πούλησαν σε φτωχές χώρες για να “νομίζετε” ότι έχετε όπλα και όταν τα χρησιμοποιήσετε εναντίον τους να σας λιώσουν σαν τις μύγες με καλύτερα δικά τους.

        Σοβαρευτείτε και αφήστε το ιντερνετ και τα σχόλια γιατι όποιος εχει την πολυτέλεια να σχολιάζει στα τσατ δεν λυνει προβλήματα. Επειδή υπάρχουν τα δημοσιογραφικά σαιτ να βγάζουν κανα φράγκο που μπορεί ο καθένας να γράφει την παπαριά του για να γινεται τηλεθέαση δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η πραγματικότητα. Ουτε υπάρχει καμια “επανάσταση” που θα γίνει από την τηλεόραση και το ιντερνετ από κανένα δημοσιογράφο ή πολιτικό.

        Οταν πέσει η πρώτη ρουκέτα δεν υπάρχει δεη για να βλέπετε και τότα θα χρειαστείς πραγματικά όπλα που ούτε θα τα έχεις ούτε και σε μάθανε πως να τα φτιάχνεις αλλά ουτε καν πως να καλλιεργείς για να φάς. Δεν φταίς εσύ που δεν στα διδάξανε όλα αυτά αλλά φταίς γιατι μεγάλωσες και δεν ασχολείσαι με τον εαυτό σου.

        Έχεις λοιπόν σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθείς λοιπόν από το ποιος “κολλητος” έφαγε τα λεφτά και μάθε πρώτα να είσαι αυτάρκης πρωτού να προσπαθείς να το παίξεις “πατριώτης” και “γενεόδωρος”.

        ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΣΙΜΟΠΟΙΕΙ. ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΑ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

    19. Χίο γιατί δεν τους κυνηγά κάποιος με βάση τα άρθρα 140 και 141 του ΠΚ;
      Ο νόμος υσχήει για όλους, άρθρο 2 του Συντάγματος.

    Comments are closed.