ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ – ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ORUC REIS ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΜΕΡΕΣ – ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΠΟΤΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ “ΨΑΧΝΟ”…

    Κοινοποίηση:
    stolos

    Σε ύψιστη ετοιμότητα για να εφαρμόσουν ταχύτατα όλα τα σενάρια αντίδρασης που περιλαμβάνουν και στρατιωτική εμπλοκή απέναντι στην ακραία πρόκληση της αποστολής τουρκικού ερευνητικού σκάφους νότια του Καστελόριζου εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας είναι από χθες το μεσημέρι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Ο σχεδιασμός του Πενταγώνου περιλαμβάνει δύο βασικά σενάρια αντίδρασης σε περίπτωση που το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ή όποιο άλλο τουρκικό ερευνητικό σκάφος αποπειραθεί να απλώσει καλώδια για σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αν τελικά η Άγκυρα αποφασίσει να στείλει το Oruc Reis εντός της υφαλοκρηπίδας μας για έρευνες, θα ενεργοποιηθούν.

    ΣΕΝΑΡΙΟ Νο1

    To Oruc Reis αποπλέει από την Αττάλεια και κινείται με στόχο να μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συνοδεύεται μόνο από τα βοηθητικά σκάφη Attaman και Cengis Han και όχι από τουρκικά πολεμικά. Σ’ αυτή την περίπτωση η παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή θα είναι αισθητή αλλά δεν θα επιδιωχθεί κλιμάκωση. Άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθείται όλη η πορεία του τουρκικού σκάφους.Αν επιχειρήσει να απλώσει καλώδια θα σπεύσει ταχύτατα ελληνική φρεγάτα στην περιοχή με στόχο να εμποδίσει την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και θα ζητήσει από το τουρκικό σκάφος να απομακρυνθεί. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2018..

    ΣΕΝΑΡΙΟ Νο2

    Το Oruc Reis κατευθύνεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, επιχειρεί να απλώσει καλώδια και συνοδεύεται και από τουρκικά πολεμικά πλοία. Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι ενισχυμένη προκειμένου η Άγκυρα να λάβει άμεσα το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Θα σπεύσουν στο σημείο όχι μόνο μία φρεγάτα αλλά πολλά από τα πλοία του Ελληνικού Στόλου, φρεγάτες, κανονιοφόροι, υποβρύχια, τορπιλάκατοι. Αναμένεται να χρησιμοποιηθούν δε και κάποια από τα πολεμικά πλοία που είναι μονίμως αγκιστρωμένα σε ακριτικά νησιά.

    ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

    Η απελευθέρωση των κανόνων στρατιωτικής εμπλοκής προβλέπεται σε περίπτωση που η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την πρόκληση. Αν δηλαδή δεν απομακρύνει το ερευνητικό σκάφος και ταυτόχρονα προκαλέσει και με άλλες επιθετικές ενέργειες με τα πολεμικά της μέσα. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως έχει συζητηθεί και ένα εναλλακτικό σενάριο αποτροπής της τουρκικής πρόκλησης χωρίς τη χρήση στρατιωτικών μέσων. Είναι γνωστό ότι για να πραγματοποιηθεί μία σεισμική έρευνα απαιτείται η πόντιση, το άπλωμα των καλωδίων και των εργαλείων στη θάλασσα και στο βυθό. Πρόκειται για όργανα και εργαλεία πολύ ακριβά. Σε περίπτωση θαλασσοταραχής ή σύγκρουσης του ερευνητικού σκάφους με ένα άλλο σκάφος, όχι απαραίτητα στρατιωτικό, η ζημιά για το τουρκικό σεισμογραφικό θα είναι μεγάλη και η έρευνα θα σταματήσει.

     

    Επί του παρόντος η Ελληνική πλευρά, παρά το γεγονός ότι έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός σημαντικού αριθμού πλοίων του στόλους της, εμφανίζεται να τηρεί στάση αναμονής, εν όψει του απόπλου του Oruc Reis από την Αττάλεια. Να επισημάνουμε πως το τουρκικό ωκεανογραφικό βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, έχοντας να διανύσει μία απόσταση 24 ωρών έως ότου φτάσει στο σημείο όπου έχει δεσμεύσει για έρευνες η Άγκυρα.

