ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ! – ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ NAVTEX ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    stolos

    Σε ολομέτωπη επίθεση και μάλιστα επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που διαθέτουν, φανερά και μυστικά, έχουν εξαπολύσει οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

    Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open, ψαράς από τη Σαμοθράκη αποκάλυψε τη φωτογραφία ενός στολίσκου τουρκικών αλιευτικών που βρίσκεται ανοιχτά του νησιού! Ο κ.Θοδωρής Παρίσης περιέγραψε το μέγα θέμα της παράνομης αλιείας από πλευράς Τούρκων σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων.

    Επισήμανε την επένδυση που έχει γίνει από την Τουρκία -προφανώς με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό και βοήθεια- για την αγορά μεγάλων, σύγχρονων και ακριβών αλιευτικών σκαφών από τους Τούρκους ψαράδες. Αυτόν τον υπερσύγχρονο στόλο αλιευτικών είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά από την έναρξη της κρίσης του Αυγούστου στο Αιγαίο. Δεν επέλεξε τυχαία να πάει και φωτογραφηθεί με τους ψαράδες του ο Ερντογάν.

    Είναι επίσης γνωστό ότι κάποια απ’ αυτά τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη δεν ψαρεύουν μόνο ψάρια. Κάποια απ’ αυτά χρησιμοποιούνται από τη τουρκική ΜΙΤ για άλλες δουλειές.

    Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει, καθώς είναι γνωστό πως τα τουρκικά “αλιευτικά” έχουν μετατραπεί σε σκάφη που “ψαρεύουν” πληροφορίες, αφού σε αυτά έχουν εγκατασταθεί συστήματα υποκλοπών και ηλεκτρονικού πολέμου.

    Το σχέδιο της Άγκυρας έχει τρεις στόχους, με κύριο πεδίο το Αιγαίο και Θρακικό Πέλαγος:

    Πρώτον, «καταλαμβάνει χώρο» στο Αιγαίο με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησία» θαλάσσιων περιοχών για να προβάλει στην συνέχεια ένσταση για την κυριότητα του Αιγαίου.

    Δεύτερον, εφοδιάζει αλιευτικά με υπερσύγχρονα συστήματα ( ραντάρ επιφανείας κ.ά.) για να κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο και περιοχές ,διεξάγοντας επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.

    Τρίτον, οι Τούρκοι προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά στο ελληνικό στόλο αλιευτικών , σαρώνοντας τα ψάρια στις περιοχές αυτές με σκοπό την εξαφάνιση των Ελλήνων ψαράδων.

    Πρόκειται λοιπόν για νέου τύπου τουρκική «επίθεση» ως μέρος ενός ακήρυχτου πολέμου για το έλεγχο του ελληνικού Αρχιπελάγους.

    Δείτε το βίντεο:


    Με αντί-NAVTEX απάντησε η Αθήνα στη νέα Navtex-πρόκληση των Τούρκων

    Άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση στην κίνηση της Άγκυρας να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της κλιμάκωσης, αφενός ανανεώνοντας την παράνομη Navtex για το Ορούτς Ρέις έως τις 4 Νοεμβρίου και αφετέρου μετατοπίζοντας την περιοχή δραστηριότητάς του νοτιοδυτικότερα.

    Ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέπεμψε ακυρωτική οδηγία (αντι-Navtex), με την οποία υπενθυμίζεται στην τουρκική πλευρά ότι δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η αρμοδιότητα για την μετάδοση ναυτικών αναγγελιών, ανήκει στον ελληνικό σταθμό.

    Επιπλέον με την αντι-Navtex επαναφέρεται στην τάξη η Άγκυρα, καθώς όπως αναφέρεται η δραστηριότητα την οποία εγκρίνει είναι μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δεδομένου ότι εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

    Αναλυτικά η αντι-Navtex που εξέδωσε η Ελλάδα:

    ZCZC HA11

    242140 UTC OCT 20

    IRAKLEIO STATION NAVWARN 624/20

    SOUTHEAST CRETAN SEA

    1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX

    MESSAGE NUMBER FA22-1332/20 IN HELLENIC NAVTEX

    SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND

    ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE

    GREEK CONTINENTAL SHELF.

    IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO

    BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

    2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX

    MESSAGE NUMBER FA22-1332/20.

