ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΘΡΑΣΥΜΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ 10.000 ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΣΥΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

    Κοινοποίηση:
    tsiodras_mhtsotakhs_xardalias

    Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε από την ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Υγείας στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

    Με βάση τη στάση που δήλωσαν ότι θα τηρήσουν τα κόμματα, στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε συνολικά από την ψηφοφορία. Το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, διότι δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά του να μην υπάρχει πανσπερμία διατάξεων στις τροπολογίες, γιατί δεν εκφράζεται η αυθεντική βούληση των βουλευτών. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι καταψηφίζει το ακαταδίωκτο ενώ καταψήφισε και το ΜέΡΑ25.

    Η διατάξη των αντιδράσεων

    Η διάταξη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ορίζει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

    Θέμα για το ακαταδίωκτο ήγειρε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, που ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία αν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

    «Βάζετε ταφόπλακα στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτό, που μέχρι τώρα αποτελούσε την επιστημονική κοινότητα διαχείρισης της πανδημίας», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και επισήμανε ότι η διάταξη, δεν καταλαμβάνει μόνο την επιστημονική επιτροπή λοιμωξιολόγων, αλλά και κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη.

    «Δεν δίνουν εξηγήσεις»

    «Θα είμαστε οι πρώτοι που θα υπερασπιστούμε την επιστημονική κοινότητα για την ελευθερία έκφρασης επιστημονικής γνώσης έναντι οποιουδήποτε μπορεί να στραφεί εναντίον τους και είναι κακόπιστος, είναι ανορθολογικός […] βεβαίως και θα μπούμε εμείς μπροστά να τους προστατεύσουμε σε αυτή την περίπτωση. Αλλά δεν μιλάμε για αυτό, μιλάμε για μια γενική διάταξη που λέει ότι δεν διώκονται, δεν ευθύνονται και δεν δίνουν εξηγήσεις» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

    «Και εμείς δεν ψηφίζουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία που αφορά τα μέλη των διοικήσεων και την απαλλαγή τους», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, «αλλά με τον στομφώδη τρόπο που ο κ. Ραγκούσης επιχειρηματολογούσε ‘δεν διώκονται, δεν απολογούνται, εξαιρούνται’, θυμήθηκα ότι τα ίδια ακριβώς ήταν στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέλη του ΤΧΣ. Τα παραμπρός χαλούν τα παραπίσω! Τι μας λέτε, κύριε Ραγκούση!».

    «Η διάταξη τους προστατεύει από τον κανιβαλισμό που ζούμε – να το πω ευθέως – από ‘ψεκασμένους’ και από fake news», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε ότι τα μέλη των επιτροπών κινδυνεύουν από κακόβουλες μηνύσεις που θα γίνουν από όσους είναι εναντίον των εμβολιασμών.

    «Δεν ξέρετε ότι γίνονται μηνύσεις για τις μάσκες; Στα σχολεία τα ζουν οι καθηγητές. Τους μηνύουν γιατί το παιδί πρέπει να πάει χωρίς μάσκα, ή το παιδί πρέπει να πάει στο σχολείο χωρίς να κάνει self test. Θέλετε λοιπόν όλοι αυτοί να κάνουν μηνύσεις και τα μέλη της Επιτροπής, ενώ ξέρουν ότι θα δικαιωθούν, να πρέπει να πάνε σε σαράντα, πενήντα προκαταρκτικές, να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις;» επιχειρηματολόγησε ο Θανάσης Πλεύρης.

