ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – ΘΕΩΡΗΣΑΝ PERSONA NON GRATA ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

    Κοινοποίηση:
    varythimiadis

    Απαγόρευση εισόδου στη χώρα και άμεση επιστροφή στην Ελλάδα επέβαλαν οι τουρκικές αρχές στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη λίγα μόλις 24ωρα πριν από την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

    Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο οποίος έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα όπου ήθελε να παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία της ιστορικής μονής του Πόντου, λόγω απαγόρευσης εισόδου στη Τουρκία που του επιβλήθηκε από τις αρχές της γειτονικής χώρας, στην οποία θεωρείται “persona non grata”.

    Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και γνωστός καρδιολόγος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης, ο οποίος μίλησε στο GRTimes για το συγκεκριμένο θέμα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παρχαρίδης έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι, “μόλις τώρα πήρα τηλεφώνησα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απήτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο ώστε να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν”.

    Επιστρέφει με πτήση στις 7 το απόγευμα

    Λίγο αργότερα μιλώντας στο GRTimes ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τόνισε ότι χάρη στην άμεση επικοινωνία που είχε ο ίδιος, τόσο με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και με το υπουργείο Εξωτερικών, “ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, δεν θα κρατηθεί στην Τουρκία, αλλά έχει κληθεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό με απευθείας πτήση, ξεκινά στις 7 το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα”.

    Ο Γιώργος Παρχαρίδης πρόσθεσε δε, ότι “παλιότερα αυτές οι κινήσεις δεν υπήρχαν από την πλευρά της Τουρκίας, οι αρχές ήταν πιο ελαστικές, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο αυστηροί σε θέματα που θεωρούν ότι είναι παραβατικά απέναντι στο κράτος τους. Σε αυτή τη βάση θεωρώ, ότι το όνομα του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο οποίος έχει διοργανώσει συνέδρια για την γενοκτονία των Ποντίων, ήταν γραμμένο στις λίστες τους και γι’ αυτό δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Το προξενειο θρακης και οι πρακτορες του καλα; Να ιδρυσουν κι αλλο ενα και να εκλεγουν οχι τρεις βουλευτες αλλα πενηντα.

    2. Στην θρακη μπορει οποιος τουρκαλας θελει να ερχεται ελευθερα και να προκαλει οσο θελει επισης ελευθερα.Για τους τουρκους δεν υπαρχει λεξη απελαση.Κυβερνητικος ραγιαδισμος παντα.

    3. Για να ακούμε και την άλλη πλευρά,,οι μουσουλμάνοι λένε ότι η γη δεχετε μια τεράστια πίεση αλλαγής ή μισή καίγεται και η μισή έχει βροχές με πλημμύρες ,,,,,,,,,,,,,,,,είχαν και τεράστια πίεση νερού Ελβετία αλλά εκεί δεν πείραξαν τα ποτάμια οπότε δεν είχαν πρόβλημα μέχρι ώρας

    4. Μην ανησυχείτε, θα στείλει πάλι ηχηρό μήνυμα ο κουλης να μην το ξανακανουν και ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδέκτες. Και θα μας γράψουν στα παπάρια τους και εννοείται θα κάνουν ότι θέλουν. Όταν θα έρθουν νύχτα γιατί τέτοιοι είναι οι απέναντι, να μας γαμησουν ο κουλης θα στέλνει ηχηρά μηνύματα. Μην μας γαματε γιατί είναι απαράδεκτο και δεν το γράφει η Λωζάνη.

    5. Αν δεν εισαι πατσαβουρα των φασιστων γκλομπαλιστων προεδρος των ποντιων δεν σε κανει ο αλγοριθμος
      Μονο μακακας δεν ειναι ο ερντογκαν

    6. Οπου ακους προεδρος,σωματειου,συλλόγου,καποιων απανταχου κτλ.Πιαστα η ξυστα,..που λενε.

    7. Για να δούμε, θα απαγορευτεί σε κάποιους Τούρκους επισήμους να πάνε σε γιορτές στη Θράκη ?

    8. Εχουν αντιπροσωπεία εκεί οι πόντιοι,για τον 15αύγουστο,τον Ερντογάν που είναι πόντιος,γεννήτσαρος από την Ριζούντα και θα παραστεί στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα,γιαυτό έδιωξαν τον πρόεδρο των ποντίων από Ελλάδα….ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ…Και χειρότεροι ραγιάδες είμαστε εμείς,και ξέρει που τα κάνει και σε ποιόν.

    9. Κάποιος τηλεμαιντανος γιουσουφακι του Ατζουν ονόματι Τανιμανιδης που μας τα έχει κάνει τσουρέκια με τη μπόμπα και τα δίδυμα ακούει;

    Comments are closed.