ΤΙΜΕΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΤΣΕΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΕΩΣ 361% ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ; ΜΑΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

    Κοινοποίηση:
    σουπερμαρκετ-782x440-1

    Μετά τα πρόστιμα μαμούθ σε Unilever και Procter & Gamble, ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τις πολυεθνικές να κάνουν διορθώσεις στις τιμές των προϊόντων τους στα ράφια.

    Είχε προηγηθεί εκτεταμένη έρευνα τιμών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε προϊόντα των εταιρειών Unilever και P&G στην αρχή του χρόνου, η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα των δυο πολυεθνικών πωλούνται στην Ελλάδα κατά 113,92% έως 361% ακριβότερα σε σύγκριση με τη φθηνότερη χώρα στην Ε.Ε. που είναι η Ιρλανδία.

    Συγκρίνοντας προϊόντα των δύο εταιρειών σε ένα ελληνικό και σε γαλλικό σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκαν μεγάλες διαφορές. Να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα μαζί με τα δώρα διαμορφώνεται στα 910 € και στην στη Γαλλία στα 1.747€

    Ψάξαμε και βρήκαμε τον ίδιο κωδικό αντρικού αποσμητικού της Unilever και το ίδιο κωδικό ξυραφάκια της εταιρείας P&G.

    To αποτέλεσμα; Το ανδρικό αποσμητικό πωλείται στην Ελλάδα κατά 21% ακριβότερα σε σχέση με την Γαλλία. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα πωλείται προς 5,78€ ενώ στη Γαλλία προς 4,75€.

    Τα ξυραφάκια πάλι πωλούνται στην ίδια τιμή περίπου σε Ελλάδα και Γαλλία με μια πολύ όμως μεγάλη διαφορά. Στη Γαλλία η συσκευασία περιέχει διπλάσια ποσότητα. Συγκεκριμένα ξυραφάκια της P&G, τα 10 τεμάχια πωλούνται προς 5,80€ ενώ στην Ελλάδα προς 5,98€ αλλά τα 5 τεμάχια.

    Δηλαδή πωλούνται και 3% ακριβότερα και η συσκευασία περιέχει τη μισή ποσότητα. Εαν κάνουμε την αναγωγή τότε μια συσκευασία δέκα τεμαχίων δηλαδή όσο και η γαλλική θα έπρεπε να πωλείται στην Ελλάδα προς 11,19€.

    Επιλέξαμε και ένα υγρό πλυντηρίου ρούχων της Unilever που συνδυάζει μαλακτικό και απορρυπαντικό (2 γνωστές μάρκες της εταιρείας). Αποτέλεσμα στη Γαλλία να πωλείται προς 12,25€ η συσκευασία των 34 πλύσεων και προς 12,50€ στην Ελλάδα η μικρότερη συσκευασία των 30 πλύσεων. Ουσιαστικά η ελληνική πλύση των ρούχων στοιχίζει 0,42 λεπτά και η γαλλική μπουγάδα 0,36€ δηλαδή 16% φθηνότερα.

    Για τις πάνες της P&G, η τιμή ανά τεμάχιο στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτές στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα πωλούνται προς 0,50 ευρώ το τεμάχιο έναντι 0,23 ευρώ στη Γερμανία. Η τιμή στην χώρα μας είναι υψηλότερη και από τη Γαλλία, όπου μια πάνα πωλείται στα 0,38ευρώ το τεμάχιο και στην Ισπανία 0,33 ευρώ.

    Επιλέξαμε να κάνουμε έρευνα αγοράς και ενός άλλου προϊόντος που δεν έχει σχέση με την ατομική υγιεινή. Επιλέξαμε τους γνωστούς κύβους μαγειρικής. Στο γαλλικό σούπερ μάρκετ βρήκαμε την συσκευασία των 8 τεμαχίων που πωλείται προς 1,29€ ενώ στην Ελλάδα η συσκευασία των 12 τεμαχίων πωλείται προς 2,38€.Η αναγωγή της τιμής στη μονάδα κιλού δείχνει πω το κιλό στην Γαλλία πωλείται προς 17,92€ ενώ στην Ελλάδα προς 22,33€ δηλαδή 24% ακριβότερα

    Τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι τα μοναδικά που ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει ακριβότερα, έχοντας μάλιστα τη μισή ή και το 1/3 της αγοραστικής δύναμης των Ευρωπαίων όπως άλλωστε έδειξε και η έρευνα της επιτροπής ανταγωνισμού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Το δούλεμα που τρώμε δε πρέπει να έχει ματαγίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας…

    2. Μη φοβάστε μάγκες το 361%, είναι ο τέλειος αριθμός. Είμαι βέβαιος ότι ο ψώλας που το σκέφτηκε υπολόγισε ως εξής: 19*19=361. 3+6+1=10. 1+0=1. Δηλαδή μονάς, δηλαδή μας τον έστειλε ο Θεός. Φάτε τώρα ένα θεϊκό αγγούρι να είναι όλο δικό σας από τον μητσοτάκουλα. Μην μπείτε στον κόπο να σκεφτείτε πόσο βγάζει 41%, γιατί 4+1=5 ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!

    3. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ AZOF TΩΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ……. ΡΕΕΕΕΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ????? ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΗΣ Ν.ΔΟΥΛΙΣΤΑΝ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΞΗ Σ” ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡ@ΛΟ ΤΟΥ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ????

