ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ!!! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΤΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ… ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ Η… ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Κοινοποίηση:
    c1c3e17d31b7c72f494b1e0d4949b36e_XL

    Υπερδιπλάσια θα είναι η δύναμη που θα καταγράψει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η ΝΔ από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να φτάνει στις 19,7 ποσοστιαίες μονάδες, όπως δείχνουν τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Marc, σύμφωνα με την οποία θα προκύψει επτακομματική Βουλή.

    Στη δημοσκόπηση, σε δείγμα 3.008 ατόμων το διάστημα 23-31 Μαΐου, από τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να κινείται στο 7,3% , με αναγωγή επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%(-1,69% σε σχέση με το αποτέλεσμα στις 21/5), ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4% (-0,67%), το ΠΑΣΟΚ 10,6% (-0,86%), το ΚΚΕ 6,8% (-0,43%), η Πλεύση Ελευθερίας 4,4% (+1,51%), η Ελληνική Λύση 3,8% (-0,65%) και η Νίκη 3,5% (+0,58%).
    Η κατάταξη των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ- παραμένει αμετάβλητη, ενώ σημειώνονται και ανακατατάξεις, αφού η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπερσκελίζει την Ελληνική Λύση (τόσο τους τσούζει ο πατριωτισμός) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, ενώ είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζει στην 7η θέση ο νεοπαγής σχηματισμός Νίκη του θεολόγου Δ. Νάτσιου.

    Στο 2,2% υπολογίζεται η δύναμη του ΜέρΑ25 και ένα 2,9% εκδηλώνει προτίμηση σε άλλα κόμματα, χωρίς όμως κάποιο από αυτά να περνά το όριο του 1%.
    Σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η ΝΔ έχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, αφού δηλώνει ότι θα την ξαναψηφίσει το 92,1% όσων την προτίμησε και στις πρώτες εκλογές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 79,4%, για το ΠΑΣΟΚ 75,3%, το ΚΚΕ 74,3% και την Ελληνική Λύση 69%.

    Οι έδρες

    Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι τάσεις αυτές και στα αποτελέσματα των εκλογών στις 25/6, τότε η ΝΔ που αναμένεται να αναδειχθεί νικήτρια της κάλπης με ποσοστό που θα κυμαίνεται από 39,4% έως 43%, θα επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας, αφού αναμένεται να εκλέξει 160 βουλευτές έναντι 146 που διέθετε στη «Βουλή της μιας ημέρας».

    Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που θα κινείται από 19,2% έως 22%, θα διαθέτει 55 έδρες στη νέα Βουλή, από 71 στην πρώτη κάλπη. Δηλαδή το δεύτερο κόμμα θα έχει περίπου 105 βουλευτές λιγότερους. Αν δεν είναι αυτό ηγεμονία, τότε τι;
    Επίσης, απώλειες στις βουλευτικές έδρες θα έχουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφού με ποσοστό 10,4%-13% θα εκλέξει 31 βουλευτές (από 41), το ΚΚΕ με ποσοστό από 6,4%-8,2% θα διαθέτει 19 έδρες (από 26), η Ελληνική λύση με ποσοστό 3,5%-4,9% θα διαθέτει 11 (από 16).
    Ακόμη, η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 4,2%-5,8% θα εκλέξει 13 βουλευτές και η Νίκη με ποσοστό 3,3%-4,7% θα εκλέξει 1 βουλευτές.

    Αυτοδυναμη ΝΔ

    Το 43,2% προτιμά μια αυτοδύναμη ΝΔ, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτιμά το 12,3%.
    Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, υπέρ της αυτοδυναμίας της ΝΔ είναι εννέα στους δέκα (89,2%) που την ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές, καθώς και το 22,1% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, το 21,6% της Ελληνικής Λύσης, το 16,6% εκείνων που προτίμησαν άλλο μικρότερο κόμμα, το 10,1% του ΚΚΕ και το 3,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 42,4% των κεντρώων.
    Στο 28,5% φτάνουν εκείνοι που θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και μικρότερων κομμάτων.

    Το 40,1% των πολιτών συμφωνεί με Μητσοτάκη

    Στο ερώτημα που αφορά την ταύτιση των ερωτηθέντων με τις απόψεις καθενός από τους πολιτικούς αρχηγούς, το 40,1% υπέδειξε τον Κ. Μητσοτάκη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. παλι το ιδιο παραμυθι περι στημενων δημοσκοπησεων? δε πηρατε το μαθημα σας στις προσφατες εκλογες

    2. 40% ηλιθιων θα ψηφισον νουδουλα
      Το γαμησι τωρα θα αρχισει.
      Φελακια

      1. οι χουντικοι ειστε λιγοι και γραφικοι

    3. Η marc προμοτάρει αυτό που θα βγάλει η Singular.
      Κάτι εταιρείες τύπου marc θα έπρεπε να τις είχαν κλείσει για απάτη σε βάρος των εν δυνάμη ψηφοφόρων, (καταναλωτών του προϊόντος τους στην ουσία).
      Αν εγώ έχω μια εταιρεία και πουλάω ένα προϊόν που δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που περιγράφω θα με κλείσουν για απάτη, ακριβώς το ίδιο κάνουν και αυτές οι εταιρείες πουλώντας στους αδαείς αέρα προϊόν απάτης.

    4. Το σενάριο είναι να πάρει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης και δεν πηγαίνουν σε συγκυβέρνηση που την έχουν ξανακάνει και την ξέρει πλέον ο λαός και θα τους αποκαλύψει ότι είναι ένα καρτέλ του συνταγματικού τόξου όλα τα κόμματα της βουλής. Προσοχή χρειάζεται στο να παραπλανηθούμε από τις δημοσκοπήσεις και να μην ψηφίσουμε Πλεύση ή ΝΙΚΗ γιατί αν δεν θα μπουν στην βουλή οι ψήφοι τους θα πάνε στον Μητσοτάκη και μάλλον αυτή είναι η παραπλάνηση που μας κάνουν οι δημοσκοπήσεις δηλαδή θέλουν να ψηφίσουμε Πλεύση ή ΝΙΚΗ για να ενισχυθεί ο Μητσοτάκης.

    5. Προσπαθούν να αναστήσουν το ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΛΕΠΤΟΠΑΣΟΚ ΠΣΣΣΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    6. Ο κυρ αλοιφας παιρνει 3,8%
      Λιγο ειναι;

    7. Στημένη δημοσκόπηση, όπως και όλες αυτές που προηγήθηκαν και φυσικά διαψεύθησαν από το αποτέλεσμα των εκλογών και την πασιφανή ήττα Μητσοτάκη που απέτυχε να πιάσει το 60%…… Αξιόπιστη μόνο η διαδικτιακή δημοσκόπηση του makeleio.gr που ήταν και η μόνη δημοσκόπηση που προσέγγισε ικανοποιητικά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (19-20%). Δεύτερη σε αξιοπιστία η κλασσική δημοσκόπηση για λογαριασμό ξένης πολυεθνικής που διενεργήθηκε από εταιρεία που δεν ξέρει κανείς, αλλά έχει μεγάλη παράδοση στο να προβλέπει το ακριβές αποτέλεσμα. Να θυμίσω ότι η εταιρεία αυτή προσέγγισε σε ικανοποιητικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα και σε επίπεδο διαφοράς ψήφων ‘ μόνο 30.000 ψήφοι διαφορά……

    Comments are closed.