ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2023! “ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ” – 38 ΝΕΚΡΟΙ, 66 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 6 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

    Κοινοποίηση:
    3355284

    Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία των τρένων στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη όπου συνέβη η τραγωδία με τους 32 νεκρούς μετά από σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στο ύψος των Τεμπών προχώρησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

    Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Κώστας Γενηδούνιας «δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως».

    Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι μηχανοδηγοί κινούνται στα τυφλά, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών απάντησε ότι «οι πληροφορίες δίνονται από σταθμάρχη σε σταθμάρχη μέσω ασυρμάτου. Μας λέει ο σταθμάρχης στην ΑΘήνα θα πάτε μέχρι το μενίδι, μετά μέχρι την Οινόη, συνολικά αυτό γίνεται 15 φορές από Αθήνα για θεσσαλονίκη».

    Κατά τον ίδιο «υπήρχαν ηλεκτρονικά συστήματα, δεν λειτουργούν, ρωτήστε τους υπευθύνους».

    Ερωτηθείς για τις συνθήκες του δυστύχηματος είπε ότι «στο σημείο έχει διπλή γραμμή, ένα ανεβαίνει, ένα κατεβαίνει, δεν ξέρω γιατί τα τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή».

    «Εμείς ακολουθούμε εντολές. Όπου μας πουν πηγαίνουμε. Σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι διπλή η γραμμή. Αν σε κάποιο σημείο γίνονται έργα υπάρχουν διακλαδώσεις. Όλα γίνονται χειροκίνητα και εμπειρικά. Είναι χρόνια που δεν λειτουργούν τα συστήματα» κατέληξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

    Στους 38 οι νεκροί, υπάρχουν αγνοούμενοι

    Στους 38 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα.

    Στην τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στις 09:35, ανακοινώθηκαν 36 νεκροί, όμως  ο αριθμός αυτός δυστυχώς αυξήθηκε από τότε.

    Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής κατά την τελευταία  ενημέρωση, η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού επικεντρώνεται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή. Η έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι συνεχίζεται.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Ο/Η ακομη πληρωνει την διαλυση που εκανε το ΠΑΣΟΚ στα παντα, αυτη η χωρα λέει:

      Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές η εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίησή των σταθμαρχών γίνεται από τον ΟΣΕ, ο οποίος και είναι ο διαχειριστής της Σιδηροδρομικής Υποδομής με πεδίο ευθύνης το δίκτυο και τη διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών. Όσο για την Hellenic Train σημειώνεται ότι είναι η Σιδηροδρομική Επιχείριση που εκτελεί σχεδόν το σύνολο των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη χώρα, έχει την ευθύνη εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, και έχει ως προσωπικό τους μηχανοδηγούς.

      Η εκπαίδευση των μηχανοδηγών, πάντως, γίνεται από τον ΟΣΕ

    2. Σχολίαζαν εδώ μέσα αρκετοί λίγες μέρες πρίν για την Τουρκία και τις πρόχειρες εργολαβίες λες και η Ελλάδα είναι Ιαπωνία η Γερμανία σε ότι αφορά θέματα οργάνωσης και λειτουργίας κράτους..

    3. τριτοκοσμικη κόλαση καθημερινα παντου.

      τερμα ηλιθιος λαος που αξιζει τα παντα απο οσα συνεχως παθαινει.

    4. Όσοι περιμένετε παραιτήσεις, απατάστε !!! Εδώ είναι Ελλαδιστάν !! Αύριο θα πέσει νέο επίδομα και θα τα ξεχάσετε όλα !! Τόσα πρόβατα μαζεμένα δεν έχουν υπάρξει ξανά στην ιστορία !!
      Πολλά συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων !!
      Π@λιο κοπρίτες σας μισούμε !!! Κρεμάλα για όλους !!

    5. Ωραια δουλεια κανουνε οι ιταλοι επενδυτες μονο γεμιζουν τις τσεπες τους ευρωπουλα. Το ξεπουληταρι ο τσιπρας θα σας ζητησει ψηφο τον απριλη ζωα να πατε να τον ξαναψηφισετε μαζι με την κουλα να φερουν τη ανοιξη.

    6. EU, “διορισμενεs” κυβερνήσεις- βασταζοι, τρόικα, μνημόνια, λεηλασίες ( βλ.νοσοκομεία), ξεπουληματα όσο όσο, ακόμη και σε μπατιρησμενες εταιρείες εξωτερικού, για να συμπληρωθει το 0,01 % των απαιτούμενων,…κλπ. κλπ. κλπ….

