ΤΑ ΕΒΑΨΕ ΜΑΥΡΑ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΗ ΕΥΑ! ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΓΙ ΑΛΛΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΚΡΥΠΤΟ

    Ένα νέο πρόσωπο αναζητεί το λόμπι της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στις Βρυξέλες για να αντικαταστήσει την Εύα Καϊλή, η οποία θεωρείτο μια από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του.

    Η εμπλοκή της Καϊλή στο «Qatargate» έχει προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων η οποία βάλλεται λόγω της πτώσης της αξίας τους, των σκανδάλων και των προσπαθειών για τη ρύθμιση τους.
    Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ευρωπαϊκή σελίδα του Politico, τρεις κεντροδεξιοί ευρωβουλευτές έχουν οριστεί ως «πιθανοί κληρονόμοι του κρυπτο-στέμματος» που φορούσε μέχρι πριν από λίγες μέρες η Εύα Καϊλή.

    Κανείς τους, ωστόσο, δεν έχει υποστηρίξει τόσο δυναμικά αυτή την βιομηχανία όσο η ίδια, κάτι που αποτελούσε εξαίρεση για την κεντροαριστερά και την αριστερή πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου  «Ήταν μια ένθερμη υποστηρικτής, αλλά ήδη μάλλον απομονωμένη στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος», είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Paul Tang. «Αν υπάρχει ένα δίδαγμα που πρέπει να αντληθεί είναι ότι ο επόμενος υποστηρικτής πρέπει να είναι καθαρός».

    Οι εταιρείες που αναπτύσσουν την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από αυτά που έχουν γίνει γνωστά ως μη ανταλλάξιμα παραστατικά (NFTs), παρατηρούν με προσοχή τις εξελίξεις γύρω από το «Qatargate» καθώς η Εύα Καϊλή συνέτασσε πριν την σύλληψη της έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον εκκολαπτόμενο τομέα.

    Η υπεράσπιση της βιομηχανίας από την ευρωβουλευτή, λέει το Politico, τράβηξε την προσοχή όταν νομοθέτες από τους Πράσινους και τις Σοσιαλιστικές πολιτικές ομάδες προσπάθησαν να καταπολεμήσουν το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα των κρυπτονομισμάτων και να περιορίσουν τα υψηλά πρότυπα ιδιωτικότητας της βιομηχανίας.

    Οι  λομπίστες που μίλησαν στο Politico επαίνεσαν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή για το έργο της στα NFT, αν και αναγνώρισαν ότι το σκάνδαλο θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Οι ενώσεις του κλάδου Blockchain for Europe και η European Crypto Initiative αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Η χρονική στιγμή της σύλληψης της Εύας Καϊλή είναι ακόμα ένα χτύπημα για το παγκόσμιο λόμπι των κρυπτονομισμάτων, μετά την σύλληψη στις ΗΠΑ του πρώην διευθύνοντα συμβούλου  του γιγαντιαίου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος είχε εξαιρετικές θέσεις με τους νομοθέτες του Κογκρέσου. Ο Bankman–Fried συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε μετρητά πελατών για να χρηματοδοτήσει επικίνδυνα στοιχήματα.

    Σύμφωνα με το Politico, οι νέοι «αγαπημένοι» των βιομηχανιών κρυπτονομισμάτων είναι ο  Γερμανός Stefan Berger, ο Τσέχος Ondrej Kovarik και η Πορτογαλίδα Lídia Pereira. Οι δύο πρώτοι ήταν μέλη της ομάδας που συνεργάστηκε με την Καϊλή για την σύνταξη της έκθεσης της.

    Η Pereira ήταν μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανέπτυξε μέτρα για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό κρυπτονομισμάτων ώστε να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος από την κατάχρηση των υψηλών προτύπων για το απόρρητο της συγκεκριμένης αγοράς. Ωστόσο έχει επανειλημμένα μιλήσει  κατά της εισαγωγής κανόνων που θα μπορούσαν να καταλήξουν να πνίξουν μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία με γραφειοκρατικά καθήκοντα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Πρέπει να είσαι πολύ κάτω από ζώα για να είσαι κατά των κρύπτο ως δεξιός. Δεν αξίζετε ούτε πατριωτικό κόμμα ούτε τίποτα. Γίββωνες

    2. Κοροιδο Ελληνα.

      Σε καθε σκανδαλο και κομπινα μεσα ηταν το Ευακι :

      Eυρωβουλη,Βουλη,ΜΚΟ,Real Estate, Crypto-νομισματα ,Φορολογικοι παραδεισοι.

