ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ – “ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ”! “ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ” ΔΙΚΑΣΤΩΝ KAI EIΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ! – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    tzavaras-kefalogianni

    Σκάνδαλο υποκλοπών / Τρόμος στη ΝΔ – Σκέφτονται να αντικαταστήσουν Κεφαλογιάννη – Τζαβάρα από την Επιτροπή

    Το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής Δημητριάδη, Μπίτζιου, Λαβράνου και Ντίλιαν για τις υποκλοπές προκαλεί πανικό στο Μαξίμου και στον Μητσοτάκη
    Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα καθώς έχουν κληθεί σε κατάθεση τα πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Δημητριάδη,  ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, τον Ταλ Ντίλιαν, Ισραηλινό ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator και τους Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο, επιχειρηματίες που έχουν συνδεθεί άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθάρισε ότι αν οι τέσσερις πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών δεν εμφανιστούν στη Βουλή, τότε θα πρέπει να προσαχθούν βιαίως. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας όπως ήταν αναμενόμενο, διαφώνησε με αυτήν την άποψη, λέγοντας ότι πρόκειται για ακρόαση και όχι για εξέταση και σημείωσε ότι ουδέποτε έχει διαταχθεί βίαιη προσαγωγή σε επιτροπή της Βουλής που έχει συγκληθεί από τα 2/5, δηλαδή από τη μειοψηφία. Παράλληλα, παρέπεμψε το ζήτημα σε αποφάσεις της ίδιας της επιτροπής που θα ληφθούν κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου.

    Και εδώ έρχονται τα δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμμετέχουν από τη ΝΔ μεταξύ άλλων οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Τζαβαράς, βουλευτές που έχουν διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του Μαξίμου σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αν ένας από αυτούς ταχθεί υπέρ της βίαιης προσαγωγής, τότε το παιχνίδι έχει χαθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα ανατραπεί η πλειοψηφία. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν πάλι οι σκέψεις περί αντικατάστασης των «απείθαρχων» βουλευτών ώστε να βεβαιωθούν ότι Γρηγόρης Δημητριάδης, Ταλ Ντίλιαν, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος δεν πρόκειται να εμφανιστούν στη Βουλή.

    Τι λέει ο κανονισμός της Βουλής
    Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με το άρθρο 43Α παρ. 2 περ. α) του Κανονισμού της Βουλής η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει την εξουσία να καλεί και να εξετάζει πρόσωπα «με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 146 και 147». Πρόκειται για περίπτωση που δεν συνιστά απλή «ακρόαση», αλλά «εξέταση» αυτών των προσώπων. Για το λόγο αυτόν, στην περίπτωση αυτή είναι κατά τον Κανονισμό της Βουλής δυνατή και η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής (άρθρο 147 παρ. 2 ΚτΒ) για εκείνο το πρόσωπο που κλητεύθηκε νόμιμα και δεν προσήλθε στην επιτροπή.

    Η αρμοδιότητα αυτή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δεν προϋποθέτει τη μετατροπή της σε εξεταστική επιτροπή, αφού σε αυτή την περίπτωση έτσι και αλλιώς θα ίσχυε το άρθρο 147 ΚτΒ, που αφορά ακριβώς τις αρμοδιότητες των εξεταστικών επιτροπών, και δεν θα χρειαζόταν να γίνει παραπομπή σε αυτό και να επισημανθεί η αναλογική εφαρμογή του. Εξάλλου, η μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από ειδική μόνιμη επιτροπή της Βουλής σε εξεταστική επιτροπή προβλέπεται στην παρ. 7 του άρθρου 43Α του ΚτΒ, ενώ η αρμοδιότητα της να καλεί και να εξετάζει πρόσωπα με τους όρους και τις διατυπώσεις που αφορούν τους μάρτυρες κατατάσσεται συστηματικά στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου, δηλ. εκεί ακριβώς όπου περιγράφονται οι συνήθεις αρμοδιότητές της.

