ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕ… ΑΚΜΗ!!!! ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΟΙ 20ΧΡΟΝΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΓΟΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΚΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ – ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΠΙΚΑ – ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΝ…

    Κοινοποίηση:
    φδδ

    Οι τοκογλύφοι είναι ηλικίας από 20 έως 30 ετών, όλοι κάτοικοι Πανοράματος Θεσσαλονίκης και άπαντες οικονομικά ευκατάστατοι λόγω της οικονομικής επιφάνειας των γονέων τους.

    Τα μέλη της συμμορίας εκμεταλλεύονταν συνομηλίκους τους δανείζοντάς τους χρηματικά ποσά με υπέρογκους τόκους και εκβίαζαν για την επιστροφή τους με απειλές, βία ακόμη και απαγωγές. Εντύπωση προκαλεί ότι δεν δίσταζαν να βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό του δανειζόμενου ή ακόμη και τα όπλα τους στο κεφάλι τού εκάστοτε θύματος. Πρόκειται για άτομα που στον κύκλο τους συμπεριλαμβάνονται τα λεβεντόπαιδα που ενεπλάκησαν στον βιασμό της Μπίκα την Πρωτοχρονιά και βγήκαν “λάδι”.

    Αν δεν πληρώνονταν στην ώρα τους, οι τοκογλύφοι διπλασίαζαν και τριπλασίαζαν το χρέος, έστελναν απειλητικά μηνύματα μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών ή έστηναν καρτέρι κάτω από το σπίτι του θύματος. Αν όλα αυτά δεν λειτουργούσαν, τότε επιστράτευαν την απαγωγή.

    Συνήθως αυτή ήταν μια «βόλτα τρόμου» στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, η οποία συνήθως κατέληγε σε απόμερα και σκοτεινά σημεία της πόλης.

    Εκεί συνεχιζόταν ο εκφοβισμός του δανειζόμενου με τη μέγιστη δυνατή πίεση:

    με το πιστόλι στον κρόταφο τον πίεζαν να αποπληρώσει εδώ και τώρα το χρέος του, θέτοντάς του ασφυκτικές προθεσμίες.

    Έτσι ζούσαν μέσα στη χλιδή επιδεικνύοντας την πλουσιοπάροχη καθημερινότητά τους στα social media.

    Οι νεαροί τοκογλύφοι έκαναν διακοπές σε κοσμοπολίτικα μέρη, ξόδευαν χιλιάδες ευρώ στα καλά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, όπου τους συμπεριφέρονταν σαν μεγαλοπαράγοντες.

     Ο εφιάλτης που έζησε ένα από τα θύματα

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα από τα θύματα περιέγραψε λεπτομερώς το πώς στήθηκε το σχέδιο εκβίασης και απαγωγής του από τη συμμορία των τοκογλύφων του Πανοράματος.

    Το θύμα ασχολείται με αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι και σήμερα.

    Τον Ιούνιο του 2022, λόγω οικονομικής στενότητας που αντιμετώπιζε τότε, χρειάστηκε επειγόντως 1.000 ευρώ. Αφού προσπάθησε να βρει το ποσό από γνωστούς και φίλους χωρίς επιτυχία, κάποιος φίλος του, γνωστός στον χώρο της νύχτας, ως θαμώνας των καλύτερων κέντρων διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, τον έφερε σε επαφή με έναν 21χρονο που διαμένει στο Πανόραμα και η οικογένειά του ασχολείται με οικοδομικές επιχειρήσεις.

    Σημειώνεται ότι και το πρόσωπο που μεσολάβησε για να έρθουν σε επαφή οι δυο παραπάνω νεαροί, θεωρείται «υπεράνω πάσης υποψίας».

    Το ραντεβού του θύματος με ένα από τα μέλη της σπείρας έγινε το βράδυ της 24ης Ιουνίου 2022.

    Παρών ήταν και ένα ακόμη άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε το θύμα.

