ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΣΤΕΣ ΠΕΤΣΑ: ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΑΚΡΙΔΕΣ – ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

    Κοινοποίηση:
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    Στο «στόχαστρο» διεθνών ΜΜΕ η αδιαφορία κορυφαίων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις καταγγελίες των σιδηροδρομικών για σοβαρά κενά ασφαλείας στο δίκτυο του ΟΣΕ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον προσπαθούν να κρυφτούν από τις ευθύνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Το νέο δημοσίευμα του Euractiv, με τίτλο «Έλληνες υπουργοί χλεύαζαν τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών για την τραγωδία» είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίον τα ειδησεογραφικά Μέσα του εξωτερικού αναδεικνύουν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης.
    Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο βίντεο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, το οποίο κατέγραφε τον χλευασμό των καταγγελιών των σιδηροδρομικών από τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Ιούλιο του 2022.

    Το Euractiv επισημαίνει τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο για την αυξανόμενη πιθανότητα δυστυχήματος. Καταγγελίες που υποβαθμίστηκαν ως «ανεδαφικές» από υπουργούς, οι οποίοι απαντούσαν με ειρωνεία.

    «Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η κυβέρνηση ματαίωνε την εφαρμογή των συστάσεων από την ΕΕ και την εφαρμογή ενός πρότζεκτ αναβάθμισης στο σύστημα σηματοδότησης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

    Αναλυτές επισημαίνουν ότι η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί εάν λειτουργούσαν τέτοιου είδους συστήματα. Επί ημέρες, τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσίευαν επιστολές και καταγγελίες εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό ατύχημα λόγω της κακής συντήρησης του δικτύου.

    Την Τετάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για το έγκλημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη, αλλά νέα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media ενίσχυσαν το αίσθημα οργής της κοινής γνώμης, καθώς έδειξαν υπουργούς να αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών», γράφει το Euractiv.

    «Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε, αλλά λίγες ημέρες πριν το ατύχημα επέμενε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ασφαλές. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσπάθησε να ενισχύσει τα επιχειρήματα του συναδέλφου του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ωστόσο έκανε τα πράγματα χειρότερα».

    Παράλληλα, καταγράφεται η πρόθεση να κατέλθει στις εκλογές ο πρώην υπουργός Μεταφορών, παρά το γεγονός πως παραιτήθηκε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. «Ακόμη και φιλοκυβερνητικά Μέσα επεσήμαναν το πολιτικό ρίσκο που ενέχει μία τέτοια κίνηση».

    «Η τραγωδία στα Τέμπη αναμένεται να αφήσει ιδιαίτερο αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή. ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει το δημοσίευμα του Euractiv.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. ανοιξα το μειλ μου πριν 2 μερες κ επαθα σοκ ποσο γρηγορα λειτουργει το συστημα της αρπαχτης..εφορια.. θελουν το προστιμο εμβολιων…κ με βρηκαν μεσω ημερομηνιας γενεθλειου αυτοματως..την καταραμενης μερα των τρενων…στο διαολο να πανε ολοι..οι δολοφονοι αυτα τα βρησκουν αμεσως.. τα παιδακια μας τα φαγανε ομως κ ειναι πιο πολλα απο οσα μας λενε..στην κολαση να πανε

    2. Σε εξι μηνες ζομπι πολιτες θα τα εχετε ξεχασει ολα οπως παντα.

    3. Μπουμπούκος και Μπουλης πολύ σιχαμένοι….

    4. Ο υπουργοs Μεταναστευσηs και Ασυλου Νοτηs Μηταρακηs στο BBC!
      Μηταρακηs το νεο Μετρο στη θεσσαλονικη λειτουργει!…

    5. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ
      ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!

    6. η εβραιλα κ. σιωνιστιλα προστατεύει τους ΟΛΕΤΗΡΕΣ, μαφιοζους ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ, δολοφόνους, κανίβαλους της Ελλάδας μας

    7. o,τι κ. να λένε οι άλλοι στα τέτοια τους….. ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Κ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ Η ΕΒΡΑΙΛΑ. ΣΙΩΝΙΣΤΙΛΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΣΟΎΝ ΘΑΝΆΣΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΘΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ Κ. ΜΕ 35%;;; 38%;;;; ……σινγκιουλαρ λοτζικ…. κ. θα μας λένε ότι
      για την ασφάλεια της χωρας ψήφισε έτσι ο λαός……..