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Μήπως το Αιγαίο έχει ήδη μοιραστεί εδώ καί καιρό;;καί όλα αυτά τα πολεμικά/διπλωματικά σενάρια γίνονται γιά τα μάτια τού κόσμού;;μήπως μας γλεντάνε κανονικά;;;μήπως ότι ήταν να γίνει έγινε;;τίποτα δεν είναι τυχαίο!αυτό είναι το μόνο σίγουρο..

    2. O Βενιζέλος μας οδήγησε σε δύο βαλκανικούς πολέμους και έναν παγκόσμιο όταν οι βασιλικοι μιλούσαν για ουδέτεροτητα λόγω Κάιζερ και Κωνσταντίνου…. Μας πήρε από την μελουνα… Και μας πήγε στην Σμύρνη….οι βασιλικοι των οικαδε και πομερανων μας πήγαν στο σαγγαριο και καταστράφηκαμε…..οταν κάηκε η Σμύρνη… Τον Γούναρη και τον Κωνσταντίνο είχαμε πάνω….. Στον Βενιζέλο τρέξαμε για την συνθήκη της λωζανης να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…. Και μετά… Με έναν διαλυμένο στρατό και 1. 000.000 πρόσφυγες….. Και διαλυμένη την οικονομία από 10ετη πόλεμο….. Αναγκάστηκε να προσεγγίσει την Τουρκία… Για να μην χαθούν και όσα πήραμε με αίμα στους βαλκανικούς…. Λάθη έκανε… Όπως όλοι όσοι παίρνουν σημαντικές αποφάσεις…. Αλλά τα συν στην ζυγαριά… Είναι πιο πολλά…. Τώρα τι κάνουμε;;… Με αυτούς τους φλώρους που έχουμε μπλέξει..

    3. Αυταπάτες έχετε εχω την εντύπωση!!!
      Ολα ειναι παιχνίδια για τα δικα σας μάτια..
      Ολα ειναι μοιρασμένα πάρτε το χαμπάρι!

    4. Σεναριο 3
      Δεν θα γινει τιποτε ως συνηθως παρα μια πλυση εγκεφαλου για τους ανεγκεφαλους πατριωτες που απο το καναπε τους ειναι ηδη με τον οπλισμο τους μεσα στην Αγια Σοφια
      για αυτο εχουμε φτασει να χρωσταμε 500 δισ και να ψηφιζουμε αυτους που μας χρεωκοπησαν..ενα απεραντο ψυχιατριο ειναι η χωρα με τσαμπα μαγκες

    5. Εγω ξερω οτι ο Θεος καθοριζει την τυχη των εθνων και την ιστορια
      και οδηγει την ανθρωποτητα εκει που Αυτος θελει ,διοτι Αυτος την δημιουργησε και του ανοικει.
      Οι μασονικες στοες προχωρουν οσο τους επιτρεψει ο Θεος
      εως οτου τους συντριψει ως σκευει κεραμεως ο Υψιστος
      και τους πεταξει μαζι με τον εωσφορο που λατρευουν στο εξωτερο πυρ

    6. Μ’ αρέσει που κάποιος επικαλείται τον μασωνο Βενιζέλο, τον εβραίο Μπενί Σελόν, που εγκατέλειψε στη σφαγή όλο τον μικρασιατικό ελληνισμό, τον φίλο του πούστη του Ατατούρκ, που αφού ήρθε σε συνεννόηση μαζί του άφησε να πνιγούν στο αίμα οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
      Να έχει το αιώνιο ανάθεμα, ο βρυκόλακας, που θα μας μιλήσει για τη Μεγάλη Ιδέα το κοπρόσκυλο.
      Αμ και τούτο το σκατό που μας κυβερνά, ο Μητσοσκατάκης έχει κάποια συγγένεια με τον εβραιόσπορο τον εβραιο κρητικό τον Μπενί Σελόν Βενιζέλο, τον χαζαρο Οβριό.
      Αλοίμονό μας, τι να περιμένουμε από έναν αφορισμένο πρωθυπουργό!!!