    Εκεί ο τοκογλύφος συμφώνησε να του δώσει τα 1.000 ευρώ αλλά με τον τοκογλυφικό όρο να του επιστραφούν σε διάστημα 20 ημερών 3.000 ευρώ. Αυτή ήταν και η πάγια απαίτηση των μελών της συμμορίας του Πανοράματος προς όποιον τους προσέγγιζε για δανεισμό.

    Η οικονομική του στενότητα ώθησε το θύμα να συμφωνήσει να πάρει τα χρήματα.

    Κατόπιν, κατά το χρονικό διάστημα από 24 Ιουνίου 2022 έως και περίπου 26 Ιουλίου 2022, αποπλήρωσε σταδιακά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε δόσεις, με καταθέσεις σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, με δικαιούχο τον γιο του κατασκευαστή.

    Παράλληλα, υπήρξαν επιπλέον κατ’ ιδίαν συναντήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να υπενθυμίζεται στο θύμα ότι χρωστά και πρέπει να εξοφλήσει.

    Στις αρχές Αυγούστου του 2022 το θύμα συναντήθηκε ξανά με τον τοκογλύφο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και δανείστηκε εκ νέου το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

    Η απαίτηση αυτή τη φορά από τον τοκογλύφο ήταν να του επιστραφούν εντός περίπου ένα μήνα (ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2022) τα διπλάσια, δηλαδή 4.000 ευρώ.

    Το θύμα ζήτησε παράταση για το διάστημα της αποπληρωμής, κάτι που ο δανειστής αρνήθηκε.

    Στις 15 Αυγούστου, ο τοκογλύφος ζήτησε από τον δανειζόμενο να του δώσει πίσω τα 2.000 ευρώ, εκείνος όμως απάντησε ότι δεν είχε αυτή τη δυνατότητα.

    Τέσσερις μέρες αργότερα, του είπε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη ότι θα μπορούσε να βρει 500 ευρώ.

    Ετσι, οι δύο νεαροί βρέθηκαν στην Πλατεία της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπου τελικά, το θύμα έδωσε στον δανειστή του 450 ευρώ, δηλαδή όσα είχε καταφέρει να μαζέψει έως εκείνη τη στιγμή.

    Τότε όμως ο τοκογλύφος αύξησε κατακόρυφα τις απαιτήσεις του.

    Μέχρι την αρχική προθεσμία της 5ης Σεπτεμβρίου το θύμα θα έπρεπε να επιστρέψει στον δανειστή το αρχικώς συμφωνηθέν ποσό των 4.000 ευρώ, συν τα 2.000 ευρώ που δεν κατάφερε να μαζέψει, συν τα 50 ευρώ που δεν είχε φέρει τη μέρα που συναντήθηκαν.

    Δηλαδή χρωστούσε πλέον 6.050 ευρώ. Μάλιστα ο τοκογλύφος σημάδευε το θύμα του με ένα πιστόλι λέγοντάς του ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχανε την υπομονή του και ότι οι δυο τους θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα αν δεν έπαιρνε πίσω τα λεφτά του.

    Οσο οι μέρες περνούσαν, τόσο μεγάλωνε και το χρέος του θύματος προς τους νεαρούς τοκογλύφους.

    Οι απαιτήσεις δύο εξ αυτών είχαν ανέβει στα 7.800 ευρώ.

    Ο πρώτος μέσω μηνυμάτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή Telegram απειλούσε το θύμα λέγοντάς του συγκεκριμένα… «Ξέρω πού μένεις» και άλλα παρόμοια.

    Οι τοκογλύφοι ανέβασαν κι άλλο το χρέος του θύματος φτάνοντας να του ζητούν 8.150 ευρώ!

    Η απαγωγή

    Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, η συμμορία απήγαγε τον δανειζόμενο.

    Ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του, μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά του ένας από τους τοκογλύφους και ένας 24χρονος.