    8. κινεζικη παροιμια μια φωτο χιλιεs λεξειs…αχ καλε τσι τσι τσι τσου τσου τσου τσουτσουτσουτσουτσουτσουτσου
      λαικον επιμυθιον ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖ@Ν ΔΕΝ ΕΧΕΙ…

    9. Η Hellenic Train βγάζει εισιτήρια για τις 20 Μαρτίου και μετά.
      Κάτω από μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση; Ξέρει κάτι η κυβέρνηση και τους αφήνει να βγάζουν από τις 20 Μαρτίου και μετά;
      Θα μας στείλουν ξανά στον θάνατο;

      Ο ΜΠΟΥΛΗΣ Καραμανλής μάγκες μου από υπουργός παραιτήθηκε, όχι από βουλευτής, ούτε τον διέγραψε η ΝΔ. Άρα μία τρύπα στο νερό. ΤΟΥ ΚΛΑΣΑΝΕ!!!

    10. Των δολοφόνων υπέρ των οικογενειών και δημοσιου

    11. Οταν είναι για φακέλωμα του πολίτη για είσπραξη χρημάτων για πληστιριασμούς κλπ όλα γίνονται ηλεκτρονικά και άμεσα έχουν και τα ηλεκτρονικά μέσα. Για την ασφάλει του πολίτη δεν χρειάζεται να κ’ανουν κάτι γιατί τα χρήματα τα κάνουν μίζες για την πάρτη τους. Άλλωστε αυτοί και τα κωλόσογάτους δεν κυκλοφορούν με τα μέσα που κινείτε ο απλός πολίτης. Με ψυχοφάρμακα να ζείτε αλήτες και όταν ψοφήσετε να πάτε στην κόλαση.

    12. Δεν θα ξεχάσουμε….. Θέλουμε παραίτηση του
      Καραμανλή…!!!!

    13. εαεις πρπει καταρχην να τιμωρηθειτε που τους ψηφιζετε και τους αφηνετε ακομα και σημερα να ξεπουλανε τις ζωες των παιδιων σας

      π.χ. ΓΙΑΤΙ η οικογενεια μητσοτακη, ταιπρα κ.τ.λ βρισκεται ακομα εκτος φυλακης;

    14. Πότε πρόλαβαν να εντοπίσουν ποιοι ήταν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 και να τους στείλουν και τα 100 ευρώ πρόστιμο είναι απίστευτο. Όλα ηλεκτρονικά στα εμβόλια του μπουρλά. Αλλά δεν υπήρχε ηλεκτρονικό σύστημα να ελέγχει τα τρένα που είμαι σίγουρος ότι και η Ουγκάντα έχει. Πλέον το θέμα δεν είναι να πέσουν, το θέμα είναι να επιστρέψουν τις μίζες που πήραν και να τιμωρηθούν για την δολοφονία τόσων ανθρώπων.

      1. Χρησιμοποίησαν παράνομα (προσωπικά δεδομένα γαρ)τη βάση συνταγογραφήσεων και τη βάση εμβολιασμού, έργο του Πιερρακάκη. Μετά έστειλαν τα πρόστιμα στην ΑΑΔΕ, εκεί ο κ. Πιτσιλής αποφάσισε πως οι Έλληνες πολίτες δεν είχαν την δυνατότητα της νομοθετημένης πενθήμερης υποβολής αντιρρήσεων. Απενεργοποίησαν και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προφανώς για μην χρειάζεται να στείλουν απορριπτικές απαντήσεις στις ενστάσεις των φορολογουμένων. Έμενε μόνο η «συστημένη επιστολή» ως αντίδραση, μετά όμως από αυτήν, πληροφορούσαν τον κοσμάκη πως μπορεί να επιλέξει μόνο τη δικαστική οδό. Όμως, η ολομέλεια του ΣτΕ, μετά από προσφυγή κάποιων(ίσως σαν τους κουκουλοφόρους που διαλύουν διαδηλώσεις), έβαλε την αρνητική απόφαση «Συνταγματικά ανεκτό το πρόστιμο, αποφάσισε». Ανεκτό, όπως ολίγον έγκυος, έτσι είπε το δικαστήριο την ηγεσία του οποίου διορίζει η κυβέρνηση.
        Εσείς δεν ξέρω, εγώ όμως δεν ανέχομαι τέτοιες ανήθικες αποφάσεις, όπως η Αντιγόνη δεν ανέχτηκε την απόφαση του Κρέοντα. Αντίσταση στη χούντα Μητσοτάκη αδέλφια, είναι ο μόνος δρόμος.

    Comments are closed.