    4. Για να είμαστε δίκαιοι, πείτε μας πόσο πάει το τσιμπούκι στη Γαλλία και πόσο στο Νότιο Αλμπανιστάν

      1. Το προστιμο αυτο θα καταργηθει γιατι η τιμες των καυσιμων στην ελλαδα ειναι 3 φορες επανω εν σχεση με την ευρωπη και η τιμες στο ρευμα οποτε η πολυεθνικη μπορει να δικαιολογησει αυτες της τιμες.
        Αυτα η επτροπη ανταγωνισμου δεν τα υπολογιζει….συγκρινει μονο της τιμες μεταξυ των προιοντων

    5. Κλέβετε από όπου μπορείτε για να ζήσετε.

    6. Εκει στην επιτροπη ανταγωνισμου τωρα το θυμηθηκανε…και το προστιμο απο εμας θα το παρουνε παλι
      με καπελο στης τιμες.

    7. Καθιστε τωρα να σας γ@μ@ει ο μπ@στ@ρδος !!!!!!

    8. Τα μαγαζά όμως είναι γεμάτα. Τα κλάμπια. Οι καφενέδες. Ίνστα χαμός. Βεντζίνα να ρέει σαν νεράκι. Αμαξάκι μέχρι το περίπτερο. Φαγιά έξω. Νύχι, τσάντα, μαλλί οι κυρίες. Σουκού όλοι φεύγουν, εκδρομούλες. Ψώνια, αγορά, downtown, χαμούλης. Μια χαρά έχει ο Έλληνας, αφού όλοι κλέβουν την εφορία.

    9. Είδαμε και τους άλλους ,τον Άξελ και τα άλλα σαινια του Βαρουφάκη δες και Κατρουγκαλος που βύθισαν συνταξιούχους αλλά και εργαζόμενους στην δυστυχία.
      Που είναι ρε αλήτες οι εισφορές μας μιας ολόκληρης ζωής ?
      Που είναι αυτά που πληρώναμε για δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που είναι η σύνταξη μας η μηνιαία για την οποία πληρώναμε μια ολόκληρη ζωή.?
      Υπάρχει μεγαλύτερη ΧΟΥΝΤΑ από την ΧΟΥΝΤΑ των πολιτικών κοτζαμπάσηδων ?
      Τα περί δημοκρατίας να τα αφήσετε στην άκρη διότι επειδή ακόμη μπορούμε η μας επιτρέπεται να σας βρίζουμε δεν σημαίνει ότι έχουμε και δημοκρατία.Μαλλον σας βολεύει το βρισιμο γιατί έτσι επιτυγχάνεται και η εκτόνωση.

    10. 41% δε θελατε,πανηλιθιοι ;
      Μοκο τωρα.
      Να σας παρουνε και τα σωβρακα,μλκες,αυτο σας αξιζει.
      Καμμια λυπηση για ηλιθιους.

      1. Ούτε το 20% δεν ψήφισε Μητσοτάκη. 150.000 λιγότερους ψήφους πήρε από το 2019 μάλιστα την ώρα που έδωσε εκλογικά δικαιώματα σε 750.000 λαθρό

    11. Τα καροτσια γεματα ομως, το νυχακι νυχακι, η καθε μανταμ το μαλλακι της και τ αμαξακι της ! Πολυ “κλαμα” πεφτει και πολυ μαυρο φραγκο!

    12. Colgate 500ml στοματικό διάλυμα, 1,60-1,75 στην Αγγλία, από 6 έως 9 στην Ελλάδα. 400%+ επάνω
      Ασπίρίνη 0,32 το κουτί στην Αγγλία, 4,30-4,40 στην Ελλάδα. Και μάλιστα το 1 ευρώ αυξηση το πήρε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με φιρμάνι!
      Βιταμίνες κλπ στην Ελλάδα απλησίαστα και μάλιστα πουλάνε κινέζικες και ινδικές σαβούρες που ο ΕΟΦ κάθε τόσο ανακοινώνει ότι είναι επικίνδυνα.

      Φέτα Ελληνική εισαγώμενη πακεταρισμένη 310γρ, 7.50-8.09 το κιλό στην Αγγλία, 15 το κιλό το ίδιο ακριβώς προϊόν στο Σκλάβενίτη, με την χύμα στα 10+. Την ίδια ώρα που το cheddar έχει 6,8 το κιλό στην Αγγλία και στην Ελλάδα 13+ όπως στο Lidl.
      Ας μην πάμε στα ψάρια όπως ο άγριος Γάδος (είδος γαλέου) που έχει 4,80 το κιλό.

      Καλές τρομερές Αγγλικές πατάτες που τις τρως ψητές το γκριλ ή πουρέ και έχουν γεύση, 0,40 το κιλό στην Αγγλία, 1 ευρώ το κιλό η χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα ακόμα και στην λαϊκή, και είναι όλες τόσο άχρηστες που δεν κάνουν ούτε για τηγάνισμα. Αν τις ψήσεις ή κάνεις πουρέ (με λάδι μόνο) δεν έχουν καμία γεύση λες και τρως χαρτί.

      Και ο Άγγλος δεν έχει τον ίδιο μισθό με τον Έλληνα και παρόλα αυτά έχει επαναστατήσει με τις παραπάνω τιμές στην Αγγλία!!!

    13. Μισθός 910 ευρώ στην Ελλάδα κατώτατος, ούτε κατά διάνοια , ακόμη κι αν είναι μικτά. Ποιος από αυτά τα λουσταριά αφεντικά στην Ελλάδα θα δώσει τέτοιο μισθό για βασική εργασία;

    14. Καλα να παθουν οι γραικυλοι νεοελληνες.
      Θελανε τη Μαφια,με 41%.
      Kαλα να παθουνε,να τους ξεσκισουν,να τους παρουνε και τα σωβρακα.
      Ο πιο ηλιθιος λαος στον πλανητη,το νο1.
      Ψηφισατε τη Μαφια,φατε τη Μαφια,πανηλιθιοι…

    Comments are closed.