    Οι δύο αυτοί νεαροί οδήγησαν το θύμα σε παρακείμενο δρόμο, όπου ο πρώτος τον χαστούκισε, ενώ αμφότεροι τον εγκλώβισαν με λαβές και τον οδήγησαν παρά τη θέλησή του σε ένα Ι.Χ. μάρκας Volvo, οδηγός του οποίου ήταν ένας 25χρονος, κάτοικος Πανοράματος.

    Στη συνέχεια, μέσω του Περιφερειακού κινήθηκαν προς την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης και στάθμευσαν σε έναν απόμερο χωματόδρομο.

    Εκεί ο τοκογλύφος αφού χαστούκισε τον δανειζόμενο, έβγαλε από τη ζώνη του ένα πιστόλι, το οποίο έστρεψε προς το πρόσωπο του.

    Έντρομο το θύμα άκουγε τις απειλές του νεαρού τοκογλύφου πως θα τον σκοτώσει, απαιτώντας την άμεση καταβολή του ποσού των 1.500 ευρώ και άλλα 5.000 ευρώ μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας.

    Συγκεκριμένα του είπε ότι αν δεν τα φέρει έως τις 3 το μεσημέρι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

    Οι νεαροί επέστρεψαν το θύμα στο σπίτι του στις 03.20 και απαίτησαν από τον ίδιο να τους παραδώσει το κλειδί του αυτοκινήτου του, μάρκας Audi, μοντέλο Α4, ως εγγύηση για το προαναφερόμενο χρέος.

    Ήθελαν να του αποσπάσουν το όχημα του, κάτι που όμως δεν κατάφεραν καθότι ήταν ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.

    Η σύλληψή τους

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα, το θύμα, έχοντας φτάσει σε απόγνωση, ενημέρωσε τους γονείς του.

    Εκείνοι προσέφυγαν στις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

    Το θύμα συμφώνησε να πάρει προσημειωμένα χρήματα (3.000 ευρώ) και ήρθε σε επαφή με δύο από τα μέλη του κυκλώματος.

    Μόλις οι δύο νεαροί τοκογλύφοι πήραν τα προσημειωμένα χρήματα στα χέρια τους επενέβησαν οι άνδρες της Δίωξης Εγκλημάτων και τους συνέλαβαν.

    Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τους νεαρούς τοκογλύφους που, όπως όλοι οι σκληροί κακοποιοί, φέρονταν με το χαρακτηριστικό θράσος του αλαζόνα κακοποιού, του ανθρώπου που είναι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί – πόσω μάλλον να συλληφθεί – ποτέ.

    Μάλιστα στο σπίτι του ενός εντοπίστηκε κοκαΐνη, μια ζυγαριά ακριβείας, φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και φυσίγγια πολεμικού όπλου.

    Τώρα οι γονείς των συλληφθέντων προσέλαβαν μερικούς από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους της πόλης, μεταξύ των οποίων οι Στέφανος Τσάκος, Δημήτρης Σαρρής και η συνάδελφός τους Ανθούλα Ανάσογλου.

    Οι δικηγόροι των μελών της συμμορίας θα ισχυριστούν ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους αφορά σε γεγονότα που δεν έγιναν ποτέ και αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του παθόντα.

    Πως πρόκειται για προσωπικές διαφορές δύο νέων ανθρώπων στις οποίες μπλέχτηκαν άθελά τους τρίτα πρόσωπα και δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Κακώς κατηγορούν το θύμα, αλλά και το θύμα ήταν τζογαδόρος! Βεβαίως και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες αλλά και το θύμα να μην πηγαίνει γυρεύοντας!

    2. Δάνειζαν τα κλεμμένα του μπαμπά που τα είχε βρει από αυτά που είχε κλέψει ο παππούς. εννοείται ότι θα τα κλασουν μια μάντρα.

    3. Βλεπω μερικοι απο εσας ειστε υπερηφανοι που οταν το δαχτυλο δειχνει το φεγγαρι,εσεις ξυνετε τα αχαμνα σας[ιδιον του πανηλιθιου].Φυσικα το για να υπαρχει εγκλημα πρεπει να υπαρχει θυμα,ουτε κατα διανοια.Το οτι η τοκογλυφια ειναι παρανομη,κανενα προβλημα,ουτε η βια φυσικα.Μαγκες,ουτε να παρακολουθησετε πρωιναδικο δεν ειστε.