      Καροιδο Ελληνα , τι ψηφιζεις ρε ζωντοβολο.
      Ολοι αυτοι επρεπε να πληρωνουν για να ειναι στην βουλη , επειδη αγαπουν την Ελλαδα. Οχι να τους πληρωνεις απο την τσεπη τους.

      ΚΟΡΟΙΔΑΡΑ

    3. Με λίγα λόγια όταν το ΠΑΣΟΚ αφήνει την χήρα του ηγέτη τους να δικάζεται για 10 Χιλ χρωστούμενα στο ελληνικό δημόσιο και να τρώει 18 μήνες φυλακή να πάει να πνίγει με τόσα που βγάζουν έπρεπε να πιάσουν των Γιωργάκη να τον ταρακούνησαν έλα εδώ τη γίνετε κλπ και μετρεσα του να ήταν ο μισθός της θα ήταν παραπάνω νόμιμη γυναίκα του ήταν κλπ η .μετρεσα του γέρου βασιλιά Ισπανίας ξέρεις τη χρήμα κόβει από το δημόσιο +τα ταξίδια σε υπερπολυτελή θέρετρα σαφάρι κοσμήματα σπίτια κλπ Ντροπή τους θέλουν και ψήφο κλπ ,,,,ξέρεις πόσα βγάζει ο καθένας από τους παλαιούς και νέους από 500 ευρώ να έβαζαν θα τελοιωνε το θέμα διχνουν πόσο υπολογίζουν των ηγέτη από το πως φέρθηκαν στην γυναίκα του και πως φέρθηκαν στην Καιλη κλπ ,,,,έπιασαν και η κάρτες η γιορτινές μας θυμήθηκαν άνθρωποι που δεν τους ξέρεις κλπ μην πας μακριά πάμε τοπικά

    4. Συναλλαγη με κρυπτονομισμα είναι μαύρο και σκοτεινό και βλέπω και στο διαδίκτυο καταστήματα ελληνικά που δέχονται να κάνουνε συναλλαγές..και το γραφουνε και στους τροπους πληρωμης.
      Να πούμε ότι είναι παράνομο….

    5. Κοίτα όλο αυτό είναι κάτι νέο στο να βασιστούν η βιομηχανίες στο κριπτονομισμα το μέλλον θα διξει ,προτιμώ τα παλαιά συστήματα αυτά που ήταν πχ 2005 όλο αυτό δεν μπορεί να στηριχθεί επάνω στην λεγόμενη πιάτσα διότι τότε φτωχενουν πραγματικά όλοι με την γνώμη την δική μου πρέπει να δούμε τη νόμους θα περάσουν Ευροβουλη σε αυτό το θέμα κλπ εδώ δεν έχουν περάσει για την ψηφιακή εργασία τη δικαιώματα έχει εκτός και αν δεν το πήρα είδηση εγώ κλπ ,,,,, δεν μπορεί όλο αυτό το θέμα να καταργήσει ρευστότητα κλπ ,,θα σου πω γιατί πχ μέχρι 1975 για να στείλεις εταιρία χρειαζόμουν εγγύηση ανάλογα η εταιρία κλπ η σε χρυσό ράβδους σε χρήμα πολλή τα ασφαλίζατε Ελβετία κλπ σήμερα μπορεί να την στείλεις με ένα ευρώ κλποπτε περιμένεις νόμο δεν μπορώ να πω έχουν δίκιο οι κουμουνιστες απλά περιμένεις μαθενεις κλπ θέλει εμπειρία πιάτσας που λέμε

    6. Και ένα μεγάλο λάθος ότι στην Ευρωβουλη όλοι ανεξερετως η βουλευτές δεν πρέπει να ανήκουν σε κόμματα αλλιώς να καθίσουν σπίτι τους

    7. Και η Καιλη μπορεί να ήταν ένθερμος υποστηρικτής δεν έγραψε ποτέ στο βιογραφικό της ότι το σπούδασε κλπ με τα κριπτονομισματα κλπ

    8. Κοίτα αυτό με τα κριπτονομισματα και εγώ δεν το θέλω μάλλον περισσότερο το φοβάμαι κλπ αλλά έχω συζητήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν ότι αν το σπουδάσεις και ασχοληθείς σιστιματικα είσαι ο χρηματιστής του μέλλοντος κλπ εγώ περισσότερο φοβάμαι να δώσω στοιχεία πάρα αν χάσω 500 ευρώ κλπ ,,,και μετά είναι και η εφορία σε τη υπάγονται πολλά κλπ το μέλλον τους ανήκει μου έχουν πει θέλει σπουδές ο.ως αν δεν έχεις άνθρωπο να σε καθοδιγισει κλπ

