ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ – ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΦΟΡΑ! ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ – ΕΙΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

    Κοινοποίηση:
    αδωνις

    Τον δρόμο προς τη Βουλή πήρε το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας για τα εργασιακά, παρότι η χώρα παραμένει κομμένη στα δύο και ο θεσσαλικός κάμπος παραμένει ακόμα απροσπέλαστος.

    Ο υπουργός Εργασίας δεν έλαβε καθόλου υπόψη του τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στη
    διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, και οι εργαζόμενοι θα έρθουν σύντομα (η επεξεργασία του νομοσχεδίου αρχίζει σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές) αντιμέτωποι με άλλο ένα κύμα εργασιακής ανασφάλειας, καθώς στο κείμενο διατηρούνται όλες οι διατάξεις που θα έχουν ως συνέπεια περισσότερες ώρες και ημέρες εργασίας, χαμηλότερους μισθούς και ακόμα λιγότερα δικαιώματα. Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με το αρχικό κείμενο έγκειται στο άρθρο 27 με το οποίο καταργείται η κυριακάτικη αργία για μεγάλους κλάδους επιχειρήσεων (βιομηχανία τροφίμων, εταιρίες εμφιαλώσεως κ.λπ.). Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην παρ. 1 του άρθρου 200 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου περί των εξαιρέσεων από την ανάπαυση της Κυριακής και από την ανάπαυση σε ημέρες αργίας, προστίθενται περ. κε), κστ) και κζ) ως εξής: κε) Εκπαιδευτικών κέντρων πιλότων, πληρωμάτων και τεχνικών αεροσκαφών, καθώς και εκπαιδευτικών κέντρων προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών, εφόσον εξυπηρετούν επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν επί 24 ώρες ημερησίως και 7 ημέρες την εβδομάδα, κστ) Βιομηχανίας τροφίμων, κζ) Εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, παραγωγής αναψυκτικών και παρασκευής προϊόντων εμφιάλωσής τους.

    Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο, παρότι κάτι τέτοιο ούτε προβλέπεται στην Κοινοτική Οδηγία ούτε επιβάλλεται από αυτήν, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις με τις οποίες:
    – Θεσπίζονται οι συμβάσεις μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία, παρότι η Οδηγία το
    απαγορεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης είχε
    υποσχεθεί στη ΓΣΕΕ, με την οποία συναντήθηκε πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου, ότι θα αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, όμως εν τέλει τη συμπεριέλαβε!

    – Δίνεται η «δυνατότητα» εργασίας σε δύο εργοδότες έως 13 ώρες ημερησίως, με την
    πρόβλεψη ότι αυτό θα αυξάνει μελλοντικά και τις συντάξιμες αποδοχές. Παράλληλα, δεν
    υπάρχει καμία δικλίδα ασφαλείας ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο ένας εργοδότης με
    πολλαπλές εταιρίες να απασχολεί σε αυτές έναν εργαζόμενο χωρίς να του καταβάλλει τις νόμιμες προσαυξήσεις λόγω υπερωριών

    – Θεσπίζεται η εργασία κατά την 6η ημέρα με 40% προσαύξηση σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας (βιομηχανία)

    – Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, να μην καταχωρίζουν τις αλλαγές ή την τροποποίηση του ωραρίου εργασίας ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας ή την υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Οταν φωνάζαμε και σας τα λέγαμε αυτά γελουσατε και μας κορόιδευατε 🇻🇳 Ειπαμε δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι απατεωνες από τους νεοφιλελεδες. Αυτοι προκαλούν μισος ταξικά και διαχωρισμο και εσείς τι κανατε τους ψηφισατε.

    2. Αν επεκταθεί το μέτρο στο δημόσιο, πως θα τάζουν ρουσφέτια, για διορισμό στο δημόσιο; Πρέπει να τον δει επειγόντως γιατρός

    3. Μετά από αυτό,θα θεσπίσουν αργία του Σαββάτου,όπως το έχουν και οι Εβραίοι,έτσι κι αλλιώς,αυτοί μας κυβερνούν

    4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!!

    5. Το πρόβλημα στη Βουλή ειναι οτι καθε νομοσχέδιο που περνά ο Μητσοτακης το υπερ ψηφίζουν Συριζα και Πασοκ για αναρωτηθείτε τι συμβαίνει.