    7. Ούτε στην Μπανανια δεν έχουν τέτοια τραίνα….της συμφοράς.. …

      Κατά τα άλλα έχουμε λεφτά μονο για να τα δίνουμε στον Ζελενσκι…

    8. Και ακόμη δεν έχει παραιτηθεί κανείς;;; Τη θεσούλα του να μην τη χάσει κανένας; Άκουσα ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν τρία αδέρφια! Τι θα πουν σ αυτούς τους γονείς;

    9. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΙΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ !!!!
      ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ Η ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΟΥ Η ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ !!!!!!!

    10. Ουτε στην ινδια ουτε στην νιγηρια να ζουσαμε…κατα αλλα μας πρηξατε βρωμοκαναλα με τουε πολιτικους…..τωρα γ παγκοσμιος πολεμος να βρουμε ησυχια….

      1. Ένας τρίτος παγκόσμιος όσο και αν ακούγεται κάτι υπερβολικό, δυστυχώς θα είναι η λύση στη παγκόσμια σαπίλα. Αλλά μετά πάλι σαπίλα θα δημιουργηθεί πάλι..

    11. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΙΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ !!!!
      ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ Η ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΟΥ Η ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

    12. Αφορισμένε κρετίνε μιζοτάκη,παραιτήσου.Γιατί δεν έκανες την τηλεδιοίκηση τόσα χρόνια;

    13. Σςςςςςςςςςςςςςςς……..Οι εισαγγελείς κοιμούνται…….

    14. Ευτυχώς που διώξαμε τον Βασιλιά και κλείσαμε στη φυλακή την Χρυσή Αυγή.

    15. Δώστε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τον μισθό του γαμημενου του σταθμαρχιδη, γαμω το σπίτι σας, γενοκτονοι πολιτικοί.

    16. Όταν για να πας οδικώς στη Σαλονίκη θέλεις 30 γιούρια μόνο διόδια και σε πάει το τρένο με τα ίδια χρήματα σε 4-5 ώρες,, ερωτώ:
      θα εκσυγχρονίσουν το σύστημα και θα γίνουν κλέφτες οι εθνικοί εργολάβοι; Θα σηματοδοτήσουν περάσματα όπου χαζεύουν εκατοντάδες κοπριτες που ανεβοκατεβαζουν τις παμπάλαιες μπάρες; Θα κλείσουν το μαγαζάκι διορισμών που έχουν κάνει τον σιδηρόδρομο; Έχετε πάει σε σιδηροδρομικούς σταθμούς να δείτε τι υλικό είναι πεταμένο που το κλέβουν οι γιουφτοι;
      Πολάκη με αυτά να ασχοληθείς, αυτά να ξεσκεπάζεις, γαμω την τρέλα σου.
      Το υλικό ηλεκτρονικού ελέγχου είναι αγορασμενο από το 2000 και το κοιτάνε όλοι οι μαφιόζοι που κυβέρνησαν από τότε.

    17. Έχουν δυαλησει τα πάντα, μας φάγανε τα λεφτά μας παίρνουν την γη τα σπίτια φεύγουμε στο εξωτερικό. Και κυνικά λένε, δεν πειράζει μωρέ, θα σας αντικαταστήσουμε με αλλοδαπους. Ρε π@υστηδες, όσοι ψηφίζετε αυτούς που μας καταστρέφουν μετά με την μέρα, κατάρα να έχετε και κάθε κακό να σας βρει. Μην κλαιτε τώρα για αυτά τα παιδιά, φοιτητές με όνειρα οι περισσότεροι νεκροί δυστυχώς, εσείς φταίτε που δεν βλέπετε τόσα χρόνια πως μας καταστρέφουν και εκεί το γ@μημενο μυαλό σας, σύριζα ΝΔ πασοκ. Ανάθεμα σας μπασταρδοι, ανάθεμα και γ@μω το μυαλό σας φονιάδες. Δίνουν σε εργολάβους απ ευθείας αναθέσεις για να πάρουν μίζα, ο εργολάβοι δεν κάνουν την δουλειά και τα παιδιά σκοτώθηκαν.

    18. Δυστυχώς θα βρουν κάποιον να το φορτώσουν.Οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί θα καλύψουν τις ευθύνες τους.Κρεμασμα από ψηλά χρειάζεται.Τι να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους τώρα? Αποδώσαμε ευθύνες και έκλεισε το θέμα ? Το έχουμε ξανά δει το έργο.Συλληπητηρια στους οικείους τους και πολυ δύναμη.