    «Διχάζετε την κοινωνία»

    «Διχάζετε την κοινωνία χαρακτηρίζοντας ένα κομμάτι του κόσμου που ανησυχεί ‘ψεκασμένους’», απευθύνθηκε στην κυβερνητική πλειοψηφία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την τροπολογία που φέρατε, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί εδώ οι άνθρωποι δεν μιλάνε για το ΤΧΣ. Μιλάνε για ανθρώπινες ζωές και κάποιοι άνθρωποι έχουν πεθάνει. Αν σας ενδιαφέρει αυτό, αν δεν σας ενδιαφέρει συνεχίστε αυτό που κάνετε», είπε ο κ. Χήτας και επανέλαβε ότι πρέπει η κυβέρνηση να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

    Εμβολιαστική κάλυψη όλου του πληθυσμού με όλα τα εμβόλια που έχουν κριθεί ασφαλή, ζήτησε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, η οποία αναφέρθηκε στις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, ιδίως στα εμβολιαστικά κέντρα και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι και πάλι θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα – αυτή τη φορά με τους εμβολιασμούς.

    «Τσουνάμι τροπολογιών»

    Το «τσουνάμι τροπολογιών» κατήγγειλε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, η οποία επανέλαβε ότι το κόμμα της έχει καταθέσει δέσμη μέτρων για την πανδημία, αλλά τελικά η κυβέρνηση επιλέγει να μεταθέτει την ευθύνη στην πλάτη των πολιτών και τους κουνάει και το δάχτυλο τους ατελείωτους μήνες του εγκλεισμού τους.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    35 Σχόλια

    1. Καλά Κάνουν!!!!!!! Και εγώ στην θέση τους το ίδιο θα έκανα!
      Ό,τι γουστάριζα θα έκανα, αν κανένας ΔΕΝ θα με εμπόδιζε…….
      Μήν σου πω ότι θα έκανα και χειρότερα…
      Και πολύ Καλοί είναι, σε σχέση με τα σ@ύργελα που κυβερνούν.

    2. ονειρευεστε. χθες παρηγγειλαν αλλα 100 περιπολικα και θα προσλαβουν αμεσα αλλες 5 χιλ πεινασμενους για μπατσους-νεα γκεσταπο με καμερες στο ματι και βαρυ οπλισμο ωστε να καταγραφονται ολοι οι αντιρρησιες και να εξοντωνονται. η ανθρωποτητα εχει τελειωσει και δεν γλυτωνει απο τον αφανισμο που προβλεπει ο αλγοριθμος του γκειτσ και της αρρωστημενης παγκοσμιας ελιτ. απο τη στιγμη που εξαφανισαν τον τραμπ και εχουν εκλογικο μηχανισμο νοθειας και απολυτο ελεγχο στα παγκοσμια μμε εδω και 8 χρονια εκλεγουν οποιους αρρωστους θελουν σαν τον μητσοτακη τον τσιπρα τον χρυσοχοιδη τον μπαιντεν τον τζονσον τον ρουτε τον μακρον και ολους τους υπολοιπους.
      το χειροτερο αρχισαν τις πολιτικες δολοφονιες . μετα τις αμερικανικες εκλογες το γεναρη δολοφονησαν 3 προεδρους αφρικανικων χωρων τις υποσαχαριας αφρικης και δεκαδες αλλους δευτερους (οπως τον καραιβαζ) που για καποιους λογους τους δημιουργουσαν προβληματα . απετυχαν επανειλλημενα να δολοφονησουν τους ερντογκαν- λουκασενκο στην λευκορωσια-πουτιν μεσω ναβαλνι .

    3. Τον εμβολιασμό με 7.62mm δεν τον γλιτώνει κανείς σας ότι και αν ψηφίσετε.
      Σύντομα.-

    4. ….ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ !!!….ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!!!….

    5. μαλλον, ξερουν οτι ερχεται κρεμαλα στη μεση του δρομου, χωρις δικη

    6. Θα ήταν ενδιαφέρον να άνοιγαν και τους λογαριασμούς των καταθέσεων των λοιμοξιολογων, από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα, να βλέπαμε πόσο κόστιζαν οι αποφάσεις τους, ίσως για να μην φτάσουμε εκεί ψηφίστηκε το έκτρωμα.

