ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ: ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ! ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΕΥΔΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΖΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΛΑΜΟΓΙΑ

    Με εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς αμφίβολης «δημοκρατικότητας», οι νέοι «Πάτσηδες» της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια! Πρόκειται για τρία πρόσωπα που συνδέονται με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσθέτοντας το όνομά τους στα απανωτά σκάνδαλα διασπάθισης κρατικού χρήματος.

    Σοφία Νικολάου, Ανδρέας Πάτσης, Θέμης Χειμάρας, ήταν μέχρι στιγμής κάποιοι από τους… πρωταγωνιστές των σκανδάλων των απευθείας αναθέσεων και των συμβάσεων με το Δημόσιο, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τρία ονόματα που προστίθενται στη «μαρκίζα».

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτά είναι ο Ανδρέας Κουτούπης, ο Άκης Ροδάκος και η Παρασκευή Καλδίρη. Και ξετυλίγεται το κουβάρι από το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας πως ο κ.Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, ενώ ο κ.Ροδάκος είναι φίλος του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, κατά δική του αναφορά μέσω social media. Είναι επίσης και σύζυγος της Παρασκευής Καλδίρη, η οποία όμως έχει και άλλο ρόλο στην υπόθεση.

    Η ΚnR
    Η ελεγκτική εταιρεία KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services ιδρύθηκε από τον 49χρονο Ανδρέα Κουτούπη (αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με το βιογραφικό του), ο οποίος είναι και βασικός μέτοχός της.

    Όπως αναφέρεται ακόμα στο βιογραφικό του κ.Κουτούπη, έχει συνεργαστεί με μεγάλες τράπεζες της χώρας μας, αλλά και με τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, αλλά και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Υπήρξε μέλος της ΔΑΠ και της ΔΑΚΕ, ενώ το 2009 στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε… από το πουθενά τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα στην εποπτεία των ΔΕΚΟ. Ωστόσο, οι επιθέσεις του στην τότε Κυβέρνηση μέσω social media οδήγησαν στην αποπομπή του μέσα σε μόλις 24 ώρες!

    Ως συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στις εκλογές του 2019 που κέρδισε η ΝΔ και από τότε οι δουλειές του… ανθίζουν, με την KnR να λαμβάνει σωρεία απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

    Να αναφέρουμε εδώ, ότι σύμφωνα με το newsbomb.gr μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Ανδρέα Κουτούπη, είναι ο εσωτερικός ελεγκτής, Άκης Ροδάκος, ο οποίος απέκτησε «στενές» επαφές με κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες φέρεται να έδωσαν «ώθηση» τόσο στον ίδιο, όσο και στην εταιρεία.

    Το… πάρτι των συμβάσεων της KnR

    Σύμφωνα με το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων «Προμηθεύς» αναρτήθηκαν το 2019 συνολικά 79 συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR, συνολικού ύψους 651.568 ευρώ.

    Το 2020 οι συμβάσεις με την KnR αυξήθηκαν κατά 35% και έφτασαν στις 106, με συνολικό ύψος 1,48 εκατ. ευρώ.

    Το 2021 αναρτήθηκαν συνολικά 96 συμβάσεις συνολικού ύψους 997.656 ευρώ, ενώ το 2022 οι συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR ήταν 21 και το ύψος τους ήταν 506.604 ευρώ.

    Δηλαδή το διάστημα 2019–2022 η KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services εξασφάλισε συνολικά από το Δημόσιο 302 συμβάσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ!

    Το παραπάνω γεγονός σχολίασαν οι κ.κ. Κουτούπης και Ροδάκος:

    Ανδρέας Κουτούπης:

    «Η ενασχόληση μου ως χαμηλόβαθμου και μη σημαντικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας μόνο κακό μου έχει προκαλέσει στις δουλειές μου καθώς είναι περισσότεροι αυτοί που επιλέγουν να συνεργάζονται με μη κομματικούς για τον φόβο των πιθανών καταγγελιών όπως συνέβη και τώρα με την περίπτωση σας. Προσωπικά έχω πολλούς καλούς φίλους σε όλα τα κόμματα και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ συναδέλφους καθηγητές που σέβομαι και αγαπώ που ουδέποτε θα προκαλούσα με την στάση μου – μια σχετική έρευνα εύκολα θα το αναδείκνυε αυτό».

