ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ PATRIOT ΣΕ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: 10 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΑΝΤ!

    Κοινοποίηση:
    patriot

    Καταιγιστικά είναι τα στοιχεία για πιθανή υπόθεση διαφθοράς που αγγίζει και τις δύο κυβερνήσεις (και την τωρινή αλλά και την προηγούμενη) που δίνει στη δημοσιότητα ο πρέσβης επί τιμής Ν. Βαμβουνάκης, αναφορικά με δωρεά από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα για την «καταπολέμηση του κορωνοϊού», όπως αναφέρεται, μόνο που τα χρήματα δεν κατατέθηκαν σε κανένα λογαριασμό του Δημοσίου αλλά σε ένα μυστηριώδη λογαριασμό της εταιρείας  Price Waterhouse and Coopers και έκτοτε… αγνοούνται!

    Ο έμπειρος διπλωμάτης που  έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών και στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ με επιστολή προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την «καταπολέμηση του κορωνοϊού» δεν κατέληξαν στο Δημόσιο  αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers.

    Το που κατέληξαν τελικά τα χρήματα αυτά είναι άγνωστο. Αυτό γιατί δεν γίνεται καμία  αναφορά για τη δωρεά ούτε στην «Διαύγεια» ούτε και στα  υπουργεία Εξωτερικών ή στο Υγείας

    Σε μια αναλυτική του ανοικτή επιστολή   προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και προς σειρά ΜΜΕ που εστάλη στις 17.9 θέτει σειρά ερωτημάτων για τη δωρεά από την Σαουδική Αραβία 10.000.000 δολαρίων προς την Ελλάδα.

    Η επιστολή συνοδεύεται από το επίμαχο έγγραφο της δωρεάς που κατατέθηκε σε ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο αφορούσε το υπουργείο Υγείας εκπροσωπούμενο από τον γ.γ. Μάριο Θεμιστοκλέους!

    Φωτογραφίες από το έγγραφο της δωρεάς που περιέχονται στην επιστολή Βαμβουνάκη. Στην τελευταία αναφέρεται το όνομα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

    Μάλιστα ο πρέσβης διατυπώνει ευθέως το ερώτημα  κατά πόσο η δωρεά αυτή συνδέεται με την υπόθεση της παραχώρησης μιας συστοιχίας Patriot PAC-3 της ΠΑ στην Σαουδική Αραβία αποστολή η οποία αναχώρησε στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Στην υπόθεση εμπλέκεται και ΜΚΟ η KSRelief Centre η οποία ανήκει στον βασιλέα Salman. Μάλιστα ο Βαμβουνάκη απευθύνει ερώτημα κατά πόσο η συμμαχία αυτή με την Σαουδική Αραβία (σήμερα πραγματοποιήθηκε άσκηση στο Νέα Πέραμο με τη συμμετοχή της Ζ΄ΜΑΚ και ειδικών δυνάμεων της Σ.Αραβίας) εξυπηρετεί ουσιαστική τα εθνικά συμφέροντα.

    Να σημειωθεί πως εάν η υπόθεση των 10 εκατ. $ είναι όντως συνδεδεμένη συνδεδεμένη με την υπόθεση των Partiot τότε οι Σαουδάραβες αηδιαστικά με μια δωρεά των 10 εκατ. γλίτωσαν περί τα 500 εκατ. που στοιχίζει η αγορά μιας συστοιχία Patriot.

    Η επιστολή του πρέσβη:

    «ΑΘΗΝΑ 17.9 Κύριε πρωθυπουργέ,

    1. Μου περιήλθε προ ημερών το σχέδιο του «Memorandum of Financial Contribution» (MFC) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας (εκπροσωπούμενης από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους) και του «Ανθρωπιστικού Οργανισμού του βασιλέα Salman» (KSRelief Centre) της Σαουδικής Αραβίας που αφορά τη δωρεά στην Ελλάδα 10.000.000 δολ. ΗΠΑ για την καταπολέμηση του COVID.