    «Βομβαρδισμός» δικαστών και εισαγγελέων για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών από τον βουλευτή… της ΝΔ Κ.Τζαβάρα!
    Τι του απάντησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος

    Πολλαπλά «εγκεφαλικά» προκαλούν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του βουλευτή Ηλείας της συμπολίτευσης, Κώστα Τζαβάρα, όχι μόνο για τις αντικειμενικές κυβερνητικές ευθύνες στο σκάνδαλο της υποκλοπής των επικοινωνιών δεκάδων πολιτικών και εκατοντάδων επιχειρηματιών, δημοσιογράφων κλπ. αλλά και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά έθεσε ζήτημα πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

    Επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι οι δικαστές και εισαγγελείς «πετούν χαρταετό» αδιαφορώντας ηθελημένα για την διερεύνηση των κυβερνητικών σκανδάλων, ίσως γιατί… «έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση» όπως λένε στα πηγαδάκια της Βουλής τα στελέχη της αντοπολίτευσης!

    «Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στην δράση» είπε για την μη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών ο βουλευτής της ΝΔ. «Ειδικά από την στιγμή που αυτά που δει το φως της δημοσιότητας έχουν τόσο περιγραφικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινούνται στο χώρο της φαντασίας» κατέληξε για τις ευθύνες των λειτουργών της Δικαιοσύνης ως προς την απροθυμία τους να διερευνήσουν την υπόθεση.

    «Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής», υπογράμμισε με έμφαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

    Απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ανέλαβε να δώσει πριν λίγο ο… Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος!

    «Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, του Βουλευτή της Κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα, μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι “από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση”, υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι Εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση».

    Να σημειώσουμε ότι δεν έχει διααχθεί ούτε μία (1) εισαγγελική έρευνα για τις υποκλοπές των επικοινωνιών από την κυβέρνηση, είτε άμεσα από την ΕΥΠ είτε από το υποκατάστημα του Predator στην οδό Γραβιάς 4 στην Αγία Παρασκευή, πλην της αρχικής του Ι.Ντογιάκου που γίνεται με αντικείμενο όχι τα κακουργήματα που διαπράχθηκαν, αλλά… το πώς διέρρευσε ότι διαπράχθηκαν οι υποκλοπές!

    «Καταπέλτης» για άλλη μια φορά η Όλγα Κεφαλογιάννη – Αιχμές κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές και πρώτη κατοικία
     
    Η βουλευτής της ΝΔ δεν διστάζει να μιλήσει για τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη

    Την ώρα που βουλευτές και υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη κατακεραυνώνουν τον πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα του, σε πολιτικά πηγαδάκια, η Όλγα Κεφαλογιάννη με πυγμή, τιμά την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και με καθαρή φωνή, διαφοροποιείται από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παραχώρησε συνέντευξη για τα κρίσιμα ζητήματα στο newsbomb και την Όλγα Τρέμη, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της με τους χειρισμούς του πρωθυπουργού στο θέμα των παρακολουθήσεων και της πρώτης κατοικίας.

    Η βουλευτής της ΝΔ, επεσήμανε ότι ήταν λάθος η απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου που θέσπισε η κυβέρνηση το 2021 και λάθος η νέα πρόβλεψη για ενημέρωση του θύματος μετά από τριετία και εφόσον δοθεί έγκριση τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον εισαγγελέα της υπηρεσίας πληροφοριών. Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ανέφερε ότι είναι τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη στους πολίτες που κινδνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, κάνοντας λόγο για μειοψηφία. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται» τόνισε η ίδια.

