ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ “ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ” ΤΗΣ ΣΑΚΚΑΡΗ. ΠΩΣ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ “ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣΗΡΙΑΛ”, ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

    Κοινοποίηση:
    σακκαρη

    Έφυγε με το κεφάλι ψηλά απ’ το Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια δεν πέρασε το εμπόδιο της Κρεϊτσίκοβα, αν και βρέθηκε κοντά στη νίκη, ηττήθηκε 2-1 σετ, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, διάρκειας άνω των τριών ωρών που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

    Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε έναν πόντο μακριά από την παρθενική της πρόκριση σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης, όμως στο τέλος έφυγε με την πίκρα της ηττημένης από το Philippe Chatrier, γνωρίζοντας την ήττα από την “εφτάψυχη” Τσέχα τενίστρια.

    Τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Η 25χρονη Ελληνίδα είχε match point στο 3-5 του 3ου set, όμως δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει, ενώ λίγες στιγμές αργότερα δέχθηκε break όταν χρειάστηκε να σερβίρει για την πρόκριση (4-5).

    Τελικά, μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά σπουδαίας μάχης, η Μαρία ηττήθηκε από τη Νο33 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA με 7-5, 4-6, 9-7 και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι, αλλά με μεγάλη δόση πίκρας, τη διοργάνωση στο Παρίσι.

    Αν και έσωσε τέσσερα match points της Κρεϊτσίκοβα, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλε για να φύγει νικήτρια από το court και ηττήθηκε από την πιο σταθερή και με λιγότερο άγχος στις κρίσιμες στιγμές, Τσέχα.
    Στον παρθενικό Grand Slam ημιτελικό της καριέρας της, η Σάκκαρη εμφανίστηκε πιο σφιγμένη από την αντίπαλό της και δεν έπαιξε το τένις που μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες μέρες.

    Στο τέλος, η Κρεϊτσίκοβα ανέβασε ρυθμό, έγινε το αφεντικό στο ματς και ξέφυγε από τα δόντια της Ελληνίδας, παίρνοντας την πρώτη πρόκριση της καριέρας της, σε τελικό Slam.

    Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία, καθώς θα αγωνιστεί τόσο στον τελικό των διπλών, όσο και στον τελικό του μονού. Η Κρεϊτσίκοβα θα αντιμετωπίσει την Παβλιουντσένκοβα στον τελικό του Roland Garros το Σάββατο στις 16:00.

    Στα του ημιτελικού, η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να έκανε λιγότερα αβίαστα λάθη (55 έναντι 58) και να είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break που τις εμφανίστηκαν (55% έναντι 47%), όμως δεν μπόρεσε να κατακτήσει αυτή τη σπουδαία νίκη.

    Αν και το πλησίασε όσο ποτέ. Είχε match point στα χέρια της, στο σερβίς της Κρεϊτσίκοβα στο 3-5 του καθοριστικού set. Όμως δεν τις έφτασε. Η Τσέχα το έσωσε με ένα drive backhand στην ευθεία, μετά από δυνατό σερβίς της και έμεινε ζωντανή στον αγώνα.

    Εκείνο, ήταν το μεγάλο turning point της αναμέτρησης. Η Κρεϊτσίκοβα παρέμεινε ψύχραιμη στους επόμενους πόντους και μετέφερε την πίεση στη Μαρία, που δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί όταν σέρβιρε για την πρόκριση στο 4-5.

    Αν και έσωσε ένα break point της Τσέχας με μαγικό crosscourt backhand, δεν μπόρεσε να το κάνει δεύτερη φορά και η Νο33 του ταμπλό, έκανε το 5-5.

    Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι μπήκε στη σφαίρα επιρροής της Κρεϊτσίκοβα. Πιο άνετη, με περισσότερες λύσεις και καθαρό μυαλό που έλειψε από τη Μαρία, η Τσέχα απείλησε στο 7-6, χάνοντας τρία match points.

    Στο 8-7 όμως, δεν λάθεψε. Αν και ο chair umpire έκανε ολέθριο λάθος στο πρώτο m.p. της Κρεϊτσίκοβα, δίνοντας “in” ένα χτύπημα της Μαρίας που ήταν εκτός βασικής γραμμής (όπως έδειξε το τηλεοπτικό hawk eye), στην επόμενη ευκαιρία της, “έκλεισε” το ματς.

    Ο πατέρας της Κώστας Σάκκαρης, είναι ο εισαγωγέας τουρκικής σαπουνόπερας στην Ελλάδα
    Η Σάκκαρη δεν είναι Σπαρτιάτισσα, στην Αθήνα έχει γεννηθεί, ο πατέρας της είναι από χωριό της Λακωνίας.

    Ο πατέρας της Μαρίας, Κώστας Σάκκαρης, είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Victory Enterntainment δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής των τούρκικων σειρών στη χώρα μας. Η μητέρα της είναι η πρώην τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου.

    Η Αγγελική Κανελλοπούλου (Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 1965), είναι πρώην πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης και πολιτευτής.

