ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΟΥ “ΧΤΥΠΑΕΙ” ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

    Κοινοποίηση:
    nosokomeio-2

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, τόνισε πως είναι «πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας».

    Σημείωσε ωστόσο, ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα και κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ είναι «πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί και στη χώρα μας». Το πιθανό κρούσμα ελέγχεται για τον αδενοϊό, ο οποίος πιθανολογείται ότι ευθύνεται για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά σε μια σειρά χωρών του κόσμου. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

    Την ίδια ώρα κάλεσε τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα με σκοπό υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένας παιδίατρος κάλεσε τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι ένα παιδί που παρακολουθεί στην Αθήνα ηλικίας περίπου 9 ετών παρουσιάζει αυξημένους ηπατικούς δείκτες.

    Είχε εκδηλώσει συμπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζοντας και πυρετό. Αυτή τη στιγμή, το παιδί είναι στο σπίτι του, καλά στην υγεία του, ενώ οι ηπατικοί δείκτες έχουν υποχωρήσει.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πιθανόν δεν πρόκειται για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας, ενώ ο ΕΟΔΥ κάνει μια σειρά εξετάσεων για να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Οι πρώτες εξετάσεις είναι αρνητικές και αναμένονται οι επόμενες.

    Σε εγρήγορηση καλεί τους γιατρούς ο ΕΟΔΥ

    Στο μεταξύ μέσα από έγγραφο του ΕΟΔΥ, που έλαβε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος, οι κλινικοί γιατροί καλούνται να είναι σε εγρήγορση και να επαγρυπνούν για την έγκαιρη ανίχνευση παιδιών ηλικίας μικρότερων των 16 ετών, που παρουσιάζουν συμπτώματα ηπατίτιδας χωρίς σαφή αιτιολογία.

    «Το κλινικό σύνδρομο εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας έως 16 ετών και περιλαμβάνει οξεία ηπατίτιδα με αξιοσημείωτα αυξημένες τρανσαμινάσες, συχνά ίκτερο και γαστρεντερικά συμπτώματα (κυρίως εμετούς) που προηγούνται του ίκτερου. Η υποκείμενη αιτία της αύξησης, από τις αρχές του 2022, παραμένει επί του παρόντος άγνωστη», σημειώνει μεταξύ άλλων το έγγραφο του ΕΟΔΥ.

    Ποια είναι τα συμπτώματα
    Ικτερος
    Υπέρχρωση ούρων ή/και αποχρωματισμό κοπράνων
    Κνησμός
    Αρθραλγία/μυαλγία
    Πυρετός
    Ναυτία
    Εμετός ή κοιλιακό άλγος
    Λήθαργος ή απώλεια όρεξης
    Τρανσαμινάσες ορού > 500 IU/L

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Απο οτι ακουσα το εμβολιο της Αστρα εχει μεσα αδενοιο. ειναι αληθεια? οποτε πρεπει να ρωτανε αν τα παιδια αυτα κανανε το εμβολιο.? Γιωργαρος

    2. τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? λάθος δεν είναι η γάτα είναι τα έμβολια μάσκες και lockdown και γενικά τα ψεκασματα κάθε μέρα.
      για αυτό τρεξτε για την 4 δόση σώζει ζωές………!!!!!!!!
      τα λέμε και τα λέγαμε και γελουσατε αντε γειά τώρα καλά ξεμπερδέματα
      και πόσα ακόμα σας είπαμε και πόσα θα σας πούμε αλλά έχετε παροπιδες
      κομματοσκυλα μια ζωή την θέση σας κηνηγουσατε το και τίποτα άλλο δεν σας ένοιαζε, φωναζατε στης πλατείες κραταγατε σημαίες και ψάχνατε για βύσματα
      και είδατε που φτάσαμε και το κακό είναι συνεχίζετε ακόμα τα ίδια για αυτό λοιπόν θα πάρετε ότι σας αξίζει και λίγο σας είναι.

    3. Κάνουν δουλειά τα μπόλια,μειώνεται ο πληθυσμός της γης

    4. ANTE ANTE ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

    5. ΤΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ?

    6. Η ακαταδίωκτη παπαευαγγέλου παεαδέχτηκε ότι οφείλεται στο λοκντάουν. Σφίγγει ο κλιός ακαταδίωκτοι που μόνο για εμβόλιο μιλάτε την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει εκτός μεθ στα νοσοκομεία και με αυτό δεν ασχολείστε! Ένας εισαγγελέας να βρεθεί και θα σας πουλήσουν τα αφεντικά σας, οι πολιτικοί.

    7. Φατε τώρα έμβολια μαλ@κες….καταστρέψαν το ανοσοποιητικό τον παιδιών.. Μασκες και lock down γάμω το σπιτι σας καριόλες…

    8. Ερώτηση:Τα παιδιά αυτά με την ηπατίτιδα είναι εμβολιασμενα;

      1. οχι βεβαια.. απλα εδω μεσα η ψεκα παει συννεφο..
        το αρθρο βεβαια δεν μπανει σε λεπτομερειες γιατι δεν συμφερει.. 3χρ. εως 5χρ. ανεμβολιαστα παιδακια ηταν στη μ.Βρετανια

    9. Μηπως να μας πουν και το ποιας καταγωγης ειναι, οσα παιδια νοσουν; Αιντε! Γιατι καποιο λακκο, εχει η φαβα! Με τους γ@μημενους Σαταναδες, που μπλεξαμε!

    10. Καινούργιο θεατρικό έργο ανακαλύψατε τώρα με ηπατίτιδες και κιτρινομπλέ άλογα…::: Έτσι όπως το πάτε, κατεβάστε και τα ρολά για να μην κουράζεστε δουλεύοντας άσκοπα! Εάν είχατε ελάχιστη αξιοπρέπεια, θα βγαίνατε στους δρόμους και θα τους παίρνατε στο κηνύγι, να δεις πως εξαφανίζονται οι ”πρόβιτ” και οι μυστηριώδεις ”ηπατίτιδες”. Αλλά που: δεν βαριέσαι, άσε να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα. Μόνο που, εσείς οι ίδιοι έχετε πέσει μέσα σε αυτήν τρύπα, χωρίς φυσικά γυρισμό.
      Κύριε Χίο, με κομματικούς σχηματισμούς της ξοφλημένης ψευτοδημοκρατίας των Εβραίων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα…..

    Comments are closed.