    2. Περιέργως, η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΞ ή το υπ. Υγείας, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν γίνεται επίσης μνεία της στον ιστότοπο του KSRelief/org (https://www.ksrelief.org/ και https://www.ksrelief.org/Pages/NewsDetails/C3D85FEA-C9E9-4210-B29A-D60D6…).

    3. Στη σελ. 3 του MFC, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που δόθηκε από ελληνικής πλευράς για την κατάθεση του παραπάνω ποσού δεν είναι αυτός της Τραπέζης της Ελλάδος ή κάποιας ΔΟΥ, αλλά ο λογαριασμός GR9201715580006558101865331 στην Τράπεζα Πειραιώς ο οποίος ανήκει στη γνωστή εταιρεία Price Waterhouse and Coopers, ο επικεφαλής της οποίας στην Ελλάδα είναι κυπριακής καταγωγής.

    4. Για την επαλήθευση του λογαριασμού, ξεκίνησα τη διαδικασία αποστολής ενός δικού μου χρηματικού ποσού, χωρίς να την ολοκληρώσω, διαπιστώνοντας έτσι ότι αυτός ανήκει όντως στην «PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

    (Στη συνέχεια ο κ. Βαμβουνάκης παραθέτει μια εικονική κατάθεση στον ίδιο λογαριασμό προκειμένου να διαπιστώσει σε ποιον ανήκει.)

    Έλεγξα επίσης τον αριθμό τηλεφώνου (2131331070) που αναγράφεται στο MFC κάτω από το όνομα του γ.γ. Μ. Θεμιστοκλέους και διαπίστωσα ότι δεν ανήκει στο υπουργείο Υγείας.

    5. Δεν νομίζω ότι θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι Σαουδάραβες επέλεξαν να πιστωθούν τα 10.000.000 δολ. στον λογαριασμό μιας διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας επειδή δεν μας εμπιστεύονται ως χώρα.

    Θα ήταν κόλαφος για την Ελλάδα, αφού θα σήμαινε ότι ο δωρητής αμφιβάλλει για τη διαφανή διαχείριση του ποσού από την κυβέρνησή σας.

    Άλλωστε, ο λογαριασμός αυτός δόθηκε στους Σαουδάραβες από εμάς τους ίδιους. Γνωρίζω μάλιστα από το δικό μας ΥΠΕΞ ότι η εδώ πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ζητούσε επί μήνες έναν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να εμβάσει τα χρήματα. Το ότι δεν δόθηκε λογαριασμός του ελληνικού Δημοσίου προκαλεί εύλογα ερωτήματα που μάλλον χρήζουν και δικαστικής διερεύνησης.

    6. Διερωτώμαι αν η δωρεά των 10.000.000 σχετίζεται με τη στρατιωτική αποστολή της συστοιχίας πυραύλων PATRIOT που αναχώρησε στις 14.9.2021 από την Ελλάδα για τη Σ. Αραβία, συνοδευόμενη από 100 αξιωματικούς, σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις 21.4.2021 μεταξύ των δύο κρατών. Συμφωνία που, όπως είναι γνωστό, αποσκοπεί στη στρατιωτική προστασία πετρελαιοπηγών της χώρας αυτής.

    Πρόκειται συνεπώς για τις έμπρακτες ευχαριστίες των Σαουδαράβων για τους πυραύλους PATRIOT; Και αν ναι, τα 10.000.000 δολ. ΗΠΑ έλαβαν (και πότε) την προβλεπόμενη από τον νόμο προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής Δωρεών του υπ. Οικονομικών;

    Σε ποιο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η αποδοχή της δωρεάς; Σημειώνω ότι δεν κατάφερα να εντοπίσω τα 10.000.000 ούτε καν στη «Διαύγεια».