    Άκης Ροδάκος:

    «Από την αρχή της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής καριέρας μου ουδέποτε είχα ενεργή ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική και ουδέποτε αποτέλεσα μέλος πολιτικού κόμματος. Φιλικές συναναστροφές και σχέσεις διατηρώ εκ των πραγμάτων με πλήθος κόσμου. Να τονίσω ότι η συνεύρεσή μου σε εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες με πολιτικά πρόσωπα είτε επί του παρόντος, είτε παλαιότερα δεν σημαίνει επ’ ουδενί και πολιτική ταύτιση μαζί τους. Και για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, η μοναδική απευθείας τοποθέτησή μου ως Εσωτερικός Ελεγκτής σε φορέα του Δημοσίου το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι πολιτικά με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα».

    Πάντως, οι αναφορές του Άδωνι Γωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρόσωπο του Άκη Ροδάκου, δείχνουν ότι η σχέση τους δεν είναι απλώς τυπική και εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχει «πολιτική ταύτιση»…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    41 Σχόλια

    1. Ο συγκεκριμένος θέλει κρέμασμα! Το μεγαλύτερο λαμόγιο της ιστορίας στην Ελλάδα μετά τον Κοσκωτά!
      Εκβιάζει ανέργους για να τους βρει εργασία να του δώσουν 5.000€. Ψάξτε τις συναλλαγές του ο τύπος είναι εγκληματίας

    2. του βοσποροχεσμενου βαψωμαλλια ερωτυλου καταδικασμενου ΜΙΖΑ-ΝΟΥΝΟΥ οριστκωs και αμετακλητωs,οφσοροδοξου μουρουνουελαιολαδα το μαντρι εκει;;;
      του σαπροφυτου OFFSHORE”MILESON INTERNATIONAL LIMITED”;;;
      doureiostupos.gr/2016/05/photos_31.html

    3. Λυπάται καταβαθα η ψυχή μου να διαβάζω μηνύματα από δήθεν Έλληνες /ίδες Χριστιανούς Ορθόδοξους να βγάζουν δηλητήριο

    4. Εσύ από deutscland arbiten κ μην μας ζηλεύεις.εχει καναπέδες για όλους.εμεις ειμασται φιλόσοφοι.φερε κ ενα audi.

    5. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
      ΖΗΤΩ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
      ΖΗΤΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
      Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΣ.

    6. O Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξαναείναι Πρωθυπουργός…..

      1. Σωστός.
        Άλλη μια τετραετία άμα βγούμε θα τρώμε με χρυσά κουταλιά μέχρι και τα τρισέγγονά μας.

      2. Εσύ είσαι Βόρειος ή Νότιος… Μακεδων;; ; Σύμφωνα με τον Κουλη… Βεβαίως,βεβαίως.

    7. Μέχρι να φύγει ο διεφθαρμένος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση σου το δημόσιο χρέος θα φτάσει 500 δις ευρώ.
      Τα δικά τους φαγοπότια πάλι εσείς οι νεοελληναράδες θα τα πληρώσετε επειδή είστε ηλίθιοι.
      Αυτή είναι η μοίρα ενός ηλίθιου λαού.

      1. “Έλληνα” Γερμανίας, τί κάνει ντούρου ντούρου, στην πλατεία Κουμουντούρου;

    8. Προσέξτε τα τεκτονικά/μασονικά τρίγωνα στο λογότυπο της ΝΔ…και θα καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει

    9. Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος αλλά εσείς νεοελληναράδες είστε ένας άχρηστος λαός που καταστρέψατε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
      Δεν σας άξιζε να ζείτε στην Ελλάδα εσάς σας αξίζει να ζείτε στην Αφρική.
      Ντροπή σας ξεφτίλες.
      Ένας αρχιπανηλίθιος Μητσοτάκης σας δούλεψε ψιλό γαζί επειδή είστε ποιο ηλίθιοι ακόμα και από αυτόν.
      Πανηλιθιοι

    10. Η γερμανική FAZ είχε ένα άρθρο πρόσφατα για την εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα και αναφερόταν στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη που είναι διεφθαρμένη αναφερόταν στη διεφθαρμένη δικαιοσύνη και στους διεφθαρμένους θεσμούς.
      Εν ολίγοις έγραφε ότι η Ελλάδα είναι μια πλήρως διεφθαρμένη χώρα.
      Φυσικά τα εγχώρια ΜΜΕ σας δεν βγάζουν άχνα για όλα αυτά γιατί τρώνε και κλέβουν όλοι μαζί με την κυβέρνηση σας.