    9. Η εξόρυξη κρυπτο απαιτεί τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας άρα μολύνουν το περιβάλλον με διοξείδιο του άνθρακα.
      Δε πρέπει να καταργηθούν για να σωθεί ο πλανήτης;;;
      Δε θα πρέπει να εξορύσσονται μόνο όταν φυσάει ή κλάνει κάποιος ευρωβουλευτής;!!!
      Άμα κλάσει όμως λόγω υπερπαραγωγής CH4 (μεθανίού) πάλι μολύνει το περιβάλλον με διοξείδιο του άνθρακα.
      Άρα κάποιος πρέπει να ξεπλένει λεφτά με τη βοήθεια των κρυπονομισματων για να μη βρωμάνε σκατιλα και λερώνουν την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα.
      Γι αυτό η Καϊλή έπρεπε να βραβευθεί κι όχι να φυλακιστεί.

      1. α τι α κανςς… α κατς α σκαβςς;;;;;

    10. Στέφανε τι έγινε η περίφημη έρευνα των περηφανων Ελλήνων δικαστών (χαχαχα λαμογια) σχετικά με το πρεταντορ? Μάλλον το χρησιμοποιούσε κάνας εργάτης ή μεροκαματιαρης γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν άστεγους τους φτωχούς και νηστικά τα παιδάκια των Ελλήνων. Τα πιανουν από τους πολιτικούς οι κ@υφαλες και καλύπτουν τις κλεψιες τους.

    11. Το Bitcoin είναι ανιχνεύσιμο. Οι συναλλαγές Blockchain καταγράφονται σε ένα δημόσιο, κατανεμημένο καθολικou Αυτό καθιστά όλες τις συναλλαγές ανοιχτές στο κοινό – και σε κάθε ενδιαφερόμενο κρατικό φορέα. Θα κατασχεθούν ολα τα Bitcoinς της

      1. Η κάθε διεύθυνση Bitcoin δεν μπορείς να γνωρίζεις σε ποιον ανήκει. Μπορεις μονο να δεις πόσο διαθέτει κι από ποια διεύθυνση του έχει έρθει.

    12. Έχουν τον Μπαρουφάκη μέγας φανατικός των κρυπτονομισμάτων

    13. Η δημοκρατια επαψε να υφισταται το 73 .Απο τοτε μεχρι σημερα κυβερνα τη χωρα μια αντεθνικη πολιτικο οικονομικη μαφια.

    14. Μου είναι αδιάφορη η Καϊλή,ο Τσίπρας κ όλα τα άλλα εβραιοπαιδα εντός κ εκτός του κυνοβουλιου.Ενδιαφερομαι μόνο για τον στενό περίγυρο μου.

    15. Τα πολλά τα έβαλε σε κρύπτο και αν τα βρείτε γράψτε μου , τώρα πλέον που υπάρχει το σύστημα σιγά μην το αξιοποιήσουν τα λαμόγια !

    16. το πώς πουλάνε στον κόσμο ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ανεξαρτησία από το σύστημα την στιγμή που εξαρτώνται πλήρως από την ενέργεια, το διαδίκτυο και την τεχνολογία που μόνο αν είσαι υπάκουος μπορείς να τα έχεις, εν τω μεταξύ ειδικά το Bitcoin εξαρτάται από έναν μικρό αριθμό υπολογιστικών κέντρων που κατέχονται από το σύστημα, στην ουσία σπρώχνουν τον κόσμο να ηλεκτρονικοποιήσει την περιουσία του και αποκαλύπτωντας μερικές απάτες μετά οι ίδιοι που έχασαν τα λεφτά τους ζητάνε να ελεγχθούν τα κρυπτονομίσματα από τις κυβερνήσεις οπότε το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι οδηγούνται όλοι σε ψηφιοποίηση της περιουσίας τους και τελικά την de facto κατάργησή της, δεν μου ανήκει τίποτα και είμαι ευτυχισμένος όπως λέει ο Βασίλης ο Θύρας….

    17. Έχει σκεφτεί κάποιος το ενδεχόμενο να την βγάλει καθαρή η Καϊλή κι εμείς να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα απολύτως απαραίτητα στη ζωή των €1200 μεικτών;

    Comments are closed.