    3. CANCEL THIS MESSAGE 042059 UTC NOV 20.

    NNNN

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. ΄Οταν η τουρκία προέβαινε σε αναβάθμιση των ψαροκάϊκων και τα εξόπλιζε με τεχνολογικά συστήματα, η Ελληνόφωνη νομενκλατούρα, με ευρωπαϊκή εντολή, μοίραζε λεφτά (επιδοτήσεις) στους ΄Ελληνες ψαράδες να καταστρέψουν τα καΐκια τους …
      Τώρα που η τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή τον επεκτατικό μεγαλοϊδεατισμό της, η Ελληνόφωνη νομενκλατούρα ασχολείται με μάσκες, βράκες, κάσκες, ιούς, χοχλιούς, ψυχογιούς, παραγιούς, κοκωβιούς …
      ΑΛΗΤΕΣ, ΛΕΧΡΙΤΕΣ, ΚΟΠΡΙΤΕΣ, τίποτα δεν σας σώζει … ΄Ερχεται το τέλος σας …

    2. δεν το περιμεναμε… αλλα να που θα λεμε.. πουσαι πανο καμενε.. .. να ριξεις κανενα στεφανι στα ιμια… οι σημερινοι ειναι ετοιμοι να παραδωσσουν και την μανα τους στους τουρκους….,,,

    3. Σημερα ειναι στην Σαμοθρακη αυριο θα ειναι στην Θεσσαλονικη και μεθαυριο στον Πειραια ! Η Ελλας εαλω

    4. Πρωτη φορα επι κουλας εγινε και αυτο. Μπραβο στους ψηφοφορους αυτου του εκτρωματος.

    5. στο καμουφλάζ και την αντικατασκοπεία είναι μίλια μπροστά τα μεμέτια!!!

    6. Τι μας ενδιαφέρει στο Αιγαίο,είναι μακράν από τη Θεσσαλονίκη μας,ας κοιτάξουμε να γλυτώσουμε από τον κορονογιο και τα πρόστιμα του Χαρδαλιάς.
      Ας πάρουν και τον Λευκό τον Πύργο εξ άλλου δικός τους ήτανε.

    7. “”ώστε μόλις μας ακουμπήσουν τις αμυγδαλές”” T Ε Λ Ε Ι Ο !!!!! Τ Ε Λ Ε Ι Ο Τ Α Τ Ο !!!!!!!!!

    8. Δύση (Τ.ραμπ-ο) και Ρωσία (Π.ούτιν-ο) είναι ΕΝΑ πλέον = (ίδια σκατά)
      και ο σουλτάνος ο μπροστινός τους .. Από πίσω πάντα το Μ.Α

      Εμείς ανήκομεν στα απομεινάρια της φατρίας που εγκαταλείφθηκε από το Μ.Α (όπως εγκαταλείφθηκαν Κ.ούρδοι και Α.ρμένιοι) ,
      γιατί η φατρία των πιο πάνω εξυπηρετεί όχι μόνο τα συμφέροντα του , αλλά ελέγχει και τον πατριωτικό χώρο . Διπλός ρόλος .

    9. Με εντολή ΗΠΑ και Γερμανίας δεν αυξήθηκαν 12 μίλια αερασ και θάλασσα ,η ελληνική κυβέρνηση δεν παράγγειλε 4 φρεγάτες belhara που θα έλεγχε όλη τη Μεσόγειο Επίσης δεν ενοικίασε φρεγάτες fren και δεν υπέγραψαν συμμαχία με Γαλλία Η Τουρκία με τους s400 και τα 6 υποβρύχια 214 εδραιώνεται και κουμαντάρει όλη τη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και Αιγαίο
      Πάει η Ελλάδα έχασε την εθνική της κυριαρχία

      1. Ολα αυτά που αναφέρεις είναι δυστυχώς η μεγάλη αλήθεια. Ολα αυτά αποτελούν μια μέγιστη εθνοπροδοσία.Μας δόθηκαν ευκαιρίες να έχουμε το πάνω χέρι και στην θάλασσα και στον αέρα, για να βγάλει τον σκασμό του ο νεο-Χίτλερ αλλά εμείς προδώσαμε την πατρίδα μας. Υπάρχει απάντηση ;

    10. ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΝΤΠ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ.

    11. Όταν υπουργός της κυβέρνησης κάνει τουρκική προπαγάνδα μέσα στην βουλή υιοθετώντας την προπαγάνδα των Τούρκων νεοναζι γκριζων λυκων πως η Ελλάδα δεν δικαιούται επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 νμ, τι άλλο περιμένετε? Αφού ο Μητσοτάκης ακόμη δεν έχει αποπέμψει τον χρυσοχοιδη που υιοθετεί απόψεις των νεοναζί γκριζων λύκων, μην ελπίζετε σε τίποτα. Το έδωσαν στον φασίστα ερντογαν το Αιγαίο οι δοσιλογοι προδότες.

    12. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    13. Τα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά με ψυχραιμία και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες ενώ είμαστε σε άμεση ετοιμότητα ώστε μόλις μας ακουμπήσουν τις αμυγδαλές θα φάνε τέτοιο αυστηρό διάβημα το οποίο μεταξύ άλλων θα αναφέρει ότι τέτοια ανείπωτη γλύκα δεν την φανταζόμασταν.

    Comments are closed.