ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ COSMOTE: ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ

    Κοινοποίηση:
    κοσμοτε

    Ο Μιχάλης Τσαμάζ και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας θα καταθέσουν ως ύποπτοι στους ανακριτές για την πρόσφατη υποκλοπή δεδομένων της Cosmote, μεταξύ των οποίων και απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων.
    Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ο κ.Τσαμάζ και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης του ΟΤΕ, σε περίπτωση που δεν δώσουν πειστικές εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για την υποκλοπή των απόρρητων κωδικών που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του, από άγνωστους χάκερς.
    To ερώτημα παραμένει: Ποιος διέρρηξε την εθνική ασφάλεια και κατάφερε να υποκλέψει αρχεία δεδομένων κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον 3-5 εκατομμυρίων χρηστών από την εταιρεία Cosmote ιδιοκτησίας Deutsche Telekom;
    O τρόπος που έγινε η υποκλοπή και η χρονική συγκυρία -τουλάχιστον αυτή που εντοπίστηκε γιατί θεωρείται ότι υπήρξαν και άλλες που δεν εντοπίστηκαν- παραπέμπει σε ξένη κρατική υπηρεσία.
    Η διάρρηξη των εθνικών αρχείων έγινε με «μάσκα» server στην Λιθουανία, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει την προέλευση και την εθνικότητα των δραστών. Οι δράστες κατάφεραν και εισήλθαν μέσα στα αρχεία «σπάζοντας», όλους τους κωδικούς ασφαλείας και «ρουφώντας» τα αρχεία μέσα σε διάστημα μερικών ημερών.

    Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να διασταυρώσουν επαφές, μέσω της ιχνηλάτησης των αριθμών των κινητών και μέσω των κωδικών IMSI να εισέλθουν στα αρχεία φωνητικών και λοιπών υπηρεσιών (SMS, mail κλπ.), κάτι που σίγουρα έχει ήδη γίνει.

    Η υποκλοπή που εντοπίστηκε αφορά το διάστημα 1 έως 5/9/2020 και εκλάπησαν και οι κωδικοί IMSI (International Mobile Subscriber Identity) που είναι ο μοναδικός 15ψήφιος κωδικός ο οποίος χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του συνδρομητή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Στον ανακριτη τους στελνουν….για να τους ξεπλυνουν…
      Η μονη ασφαλης λυση…
      Εχει ξαναγινει…

    2. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ……ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    3. Αυτά έκαναν οι βυσματίες ΔΥ και οι πολιτικοί που έφεραν το κράτος στο χείλος της χρεοκοπίας και μετά πούλησαν όλες τις μεγάλες και κρίσιμες κρατικές επιχειρήσεις σε γερμανούς, ιταλούς, ακόμα και τουρκογενείς αζερμπαϊτζανούς! Δυστυχώς εμείς θα υποφέρουμε για τα μιλιούνια των άεργων και ακαμάτηδων συνταξιούχων της ΠΑΣΟΚάρας και της ΝΔ!

    4. Σαν κάτι από την Siemens εκείνος ο Χριστόφορος ακόμη να μπει στην φυλακή λέτε να την πατήσει το γερμανοπουλο ο Τζαμαζ ο παπαγάλος του Αλαντην δεν θα πάθει τίποτα μα απολύτως Τίποτα είναι και η δικαιοσύνη που συνδράμει σε τέτοιες πςριπτωσεις

      1. Μα ποιος Μεταξας; αυτος ηταν φιλάνθρωπος και δημοκράτης έναν Πινοσετ θελουμε να δεις πως θα κατσουν ολοι σαν τα κοριτσακια φρόνημα!

    5. Tα ονόματα και των άλλων στελεχών στον τακο..

    6. Και που ξέρουμε ότι δεν το έκαναν οι Λιθουανοί;
      Έτσι και αλλιώς δεν έχουμε καλές σχέσεις ενώ αντίθετα οι σχέσεις τους με την Τουρκία είναι εξαιρετικές

    7. που θα παει καποια στιγμη θα ξετρυπωσουν τον αρουραιο και τοτε θα κλαψουν μανουλες

      1. Ναι, όταν και εγώ γίνω αστρονάυτης, τότε θα συμβούν αυτά που γράφεις.

    8. και που θα πάει στον ανακριτή?? για το φαίνεσθαι θα γίνει θα πληρώσουν το πολύ πολύ μια εγγύηση και όλα πρίμα!!

    9. ‘Αμεση εφαρμογή του GDPR τώρα! Να τσούξουν λίγο τα γρεμανοτραφή κωλ@ράκια. Τα πρόστιμα σύμφωνα με τον νόμο είναι εξοντωτικά, ειδικά σε τέτοιου μεγέθους διαρροή. Ενας δικηγόρος με @@ χρειάζεται να τους πάρει τα σώβρακα.

      Αλλά σιγά…

    10. Γενικος δντης πληροφοριακων συστημάτων κσι γενικος δντης Ασφαλείας θέλουν απόλυση άμεσα.

      Βέβαια παίζει πολύ να δόθηκαν κατ ευθείαν στη γερμανική κυβέρνηση τα αρχεία σπο τη Deutsche Telekom. Υπάρχει τεράστιο θέμα ασφάλειας στα κινητά των μελών της κυβέρνησης. Αν σας ακούει η Γερμανία εδω και χρόνια, τότε προφανώς θα είναι πάντα ενα βήμα μπροστά και υα μας χαλάει ότι πάμε να κάνουμε με Αμερικανούς, Γάλλους ή άλλους συμμάχους. Γερμανική Ευρώπη…

    11. Αυτα,ειναι παπαριες! Οι εταιρειες αυτου του μεγεθους-κοσμοτε- εχουν πολλαπλες πορτες Ασφαλειας στα mainframes με κρυπτογραφημενες διαδικασιες,στρατιωτικου χαρακτηρα, και παριστανται Ελληνες τεχνικοι στο κομματι που αφορα απορρητες πληροφοριες. Ειναι αδυνατο να διεισδυσεις και μαλιστα χωρις να σε παρουν χαμπαρι.
      Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ “ΑΠΟ ΜΕΣΑ”… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΣΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ…ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΣΤΑ MAINFRAMES ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
      Οτιδηποτε συνδεσεις επανω στο συστημα,γινεσαι ban αστραπιαια! Δουλευω σε μεγαλυτερου μεγεθους επιχειρηση και ξερω.
      Καποιοι επετρεψαν την εισοδο.

      1. Είσαι πολύ πίσω τεχνολογικά. Αυτά που λες συνέβαιναν πριν από καμιά 10ριά χρόνια. Τώρα η τεχνολογία έχει προχωρήσει και μπορείς να μπεις παντού στα mainframes, χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι.

    12. στα ηλεκτρονικά συστήματα μπορείς να κάνεις ό,τι απαταιωνιά θέλεις και μετά να πεις ότι μπήκαν χάκερς με κάποιο άγνωστο τρόπο και έσβησαν και τα ίχνη τους

    13. Οι τύποι με τους παχυλούς μισθούς ????? Τα μεγαλοστελέχη ?????? Ρε μπουζουριαστε τους όλους μέσα και θα αρχίσουν να μαρτυρανε από μόνοι τους.

    14. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΩΣ FAKE NEWS ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ΦΑΤΕ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΨΥΡΙΖΟΤΣΙΠΡΕΣ ΤΩΡΑ!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

    15. μαλλον τα συλληφθουν ολοι και θα οδηγηθουν στις φυλακες οπως εγινε και με τον Χριστοφορακο

    Comments are closed.