ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ – 7 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – 2.408 ΣΥΝΟΛΙΚΑ – 121 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ- 55 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ – ΤΣΙΟΡΔΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΟ

    Κοινοποίηση:
    1

    Επτά νέα κρούσματα, 2.408 συνολικά, 55 διασωληνωμένοι – Κανένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες – Με μάσκες σε κλειστούς χώρους η άρση των μέτρων, θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους – Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, είπε ο καθηγητής, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων – «Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό, αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας»


    Επτά ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Το σύνολο ανέρχεται σε 2.408, ενώ οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 55, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 67 έτη.

    Άλλοι 51 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

    Το τελευταίο 24ωρο, όπως είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στηην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει στους 121 (32 γυναικες και 89 άνδρες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη.

    Παράλληλα, έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

    Ο καθηγητής ανέφερε ότι, με βάση τα μέτρα που πήραμε, καταφέραμε να μειώσουμε την επίπτωση του κορωνοϊού κατά 80%. Επίσης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έχει καταλήξει ακόμα στην πρότασή της για τα σχολεία, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός 48 ωρών. Έχουμε μαθηματικό μοντέλο, είπε ο καθηγητής, για να υπολογίσουμε άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του ιού με το άνοιγμα των σχολείων.

    Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης ότι η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού θα γίνει με την χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους, ωστόσο θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρ’επει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς, όσο και όταν τα αφαιρεί.

    Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι «σταδιακά, θα εκτεθούμε στον ιό». «Αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη επιτυχία. Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Τώρα μετράμε νεκρούς απο τον ιό! Αύριο θα μετράμε νεκρούς απο την οικονομική κρίση που έρχεται! Ήρθε η ώρα να θυσιάσουμε τους μεγαλύτερους για χάρη των επόμενων γενεών….

    2. Σε ποιές άλλες περιοχές της Ελλάδος χτίζεται το δίκτυο 5G; Και ο νοών νοείτω!

    3. Με εσάς που μπλέξαμε και με τις ορδές λάθρο που βάζετε μέσα αβερτα δεν θα ξεμπλέξουμε ποτέ!
      Με τις βλακείες σας καταστρέψατε και τον τουρισμό.
      Ορίστε, κάθισαν οι Έλληνες μέσα τόσον καιρό και σας κάνουν χαλάστρα τα λάθρο και τα Ρόμα.
      Να μη πατήσει κανένας τουρίστας ρε.
      Δεν είναι ασφαλής χώρα η Ελλάδα ούτε για τους Έλληνες ούτε για τους τουριστες όχι τώρα αλλά και πριν τον κορονοιο,τα λάθρο την πεφταν στους τουρίστες και πήγανε η κλεψιά συνεφο περισυ.Τα ξεχάσαμε;
      Που είναι η αστυνόμευση σας σημερα κύριοι;
      Έχετε βγάλει όλη την αστυνομία έξω για να μοιράζει πρόστιμα και τίποτα άλλο.
      Βγάλτε στο δρόμο ειδικοδυναμητες με όπλα να τους βλέπουν τα λάθρο και να χώνονται μέσα στα σπίτια τους,που μου τους έχετε αμολα.
      Μόνο για να παίρνετε το ψωμί του Έλληνα μέσα από το στόμα είσαστε και για τίποτα αλλο!
      Το παραχεσατε πια.

    4. ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ . ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ , ΕΣΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΕΓΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ , ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΕΙΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ …….. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ….

    5. Είναι δυνατόν να μη λες μ@λακίες κύριε ομελέτα με γυαλιά.

      1. @ ερμης, Επίσης, το ίδιο τέλος να έχουν τα πληρωμένα τρολ που μπαίνουν σε site και βρίζουν τους Έλληνες! Βρείτε τα τρολ, φακελώστε τα, μην τους αφήσετε να κρυφτούν, και περιποιηθείτε τα με ότι τρόπο χρειαστεί!

    6. Οι Έλληνες θα πρέπει να παραμείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια τους μην αρρωστήσουν, τα κρεβάτια στις ΜΕΘ ανήκουν στους λάθρο.

    7. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ …… ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ….. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΗΘΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ …. ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ …….

    8. ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟΝ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ…
      ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΜΟΥ
      ΑΡΚΕΤΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ….ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ?? ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο 35ΑΡΗΣ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ…ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ,,,ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ…ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ………….
      ΧΑΡΔΑΛΙΑ Η ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ…
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…
      ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ…
      ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ…

