ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ! ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΝΕΟΥΣ ΚΟΣΚΩΤΑΔΕΣ”, ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΑ ΕΡΓΑ. ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ. ΠΡΩΤΟ ΛΑΦΥΡΟ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ. Ο… ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ “ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ” ΣΑ ΝΕΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

    Κοινοποίηση:
    bakokaym

    Της διαπλοκής το κάγκελο έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο από ποτέ, στον απόηχο της τελευταίας εκλογικής επικράτησης του Κουλικού παρακράτους αλλά και με φόντο το νέο φαγοπότι που ετοιμάζεται πάνω στα ερείπια της χρεοκοπημένης και πλήρως καθημαγμενης, μετά και από τα μνημόνια, Ελλάδας!

    Είναι γνωστό βέβαια ότι για ανέβει αρχικά στην εξουσία και για να την εδραιώσει στη συνέχεια ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε και έδωσε τα πάντα στους ολιγάρχες. Όπως υποτάχθηκε πλήρως στη Δύση και το ΝΑΤΟ και ξεκίνησε επίσημα τις υποχωρήσεις στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για την προστασία του από το εξωτερικό, κάτι ανάλογο κάνει και στο εσωτερικό με τους μεγάλους ομίλους και τους μιντιαρχες.

    Ύστερα από τις τελευταίες εκλογές όμως τα πράγματα έχουν μπει σε καινούργια φάση. Πρώτον, γιατί με την εκλογική αυτοδυναμία που εξασφάλισε ο Κούλης και με την εξαΰλωση της αντιπολίτευσης είναι σε θέση να μοιράζει την τράπουλα και το χρήμα φυσικά όπως θέλει μόνος σου χωρίς να έχει κανέναν έστω και στοιχειώδη πολιτικό έλεγχο. Και δεύτερον γιατί τα μεγάλα “πάρτυ” στη διαπλοκή και στο φαγοπότι του δημοσίου αλλά και το ευρωπαϊκό χρήματος τώρα θα ξεκινήσουν.

    Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς που ξέρουν λεπτομέρειες, όσα δόθηκαν και μοιράστηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο θα μοιάζουμε ψιλολόγια μπροστά σε αυτά που πρόκειται να δοθούν και να φαγωθούν από δω και μπρος. Είναι τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, είναι οι Business με τις ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα αλλά είναι και το υπόλοιπο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας εξαιτίας των μνημονίων στα οποία μας αλυσόδεσαν η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι παραχωρήσεις των υπολοίπων λιμανιών, των εθνικών δρόμων και των άλλων υποδομών , της Δημόσιας Υγείας, της Εθνικής Τράπεζας, της υπόλοιπης ΔΕΗ και πάει λέγοντας.

    Το πρώτο μεγάλο λάφυρο στην έναρξη αυτής της νέας φάσης θα είναι η Αττική Οδός η απόκτηση της οποίας μάλιστα, όπως λένε στην πιάτσα τους, όχι μόνο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό περιεχόμενο διότι όποιος την πάρει θα αποκτήσει αυτόματα και την πρωτοκαθεδρία στο “εθνικό νταβατζιλίκι” .

    Ενώ λοιπόν μέχρι τώρα επικρατούσε μία ηρεμία, λόγω και του εκλογικού αποτελέσματος, παρατηρείται πλέον παρασκηνιακά μία “κινητικότητα” αφενός μεν γιατί τελείωσε το καλοκαίρι και αφετέρου γιατί ο κατά τα άλλα …παντοδύναμος Μητσοτάκης εχει φάει τέτοια φορά μέσα στο πρώτο κιόλας δίμηνο που έχει κάνει τους ολιγάρχες να τον βλέπουν ακόμη πιο πολύ ως “Κούλη”. Και ο καθένας να επιδιώκει, προωρα, από την πλευρά του να “ξεσκίσει” ό,τι περισσότερο μπορεί.

    Η διεκδίκηση της Αττικής Οδού συνδέεται και με τις εξελίξεις σε δύο επίπεδα των τελευταίων ημερών.

    Το ένα έχει να κάνει με την αποκάλυψη μας για τον ρόλο του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος αρχικά ήταν νομικός συμβουλος σε θυγατρική της Ιντρακατ για τις ανεμεγεννήτριες στην Ανδρο. Και πριν από μερικούς μήνες ο πελάτης του, ο πρόεδρος της θυγατρικης, πήρε μεταγραφή στην …οικογεναιακή ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ με άμεσο στόχο να προετοιμάσει την διεκδίκηση της Αττικής Οδού!

    Το δεύτερο συνδέεται με μία είδηση που προκάλεσε έκπληξη σε όσους δεν γνωρίζουν αλλά ήταν αναμενόμενη για αυτούς που κινούνται στο παρασκήνιο. Ο λόγος για την απόφαση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αρχίσει προκαταρκτική “έρευνα” για προσπάθεια καρτελοποιησης από τους Μπακοκαυμενακηδες με την αγορά του Άκτωρα μέσω της Ιντρακατ στον τομεα των κατασκευών.

    Στις 31 Αυγούστου 2023 κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 3959/2011, της από 02.05.2023 γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ και επομένως του αποκλειστικού ελέγχου επ’ αυτής, αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Επί τη βάσει της προκαταρκτικής αξιολόγησης της συγκέντρωσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτιμά ότι η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές…

    Αν και το δίδυμο Μπάκου και Καϋμενάκη έχει στενές σχεσεις και παντός είδους πάρε δώσε με το Μαξίμου από την περίοδο του ανιψιου Γρ. Δημητριάδη, στο παρασκήνιο έχει ξεσπάσει μεγάλο θέμα με τους άλλους κατασκευαστικούς ομίλους τόσο των εγχώριων ολιγαρχών αλλά κυρίως τους ξένους που “κλωτσανε” με τους αποκαλουμενους “νέους Κοσκωτάδες”, θεωρώντας ότι έχουν προνομιακή, συγκριτικά, μεταχείριση από την παρέα του Μητσοτάκη.