    4. Μεχρι ποτε θα συνεχισει η ατιμωρησια σε αυτη τη ΜΠΑΝΑΝΙΑ;!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Σε αλλες εποχες θα τους ειχαν πρωτα ρημαξει στο ξυλο οι χωροφυλακες και μετα, στη ψειρου για τουλάχιστον 25 χρονια!! Αλλα ξεχασα.. τοτε ηταν βαναυσοι ‘Δικτατορες’ ενω τωρα εχουμε ‘δημοκρατια’ κι ‘ατομικα δικαιωματα’

    5. τι εκαναν τα παιδια…. δάνειζαν με 500 % επιτόκιο και χωρίς να έχουν δουλέψει τα λεφτά αυτα , δεν μας ενδιαφέρει ομως που τα βρήκαν 21 χρονων παιδιά και κυκλοφορούν με ακριβα αυτοκινητα γκομενες και διακοπές σε ακριβα μέρη… αλλα αυτο δεν ειναι του θέματος μας… αφου δεν πειραξαν γατα να αφεθούν ελευθεροι !

    6. Καλά άντε και ο βιασμός ήταν συναινετικός, και οι εκβιασμοί ήταν συναινετικοί; και οι απειλές κατά της ζωής; και οι απαγωγές; και η κόκα; δηλαδή και αυτούς που τους καταγγέλουν τώρα, να τους κλείσουν κι αυτούς φυλακή; να βάλουν και την κόκα φυλακή (πήγε και κρύφθηκε μόνη της, προφανώς); γιατί αυτή η ασυλία; μάλλον δεν τα λέτε καλά! Εκτός κι αν είναι κολλητοί του Κούλη (ή του Αλέξη, ο δικηγόρος τους ήταν), οπότε, τότε, λογικό είναι (για την σημερινή Ελλάδα).

    7. Ολοι γκανκστερ.. ευτυχως κανενα αχρηστο κωλοπαιδι δεν δουλευει και ετσι θα βρισκουμε δουλεια μεχριβτα γεραματα

    8. Τα λεβεντοπαιδα βγήκαν λάδι, γιατί ήταν λάδι. Η εθνική βιζιτα, γιατί ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερη? Αν είχαμε σοβαρό κράτος, θα ήταν μέσα για δέκα χρόνια. Τόσα, όσα και επιφέρει ο βιασμός, που ψευδώς κατήγγειλε.

    9. Κάποιοι εδώ μέσα κατηγορούν το θύμα…Ε εντάξει, Μ αυτούς τους ψηφοφόρους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

      1. Κακώς κατηγορούν το θύμα, αλλά και το θύμα ήταν τζογαδόρος! Βεβαίως και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες αλλά και το θύμα να μην πηγαίνει γυρεύοντας!

    10. …….αντεγραψαν σαν συγγενεις μακρινοι που ειναι τους γυφτοισπανους εβραιους της θεσσαλονικης.

    11. Το θυμα ειχε εξαρτησεις με τζογο η ναρκωτικα.Κανεις δεν δεχεται 100% αυξηση σε λιγες μερες. Καλα να παθει καιεις ανωτερα. Δωστε του το μειλ μου να του δανεισω και εγω τοσο ηλιθιος που ηταν. Με 30% τζαμπα πραμα.

    12. Το θύμα σκέφτηκε ποτέ να βρει κανονική δουλειά;

    13. Ξεφτίλα Κούλη, η ατιμωρησία έχει καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία. Που είναι που θα έκανες πιο αυστηρές τις ποινές, στον ποινικό κώδικα “χάδι” των Τσιπροκαμένων; Όλοι έξω κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σκοτώνουν, βιάζουν, κλέβουν, εκβιάζουν, οδηγούν πιωμένοι και ούτε τους νοιάζει αν τους πιάσουν.

    Comments are closed.