      1. Ρε σεις με τι ασχολείστε και κάνετε το μυαλό του κόσμου γιαούρτι; Εκτός από ένα 5%-10% το πολύ βαρεμένων και ηλιθίων που ακούει Τράγκα και πιστεύει συνομωσίες, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο; Τα παιδιά της Γ! Λυκείου μετά το Πάσχα δεν επιστρέφουν στα σχολεία γιατι κάθονται και διαβάζουν και πάνε στα φροντιστήρια τους. Το ίδιο γίνεται κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς. Τα γυμνάσια θα σκεφτούν τι θα τα κάνουν μετά τις 10-15 Μαίου αλλά και να τα ανοίξουν ζήτημα εάν πάνε ένα δυό παιδιά. Στα δημοτικά δεν το συζητούμε καν. Μόνο η δασκάλα θα είναι. Δε μιλάω γι αυτές
        τις βλακείες που οι ηλικιωμένοι θα πάνε λέει στα χωριά. Σιγά μην πάνε στα χωριά, τα παιδιά θα κρατούν εάν οι γονείς γυρίσουν στη δουλειά γιατί φέτος δεν θα έχει ούτε και κατασκηνώσεις. Τώρα εάν ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά μόνο τα κουρεία και τα κομμωτήρια θα έχουν δουλειά γιατί όλοι μας καταντήσαμε σαν τον Κόκκοτα. Σιγά τώρα μην πάει ο άλλος να αγοράσει ρούχα και παππούτσια ή πάνε οικογένειες με παιδάκια, ηλικιωμένοι, παρέες κτλ σε εστιατόρια και καφετέριες φορώντας μάσκες και να κάθονται στα τραπέζια τρεις τρεις και τα τραπέζια να είναι μακρυά 2-3 μέτρα. Ανοίξουν δεν ανοίξουν το ίδιο και το αυτό είναι. Με ένα καφέ στο χέρι και μακρυά και αγαπημένοι θα είναι όλοι. Τουρισμός πάπαλα. Αν ανοίξουν θα ξανακλείσουν σε 5-10 μέρες. Μόνο 5-10 τουρίστες να έχουν από Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία κτλ τελείωσαν. Την καραντίνα για 15 ημέρες την έχουν σίγουρη. Οπότε μη βαυκαλίζεστε και μην ονειρεύεστε. Προσγειωθείτε στη πραγματικότητα και οργανώστε τη ζωή σας όσο πιο καλά μπορείτε για να τα βγάλετε πέρα από εδώ και εμπρός για το καλό σας. Εάν έχετε κανένα εξοχικό εκεί θα τη βγάλετε και όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Εάν όχι άντε κανένα μπανάκι με καφέ στο χέρι και πίσω. Τέλος, παρακαλάτε τον καλό θεούλη να είμαστε καλά μήπως ξαναμπούμε σε ολική καραντίνα από τον Οκτώβρη.

        1. ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕ ΤΡΊΦΤΗ… ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΝΑ 10 % ΣΚΈΦΤΕΣΤΕ ΕΤΣΙ … οι ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΆ! ΕΧΩ ΕΓΓΌΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΚΑΙ ΓΥΜΝΆΣΙΟ ! ΕΤΣΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΠΟΡΔΕΣ ΣΟΥ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΚΌΤΑ!

          1. Καλα, κατσε να σκασει ενα κρουσμα στο σχολειο του εγγονου σου και να βαλουν σε καραντινα ολους στην οικογενεια σου και μετα θα σου πω που θα τρεχεις να κρυφτεις.Μεχρι και μπανιο με betadine θα κανεις αν σου πουν. Απο μαγκιες μας τα ειπανε κι αλλοι και στο τελος πηραν και immodium για να τους σταματησει η διαρροια.

    9. Μπα μπα, αυτοί άλλα λέγανε ως χτές !!!
      Τσιόδρας : “Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου.”
      Να μην βρεθεί και καθόλου γιατί δεν πρόκειται να περάσει ο μαζικός εμβολιασμός επειδή τους πήρανε χαμπάρι μήπως ?????
      Α ρε Γκέιτς, δεν χόρτασες ακόμα με νεκρούς? Ινδία και Αφρική τόσος κοσμάκης πήγε αποδεδειγμένα από τις εταιρείες σου. Κι άλλους θέλεις ? ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ ΤΕΡΑΤΑ !!!
      Ευτυχώς ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι. Η αντίδραση του Τράμπ ήταν καταλυτική. Από τον Πούτιν περιμένω κάτι σημαντικό επίσης…
      ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.
      ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

    10. Συγνωμη που γραφω εδω:
      Κατεβασα την εφαρμογη air traffic απο το google play( ειναι δωρεαν).
      Εχει ενδιαφερον να δειτε ολοι σας ποσες πτησεις αεροπλανων γινονται αυτη την στιγμη πανω απο την Ευρωπη και απο ολο τον κοσμο.
      Πεφτει πολυ δουλεμα αδελφια.
      Οποιος εχει χρονο ας δει

      1. Για εμάς που έχουμε απλά κινητά απο τα παλιά, τι δείχνει;Απο πού και προς τα πού;Πείτε δυο τρεις χώρες.

        1. Διαλεξε απο Ιταλια οπου θες.Αμερικη οπου θες .οτι προορισμο θες

      2. Και αυτοί που μας δουλευουν πως επιτρέπουν την προσβαση μας σε τέτοιες εφαρμογές ώστε να τους καταλαβαινουμε; Κάτι σκέφτεσαι λάθος! Αλλιώς τίνος ειναι αυτες οι εφαρμογές δεν είναι των κακών αλλά των καλών;

        1. Real time δειχνει ακομα και φωτογραφια του τυπου καθε αεροπλανου

        2. Δεν υπάρχει ένας που τα ελέγχει ΌΛΑ

          Πήγαινε στο flightradar24 com και δες την κίνηση ζωντανά, δεν χρειάζεται playstore απλά από τον υπολογιστή

    11. Καλησπέρα στο μακελειό.ψαχνοντας στο facebook βρήκα μια σελίδα*δημόσια ομάδα εθνικής κατακραυγής*δείτε σας παρακαλώ τι ανέβασε ο κύριος loukas k.kinias για τους μασόνους Μητσοτάκη και χαρδαλια.αν αληθεύει βγάλτε το στη φόρα να ξυπνήσει ο κόσμος.

      1. Ενας υποτιθέμενος διάλογος είναι, τον έβγαλε και το μακελειό πριν κάνα δυό μέρες Δεν παρακολουθείτε μακελειό ή λείπατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;Να πάρω τηλέφωνο να σας ρουφιανέψω;

    12. Αριστερά ο Κλούβιος και δεξιά η Σουβλίτσα δίνουν παράσταση

    Comments are closed.