ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ! “ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”, ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ…

    Κοινοποίηση:
    g20-summit-i_1-thumb-large

    Διαλλακτικός εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Οσάκα, όσον αφορά στο φλέγον θέμα της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Αγκυρα, που έχει πυροδοτήσει μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι το ζήτημα με την Τουρκία «είναι ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό». Επισήμανε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη», αλλά διευκρίνισε ότι «εξετάζει διάφορες λύσεις», αφήνοντας ανοικτό «παράθυρο» για αναστολή των προγραμματιζόμενων κυρώσεων κατά της Τουρκίας. «Το εξετάζουμε», απάντησε, μάλιστα όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την επιβολή κυρώσεων.

    Ευθύνες σε Ομπάμα

    Αίσθηση πάντως, προκαλεί η τοποθέτηση του Τραμπ περί ευθυνών της κυβέρνησης Ομπάμα για την απόφαση της Τουρκίας να στραφεί στη Ρωσία για τους S-400. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε:

    «Είναι μια περίπλοκη κατάσταση επειδή ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε το δικαίωμα να αγοράσει τους πυραύλους Patriot. Δεν του είχε επιτραπεί από την κυβέρνηση του Ομπάμα να τους αγοράσει μέχρι να κάνει μια συμφωνία για την αγορά άλλων πυραύλων. Γι ‘αυτό αγοράζει το άλλο σύστημα και στη συνέχεια ξαφνικά λένε καλά, μπορείτε τώρα να αγοράσετε το σύστημά μας. Δεν μπορείτε να κάνετε επιχειρήσεις με αυτόν τον τρόπο».

    Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε φίλο του τον κ. Ερντογάν. «Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω έρθει κοντά από πολλές απόψεις», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι στη συνάντησή τους θα τεθούν επι τάπητος ζητήματα σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες, όπως ανέφερε, αναμένει ότι θα «τετραπλασιαστούν».

    Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η αγορά των S-400 αποτελεί προτεραιότητα για την Αγκυρα. Αλλωστε, και σε δήλωσή του λίγο πριν το τετ α τετ των δύο ηγετών, είχε ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει όσον αφορά την αγορά του πυραυλικού συστήματος από τη Μόσχα.

    Οι ανακοινώσεις Ουάσιγκτον – Αγκυρας

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Σήμερα ο Πρόεδρος Τραμπ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ερντογάν της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά διμερών θεμάτων που είναι σημαντικά για τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας για βελτίωση του διμερούς εμπορίου και επίτευξη κοινών στόχων στη Συρία.

    Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 και ενθάρρυνε την Τουρκία να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αμυντική συνεργασία με τρόπο που να ενισχύει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ».

    Από την πλευρά της, η τουρκική προεδρία, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία του, το ζήτημα των S-400 να επιλυθεί χωρίς να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον – Αγκυρας. Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες για ενέργειες των ΗΠΑ που μπορεί να ζημιώσουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΦΤΥΝΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΔΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΥΛΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ……………..

      1. Ακόμη και οι ορθόδοξοι Ρώσοι έχουν γίνει φιλαράκια και σύμμαχοι με τον Σουλτάνο.Οπότε πραγματικά δυνατός που να μπορεί να διαλύσει τους Τουρκαλάδες και να μπορούμε να σύμμαχησουμε μαζί του δεν υπάρχει πάνω στην γη.Οπότε εγω λέω να συμμαχήσουμε την Galactic Empire απο το Star Wars μόνο το Death Star να βάλει έγινε ολη η Τουρκία ΣΚΟΝΗ!!!

    2. Αν έχεις αρχιδια Τσίπρα και κουλη για πες στον παιατ ότι ενδεχομένως θα μπορούσες να νομιμοποιήσεις μονομερως την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία….Αν αφήσουν οι ΗΠΑ τον ερντο να κάνει γεωτρηση

    3. Είτε έτσι, είτε γιουβέτσι τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τούς καί θέλοντας και μη θα ισοπεδώθουνε.
      Σιγά μην ξέχασε ή Ρωσία την κατάρριψη καί σιγά μήν συμπαθούν τους τούρκους, αυτοί θέλουνε εκ πρώτης την Κωνσταντινούπολη για να ελέγχουν τα στενά καί μετά βλέπουμε.
      Οι Αμερικάνοι σιγά μήν συμπαθούν τους τούρκους και σιγά μην σηκώνουν τσαμπούκαδες από δαύτους, θέλουνε τα κοιτάσματα εκ πρώτης καί μετά βλέπουμε.
      Το πιο πιθανό συνεργασία Ρωσίας με Αμερικανούς για διαμελισμό τουρκίας καί περνώντας ο καθένας την πρώτη του αγάπη, η οποία έχει συμφωνηθεί.
      Μετά ίσως κάτι πάει στραβά καί έχουμε κανέναν τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα και γίνουνε όλα γής Μαδιάμ.

