ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ – ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΟ 73% ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ… ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

    Κοινοποίηση:
    akinita-2-910x521

    «Όνειρο θερινός νυκτός» αποτελεί η αγορά ή ενοικίαση ακινήτου για τους νέους που συνεχίζουν να ζουν στο… «παιδικό» δωμάτιο.

    Είναι ενδεικτικό ότι η συσσωρευτική αύξηση των ενοικίων από το 2018 έως και σήμερα, για μικρότερα ακίνητα κατάλληλα για φοιτητές και νέους, έφτασε στο 53% στην Αθήνα, ενώ στην Πάτρα καταγράφηκε η 2η μεγαλύτερη αύξηση στο 49,23%.

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat, το 72,9% των νέων ηλικίας 18-34 ετών στη χώρα μας ζουν με τους γονείς τους. Η Ελλάδα κατατάσσεται 2η στη λίστα των 26 χωρών της Ε.Ε. Το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες από το 2019 έως το 2021.

    «Είμαστε πεπεισμένοι, και το έχουμε αναφέρει σε πολλές έρευνές μας ότι το ποσοστό των νέων που θα γυρίσουν στο πατρικό τους, στο «παιδικό» τους δωμάτιο θα αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Ο βασικός λόγος δεν είναι άλλος από την μονομερή αύξηση του κόστους στέγασης και στην διατήρηση των εισοδημάτων σε χαμηλά επίπεδα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του σήμερα», εξηγεί ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

    pinakas-neoi
    Το ποσοστό των νέων που διαμένει στο «παιδικό» του δωμάτιο παραμένει υψηλό όταν επικεντρωνόμαστε στις ηλικίες 25-34 ετών, τη στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης περιορίζεται αισθητά, κάτι που σηματοδοτεί μια σημαντική αναβολή στην ομαλή στεγαστική πορεία των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Τα ενοίκια τα ανεβάζουν οι ανεπάγγελτοι κληρονόμοι και όχι το Κράτος. Ψηφίστε για την Βουλή πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα που θα αλλάξουν τον νόμο και θα προσαρμόσουν την φορολογία ανάλογα με τις επιθετικές… ορέξεις… των χουντικών αντιπαροχάκηδων που ζούνε από τα έτοιμα και εκβιάζουν τον λαό με το όπλο της στέγασης. Ο Κούλης και ο Αλεξάκης από έτοιμα ζούνε, μην περιμένετε βοήθεια από αυτούς, τους κληρονόμους θα ξαναστηρίξουν για τα ψηφαλάκια.

    2. ΟΥΤΕ Ν.Τ.Π. , ΟΥΤΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!!

    3. Σύμφωνα με τον κούλη, τον πινόκιο τσίπρα και το υπόλοιπο ανθελληνικό μπλοκ, ο ανταρσύα μπορεί να κατέβει στις εκλογές που λέει σπίτια στους μετανάστες! Αντίθετα ο Ηλίας που λέει σπίτια στους Έλληνες είναι ρατσιστής! Αποφάσισε Ελληνικέ λαέ αν θέλεις να έχει σπίτι ο Γιώργος ή ο Μαχμούτ, αποφάσισε, αλλά μετά μην διαμαρτυρηθείς ότι σε ξεγέλασαν γιατί τώρα γίνονται όλα φανερά και δεν κρύβονται! Μέχρι γάμους γκέι θέλουν οι ανώμαλοι της νέας τάξης πραγμάτων! Δεν υπάρχει Δικαστήριο να απαγορεύσει την κάθοδο στον Ηλία, οπότε αποφάσισε ελληνικέ λαέ. Ελλάδα ή ανθελληνικό τόξο που είμαι και ανώμαλο!

    Comments are closed.