    7. Η “χουντοποίηση” της διακυβέρνησης της χώρας προχωράει όλο και περισσότερο σε σημείο οι “Απριλιανοί” να φαντάζουν δημοκράτες, γιατί όχι και αγωνιστές της δημοκρατίας.

    8. τωρα αρχισαν να τρομαζουν τον κοσμο και με την κορονα απο τας ινδιας !!!!!!!!!!! εκει αυτοι ζουν σα σπιλεανθρωποι το οτι εχουν αρωστιες δε ειναι περιεργο κι οτι καινε τα πτωματα τους γιατι ετσι εχουν σα παραδοση

    9. Θέλει προσοχή γιατί σύμφωνα με τον Ν 4675/20 ο Υπουργός υγείας (με ασυλία λόγω βουλευτικής ιδιότητας) με εισήγηση της Επιτροπής (με ασυλία πλέον) μπορεί να θεσπίσει υποχρεωτικό εμβολιασμό ! Γιαυτο απειλεί τους υγειονομικούς και άλλους (που δεν κατονομάζει)

    10. τα προβατακια πιασαν το νοημα εδω η ακομα μπεεεεεεεεεεεεεεεε ???????????

    11. ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ…ΠΗΡΑΝ

      ΕΤΣΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ Κ ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

      ΜΕΓΆΛΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΚΚ ΝΟΜΙΚΟΙ Κ ΔΙΚΑΣΤΈΣ ΜΟΥΓΓΑ;;;;

    12. Όσους νομους και αν ψηφίσετε το λυντσάρισμα σας θα γίνει. όλη η εγκληματική οργάνωση έχει δικαστεί από το λαϊκό δικαστήριο απλά δεν το ξέρετε. Ερχόμαστε μη σας πετύχουμε.

    13. Εκτακτη Ειδηση:
      Στα Μελη των Επιτροπων θα χορηγηθει Voucher για αγορα Ελικοπτερου!

    14. Είναι απαράδεκτοι. Θέλουν να ανοίξουν τα mall, που θα γίνει η διασπορά του αιώνα, και θα υπολειτουργουν οι εκκλησίες, δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει στα χωριά για να κάνουν βόλτες σε κλειστούς χώρους. Που απευθύνονται σε ηλιθιους; Γιατί δεν μας άφησαν να παρακολουθήσουμε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Γιατί κρατούν τους ναούς κλειστούς; Επομένως και να μας εξοντώσουν θέλουν και να καταργήσουν την θρησκεία μας. Δεν είναι λοιμωξιολογοι αυτοί. Λαμογια και ερμαια των πολιτικών είναι. Αλλά θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν. Είναι τεράστια η οργή του λαού.

    15. Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο πραγματικός τους φόβος, τρέμουν δηλαδή μήπως η δικαιοσύνη καταδικάζει αθώους ή όντως είναι ένοχοι και θέλουν να αποφύγουν την δικαιοσύνη ?

    16. Τον φόβο μας να χετε ξεφτιλισμενοι..θα έρθει όμως το τέλος σας..ξαφνικα!!!

    17. ο θάνατος τόσων ανθρώπων άδικα θα τους κυνηγάει μια ζωή!!! δεν πρόκειται να χαρούν τα λεφτά τους!! το άδικο ποτέ δεν ευλογείται