    Είναι κόρη του παλιού πρωταθλητή και έπειτα προπονητή της αντισφαίρισης Δημητρίου Κανελλόπουλο, είναι παντρεμένη με τον Κώστα Σάκκαρη με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά, κόρη της είναι η επίσης πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη.

    Με την αντισφαίριση ήρθε σε επαφή από μικρή ηλικία καθώς την έπαιρνε ο πατέρας της μαζί του στα ασκητήρια του Ομίλου αντισφαίρισης Αθηνών. Το 1979 πήγε σε σχολή αντισφαίρισης στις ΗΠΑ[3]. Όταν επιστρέφει στην Ελλάδα την προπόνηση της ανέλαβε ο πατέρας της.

    Ανακηρύχθηκε δύο φορές “αθλήτρια της χρονιάς” από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσµος Αθλητικών Συντακτών) το 1983 και το 1985. Ήταν νο 47 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών τον Απρίλιο του 1987[4].

    Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών ήταν πρώτη στο μονό γυναικών το 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, και το 1989, χωρίς να χάσει ποτέ στον τελικό. Στο διπλό γυναικών ήταν πρώτη το 1982, 1983 και το 1986. Στο διπλό μεικτό ήταν πρώτη το 1981, 1983 και το 1988, δεύτερη ήταν το 1978.

    Ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στις νεανίδες, ενώ κατακτήσει πρώτες και δεύτερες θέσεις στο κύπελλο Ελλάδος και στα υπόλοιπα εγχώρια τουρνουά. Έχει κατακτήσει τρείς φορές το Διεθνές Κύπελλο Ακρόπολις. Βαλκανιονίκης το 1982 με συμπαίκτρια την Όλγα Τσαρμποπούλου και με την ίδια συμπαίκτρια πρώτη στους Μεσογειακούς του 1987.

    Το 1983 έκανε διαφήμιση για γνωστή μάρκα αποσμητικού και τιμωρήθηκε από την Ελληνική ολυμπιακή επιτροπή με αποκλεισμό εφ΄όρου ζωής, απόφαση που αναιρέθηκε λίγο καιρό μετά, την ίδια χρονιά έγινε επαγγελματίας. Το 1994 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων στην παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Στα τουρνουά της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (WTA) έχει ρεκόρ 85 νίκες – 94 ήττες στο μονό και 13 νίκες – 39 ήττες στο διπλό γυναικών.

    Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή τουρνουά, και στα Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον. Ήταν πρώτη στο μονό του τουρνουά Ρόλεξ το 1979, την ίδια χρονιά ήταν πρώτη και στο διπλό του Όραντζ μπόουλ. Έχει συμμετάσχει στα τουρνουά του Μονακό, στο Open Volvo, στο Αμέλια Ίσλαντ, στο Βριγτζίνια σλίμ κ.α.. Το 1985 έπαιξε στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός όπου αποκλείστηκε από την Κρις Έβερτ την νικήτρια του κυπέλλου την ίδια χρονιά.

    Με την εθνική γυναικών αγωνίστηκε στο Φεντ Καπ, πρώτη φορά μάλιστα ήταν στην ελληνική αποστολή το 1976 σε ηλικία μόλις 11 ετών αλλά δεν αγωνίστηκε. Έχει συμμετάσχει στα Φεντ καπ του 1981, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990 και το 1991 με ρεκόρ 15 νίκες 28 ήττες. Στο βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών συμμετείχε το 1978, 1981, 1982, και τι 1983[4]. Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νεανίδων συμμετείχε το 1981 και το 1982. Στους πανευρωπαϊκούς αγώνες συμμετείχε το 1978.Στους Μεσογειακούς αγώνες πήρε μέρος το 1981.

    Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1984 όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Γαλλίδα Ταβριέρ με 6-2, 6-1.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Η Σάκκαρη δεν κάνει για τενίστρια υψηλού επιπέδου. Η τεχνική της είναι πολύ μέτρια. Είναι τραγικό να προσπαθείς να καταφέρεις κάτι ενώ δεν έχεις το ταλέντο. Κρίμα το κορίτσι…

    2. ΧΕ@@@!!! ΕΔΩ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΚΑΊΓΕΤΑΙ !! ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΣΤΕ ΜΕ Π@@@@!!!ΓΙ’ΑΥΤΌ ΧΑΝΌΜΑΣΤΕ !!!

    3. πρέπει να βελτιώσει την τεχνική της κατά τα άλλα και ντοπαρισμένη να είναι πρωταθλητισμό κάνει! και ποιος δεν είναι σε αυτό το επίπεδο

    4. Οι Τραπεζοειδείς της Σακκαρη είναι αφυσικοι για γυναίκα και βάρη να έκανε.

      1. Έμαθες και τους τραπεζοειδείς; Η κοπέλα είναι σε ελίτ επίπεδο, εσύ;

    5. Καλά σου λένε. Τον γκαντέμη βρήκες να γνωρίσεις;

    6. Με το γρουσουζη Μητσοτάκη για πεθερό τι περιμένεις;

    7. Σπαρτιατισσα ειναι κ σπουδαια αθλητρια.Σε 2 χρονια θα φτασει στην κορυφη….

    Comments are closed.