    19. Πολιτες και πολιτικοί εξίσου ανεύθυνοι ειναι.. οποτε πιασε το αυγο και κουρευτω.. Μη τρελαθούμε τα ιδια σκατα.. Για να τους δεις εδω στο εξωτερικο… Σαλταδόροι σε οποι δίπατε τομεα.. απο το ενα μαγαζι στο αλλο πανε διοτι δε μπορουν να ειναι συνεπείς και υπήκοοι στη δουλεια τους.. βρωμοφαρα

    20. Φοβερή δουλειά ο δημόσιος υπάλληλος κοπρίτης σταθμάρχης !!! Μάλλον δεν πατησα το κουμπί, όπως δήλωσε… Εύγε !!!

    21. Ακόμα και η πιο μικρή εταιρία με ένα gps των 30 ευρώ γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που ακριβώς βρίσκεται το όχημά της. Εδώ δύο τραίνα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με τα τραγικά αποτελέσματα και θα ψάχνουμε να βρούμε “τι έφταιξε”. Αυτή “η χώρα”, (κατ΄επίφαση του όρου) είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και στην αδιαφορία και κατά τύχη υπάρχει……!!

    22. Συμφωνα με την ρηση του Einstein ” η ανθρωπινη βλακεια ειναι απειρη”.Λογω βλακειας, θα πρεπει:
      1.Nα παραιτηθουν ΑΜΕΣΑ ο κουλης και ο ανηψιος του “μεγαλου” “εθναρχη” καραμανλης .Ο τελευταιος ειναι τελειως ανικανος…
      2.Φαινεται οτι βρισκομασθε στο 1900 στην εποχην της ατμομηχανης!..Ειναι δυνατον στο 2023 τα παντα να ειναι χειροκινητα? Τι λεει ο κομπουτεριστας πιερρακακης?
      3. Υπαρχουν 2 ανεξαρτητες γραμμες.Το να κινουνται 2 τραινα στην ιδια γραμμη ΜΟΝΟΝ κακιστος ηλιθιος μπορει να το κανει!..Καποιος τον διορισε..
      4.Ποιος το παρεβαλε ημιτελες και ανασφαλες?
      5.Αμεσα να επιληφθει ο εισαγγελεας ,γιατι εδω το πολυνεκρο δυστυχημα ΔΕΝ ειναι συνεπεια καποιου ακραιου φυσικου φαινομενου ,ΑΛΛΑ ασυγγνωστης βλακειας!..

      Ελεος να σκοτωνονται ,εν καιρω ειρηνης, τοσος κοσμος και μαλιστα νεοι…

    23. Λες και δεν τα ξέρουνε με της πολιτικές της μιζέριας τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους.
      Ο μητσοτακης αμέσως να πάει…. μην χάσει την ψήφο τους άλλος ερντογαν….

    24. Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών να συλληφθεί παραταύτα επειδή για πολλά χρόνια κατ´Ομολογία του δεν λειτουργούσε με ασφάλεια απολύτως τίποτα . Μαζί του να φυλακιστούν και όλοι οι καραγκιοζηδες που παριστάνουν τους υπουργούς συγκοινωνιών και λοιπά γραφειοκρατικά κουραδια .
      Όλα τα αλλά είναι σανός για τους ηλίθιους ψηφοφόρους του δημοκρατικού μπουρδελου .

    25. Η χρυση αυγή φταίει. Ο Πουτιν φταίει επίσης και οι ανεμβολιαστοι.
      γιουνανισταν μαλακες.
      Σκατα για μυαλό οι ελληνεζοι. μια ζωή θα κλαίτε τριτοκοσμικά ζωα

    26. και η χώρα διαχρονικά στον αυτόματο πιλότο πάει απο τύχη και προσωπική ικανότητα ζούμε.

    27. αφου το σαββατο ηταν ο κουλης στην λαρισσα ……δεν θα γινοταν κατι…..ουστ γκαντεμη

    28. Oi τύχες των σιδηροδρόμων στο κάθαρμα Χατζηδάκη και στον χλεχλε Αχ. Καραμανλή

    29. Παντού αφανίζονται έλληνες και μειώνεται ο πληθυσμός μας

    30. Τα καινουρια βαγόνια τα υπερσυγχρονα τα θελαμε ομως….Ολα για τα φρου φρου και αρωματα στο Κουλιστάν……

    31. ΕΛΛΑΔΑ = ΚΑΤΑΝΤΙΑ ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΥΤΥΧΩς ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ……….. μετωπικη έξω και εκτονωση των συρμων στα χωραφια…….. Πιο περα μετα απο 2 χιλιομετρα ηταν η σηραγγα των τεμπων. ……Εαν γινοταν εκει μεσα ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

    Comments are closed.