ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ -ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ – ΝΕΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ – ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    294478582_748308876446995_3590096186660056271_n-768x593

    Παραδομένο στις φλόγες είναι για δεύτερη νύχτα το δάσος της Δαδιάς, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς πλέον δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.

     

    Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν από χθες το μεσημέρι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τα πύρινα μέτωπα παραμένουν πολλαπλά και βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία χωρίς οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να τα πλησιάσουν.

    Όπως τονίζουν άνδρες της πυροσβεστικής στο ThessToday.gr χρειάζεται άμεση εμπλοκή των υλοτόμων της Δαδιάς ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση μέσα στο δάσος, καθώς η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

    Υπενθυμίζεται πως συνολικά σαν πρώτη εκτίμηση μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 7.000-8.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει γίνει στάχτη το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους.

    Στην περιοχή επιχειρούν με 320 άνδρες της πυροσβεστικής, με 68 υδροφόρες και 9 πεζοπόρα τμήματα, όπως επίσης στη μάχη έχουν ριχτεί και εθελοντές, ενώ τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν το τιτάνιο έργο τους με το πρώτο φως της ημέρας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Πάει το δάσος προστασίας άγριας ζωής. Το έκαψαν οι ενσωματωμένοι!
      Δυστυχώς έχουμε μπλέξει άσχημα με τα άχρηστα κατακάθια της Νέας Τουρκοκρατίας.

    2. Τοσα χρονια καινε ολη την ελλαδα.Αντι να παρουν πυροσβεστικα αεροπλανα ,βαζουν ζαρτινιερες 15000 ευρω η καθεμια στην Ακαδημια .Ξανα φτιαχνουν πλατειες (ομονοια ,συνταγμα) . Να ηταν μονο αυτα…ΜΙΖΕΣ siemens χρηματιστηριο ,μειωση συνταξεων ,μισθων κλπ.Μονο για τη παρτη τους οι 300 αχρηστοι καθαριζουν…ΟΥΣΤ κοπροσκυλα .

    Comments are closed.