ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΣΤΡΑΓΗΓΕ ΧΑΦΤΑΡ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΖΙΦΡΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΧΑΦΤΑΡ ΚΑΙ ΣΑΡΑΤΖ – ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ Ο ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο “ΓΥΠΑΣ” ΠΟΥΤΙΝ – ΠΩΣ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    Κοινοποίηση:
    xaftar

    Δημοσιοποιήθηκε το πλαίσο της εκεχειρίας το οποίο θα υπογράψουν οι Χαλίφα Χάφταρ και Φαγιέζ Σάρατζ και όπως φαίνεται από τα κύρια σημεία του θα είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα ρωσικά και τα τουρκικά συμφέροντα.

    Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα ζημιώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες καθώς όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα ακυρωθεί το παράνομο μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Λιβύης-Τουρκίας με βάση το οποίο,όπως αναφέρει το pronews, αρπάζουν και οι δύο χώρες μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

    Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει:

    Παρουσία του ΟΗΕ στην Λιβύη όπως στο παρελθόν στην Βοσνία

    Τα λιμάνια τίθενται υπό διεθνή εποπτεία (αυτό που «καίει» την ΕΕ είναι να μην συνεχίσουν οι ροές Λίβυων προς την Ευρώπη)

    Ο LNA αναλαμβάνει τον έλεγχο στις πετρελαιοπηγές της χώρας αυτό άπτεται των ρωσικών συμφερόντων. Ένας δικός τους άνθρωπος θα ελέγχει για την Μόσχα τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Λιβύης.

    Θα σταματήσει η αποστολή τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη. Άλλωστε δεν θα χρειαστούν…

    Συνεπώς οι Ρώσοι παίρνουν αυτό που θέλουν:Τον έλεγχο του λιβυκού ορυκτού πλούτου και οι Τούρκοι παίρνουν και αυτοί αυτό που θέλουν που είναι η συνέχιση της ισχύος της υπογραφής Σάρατζ στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

    Ουσιαστικά η Τουρκία χωρίς στρατό κατόρθωσε να επιτύχει αυτό που ήθελε στη Λιβύη. Να αναλάβει, δηλαδή, τον έλεγχο της χώρας όπως εύστοχα αναφέρει Κύπριος αναλυτής στο sigmalive.

    Η Τουρκία, με τον τρόπο αυτό, κατάφερε δυο πράγματα, aπό τη μια, την αποτροπή της κατάληψης της Τρίπολης από τον Χαφτάρ και άρα την πτώση Σάρατζ.

    «Με αυτή την εκεχειρία αλλά και με το ρόλο Ερντογάν δίπλα σε Πούτιν, η Τουρκία θα έχει θέση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης στη Διάσκεψη για διασφάλιση δικών της συμφερόντων».

    Η συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν στα εγκαίνια Turkstream έγινε, σύμφωνα με το sigmalive, με παρασκηνιακές ενέργειες Πούτιν και ακολούθως έγινε αποδεκτή από τον Χαφτάρ.

    Μεγάλος πρωταγωνιστής στην όλη συμφωνία ήταν ο Πούτιν, ο οποίος θα έχει απέναντί του και Χαφτάρ και Σάρατς για εξεύρεση φόρμουλας. Η αύξηση επιρροής της Ρωσίας έγινε με χειρουργικές διπλωματικές κινήσεις.

    «Την κρίσιμη στιγμή αναδεικνύεται σε κυρίαρχος παίκτης, την ώρα που ο Τράμπ δημιουργεί αστάθεια και άρα υποχωρεί η αμερικανική επιρροή στην περιοχή»

    «Η Ρωσία επιστρέφει στη Λιβύη μετά την πτώση Καντάφι όπου και είχε χάσει το έρεισμά της εκεί. Γίνεται λόγος για τη Λιβύη, με τα τεράστια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου».

    Αυτό που «καίει» Κύπρο και Ελλάδα, όμως, είναι η τουρκολιβυκή συμφωνία.

    «Με την εξέλιξη της εκεχειρίας τώρα, δεν μπορεί κανείς να προδικάσει την τύχη ούτε της συμφωνίας αλλά ούτε και του Σάρατζ. Πλέον η Τουρκία αποκτά ρόλο και λόγο στις εξελίξεις της Λιβύης και την επόμενη μέρα».

    Και η Τουρκία και η Ρωσία πετυχαίνουν (έτσι φαίνεται) τους στρατηγικούς τους στόχους. Η Τουρκία τους πολιτικούς της στόχους και η Ρωσία τους ενεργειακούς της στόχους.

