ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΟΥΝ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ – “ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ” ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

    Κοινοποίηση:
    ερντογαν

    Δεν ιδρώνει το “αυτί” των Τούρκων από τα λόγια του Νίκου Δένδια, καθώς θεωρούν ότι εκείνοι κατέχουν την απόλυτη δύναμη στο Αιγαίο. Η εφημερίδα Yeni Safak, πιστή στο καθεστώς, δημοσιεύει στη πρώτη σελίδα της την είδηση της επικοινωνίας Ερντογάν-Στόλντεμπεργκ.

    Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι “στο Αιγαίο υπάρχει ηρεμία επειδή η Τουρκία την εγγυάται”. Με άλλα λόγια ο Ερντογάν περίπου απείλησε ότι με νέα “αναταραχή” αν δεν ικανοποιηθούν τα τουρκικά “κέφια”.

    Στο μεταξύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο είχε τη λεκτική κόντρα ο Δένδιας, εξαπέλυσε χθες από τα Κατεχόμενα στον υπουργό Εξωτερικών και στην Ελλάδα, κατηγορώντας τον ό,τι θέλει να συνεχίσει την ένταση, ενώ δήλωσε πως έχει «κουρελιάσει» τον χάρτη της Σεβίλλης, δηλαδή τον χάρτη που απεικονίζει την ελληνική ΑΟΖ στην πλήρη και νόμιμη έκτασή της.

     Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει πουθενά χώρα οπουδήποτε στον κόσμο που να διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από 6 μίλια χωρικών υδάτων. Ο κ.Δένδιας κατηγόρησε τη χώρα μου και το έθνος μας με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Αυτό δείχνει ότι θέλει να συνεχίσει τη διαμάχη. Για ποια πράγματα μας κατηγορεί;

    Αρχικά δεν μπορούμε να δεχθούμε τις μαξιμαλιστικές επιθυμίες σας όπως ο χάρτης της Σεβίλλης. Αν τις πιστεύετε πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος και να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Αν θέλετε ν μας επιβάλλετε τον χάρτη της Σεβίλλης τον οποίο πετάξαμε σε μάι γωνία δεν θα μπορέσετε να επιτύχετε τίποτα.

    Μετατρέψαμε τον χάρτη της Σεβίλλης σε κουρέλι, τους δείξαμε ότι πρέπει να καταλάβουν πως ο χάρτης της Σεβίλλης δεν είναι έγκυρος, αν δεν το καταλάβουν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει για τους ανθελληνες στο ΕΛΙΑΜΕΠ κ για τα τουρκοκαναλα που σιγονταρουν την Τουρκία κ όχι τον Δένδια? Ένας δεν υπάρχει ?

    2. Γιατί που θα τα έλεγε ο χεστης….στο φίλο του τον γραμματέα του ΝΑΤΟ

    3. Ο/Η Μετά τον Κούλη τον Μακεδονομάχο ο Δένδιας ο Τουρκοφάγος λέει:

      Η πρεσβεία ξέρει πως ο Κούλης είναι καμμένο χαρτί λόγω της τραγικής διαχείρισης της πανδημίας και προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του Δένδια. Τον πουλάει στους δεξιούς μπατιρόβλακες ως ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟ εθνικό ήρωα για να τους κοροϊδέψει δεύτερη συνεχόμενη φορά και να μη μείνει η δουλειά με την κατάργηση του οχταώρου και των λοιπών σημαντικών μέτρων που θέλει να περάσει η ολιγαρχία στη μέση.

    4. Εσύ Στέφανε ξεχωρίζεις δεν είσαι σαν τους άλλους τους πουλημένους.

      Μην αναπαράγεται τις παπάρες που γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για να πείσουν το πόπολο.

    Comments are closed.