    6. Γαβ γαβ! Arbeit 24/7 ! Τι λες ρε μπαγλαμα αποφοιτε με… διδακτορικο της σχολης Καρατζαφυρερ? Εχει ο καιρος γυρισματα αναλφαβητο λαμογιο!

    7. Το επόμενο νομοσχέδιο θα αφορά μάλλον την μη υποχρεωτική καταβολή μισθοδοσίας δλδ στο φιλότιμο του εργοδότη εάν θέλει να πληρώσει…..

    8. Για τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί δεν ισχύουν τα ίδια; Απογευματινή εργασία και σαββατοκύριακα. Καλά να πάθετε οι ιδιώτες. Νδ και σύριζα θέλατε. Νδ, πασόκ και το νέο πααόκ ο σύριζας πάντα με τους βολεμένους θα είναι, όχι με την φτωχολογιά. Καλά να πάθετε. Και επειδή ξέρω τι λέω, σε ένα μήνα πάλι τους ίδιους θα ψηφίσετε, οπότε σας αξίζει η απαξία.

    9. Κούλη δεν θέλατε; θα σας ξεσκίσει θα σας φέρει σε τετοιο χαμηλό επίπεδο επιβίωσης που θα πείτε Αμαν τι έκανα.

      1. Σωστός . Το μέτρο – αίσχος μετατρέπει τους μικρομεσαίους σε σκλάβους των όποιων καταστημάτων έχουν .
        Πίσω απ’αυτές τις αποφάσεις οι μεγάλες μίζες απο πολυεθνικές των supermarkets & malls ……
        Τα εκτυφλωτικά φώτα των malls τύφλωσαν τον νεοελληναρά καί δεν μπόρεσε να δεί την ουρά της αχλάδας .

    10. Είναι ηλίθια φιλόδοξος! Δέν καταλαβαίνει το: Ναί μεν αλλά… Υπάρχει κι άλλος Ιωαννίδης αλλά αυτός εδώ δεν χρειάζεται ηρεμιστικά!!!…
      Τό σύστημα τον εξουδετέρωσε αριστοτεχνικά- τοχω ζήσει το σενάριο..- ενω τού προσέφερε ξανά την ” καυτή πατάτα”! Τό Υπουργείο Εργασίας πού ο Άδωνις δεν ήθελε ποτέ.
      Συμπέρασμα: Κάποιοι σατανικοί εγκέφαλοι, κατευθυνόμενοι, τού ρίχνουν πεπονοφλουδες γιατί ξέρουν ότι είναι εγωιστής κ πεισματάρης… Αυτός θα ήταν εξαιρετικός σαν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Αλλά σχεδιάζουν άλλα: Να τον εμφανίσουν ανίκανο! Ναί μεν, αλλά…
      Αυτοί πού κρύβονται πισω από τον Μητσοτάκη, ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, αντλούν πληροφορίες από ντόπια καθάρματα. ΧΑΦΙΕΔΕΣ με κουκούλες.. Τής λίστας Snodwen!
      Τί σκατόχωρα! Τί σκατιάρηδες! Κι ο άλλος ο μικροψυχος γύφτος, μάς κόβει το σχόλιο..
      Χίε, είμαι συνηθισμένος: Μισείτε την αλήθεια. Αυτή είναι η αιτία της κακοδαιμονίας σας.

    11. Ε και? Τι κι αν έρθει το Νομοσχέδιο στη Βουλή?
      Η Βουλή είναι άδεια σε καθημερινή βάση.
      Ο Βουλευτής του κάθε Κόμματος λέει τα δικά του, και μόλις τελειώσει η ομιλία, πάνε για βόλτες, ζάρια και ούζα.
      Αφού οι Έλληνες ανέχονται, αυτούς τους τεμπέληδες γυρολόγους, καλά να πάθουν.
      Όταν και άμα ξυπνήσουν, θα είναι αργά.
      Καληνύχτα Ελλάδα!!!

    12. αντε να εξηγησεις στις αριστερατζες οτι τοσα χρονια που στηριζαν τη λαθρομεταναστευση εσκαβαν το λακκο του ελληνα εργατη και δουλευαν για το μεγαλο κεφαλαιο

    13. αυτο το σιχαμερο σκουπιδι το τσιρακι του αρχαιοκαπηλου της κρητης κανει κουμμαντο στην χωρα 41τακατο κουλη

    Comments are closed.