ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η ΥΠΟΥΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ – ΟΛΟΣ Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ

    Κοινοποίηση:
    ΣΟΛΤΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

    Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Άμυνας της χώρας Κριστίν Λάμπρεχτ.

    Μιλώντας στις αμυντικές συνομιλίες που φιλοξενούνται από τις ΗΠΑ στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου της Γερμανίας, ο Λάμπρεχτ είπε ότι η ηγεσία στο Βερολίνο έλαβε την απόφαση τη Δευτέρα. Τόνισε ότι η Γερμανία είναι «αποφασισμένη να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό με ενιαία αποφασιστικότητα σε αυτή την υπαρξιακή έκτακτη ανάγκη».

    Ο υπουργός εξήγησε ότι «η Ουκρανία θα παραγγείλει» υλικό από Γερμανούς κατασκευαστές και «θα πληρώσει η Γερμανία». Το Βερολίνο θα διαθέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον σκοπό, πρόσθεσε ο Λάμπρεχτ.

    Τα εν λόγω τεθωρακισμένα οχήματα είναι αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, τα οποία παροπλίστηκαν από τον γερμανικό στρατό το 2010.

    Σχεδιασμένα για να καταρρίπτουν πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη, τα Gepards μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων στο έδαφος. Έως και 50 βαρέα οχήματα θα μπορούσαν να παραδοθούν στην Ουκρανία. Η αμυντική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann θα ανακαινίσει τώρα τον εξοπλισμό πριν τον μεταφέρει στο Κίεβο, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς η Ουκρανία μπορεί να αναμένει την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων.

    Ο Λάμπρεχτ ανακοίνωσε επίσης ότι το Βερολίνο «έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής με τους εταίρους μας στην Ανατολική Ευρώπη» που διασφαλίζει ότι «η Ουκρανία αποκτά γρήγορα βαρύ οπλισμό που δεν απαιτεί μακρά εκπαίδευση». Όμως, σύμφωνα με τον υπουργό, η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από αυτή την άποψη.

    Επιπλέον, το Βερολίνο θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τις Κάτω Χώρες όσον αφορά την παροχή εκπαίδευσης σε ουκρανικά στρατεύματα σε γερμανικό έδαφος στη χρήση διαφόρων συστημάτων πυροβολικού.

    Καταγραφή2

    Ο Λάμπρεχτ έκανε τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργών Άμυνας από 40 χώρες που διοργάνωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν την Τρίτη.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, πολλά γερμανικά καταστήματα ανέφεραν ότι ο γερμανικός κατασκευαστής όπλων Rheinmetall ήταν έτοιμος να πουλήσει 88 παροπλισμένα άρματα μάχης Leopard, καθώς και πυρομαχικά, ανταλλακτικά και εργαλεία για την επισκευή του υλικού. Εκπαίδευση στον εξοπλισμό θα παρέχεται επίσης στα ουκρανικά στρατεύματα. Η εταιρεία περίμενε την έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφεραν τότε τα μέσα ενημέρωσης.

    Η Μόσχα καταδίκασε επανειλημμένα τις προμήθειες όπλων του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, λέγοντας ότι απλώς αποσταθεροποιούν την κατάσταση στο έδαφος και παρεμποδίζουν την προοπτική για ειρήνη. Προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε παράδοση εξοπλισμού θα θεωρείται νόμιμος στρατιωτικός στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις μόλις περάσουν στο ουκρανικό έδαφος.

    «Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω ενός αντιπροσώπου και εξοπλίζοντας αυτόν τον αντιπρόσωπο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ! ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ!! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ..”ΘΑ” ΔΩΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ??? ΕΥΤΥΧΩΣ..ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ!!! ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!! ΠΟΥ ‘ΝΑΙ..Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΕΙ!!! ΜΟΝΟΝ..ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΘΕ!!!

    2. Από τη κυβέρνηση ζητάνε και άλλα όπλα. Θα ξεμείνουμε τελείως από όπλα και θα μας χτυπήσει η Τουρκία. Έτσι ο Μητσοτάκης θα τα καταφέρει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του προς τους σιωνιστές για διάλυση της Ελλάδας

    3. Ωραία πολιτική γιά την κατάπαυση τού πυρός σπό την Ευρώπη.Ποιά είναι αυτή;Να οπλίζει χέρια γιά να κλιμακώνεται ο πόλεμος,να συνεχίζονται οί σκοτωμοί καί να οδεύουμε βούρ για πυρηνικό ξέσπασμα από Ρωσία.Καθάρματα πολιτικοί.

    4. Ξεκινησε ο Γ Παγκόσμιος .Όλη η Ευρασία ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς εναντίον της Αγγλοσαξονικης διεφθαρμένης ιουδαϊκής Δύσης.

    5. Κανένας δεν είναι ο νικητής. Και η Ουκρανία και η Ρωσία χαμένοι είναι. Ο πόλεμος έπρεπε να είχε τελειώσει προ πολλού ή καλύτερα να μην είχε αρχίσει καθόλου. Οσο ο πόλεμος συνεχίζεται θα δούμε πολύ χειρότερα. Ο νοών νοείτω.

    6. Τι να τα κάνουν τα οπλα οι Ουκρανοί αφου χάσανε τον πόλεμο.Μηπως τα όπλα πάνε αλλού?Μήπως μέχρι να φθάσουν στο τελικό προορισμό τους ήδη θα έχουν διαμοιραστει,μήπως η αποστολή αυτή είναι δόλωμα για να γνωστοποιηθουν οι χρόνοι αντίδρασης και εν γένει τα ανακλαστικά του κόκκινου στρατού?

    Comments are closed.