    7. Σενάρια που δεν θα γίνουν καθώς δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος και δεν πρόκειται να φερουμε αντίρρηση στον Τούρκο.

    8. Τώρα στέλνω ξανθό γένος. Μισό λεπτάκι

    9. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΑΠΑΝΤΗΣΗ….ΤΟ ΠΗΡΕ (ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ) Ο ΑΕΡΑΣ

    10. Με αδερφές του Χάρβαρντ και του λοντον εκονομιστ.. Δεν κάνεις τίποτα… Έναν νέο Βενιζέλο χρειάζετε η Ελλάς πάλι… Να την οδηγήσει στο Βόσπορο και τα μικρασιατικα παραλια…

    11. Ιδιο σκηνικο εγινε τελη Ιανουαρίου, παλι ετσι λεγαμε, θα αποτρεψουμε θα θα θα, το ερευνητικο μια χαρα απλωσε 8κμ καλωδια και εκανε τις ερευνες του για 3 ημερες. Οταν η ειδηση μαθευτηκε απο τους Τουρκους φυσικα, η ελληνικη κυβερνηση ειπε το παρεσυρε ο ανεμος. Ακομα περιμενετε κατι?

    12. θα δράσει ο στρατός όπως στην Κύπρο το 1974, με αποφασιστικότητα…..

    13. Ολες οι μασωνικες στοες του πλανητη σιγονταρουν τον τουρκο.
      Ηρθε η ωρα να αδυνατισουμε εδαφικα?
      Κουλη μη μας περνας τους εκβιασμους του τουρκου για τη κονομα,αμα δε μπορεις να τα βγαλεις περα μαζι του διλωματικα παραιτησου να αναλαβει η ανθελληναρα ο τσιπρας.
      Αλητες προδοτες αργυραμοιβοι

    14. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΑΡ………ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΣΕΛΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΒΥΘΙΖΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

    15. εμπρος παιδια ευκαρεια να παρουμε την Πολη και να στεψουμε αυτοκρατορα τον Κουλη στην Αγια Σοφια…μην την χασουμε αυτη την ευκαιρεια

      1. γιατι νομιζεις οτι ολοι αυτοι οι πατριωτες θα πολεμησουν. ολοι αυτοι ειναι στο δημοσιο διορισμενοι απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ψαχνουν για κοροιδα να πανε να σκοτωθουν ενω αυτοι απο τον καναπε εισπρατουν μισθους και συνταξεις
        αλλιως πρεπει να ειναι πειραγμενοι στο μυαλο πραγμα οχι αδυνατο γιατι μας εχουν καταστρεψει τοσα χρονια με την ψηφο τους
        το παιζουν πατριωτες εκ του ασφαλους

    16. Στο μόνο ψαχνό που θα ρίξετε είναι το αρνί του Πάσχα. Αντί να τους έχετε εκτελέσει όλους τους εβραιομασόνους που έχετε για πολιτικούς, κάνετε σχόλια από τους καναπέδες!!! ντροπή σας!!!

    17. Όλα λάθος.τακτικες ηλιθιες.
      Κανένα σκάφος μας πέριξ του ορουκ ρεης. Να νομίζουν ότι χεζομαστε.
      Το βυθίζεις με πύραυλο από Μιραζ. Εξ αποστάσεως.
      Σε τόσο ανοιχτη θάλασσα δεν εχει νόημα η αντιπαράθεση.
      Βύθισε το με πύραυλο ή με τορπιλη. Και ας τους να πλησιάσουν προς Κρήτη και νησιά.

      1. καλυτερα να το βυθισεις εσυ αμα φας καμια φασολαδα….ρε στεκεις στο μυαλο

      2. Κατσε πανω σε καμια τορπιλη εσυ και ο πυραυλος θα βγει από μεσα απ την μανουλα σου ,ξεφτιλισμενε ντροπιάζεις το ονομα του Καρα’ι’σκακη!

    Comments are closed.