«ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ»! ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚOZANHΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ.

    Κοινοποίηση:
    ios ellada 3

    Πρόκειται για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια όπου μεγάλο μέρος των κατοίκων παρουσιάζει ήπια συμπτώματα κορονοϊού. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από αυτά.

    dragasia

    Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέθηκαν δύο χωριά κοντά στην Κοζανη.

    Πρόκειτα για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια στον Δήμο Βοϊου.

    Η καραντίνα θα εφαρμοστεί από τη 1 το μεσημέρι και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά, και προσέγγιση συνεργείων των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για την τροφοδοσία των χωριών με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου:

    «Παρακαλούμε τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς ιδιαίτερα αλλά και το σύνολο των δημοτών μας να περιορίζονται στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
    Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή σας καλέστε στο 6955954030. (αποκλειστικά κάτοικοι των δύο διαμερισμάτων).

    Επίσης ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων απαντά στα τηλέφωνα
    6944186453
    6977975028
    6977784850
    2465022636
    6941436875

    Για ανάγκη εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του δήμου παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 2465 350110.

    Για θέματα υγείας συνεχίζετε να τηλεφωνείτε στο κέντρο Υγείας Τσοτυλίου 2468 350000 και το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας 2465350000 και το 1135 ΕΟΔΥ».

    Νωρίτερα, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και που συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

    Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες». Τόνισε ότι ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση «να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού».

    Ο κ. Σαββόπουλος όπως και ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε Ιατρούς και νοσηλευτές» επεσήμαναν ότι αυτό «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό» και ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα σε εξετάσεις όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. Παράλληλα ζήτησαν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η ακόμη την μετακίνηση του από άλλες μονάδες της περιοχής και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα αφού έως σήμερα η Καστοριά έχει 14 κρούσματα σ’ένα πληθυσμό 42.000 κατοίκων όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

    Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

    1_ergasia.indd

    Αν και το θέμα έχει συζητηθεί σε συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, κρίθηκε σκόπιμο να μην εφαρμοστεί από τις αρχές της βδομάδας. Ωστόσο και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, επ αυτού αναμένονται αποφάσεις εντός της βδομάδας.

    Συγκεκριμένα στην κυβέρνηση εξετάζουν να επιβάλουν το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία από το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης. Καθοριστικό ρόλο ως προς την τελική απόφαση αναμένεται να παίξει η εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κατά τις δυο επόμενες μέρες.

    Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει να υπεραμύνεται του μέτρου, αφού πιστεύει ότι η απαγόρευση στην κυκλοφορία, θα συμβάλει καθοριστικά ως προς την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση.

    Τι σημαίνει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας;

    Παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει πρακτικά απαγόρευση των μετακινήσεων, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση και αυτό το μαύρο. Με βάση το νόμο θα απαγορευτούν συνολικά οι μετακινήσεις των πολιτών.

    Οι μόνοι που θα εξαιρούνται θα είναι οι περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό ή ενδεχομένως έχουν ειδική άδεια από κάποιον επίσημο κρατικό φορέα που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους. Επίσης ελεύθερα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα φορτηγά και τα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον εφοδιασμό των μονάδων που θα είναι ανοικτές.

    Θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι μετακινήσεις ασθενών που πρέπει να μεταβούν σε διαγνωστικά ή ιατρικά κέντρα με την επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως σε όλη την Αττική και θα ελέγχουν εξονυχιστικά τους πολίτες.

    Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το θέμα της καθολικής απογοήτευσης στις μετακινήσεις, εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετέθη επί τάπητος κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το πρωί της Τετάρτης. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μην προχωρήσει η κυβέρνηση και στην επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου.

    Ενδιαφέρον .: Το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης των μετακινήσεων θα εξαρτηθεί από τον αριθμών των κρουσμάτων και θα ληφθεί στην ακραία περίπτωση που παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση.

    Αξιζει.: Όπως είναι λογικό ένα τέτοιο μέτρο ούτε προαναγγέλεται, ούτε και είναι αυτό που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Δημοκρατικά μέτρα… Αυτά είναι… Λάστιχο τα πάντα..

    2. Στέφανε τι θα γίνει με τα παιδιά μας που δουλεύουν ντελιβερι πρέπει να νωσησουν κάτι πρέπει να γίνει.

