(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ): ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΑΣ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΣ! ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ – Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    tsipras_erdogan_xeirapsia-768x569

    Ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο (το αποκαλούμενο και «Λευκό Παλάτι»), στην Άγκυρα.

    tsipraserdoganmakrini-768x512

    Αναρωτιέται κανείς, τί γυρεύει, ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την χρονική στιγμή; Τι θα κερδίσει από έναν προκλητικό και αμετανόητο ηγέτη που το καθεστώς του απειλεί και εκβιάζει συνεχώς την Ελλάδα; Κοντός ψαλμός αλληλούια…  To προκλητικό ύφος των Τούρκων με τις αμφισβητήσεις διεμήνυσε λίγες ώρες πριν την συνάντηση των δύο ανδρών, ο εκπρόσωπος του Σουλτάνου ο Ιμπραήμ Καλίν.

    ΩΡΑ 18: 44!Η θερμή ανάρτηση της Εμινέ Ερντογάν για την Μπέτυ Μπαζιάνα

    https://twitter.com/EmineErdogan/status/1092826101280370689
    ΩΡΑ 17:45! Ενώ ο Τσίπρας συναντούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, η Μπέτυ Μπαζιάνα συναντήθηκε για τσάι με την σύζυγο του Τούρκου προέδρου, Εμινέ.

    2 Capture
    ΩΡΑ 17:29! Η πρώτη χειραψία

    Capture

    Η χειραψία Τσίπρα-Ερντογάν -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool

    Η χειραψία Τσίπρα-Ερντογάν

    Σφιγμένα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες από τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool

    Σφιγμένα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες από τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο 

    Εμφανής η αμηχανία των δύο ανδρών μέχρι να αποχωρήσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτορεπόρτερ -Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool

    Εμφανής η αμηχανία των δύο ανδρών μέχρι να αποχωρήσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτορεπόρτερ -Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδος και Τουρκίας -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool

    Οι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδος και Τουρκίας 

    Η υποδοχή Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα

    Η υποδοχή Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα


    ΩΡΑ 17:18! Συνάντηση Αρχικατσαπλιά με τον Σουλτάνο – Η πρώτη φωτογραφία

    https://www.instagram.com/p/BtgTgCRADXw/?utm_source=ig_web_copy_link

    Ωρα 17: 15 Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν νεότερα από την συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

    Ώρα 16.20:  Άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

    toyrkos

    Διαβάστε επίσης-) ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ στο ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ και ΘΕΛΕΙ τα νησιά μας! Αλέξη ξέρεις ποιος είναι αυτός;;;

    Δειτε φωτογραφίες από την άφιξη του Τσίπρα

    1

    Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

    Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

    Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

    Στη συνέχεια o A.Tσίπρας θα συναντηθεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

    Έπειτα, οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις, ενώ ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν  του

    2 3 4 5 6

    Το tweet του Α.Τσίπρα μετά την άφιξή του στην Άγκυρα

    «Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την άφιξή του στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    https://twitter.com/landingsgr/status/1092776640218873857

    Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

    Νωρίτερα – Στην Άγκυρα έφθασε στις 15:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

    Φωτογραφίες από την άφιξη Τσίπρα στην Τουρκία

     

    Τώρα πόσα “χαστούκια” θα φάει από τον Σουλτάνο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το σίγουρο όμως είναι πως τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση είναι η «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και τα «νησιά» – αναφορά που παραπέμπει στην πολιτική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας που ακολουθεί επί χρόνια η Τουρκία στο ανατολικό Αιγαίο.

    Αναρωτιέται κανείς, τί γυρεύει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την χρονική στιγμή; Τι θα κερδίσει από έναν προκλητικό και αμετανόητο ηγέτη που το καθεστώς του απειλεί και εκβιάζει συνεχώς την Ελλάδα; Κοντός ψαλμός αλληλούια…  To προκλητικό ύφος των Τούρκων με τις αμφισβητήσεις διεμήνυσε λίγες ώρες πριν την συνάντηση των δύο ανδρών, ο εκπρόσωπος του Σουλτάνου ο Ιμπραήμ Καλίν.

    Και όλα αυτά με τους Τούρκους να επικήρυσσουν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με την ταρίφα να πάει 700.000€ το κεφάλι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ

    Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει, μετά την εξέλιξη αυτή, εάν ο Ερντογάν θα ξαναθέσει, δημόσια και απαιτητικά όπως το έκανε πριν ένα χρόνο στην Αθήνα και «τίναξε στον αέρα» την εδώ επίσκεψή του.

    Η Τουρκία συμπεριέλαβε τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, καθώς τους θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO.

    Οι «8» Τούρκοι (Φωτογραφία: Anadolu)

    Η Τουρκία σταθερή στην πάγια τακτική της, επιχειρεί να θέσει στην ατζέντα ζητήματα που δεν αναγνωρίζονται από την Αθήνα, δυναμιτίζοντας το κλίμα.