    Δημοφιλείς Ειδήσεις  Ευτυχώς η Σακελλαροπούλου δεν πρόλαβε να βραβεύσει και τον π. Αντώνιο της Κιβωτού
    Μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας, η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν νέες παρεμβάσεις και έλεγχοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΤΑΚΟΥΛΕΣ ΛΑΓΑΝΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΡΑΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ

    2. ΑΝΤΙΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ .Ε ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΛΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ

    3. κ. τι θα πάθει δλδ ο διεστραμμένος μπασταρδος της εχιδνας, αν θα πάει στο ειδικό δικαστήριο;;;; μα δεν θα τον προλάβουν. έχει θεσαρα στην παγκ. δικτατορία, δυστοπία του αιμοσταγη ραμολιμεντου δολοφόνου

    4. Όλγα, μέχρι τέλος…
      Μην ξεχνάς τι έγινε στα Ανώγεια.

    5. Απο την αρχη η Κεφαλογιαννη δεν σηκωνε πολλα πολλα μ’αυτον τον κοπριτη που μπλεξανε.Θυμηθειτε την αρνηση της για την εξ ισου συνεπιμελεια,οταν ειδικοι οπως πχ ο Βαρτζοπουλος[λογω γνωσης αλλα και για αλλους λογους]συμπεριφερθηκε τελειως δουλικα,παρ’ολο που ειναι Σαμαρικος,δολοφονωντας παιδικες ψυχες.Απο κει και μετα,καλο ειναι να φυγουν οι κανονικοι ΝΔκρατες[κυριως Καραμανλικοι]και να αφησουν αυτη τη συμμορια στον ασσο.Μετα να δεις το ξυλο που θα πεσει.

    6. Τι εγινε, Ολγακι; Παντρευτηκες τον ο.β.ριο και μου ‘βαλες βερα στο αριστερο; Αρα, Χριστιανη Ορθοδοξη, δεν εισαι! Καλα τα λεω;

      1. Καλά τα λες αυτό ισχύει για την πλειοψηφία τού εφοπλιστικού λόμπι το οποίο κατέχει και τις τράπεζες

        1. Jim

          Οχι μονο, του εφοπλιστικου! Ξεκινα απο σημερα, να παρατηρεις και ποσοι απο τους πολιτικους και οχι μονο, την φορουν στο αριστερο! Θα εκπλαγεις!

          1. μονο ο ερντι τουρκοσπορος φραει βερα δεξια..τι ρ
            ολο βαραει…

    7. Πολυ εξυπνη η Ολγα και δεν της το’χα…..βλεπει οτι ο Κουλης οχι μονο θα καταρρευσει με παταγο αλλα κινδυνευει να παει Ειδικο Δικαστηριο , οποτε παει να αποστασιοποιηθει και να εκφρασει την καραμανλικη δεξια

    8. Αν εχεις μπαρμπα το Βαρδινογιαννη φυσικα μιλας! Δεν ανακαλυψαμε την Αμερικη σημερα! Οι υποκλοπες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν και για κυβερνητικα αλλα και για ιδια συμφεροντα! Καθιστε αναπαυτικα στους καναπεδες επι του παροντος και παρακολουθειστε…σεξοσκανδαλα αντι για τουρκικα σηριαλ! Αφηστε στη μπαντα την ακριβεια, το Τουρκοαιγαιο, το …καλο χειμωνα που μας μπαινει…..

    9. Αντε στο κόρακα παλιό κοράκια όλα σας όλες οι κατάρες του κόσμου να πέσουν πάνω σας σιχαματα της νέας δικτατορίας στο κόρακα και εσείς και τα κολο παιδιά σας και τα κολο εγγόνια σας μουλοι καταστρέψατε όλη την πατρίδα το έθνος τα ξεπουλησατε όλα νομίζετε ότι δεν θα πληρώσετε και τα τρισέγγονα σας θα πληρώνουν για αυτά που έχετε κάνει μπ@σταροι ανθελληνες και αντιχριστοι!!!!

    10. Η Κεφαλογιάννενα η ντεμεκ τσαμπουκαλου και οι άλλοι γιατί δεν τον ρίχνουνε;;; Άντε ρε μας δουλεύετε κοπρόσκυλα, μας ρημαξατε εγκληματίες!

    11. ….” ΠΕΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΜΗΣΕΙ….”

    Comments are closed.