    3. Στέφανε κάνε έρευνα για Καστοριά και Κοζάνη, το πράγμα ξεκίνησε από τους 100 γουναράδες που ήρθαν από Μιλάνο τέλη Φλεβάρη. Υπάρχουν τα δημόσιευματα στο ίντερνετ ότι δεν ελεχθησαν και κυκλοφορούν παντού στην περιοχή. Δυστυχώς το πράγμα ξέφυγε στην περιοχή για αυτό φωνάζει ο Δήμαρχος να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη όλη η Καστοριά.

    4. ME EΠΙΑΣΕ ΤΣΙΓΑΡΟΒΗΧΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!!

    5. Ο Π.Ο.Υ. αναφέρει σε έκθεσή του ότι στην Ε.Ε. έχουμε 60.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ετησίως από την εποχική γρίπη ! Στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγες ημέρες από την εποχική γρίπη είχαμε 90 νεκρούς ! Σημειωτέον πως εμβόλιο υπάρχει για την εποχική γρίπη και οι περισσότεροι πολίτες εμβολιάζονται ! Μήπως έχουμε τρελλαθεί με τον κορωνα-ιό η μήπως, λέω μήπως, μας δουλεύουν;

    6. Καλά τους κάνουν. ‘Οποιος δεν δεχτεί το μέτρο, να πυροβολείται επιτόπου.

    7. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΩΡΑ!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΧΟΣ !!ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΝΠΟΡΤ!!ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΣΙΠΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ!!ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΕΣ!!ΟΥΤΕ ΓΑΝΤΙΑ ΟΥΤΕ ΙΑΤΡΙΟ!!ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ!!ΣΟΣ!! ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΡΕΙ Η ΚΟΛΟΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!!

    8. εξελίξεις, όλη την εβδομάδα θα συνεχιστεί η μεταφορά λαθραίων στην ενδοχώρα χωρίς αντιδράσεις καθότι οι Γραικοί αγοράζουν χαρτί υγιείας, αντισηπτικά και μάσκες και άρα δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για διαμαρτυρίες.

    9. Και τα δυο χωριά ανήκουν στο νόμο Κοζάνης και όχι Καστοριάς. Με τον αποκλεισμό της Δραγασιάς αποκλείεται εκ των πραγμάτων και το επόμενο χωριό Ζώνη, διότι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο Τσοτυλι, όπου είναι η αγορά και τα σούπερ μάρκετ, περνάει μέσα από την Δραγασιά.

      1. Καμια σχέση με όσα γράφεις.Τα χωριά ανήκουν όπως πάρα πολύ σωστά γράφει το άρθρο του ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Καστοριά.

        1. Ξέρω πολύ καλά που ανήκουν τα χωριά. Επειδή κατάγομαι από την Ζώνη που απέχει 4 χιλιόμετρα από την Δραγασιά και 8 από την Δαμασκηνιά

    10. Πλάκα έχει ! Ο ένας λέει ότι τα Σούπερ Μάρκετ θα ανοίγουν 24 ωρο και ο άλλος απαγορεύει την κυκλοφορία !

    11. Μέτρο καθολικής απογοήτευσεως οπως γράφετε (τεταρτη παραγραφοσ Από το τελος ) πρώτη φορά ακούω .Κανετε πολλά λάθη ,αλλά μαλλον το κάνετε επίτηδες για να γελάμε και λίγο .

    12. Έτσι είναι όποιος λέει την αλήθεια διώκεται.
      Μόνο ελεγχόμενη πληροφόρηση θέλουν από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.
      Στο τέλος το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα δικαιωθεί σε όλα.Πήγα σήμερα τράπεζα για επείγουσα κατάθεση που έπρεπε να γίνει σε γκισέ.Και που τα έχουν ανοιχτά τι έγινε;;;;;;Μέσα 3 άτομα μόνο άφηναν που περίμεναν τον ένα ταμία που είχε βάλει η τράπεζα και έξω στο κρύο 20 και βάλε να περιμένουν στην ουρά.
      Θα μπορούσαν να βάλουν και ένα δεύτερο ταμείο αλλά δεν το έκαναν ενδεχομένως να αγανακτεί ο κόσμος και να φεύγει.

      1. Σιγα ρε μαπα μην σε ρωτησουν ποσους ταμιες να βαλουν δικια σου είναι η τραπεζα; αλλα και για αυτές της δουλειες υπαρχουν μηχανήματα συναλλαγων σε ΟΛΕΣ της τράπεζες,μαθε πως λειτουργουν δεν είναι δυσκολο ,μα τοσο βλακας εισαι; η μηπως εισαι ψευτης;

      2. Ίσως ισχύει και στον τραπεζικό τομεα η στελέχωση 50%.

    Comments are closed.