    4. ότι θα περιμένουν να πεθάνει ο Ερντογάν που έχει σοβαρό καρκίνο και μετά απλά θα μπει κάποιος δικός τους στην εξουσία οπότε και θα τελειώσει με την υπόλοιπη Κύπρο, Θράκη και νησιά. Ταυτόχρονα θα έχει γίνει εξουσία στην Γραικία το Κούλι που θα έχει δώσει Μακεδονία,Ήπειρο και Κέρκυρα και θα έχουμε τελειώσει και μ’αυτό. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να τελeιώνουμε τους Κύπριους, με εκνευρίζουν απίστευτα, πιστέυω ότι με ένα μπραφ οι Τούρκοι μπορούν να απελευθερώσουν και το νότιο κατεχόμενο κομμάτι μέσα σε ένα 24ωρο.

      1. Δεν πιστεύω να έχει καρκίνο. Πολλά ακούγονται όμως. Αν πέσει όμως ο Ερντογάν (στην Τουρκία έχουν προεδρική δημοκρατία, όπως είναι στις ΗΠΑ), θα τον αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρός του ο Fuat Oktay. Δε θα πέσει δηλαδή άμεσα η κυβέρνηση του Ερντογάν. Τώρα το ερώτημα είναι το τι είναι ο Fuat Oktay, και με ποιούς είναι, κλπ.

    5. Είδες Τουρκία να καταρρίπτει Ρωσικά ελικόπτερα αεροπλάνα και να κάνει μόκο ο Πουτιναρας γιος βλέπε τώρα Τρομπετα AMERICANO, και Έλληνα σταματά να σου λένε ότι πρέπει να γίνεις βλάκας σταματά ν ακούς τα ΜΜΕ και την ενημέρωση του Ίντερνετ δεν βλέπεις ότι ούτε το Μακελειό δεν ξέρει τι γίνεται μια έτσι μια γιουβέτσι βγες έξω και δούλεψε σκληρά και ψαξου μιλά και ενημερωσου απ’ τον κόσμο! Και όπου βλέπεις πολιτικό, στρατηγο εισαγγελέα να ξερεις ότι έρχεται το τέλος τους από τα λάθη τους και ότι πρέπει να βρουν άλλη πατρίδα!!!

    6. Του κάνει πλάκα του Σουλτάνου ο Τράμπ του λέει οτι όλα είναι καλά ενω το έχουν για φάγωμα τον Σουλτάνο.Του είπε οτι ΘΑ εξετάσουν και ΘΑ δούν να πάρουν πίσω τις κυρώσεις πουθενά δεν του είπε οτι είμαστε Οκ παίρνουμε πίσω τις κυρώσεις.Ακόμη όμως και να κάνει την μ@λ@κία ο Τράμπ να πάει να του δώσει τα F-35 δεν θα τον αφήσει το βαθύ κράτος της Αμερικής.Και μετά τι θα πεί στον Πούτιν πάρε πίσω τους S-400 τότε θα γίνει χαμός!!! Έχει μεγάλο θέμα όπως τα έκανε ο Σουλτάνος απο την μια θα τον πιέζουν οι Αμερικανοί και απο την άλλη ο Βλαδίμηρος έχουμε πολλά να δούμε στην συνέχεια τίποτα δεν τελείωσε ακόμη.

    7. Υπο τις απειλές της Αμερικής η Τουρκία τρύπισε στην Κυπριακή ΑΟΖ, τώρα με την στήριξή τους θα στείλει το γεωτρύπανο και στον κώλο μας?

    8. Οταν λεμε οτι Αμερικανοι ρωσσοι, κινεζοι ,Ευρωπαιοι ειναι ολα τσιρακια των σταυρωτων εσυ ελληνα συνεχιζε να πιστευεις σε κομματα που θα σε σωσουν.Το παιχνιδι εχει τελειωσει απλα τωρα παιζουν θεατρο μεχρι να σε φτασουν σε μια κυβερνηση

    Comments are closed.