    7. Διερωτώμαι επίσης:

    α) Η άτυπη «στρατηγική συμμαχία» Ελλάδας-Σ. Αραβίας εξυπηρετεί πράγματι την εθνική μας ασφάλεια; Δεν μας ανησυχεί ότι αφ’ ενός αποδυναμώνεται η αμυντική ικανότητα της χώρας μας και αφ’ ετέρου αποκτούμε εχθρικές σχέσεις με τους απανταχού σιίτες (περίπου 200 εκατομμύρια), ικανός αριθμός των οποίων ζει και στην Ελλάδα; Ή μήπως προσδοκούμε ότι σε περίπτωση σύρραξης με τη γείτονα, η μουσουλμανικότατη Σ. Αραβία θα στραφεί κατά της μουσουλμανικής Τουρκίας;

    β) Δεν απασχολεί την κυβέρνηση ότι, ενώ διατρανώνει τον υπέρτατο σεβασμό της στη Χάρτα του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο, συνεργάζεται στρατιωτικά με ένα κράτος με ανατριχιαστικό παρελθόν και παρόν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (μεσαιωνικού τύπου μεταχείριση γυναικών και ομοφυλοφίλων, δολοφονία Κασόγκι, δημόσιοι αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί και μαστιγώσεις καταδίκων κ.λπ.);

    Λεπτομέρειες υποθέτω, από τη στιγμή που η αποστολή των PATRIOT ικανοποιεί πλήρως τις ΗΠΑ, οι οποίες απέσυραν πρόσφατα πυροβολαρχίες τους από τη Σ. Αραβία, αλλά επιθυμούν να καλυφθεί άμεσα το κενό από έναν ευχείρωτο σύμμαχο, όπως η Ελλάδα.

    Ποιων άραγε πολυεθνικών εταιρειών και εμίρηδων τις πετρελαιοπηγές θα φυλάττουν οι σύγχρονοι Λεωνίδες;» καταλήγει η επιστολή του Έλληνα πρέσβη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Η διαφθορά δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Αλλά, να αποδυναμώνεις την εθνική άμυνα, για να τσεπώσεις φράγκα, είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο Μητσοτάκης επιτέλους πρέπει να πάει στη φυλακή. Έχει εγκληματήσει, σε βάρος του Έθνους, της Κοινωνίας, της οικονομίας. Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, και είναι εξίσου επικίνδυνοι οι συνωμότες τους, γιατί συνεργάτες πλέον δεν μπορούν να θεωρούνται. Πρέπει να βγει από τη μέση το ταχύτερο δυνατό. Στρατός, εισαγγελείς, πολιτικοί, αστυνομία, δεν βλέπει κανείς τι γίνεται; Τόσο, αδιάφοροι, τόσο πουλημένοι, τόσο φοβισμένοι είστε;

    2. Το κόστος για μας δεν είναι μόνον ότι είμαστε μία συστοιχία Πάτριοτ μείον (περίπου μισό δις δολάρια), αλλά επι πλέον το ότι έχουμε μείον 100 ειδικευμένους άνδρες συν τα εκτός έδρας τους.
      Οφέλη ουσιαστικά δεν βλέπω από την κίνηση αυτή.
      Ελπίζω μόνο, αυτή την συστοιχία να την ξηλώσανε από την Βουλή και όχι από κάπου αλλού…
      Πάντα Yemen οι δικοί μας.

    3. Μπορεί κάποιος νά μού εξηγήσει γιατί δέν έστειλε τά στοιχεία στόν εισαγγελέα?
      Ο γ.γ. τού υπουργείου Υγείας πού έδωσε αυτό τό λογαριασμό καί υπέγραψε δέν έχει βουλευτική ασυλεία..
      Τό νά ενεργήση κάποιος εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως τό θεωρώ ανέκδοτο.

    4. Θα μας πει κάποιος εκ των αρίστων, τι εταιρεία ήταν αυτή η οποία εισέπραξε τη δωρεά προς τη χώρα μας ως αντιστάθμιση για τους Πάτριοτ που δανείσαμε ?

    5. Κύριε Χίο.
      Κάντε μία έρευνα για την εταιρία αυτή. Όπως του ότι τα ΕΛΤΑ έδωσαν €5.000.000 ($6.000.000) στην Price Waterhouse and Coopers για να κάνουν σχέδιο εξυγίανσης!!! Ακόμα το περιμένουν……

    6. Οι άριστοι του Μητσοτάκη, αποδείχθηκαν τελικά λαμόγια.

    Comments are closed.