ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ BLACKOUT! ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!

    Κοινοποίηση:
    3010478

    Το μικρότερο κακό φαίνεται ότι είναι οι απαράδεκτες και βασανιστικές διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και στα προάστια των Αθηνών. Ο πραγματικός εφιάλτης των διαχειριστών είναι η κάλυψη της αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, που από ότι φαίνεται δεν είναι δεδομένη ετούτες τις ώρες.

    Η κακοκαιρία δοκιμάζει λοιπόν, τις αντοχές του συστήματος ηλεκτρισμού με τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόζουν έκτακτα μέτρα και να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν, κυρίως εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο.
    Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει από το διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια σήμερα, η οποία θα φτάσει στις 172,52 GWh επιστρατεύεται αυξημένος αριθμός θερμικών μονάδων.

    Αρχικά από τους λιγνίτες που θα λειτουργήσουν ως μονάδες βάσης, δηλαδή θα καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος για ολόκληρο το 24 ωρο προβλέπεται να μπουν στο σύστημα οι μονάδες Άγιος Δημήτριος 3,4, Καρδιά 3,4 και Μελίτη.

    Ταυτόχρονα όμως stand by έτοιμες να συνεισφέρουν στο σύστημα ανάλογα με τη διακύμανση της ζήτησης και τις ανάγκες είναι και οι πιο ευέλικτες μονάδες φυσικού αερίου: Αλιβέρι 5, Μεγαλόπολη 5, της ΔΕΗ και Elpedison Θεσσαλονίκης, Elpedison Θίσβης, Protergia και Korinthos Power προβλέπεται να μπουν σήμερα στο σύστημα το οποίο στην απογευματινή του αιχμή αναμένεται να φτάσει σε υψηλό ζήτησης στις 6 το απόγευμα στα 8978MW.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλή θα είναι και η παραγωγή των ΑΠΕ, η οποία θα φτάσει τις 58,135GWh καλύπτοντας περίπου το 34% της ζήτησης.

    Εκτός από το σύστημα παραγωγής, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει ατύπως ζητήσει από τις ενεργοβόρες βιομηχανίες να περιορίσουν την κατανάλωσή τους, εφαρμόζοντας άτυπα υπηρεσίες διακοψιμότητας, μέχρις ότου ξεπεραστεί το κύμα κακοκαιρίας.

    Στο πλαίσιο αυτό οι βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων οι τσιμεντοβιομηχανίες, αλλά και χαλυβουργίες έχουν εθελοντικά περιορίσει τα φορτία τους, συνεισφέροντας με μειωμένα φορτία στην προσπάθεια να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στο σύστημα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Για τη ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ του 80χρονου στην Εύβοια, που έμεινε χωρίς οξυγόνο, από τη διακοπή ρεύματος, θα λογοδοτήσει κανείς;

    2. Τρομάρα μας, θελουμε και πολεμο με τους Τούρκους! Ενα χιονάκι επεσε για μια μερα και σταμάτησε να λειτουργει η χωρα. Φαντασου με ενα καίριο σαμποτάζ σε περιπτωση πολέμου, τι εχει να γινει!!!!

    3. ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
      Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ. 2 ΣΕ 1
      Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ.
      ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
      ΕΣΥ ΠΩΣ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΟΥ?
      ΔΕΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΚΕΙ?
      AYTH TH ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ – 10 ΜΕ – 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΙΟΥ.
      ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ.
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΑ ΑΣΧΕΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ.
      ΤΙ ΠΛΟΥΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ? ΧΘΕΣ? ΠΡΟΧΘΕΣ? ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ. ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.
      ΕΧΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΕΧΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
      ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΘΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΩΝΤΑΙ ΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

      1. Μπουρδολογίας το ανάγνωσμα, που μεγενθύνεται λόγω ακατάσχετης χρήσης κεφαλαίων γραμμάτων

    4. ΕΛΑ ΝΤΕ!!!Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ???

    5. Αφου τοσα χρονια δεν ειχαμε κανει πυρινικα εργοστασια 2 θελουμε ΜΟΝΟ

      1. ΟΥΤΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ…ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΜ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ…ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΥΛ

    6. Εμ θέλατε Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μόνο και καθολου λιγνίτη. Για να δούμε πως θα αποδώσουν οι ΑΠΕ χωρίς ήλιο και άνεμο; Πως θα βγουν όλα τα GWh από τα πάνελ;

      Θέλουν και απολιγνιτοποιηση το 2028 τρομάρα τους.
      Αλλά να γνωρίζουν όλοι ότι όταν δεν φτάνουν να καλύψουν οι μονάδες λιγνιτη της Ελλάδος γιατί κλείνουν τα εργοστάσια ένα ένα, αγοράζουμε ρεύμα από γειτονικές χώρες(Βουλγαρία,Τουρκία,Σκόπια).

      Έχουμε τζάμπα λιγνίτη και κλείνουμε εργοστάσια για να παίρνουμε από άλλου. Όπως και τόσα αλλά θα μπορούσαμε να παράγουμε και τα κλείσανε όλα για να παίρνουμε από ξένες χώρες που είναι εκεί υπάλληλοι τα παιδιά μας και δουλεύουν για τα ίδια προϊόντα που θα δούλευαν εδώ.

    7. Γιατι πρέπει κάθε φορά όλο κάτι να συμβαίνει και να είμαστε απροετοίμαστοι ;

    Comments are closed.