    11. Έχετε καταστρέψει την Ελλάδα με την ψήφο σας νεοελληναράδες ψηφίζοντας τη ΝΔ για το ρουσφέτι και το βόλεμα σας.
      Θα φάτε άλλη μια χρεοκοπία στο κεφάλι και νέα μνημόνια γιατί είστε ο ποιο ηλίθιος λαός του πλανήτη.
      Εξαγορασμένες πόρνες που ψηφίζουν ΝΔ για το ρουσφέτι και το βόλεμα.
      Σας χρεοκόπησε η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μυαλό δεν βάλατε.
      Επειδή είστε κουτοπόνηροι και παρτάκηδες.
      Μετά από τέτοιο πλιάτσικο είναι θέμα χρόνου η Νέα χρεοκοπία σας.
      Όπως και με τον Καραμανλή που σας λήστεψε και μετά την κοπάνησε.
      Είστε άξιοι της μοίρας σας.
      Ούτε διακοπές δεν θα έρχομαι στην Ελλάδα τα λεφτά μου θα τα δίνω αλλού εσείς δεν τα αξίζετε.
      Τίποτα δεν αξίζετε νεοελληναράδες σκουπίδια της ιστορίας.

    12. Κάπου εδώ να δώσουμε συγχαρητήρια στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών που τις τελευταίες ημέρες έκανε τουμπεκί σε ένα σκάνδαλο και έναν θάνατο 6χρονου παιδιού.
      Αλλά πως να περιμένεις κάτι διαφορετικό από ανθρώπους που ψήφισαν τον Πάτση; Είναι ο πιο φτωχός νομός της Ελλάδας και ψηφίζει σταθερά ΝΔ.

      1. Άρα, ή αυτοί (οι πολλοί) είναι ηλίθιοι που ψηφίζουν ΝΔ ή εσύ (μόνη) λες π@π@ριές.

        1. Μωρή Πελαγία κόψε την μαλάκια έχεις τυφλωθεί ρε σαλιαρικο τραβελι

    13. Όχι στα τρόλ της Κουμουνδούρου. Ψηφίζουμε ΝΔ Κυριάκο, μέχρι να σβήσει ο ήλιος🌞.

      1. Πίστα ρε φίλε εμείς κλέφτες θα γίνουμε πως θα ζήσουμε χωρίς το κόμμα που μας ταΐζει;

      2. Τα ίδια σκατα τρολ είσαστε, τα ίδια λέτε, τα ίδια υποστηρίζετε, τους ίδιους χορηγούς έχετε. Το μόνο διαφορετικό είναι το μαγαζί και το χρώμα. Ροζ το ένα, γαλάζιο το άλλο. Όπως τα χρώματα των παιδεραστών.

    14. Ένα κρεβάτι ΜΕΘ που στοιχίζει 35-40.000 ευρώ, κοντά στα Γρεβενά, θα είχε δώσει μια ευκαιρία ζωής στον 6χρονο Θωμά. Και ίσως σήμερα χαμογελούσε στους γονείς του. Δεν το είχε όμως. Όπως δεν το είχαν και χιλιάδες άλλοι ασθενείς που το χρειάστηκαν και δεν είναι πια μαζί μας.
      Για τα κομματόσκυλα της η συμμορία ΝΔ έχει λεφτά.

    15. Αυτό εννοούσε ο σύμβουλος του Μητσοτάκη ότι είναι επαγγελματίες. Σε ονόματα τρίτων οι δουλίτσες και τα φράγκα σε υπερακτιες σε αλλουνού το όνομα. Ή τελευταία μόδα, φτιάχνουν όλοι εταιρείες στα ονόματα των συζύγων τους τις οποίες εν συνεχεία πουλάνε, όπως έκανε η μαρεβα, σε υψηλές τιμές ξεπλενοντας χρήμα. Ή πουλάνε κάποιο σπίτι που αξίζει 100χιλ σε τιμές 1εκ. Τον Πατση τον είχαν να τους βρίσκει τσάμπα σπίτια τα οποία αγόραζαν και δηλώνουν μετά πώληση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ξέπλυμα κάνουνε. Επαγγέλματος όχι αστεία. Το ότι κανένας εισαγγελέας δεν έρευνα αυτό που φωνάζει όλο το διαδίκτυο είναι απορίας άξιο πάντως.

    16. Εσείς στην Καστοριά είστε τελείως καθυστερημένοι.
      Για αυτό η Καστοριά πλέον είναι χωριό και όλοι οι νέοι έφυγαν επειδή σας έσωσε Μητσοτάκης.