    Από το 2011 η Μόσχα είχε «χαθεί» σαν σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης στην χώρα αυτή.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Αγαπητοί Φίλοι,
      Στην Λυβίη Έχει Βάλει το Χέρι του ο ο Τραμπ. Ο Τραμπ Είναι Νάρκισσος και Μηδενιστής. Το Έχω Γράψει και Παλαιότερα. Το Θέμα Είναι πως ο Κυριάκος στην Τελευταία του Επίσκεψη Ξεκαθάρησε το Τοπίο και Έδωσε στον Τραμπ να Καταλάβει πως ΚΑΝΕΙΣ Δεν Πρέπει να Παίζει Μαζί μας.
      Είμαστε Μία ΙΣΧΥΡΗ Χώρα με Κυβέρνηση που Έχει Πραγματικό ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ και οι Όποιες Απειλές Είτε Από τον Βορρά Είτε από την Ανατολή θα Πέσουν στο Κενό.
      Συνεπώς ΔΕΝ Υπάρχει Λόγος Ανησυχίας γιατί ο Κυριάκος θα Αποδειχθεί ΑΞΙΟΣ και θα ΤΙΜΗΣΕΙ το Βαρύ Όνομα που Κουβαλάει.
      Εξαιρετική Αποδείχθηκε και η Αδερφή του σαν Υπουργός Εξωτερικών και το ότι Αντλεί Συμβουλές από Αυτήν Είναι Θετικό.
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. γιατι γραφεις σαν αναπηρος φιλε? μη ξεκινάς καθε λεξη με κεφαλαιο

    2. Έπρεπε να βοηθήσουμε όλοι τον στρατηγό χαφτάρ. Ο Πούτιν είναι πουλημένος πλέον. Τι κι αν είναι Χριστιανός. Όπως πάνε θα πάρουν και το Άγιον όρος οι Μογγόλοι. Ας τον διάολο. Προσπαθούν να είναι ευγενικοί με τον μαυρόσκυλλο της μογγολίας αντί να ανάψουν τους τόνους. Να δει κι ο κόσμος που είναι το άδικο.

    3. Μιας και η ανικανοτητα στη ψωροκωσταινα εχει ξεχειλισει να φερουμε το βασιλια καβαλα παν στο αλογο μπας και παρουμε λιγο τ απανω μας?

    4. Τεραστιος Ηγετης ο Ερντογαν, μετα το πραξικοπημα που οργανωσαν οι αμερικανοι εναντιον του, αντι να πεσει στα τεσσερα και να προσκυνησει τον θειο σαμ ( οπως πχ εκανε ο καραμανλης) εκμεταλλεύτηκε στο επακρο την αντιπαραθεση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ και καταφερε μεσα σε λιγους μηνες να πετυχει οτι δεν ειχαν καταφερει ολοι οι Τουρκοι ηγετες εδω και δεκαετιες. Την ιδια ωρα που οι “ελληνες” ηγετισκοι συναγωνιζονταν σε δουλοπρεπεια και αντιρωσισμο ο ενας τον αλλο για να τα εχουν καλα με τους αμερικανους και ποτε ο ενας εδιωχνε ρωσους διπλωματες και ποτε ο αλλος υπεγραφε αμυντικες συνεργασιες με τα αμερικανακια, η αλεπου ο Ερντογαν εχτιζε συμμαχιες με τους εχθρους των αμερικανων. Τωρα οι ρωσοι μας γυρισαν την πλατη ( και πολυ καλα εκαναν) και οι αμερικανοι μας εχουν στο φτυσιμο διοτι μας θεωρουν δεδομενους Στη ανθρωπινη ζουγκλα ΜΟΝΟ τα λιονταρια αξιζουν σεβασμο, τα σκουληκια ολοι τα πατανε . Ετσι ειναι, ετσι ηταν και ετσι θα ειναι στους αιωνες των αιωνων

    5. Και επίσημα πλέον ο Πούτιν υπέρ της Τουρκίας. Την καθιστά ρυθμιστή της κατάστασης στην περιοχή μας.

    6. Η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει ΑΟΖ και να την αποστείλει στον ΟΗΕ. Αν το κάνει αυτό, δε μας ενδιαφέρει τι υπογράφει με τη Λιβύη.

    7. Ο Πουτιν ειναι φιλος μας,ειναι Ορθοδοξος,παει στο Αγ.Ορος αναβει κερι,κανει τον Σταυρο του….ο αθεος μασονοΚαγκεμπιτης!Ξανθο γενος κ τριχες κατσαρες,μη ξανακουσω για τον λεχριτη ζουμπα.

    8. Καλα να πάθουμε!!!.
      Αμερικάνους και ευρωπαίους δεν θέλουμε !!!

    9. Χαμένη η Ελλαδα;;; Σιγα το νέο. Με τα μυαλά που κουβαλάμε η Ελλαδα ειναι παντα χαμένη. Σε λιγο θα χαθούμε και εμεις, σαν εθνος, σαν λαός, σαν ιστορία, σαν πολιτισμός. Αυτο θελουν ολοι οι εχθροί μας και εμεις τους βοηθάμε να το πετύχουν. Τοοοσο μυαλό εχουμε.

      1. Λυπάμαι, φταίμε όλοι οι Έλληνες για την άσχημη θέση της Πατρίδας μας, ολοι μας κοιτάξαμε το ατομικό μας συμφέρον, εσείς στην Ελλάδα που κοιτάξατε πως να βολευτείτε στο δημόσιο και να ζείτε εις βάρος του κράτους αλλά και εμείς οι εργατικοί πολύτεκνοι απόδημοι που φύγαμε και ρήμαξε η Ελληνική επαρχία απο την υπογεννητικότητα

    10. Δεν εχουμεεεεεε…….Δεν εχουμε ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ Δεν εχουμεεεεε….ΔΕΝ εχουμε.

    Comments are closed.