ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ! Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΥΜΙΖΕΙ “ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ” – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ» – ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ – «ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΣΑΡΚΕΣ»(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    275932184_465860575280338_4084029427966171517_n

    Κρανίου τόπο, θυμίζει ο χώρος του εργοστασίου πυρομαχικών στα Γρεβενά, το οποίο ισοπεδώθηκε μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε το πρωί.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ πληροφορίες τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Αστυνομία αναφέρουν ότι αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι, με τον επικεφαλής των δυνάμεων της πυροσβεστικής στο σημείο, να εκτιμά ότι  «δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ:

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ! ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ

    Γρεβενά: Τρεις αγνοούμενοι και ένας τραυματίας από την έκρηξη σε εργοστάσιο – Η συγκλονιστική μαρτυρία του επικεφαλής της πυροσβεστικής(BINTEO)

    Αντιδήμαρχος Γρεβενών για έκρηξη: «Το κτήριο εξαϋλώθηκε – Σε σοκ ο τραυματίας φύλακας»(ΦΩΤΟ)

    Τρεις είναι οι νεκροί σύμφωνα με την Αστυνομία, από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας της ΕΛΤΕΚ, το οποίο καταστράφηκε.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική η έκρηξή σημειώθηκε σε εργοστάσιο παρασκευής δυναμίτιδας, η οποία ισοπεδώθηκε. Στο χώρο βρισκόταν σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι είναι νεκροί. Μεταξύ τους είναι και 47χρονος συνιδιοκτήτης της μονάδας. Επιτόπου βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία των Γρεβενών με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 12 άνδρες ενώ έχει κληθεί και η EMAK.

    Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

    Στο σημείο έχουν φτάσει δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούνται. Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

    O Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης μίλησε πριν από λίγο για την έκρηξη στο εργοστάσιο εκρηκτικών στην Ιτέα Γρεβενών: “Είναι ολοκληρωτική η καταστροφή – Περιμένουμε να έρθουν να κλιμάκια της ΕΜΑΚ – Δεν είναι καλές οι πληροφορίες για τους αγνοούμενους”.


    «Έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες»
    Σε νέα ερώτηση για την τύχη των αγνοούμενων μετά την έκρηξη, ο αξιωματικός της πυροσβεστικής αφού διευκρίνισε ότι «δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι» στο εργοστάσιο, στη συνέχεια συμπλήρωσε «δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες».
    Για τους τραυματίες ο πύραρχος της πυροσβεστικής είπε ότι «απομακρύνθηκε ένας φύλακας που ήταν σε κατάσταση σοκ» ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτή την ώρα».

    Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

    grevena1
    grevena2
    grevena3
    grevena4

    Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…».

    Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

    Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άφορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Φοράνε και μάσκα τα ανεγκέφαλα στην μέση του πουθενά.
      Ο Τούρκος θα μπει και αυτά θα είναι στα τέσσερα με τις μάσκες να τον περιμένουν

    2. Οι Ρώσοι θα πει ο Μηζοτακης ότι το βομβαρδισαν

    3. Κρίμα για τον κόσμο που χάθηκε! ΑΛΛΑ – Εργοστάσιο; 2 παράγκες βλέπω με συρματόπλεγμα! Θα φανταζόμουν κάτι περισσότερο σε ένα εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών!!! Που είναι η περιμετρική ασφάλεια οέο; Για να είναι έτσι φαντάζομαι τα μέτρα ασφαλείας που θα είχαν μέσα.

      1. μπεσ στην εταιρια βλακα να δεις πως ηταν το εργοστασιο…βλακα

    4. Που σε καταντησανε Ελλαδα για ενα μεροκαματο του τρομου!
      Θεος να συγχωρεσει τις ψυχουλες που χαθηκαν!

    5. Κρίμα για τους ανθρώπους. Μήπως ήρθε τίποτα από Ρωσία και μας το χάλασε?

    6. Αυστηρή εργατική νομοθεσία. Αυστηρός έλεγχος και όχι τα στραβά μάτια σε επιχειρηματίες της αρπαχτής και παπατζιλίκια για ISO, τεχνικούς ασφαλείας, συμβάσεις, πυρασφάλειες, και τα συναφή. Γιατί στο τέλος πάντα βρίσκουν ένα εξιλαστήριο μικρό να την πληρώσει τη νύφη είτε λέγεται προϊστάμενος παραγωγής, είτε λέγεται μηχανικός, είτε τεχνικός, είτε όποιος υπάρχει για να την πληρώσει.
      Είναι αδιανόητο τι χάλι και τι παραλείψεις γίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επειδή κοιτάνε το εύκολο γρήγορο κέρδος με κάθε λαμογιά, αλλά μια φορά θα γίνει η μ@λακία που δεν μπορείς να καλυφθείς.

    7. Άρχισαν τα όργανα μόνο αυτό τίποτα άλλο.
      Αυτή η έκρηξη δεν είναι τυχαία σε καμία των περιπτώσεων.

    8. η πατρίδα είναι μπάστε σκύλοι αλέστε!! δολιοφθορά σίγουρα

    9. ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ….

    Comments are closed.