    Ενώ μάλιστα υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι προσχηματική για να καταλήξει τελικά στο “ξέπλυμα” του διδύμου, είναι πολύ ισχυρός και ο αντίλογος ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία με τον …αυθεντικό Κοσκωτά. Η τότε εξουσία του ΠΑΣΟΚ έκανε ο,τι μπορούσε για να τον “ξεπλύνει”, αλλά τελικά καθε κίνηση οδηγούσε υποχρεωτικά στην επόμενη που ήταν όμως πιο σκληρή και άσχημη, στέλνοντας τον τότε απατεωνα τραπεζιτη στην φυλακη. Οι ίδιες πηγές που γνωριζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε μερικά στάδια πριν ξεσπάσει δημόσια εμφύλιος με την μορφή διαφόρων “χτυπημάτων” σε πρώτη φάση.

    Ως νέος … Σημίτης και σε αυτό τον τομέα ο Κούλης, για να αποφύγει ένα τέτοιο οδυνηρό για τον ίδιο ενδεχόμενο, έχει αρχίσει μαλιστα να “υπόσχεται” νέες μοιρασιες προς όλους τους νταβατζήδες. Κι αυτό με δύο μορφές: Είτε να γίνει κατανομή των διαφόρων μεγάλων έργων, όπως τα κατασκευαστικά, στους διάφορους διεκδικητές με προσχηματικές διαγωνιστικές διαδικασίες, είτε να “συνεργαστούν” μεταξύ τους για να πάρουν κάποια από αυτά τα εργα μαζί. Όμως, όπως έχει δείξει και το παρελθον, αυτά είναι λυκοφιλιες και εύθραυστες ισορροπίες που …δεν αντέχουν για πολύ καθώς ο καθένας τα θέλει όλα για πάρτη του.

    Μια ματιά να ρίξουμε στους έξι διεκδικητές της Αττικής Οδού, που θα δοθεί για 25 χρόνια με τίμημα που θα είναι της πλάκας μπροστά στα έσοδα αλλά και στις παρακαμπτήριες – φιλέτα, θα καταλάβουμε πολλά:
    1. ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.
    2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
    3. Ένωση προσώπων BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE MIDCO, B.V. –INTRAKAT A.E.
    4. Ένωση προσώπων MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD
    5. Ένωση προσώπων VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.
    6. Ένωση προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – MERIDIAM EASTERN EUROPE INVESTMENTS 4 S.A.S.

    Ανάμεσά τους είναι και ξένοι ισχυροί όμιλοι αλλά και οι δύο άλλοι μεγάλοι εγχώριοι παίκτες, ο Μυτιληναίος και ο Περιστέρης, που δεν θέλουν η μπίζνα αυτή να καταλήξει στους Μπακοκαϋμενάκηδες…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Τα σχολια και οι κριτικες δυτικοαγονται και δυτικοφερονται! Ο Κινεζος κι ο Ρωσος μαλλον δεν εχουνε σβαμπισια γνωμη! Ετσι…φοιτητρια του great reset Κουλαρα?

    2. Η Αβαξ του Δάκη Ιωάννου, έτερον μεγάλο κάθαρμα μέλος των νταβατζήδων που κερδίζει και από την εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων.
      Που ακούστηκε ιδιωτικές
      οι εθνικοί οδοί.
      Το κάθαρμα ο Σημίτης παρεχώρησε την Αττική Οδό στον κομμουνιστή Μπόμπολα και τους συν αυτώ. Φθάσανε να κερδίζουν εβδομήντα εκατομμύρια ετησίως.
      Ο Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ παρεχώρησαν το νέο αεροδρόμιο Αθηνών στους Γερμανούς.

    3. …Και λέει ο δικηγόρος του διαβόλου, (Σβαμπ) …αφού όλα είναι κακά στραβά και ανάποδα, θα τα μηδενίσουμε όλα για να τα φτιάξουμε όλα ωραία και σωστά από την αρχή,
      εγώ για εσάς νοιάζομαι,μέχρι και βιβλίο σας έβγαλα να το διαβάσετε να το εμπεδώσετε καλά,
      γιατί δεν θέλετε την επανεκκίνηση;
      το γκρεάτ ρεσέτ θα γίνει τον κwλο σας να χτυπάτε (για να γίνει αυτό,εμείς μία θα …σας καίμε και μια θα …σας πνίγουμε,,,έτσι σιγά σιγά θα φτάσετε στο σημείο να μας παρακαλάτε για να φέρουμε την λύση στα προβλήματα της ζωής σας ….τα υπόλοιπα στις οθόνες μας προσεχώς.

    4. δεν τελειωσαμε-βασικος νεκρος του επικεντρου……

    5. Ας μας πει κάποιος τι δεν ειναι διαπλεκόμενο στην Ελλάδα;
      Η Δικαιοσύνη διαπλεκόμενη
      Η Αστυνομία διαπλεκόμενη
      Η Κυβέρνηση διαπλεκόμενη
      Η εκκλησία διαπλεκόμενη
      Οι εργολάβοι του δημοσίου διαπλεκόμενοι
      Το ποδόσφαιρο διαπλεκόμενο

      1. Δυστυχως αγαπητη Μαρια μεχρι και οι κλητηρες του δημοσιου, η διαφθορα εχει πιασει πατο. Τελικα μηπως οσοι εφυγαν εξω επραξαν καλυτερα απο το να εμεναν στον βοθρο που λεγεται Ελλαδα.

    Comments are closed.