    17. Σε περιμένω να ‘ρθεις και παλι…κι εμείς να κάνουμε τη μπάζα τη μεγαλη..!!!
      Ζήτω η Νέα Λαμόγιοκρατια !!!
      Ζήτω η Νέα Κλεφτοκρατια !!!
      Ζήτω η Νέα Μιζοκρατια !!!
      Ζήτω η Νέα Αδερφοκρατια !!!
      Ζήτω η Νέα Ρουφιάνοκρατια !!!
      Ζήτω η Νέα Δουλοκρατια !!!
      Ζήτω η Νέα Προδοτοκρατια !!!
      ΥΓ. 1 ΜιζοΚουλη Μιζοτακη γ@μιεσ@ι !!!
      ΥΓ. 2 Ρε ΜιζοΝουΔουλοι μλκες ψηφοψοφιοι θα γίνεται ποτέ άνθρωποι…???

      1. Γιατί ρε φίλε εμείς μια χαρά περνάμε, εσάς ποιος σας χέζει;
        Εμείς να είμαστε καλά.

    18. Τον 6χρονο με ανακοπή το έστειλαν από Θεσσαλονίκη στην Πάτρα με ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε ΜΕΘ ελεύθερη στη Θεσσαλονίκη. 700 χιλιόμετρα, 7 ώρες διαδρομή για την πιο κοντινή ΜΕΘ. Φάτε ναζιστογόνο υπουργό υγείας να χορτάσετε.
      Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του 6χρονου αγοριού από τα Γρεβενά, οι γονείς του συναίνεσαν αμέσως προκειμένου να σωθούν άλλα παιδιά δείχνοντας τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, άνθρωποι από τη μια μεριά τέρατα σαν τον Πλευρη από την άλλη και η ζωή συνεχίζεται στα κανάλια δεν βγάζουν αχνά για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.
      Αλλά εδώ δεν έβγαλαν άχνα για τους 30.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ.
      Για τα κομματόσκυλα πάντως της ΝΔ λεφτά υπάρχουν.

    19. Πρωτοφανές! H κυβέρνηση αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή το τελικό πόρισμα της ΡΑΕ με τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών που της έχει κατατεθεί εδώ και 2 μήνες! Επικαλείται δήθεν το εμπορικό απόρρητο για να κρύψει τα στοιχεία και τον υπολογισμό των υπερκερδών από τον ελληνικό λαό.

    20. Ετσι γίνεται το πλιατσικο της Ελλάδας από τα των κομματόσκυλα
      Ο Ανδρέας Κουτούπης,είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ.Ο Ανδρέας Ροδάκος δηλώνει φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη.
      Μεσα σε 40 μήνες, 420 αναθέσεις και 5,5 εκατ.ευρώ. στο παντελόνι.

    21. Όλοι εσείς που λέτε τι υπέροχοι άνθρωποι και τι μεγαλείο ψυχής είχαν οι γονείς του 6χρονου Θωμά που έδωσαν ζωή μέσα από το θάνατό του, γιατί δεν αναφέρεστε και στις εγκληματικές ευθύνες του υπουργού “Υγείας” και της καταραμένης κυβέρνησης αυτού του τόπου που δολοφονεί παιδιά;

    22. Στις εκλογές του 2019 η Νέα γενιά πήγε για καφέ, στις παραλίες και δεν πήγαν να ψηφίσουν.
      Κατάφερε το σύστημα Μητσοτάκη να τους απενεργοποιήσει και έτσι με το 40% στο σύνολο του εκλογικού σώματος που πήγε να ψηφίσει έγινε κυβέρνηση ο διεφθαρμένος Μητσοτάκης.
      Μπράβο νεοελληναράδες μυαλό κουκούτσι.

    23. Απευθείας αναθέσεις που έγιναν αυτά τα 3. 5 χρόνια δεν πρέπει να έχουνε γίνει ούτε πριν τα μνημόνια με αφορμή τον covid-19 εχουν κανει πλιατσικο στο δημοσιο χρημα.

    24. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ Η ΝΔ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΒΓΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΡΝΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΔ.
      40 ΠΟΝΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.

    25. Ουτε την ψηφο τους θα βρουν , ετοιμαστε κελια !!!!!

    26. O Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξαναείναι Πρωθυπουργός…..

    27. τι ψηφίσατε ρε ; τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, δεν τα λυπάστε καθόλου ; (!)

    28. Έλα!!! Σε λίγο θα μας πείτε πως ο Άδωνις έβαζε μπροστινό τον Ροδακο και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο, υπερβολές!! Εξαλου το είπε ο ίδιος ο κ. εισαγγελέας, τα 250χιλ που βρέθηκαν στον λογαριασμό του Αδωνι είναι αδιευκρινιστα ποσά. Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον κ. εισαγγελέα? Σε λίγο θα μας πείτε πως υπάρχει διαπλοκή μεταξύ εισαγγελεων και πολιτικών. Μην τρελαθούμε κιόλας!!

    Comments are closed.