    18. Τσιοδρα και λοιποι, οταν παιρνετε τετοια μετρα και καταστρεφετε κοσμο, δεν ξερετε οτι θα υπαρξουν αντιδρασεις; ρε ψαλτη τσιοδρα, εκλεισαν τις εκκλησιες και δεν μιλας, το σοι ψαλτης εισαι; με ποια λογικη αποφασισατε ανασταση στις 9 και εσυ ο ψαλτης δεν βγαινεις να μιλησεις; με ποια λογικη κλεισατε τις εκκλησιες και δεν σας πειραζει ο χαμος που γινετε σε λεωφορεια και σουπερ μαρκετ; απαγορευσες σε ελληνα πολιτη να βαφτισει το παιδι του και μονο ο γεωργιαδης εγινε νονος με …αδεια που πηρε(χωρις αριθμο πρωτοκολλου!). Τσιοδρα, εσυ μπορεις να υπερασπιστεις τον εαυτο σου στο δικαστηριο γιατι εχεις λεφτα. Αλοιμονο απο αυτους που αυτοκτονησαν και χρεοκοπησαν απο τα απιθανα μετρα που πηρατε που τη μια λεγατε οτι δεν χρειαζεται μασκα και τωρα λετε για διπλη μασκα. Ασυλια σαν τους ψευτες πολιτικους, ιδιοι ειστε λοιμοξιολογοι.

      1. Εσένα οι εκκλησίες σε μάραναν μούλε; Το ότι καταστράφηκε η χώρα και οικονομικά και κοινωνικά δεν σε αφορά μούλε;

        1. Δεν μίλησε μόνο για τις εκκλησίες, και εσύ τί πρόβλημα έχεις γι αυτούς που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις??????!!!!!!!!!!!!!!!!!

        2. φιλε εισαι εδω λαθος !! αλλου επρεπε να τον μαλωσεις στο οτι περιμενει το πιονακι της μασονιας να πει κουβεντα για τους ναους !! υποκριτές φτινοι θεατρινοι και οι χαζοι τους χειροκροτανε σα να ειναι οι καλύτεροι θεατρινοι

        3. Ναι ρε αθεε απλυτε, με πειραζει που κλεινουν τις εκκλησιες την ωρα που λειτουργει το τζαμι. Τραβα στο ισλαμ απλυτε.

    19. απλα καλυπτονται γιατι καποια στιγμη θα αποκαλυφθει το μεγαλο ψεμα για ιο γιατι ολα τα κανουν για τα λεφτα ολοι τους παντου βεβαια παιρνουν ασυλια οι ενοχοι αλλα δεν υαρχει μονο το δικαστηριο αλλα και ο νομος των ανθρωπων μπορει την φυλακη να την γλυτωσουν αλλα την σφαιρα δημοσιως οχι οσοι και να τους φυλανε καποια στιγμη θα γινει και αυτο εδω σκοτωσανε προεδρο αμερικης θα κωλοσουν στα μιασματα

    20. Δέν πειράζει υπάρχει κι έσχατη λύση όπου είναι χειρότερη, καλύτερα να μπένανε από μόνη τους φυλακή καλύτερα θα περνάγανε…. Όσο για τόρα άς πάνε να φάνε κανά σουβλάκι..

    21. Ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες για τους λοιμωξιολόγους και για τους πολιτικούς. Μήπως όλοι αυτοί είναι μία καλή παρέα με αφεντικά τους τραπεζίτες που τυπώνουν τα χρήματα στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες ?

    22. Μεγαλύτερα λαμόγια και απατεώνες δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουν. Θέλουν κυνηγητό και ξύλο ανελέητο.

    23. Τό θετικό σέ αυτή τήν εγκληματική πράξη είναι ότι παραδέχονται τά καθάρματα τής ενοχή τους.
      Ο ΦΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.
      Οτι καί νά κάνουν τά διπλά καί τριπλά ισόβια δέν τά γλυτώνουν.
      Γιάννης Λάκων

    24. Αντε και το ψηφισανε Που θα πανε???? Τι θα κρατανε την αποφαση στο χερι οταν θα τους κρεμανε??? Σας λυπαμε

    25. Και μόνο το γεγονός ότι ψήφισαν κτ τέτοιο δεν είναι παραδοχή ότι είναι ένοχοι για κτ και φοβούνται;

    26. Kοιτάχτε σε τι πανικό, ολοένα, τους βάζει ο Αντωνιάδης, ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δικηγόρος , πανελλαδικά,που τα βάζει μαζί τους.

    Comments are closed.