    Τι δουλειά έχει ένας άθεος στην Αγια Σοφιά;

    Οπως θα δείτε και στο παρακάτω πρόγραμμα του Ελληνα Πρωθυπουργου το ταξίδι του Τσίπρα περιλαμβάνει και ξενάγηση στην Αγια Σοφιά. Τι δουλειά έχει ένας άθεος σε έναν τόπο λατρείας για τους χριστιανούς ορθόδοξους;

    επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα επανέφερε στην επικαιρότητα την απίστευτη χλιδή της νέας κατοικίας του προέδρου της Τουρκίας.

    Ποιος να φανταζόταν τον Αρχικατσαπλιά στο Λευκό Παλάτι του Σουλτάνου; Σίγουρα ούτε ο ίδιος!

    Το 40.000 τ.μ «Λευκό Σαράι» είναι σχεδόν 30 φορές μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το παλάτι των Βερσαλλιών, και συνολικά 1.150 δωμάτια από τα οποία τα 250 προορίζονται αποκλειστικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την οικογένειά του. Διαθέτει πανέμορφους κήπους, πισίνες, ιαματικές πηγές και τουρκικά ατμόλουτρα.

    Το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Τεράστιο ωστόσο είναι και το κόστος συντήρησής του αν υπολογίσει κανείς ότι μερικούς χειμώνες πριν χρειάστηκαν πάνω από 500.000 μόνο για έξοδα θέρμανσης.

    Το μόλις 5 ετών παλάτι, στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Ερντογάν βάζοντας τέλος σε μία παράδοση 91 ετών που ήθελε τον πρόεδρο της χώρας να κατοικεί στο Μέγαρο Τσανκαγιά, προκάλεσε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έντονες αντιδράσεις. Σε αυτές ο Ερντογάν απαντούσε ισχυριζόμενος ότι η αλλαγή της κατοικίας του συμβολίζει μία «νέα Τουρκία» υπό την ηγεσία του.

    Πανάκριβα όμως κόστισε και η διακόσμηση του η οποία είναι πολυτελής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χαλιά μόνο κοστίζουν περισσότερο από 7 εκατομμύρια. Τη διακόσμηση συμπληρώνουν ακριβά έπιπλα επενδυμένα μετάξι, ταπετσαρίες και πανάκριβα ποτήρια για τα γεύματα που παραθέτει η οικογένεια του Τούρκου πρόεδρου.

    Αυτό είναι το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

    Όπως ανακοινώθηκε απ’ το γραφείο του πρωθυπουργού το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:
    Τρίτη 5 Φεβρουαρίου
    -16:00 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.
    -16:45 Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

    -18:50 Δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
    -19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.
    Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου
    -09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.
    -11:30 Μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
    -18:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

    Στο δείπνο Ερντογάν – Τσίπρα και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στην Άγκυρα, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να παρευρεθεί στο δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στο δείπνο, έχουν προσκληθεί και ο πρώην εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο της Γενικής Διευθύνσης Βακουφίων Λάκης Βίγκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών Στέλιος Πούλαδος και ο πρόεδρος του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης τον Γιώργο Θεοδωρίδη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ???🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    2. Είναι που θα τους έκανε όλους να χορεύουν καρσιλαμα και τον χορεύει ο ίδιος μωρέ πρωθυπουργό που τον έχουμε φτου να μην μας τον ματιασουν.

    3. Χα χα…
      Εβγαλαν τις κορνιζες με τον κεμαλ…και εχουν κορνιζα τον ερντογαν…!

    4. Ταξιδι αναψυχης με την κυρα παγωνα πηγε ο αθεος .,.,.,.,ποια εκκλησια, ποια πατριδα , και με ποια συμφεροντα θα ασχοληθει ο ψευτης ?
      Παντως αν ημουν Ερντογαν θα παιταγα το ψωμαδελι με της κλωτσιες εξω απο την συναντηση και θα του ζητουσα να επιστρεψει με γραβατα .,.,.
      Αν δεν σεβεται τον εαυτο του .,.,.,στα αρχ@#$α μου
      πρεπει ομως να σεβεται αυτο που εκπροσωπει στο σαραι
      και φυσικα τον ξενο πρωθυπουργο που τον φιλοξενει .,.,..,

    5. Είναι γκιουλενιστής ο αλέξης, πρόσεχέ τον

    6. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΜΗ ΦΑΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΠΑΖΙΑ

    7. Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ

    8. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ! ΚΑΙ ΖΥΓΑΡΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΕΣΠΑΓΕ

    9. Καμία εξέγερση μπορεί να μας σώσει αλλά που για κάνα καφέ είμαστε μόνο

    Comments are closed.