ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΦΩΝΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΠΕ “ΑΝΤΙΟ” ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ – ΛΥΓΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ: «Α ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ». ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΡΑΓΔΑΙΑ Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ. ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.(ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΑ)

    Κοινοποίηση:
    LIRITZIS

    Με σπασμένη φωνή, ο Δημήτρης Οικονόμου είπε το δικό του, συγκινητικό “αντίο” στον Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή το πρωί της Τρίτης.

    Έχοντας δίπλα του την επίσης συγκινημένη Μαρία Αναστασοπούλου, στον πρόλογο της εκπομπής “Σήμερα” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Οικονόμου περιέγραψε τη μάχη που έδωσε τον τελευταίο μήνα στο νοσοκομείο ο Βασίλης Λυριτζής, μιλώντας ακόμη για τη στενή προσωπική σχέση τους επί πολλά χρόνια, πέραν της επαγγελματικής συμπόρευσης.

    To tweet του Δημήτρη Οικονόμου

    “Α ρε Βασίλη… Δημήτρη ξέρω πάρα πολύ καλά…”
    Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή στις 5:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και όλη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Συγκλονισμένος ο Γιώργος Παπαδάκης από τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, στο ξεκίνημα της εκπομπής «λύγισε» στον αέρα και για αρκετά δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να μιλήσει. Ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:
    «Θα μας επιτρέψετε παρ’ ότι κάθε πρωί προσπαθούμε να σας φτιάξουμε τη διάθεση να ξεκινήσουμε με μια μεγάλη απώλεια. Ο Βασίλης Λυριτζής, ο καλός συνάδελφος και φίλος, άφησε σήμερα τα ξημερώματα τη ζωή του χτυπημένος από τον καρκίνο. Α ρε Βασίλη… Χρόνια με τον Βασίλη μαζί με τον Δημήτρη, συνοδοιπόροι στην πρωινή ενημέρωση… Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα εξαιρετικό παιδί, αφήνει πίσω οικογένεια. Να συλλυπηθούμε την οικογένειά του. Καλό ταξίδι αδερφέ και καλή δύναμη, Δημήτρη ξέρω πάρα πολύ καλά… Εδώ είμαστε συγκλονισμένοι εμείς, πόσο μάλλον εσύ που είσαστε συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια. Δούλεψε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ μαζί μας στην πρωινή ενημέρωση. Πάντα αξιοπρεπής, πάντα φίλος. Καλό ταξίδι αδερφέ, καλό ταξίδι! Δεν θέλω να πω περισσότερα, στην τηλεόραση ο ρόλος είναι άχαρος όταν ανακοινώνεις τέτοιες ειδήσεις».

    Συγκινητικά μηνύματα στα social media

    Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο.

    Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου.

    «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονόμου.

    «Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος από το 1989 ήταν συνοδοιπόρος του Βασίλη Λυριτζή ενώ είχαν αναπτύξει και οικογενειακούς δεσμούς καθώς ήταν κουμπάροι.

    Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή προκάλεσε θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο με συναδέλφους του να τον αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα στα social media ενώ το δικό τους «αντίο» εκφράζουν και πολιτικοί.

    Το βιογραφικό του

    Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

    Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης, επέστρεψε στην Αθήνα και τη «μάχιμη» δημοσιογραφία.

    Στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61.
    Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr

    Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

    Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

    Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις σελίδες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

    Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Να και μια αλλη αθεη εδω που τον υποστηριζει τον τεως αθεο…. Τι να σου πω κοπελα μου..απαξιω διοτι θα χαλασω το Ελληνικο σαλιο που διαθετω.

    2. Ξεχιλιζετε από ήθος και αξιοπρέπεια με όσα γράφετε μπροστά σε ένα νεκρό !
      Μπράβο σας !
      Δεν σημαίνει ότι όταν δεν συμφωνούμε με έναν ζωντανό τον κατακρεουργούμαι όταν πεθάνει χρησιμοποιώντας ,την ελευθερία του λόγου ,για να προβάλουμαι την κτηνώδη συμπεριφορά μας
      .Ντροπη και πάλι ντροπή .
      Να έχετε καλή υγεία όλοι εσείς οι ζωντανοί !!! Και τον θανόντα Λυρατζής να τον θυμούνται με αγάπη και καλά αισθήματα η οικογένεια του ,οι φίλοι του και όσοι θέλησαν να τον παρακολουθούν στα ΜΜΕ .

    3. Πέθανε ο τρότσκι και χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι.

    4. Ζωη σε λογου μας… μακαρι ο καλος Θεος να τους παρει κοντα του ολους αυτους τους κατσαπλιαδες.του ειδους του.

    5. Βρε παιδιά ούτε να το δω δεν το ήθελα το αναρχοκουμουνι. Κι από σπουδές κορυφή. Αλλά μπροστά στο θάνατο και την αρρώστια σκύβω ευλαβικά το γόνι και λέω θεός σχωρεστον.

    6. Μονο στην οικογένειά του θα λείψει,σε κανεναν αλλον

    7. Θυμαμαι το “διδυμο “Λυριτζης Οικονομου στην ΕΡΤ πολλα πολλα χρονια πισω.
      Μια μερα ενας τηλεθεατης απο Αυστραλια ειχε παρει τηλεφωνο στην εκπομπη και παραπονεθηκε εντονα
      και τους ειπε “θα πρεπει να σας απολυσουν για αυτα που λετε ”
      Τοτε ο Οικονομου γυρισε προς τον Λυριτζη και χασκογελωντας λεει¨
      Ειναστε δημοσιοι υπαληλοι δεν μας απολυουν, και συνεχισαν με χακογελα την εκπομπη τους.
      Ηταν η τελευταια φορα που ειδα αυτο το ηλιθιο δυδιμο.
      Ας ειναι, ελπιζω ο Θεος να τον αναπαυση και να τον συγχωρεση.

    8. οταν καποιος ειναι γεννημενος το 1957 ειναι 59 χρονων……τετοιος σαν εσενα ηταν και ο εκλιπων.αγραμματος αστοιχειωτος αναλφαβητος δλδ.

    9. Όταν πεθαίνει κανείς, συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες τους

      1. Αλήθεια; Του Χίτλερ τότε γιατί δεν συγχωρούνται;

    10. Ποιος σας ειπε οτι σας αγαπησε ο απλος Ελληνας πολιτης?? Εχετε αυταπατες οτι σας αγαπησε ο απλος Ελληνας. Τα μνημονια σας αγαπησαν, οι λαθροεποικοι σας αγαπησαν, οι ΜΚΟ σας αγαπησαν, ο Σορος σας αγαπησε. Αλλα ο καλος Θεος καποια στιγμη βαζει τα πραματα στη θεση τους για λογαριασμο του απλου ΕΛΛΗΝΑ πολιτη.

    11. Δεν λυπαμαι, καθολου. Το πρωτο μαλιστα, που σκεφτηκα, ηταν το ποσα παντελονιαζε, απο την ΕΡΤ και το οτι ηταν, του Συστηματος. Μακαρι, ολοι οσοι στηριξαν και στηριζουν, το Συστημα, ως εκ τουτου και την Γενοκτονια μας, να εχουν, το ιδιο τελος και ακομα, χειροτερο.

      1. αχ αχ αχ μοσχοκάρυδο εχεις κατω απο την γλωσσα σου!
        παντα με τον καλο λογο εισαι για ολους,οι πόρτες του παραδείσου εχουν ανοίξει για σενα, και προσεχώς θα προσκυνούμε την Αγία Φρυνη!

        1. Αρκεί που πήγε στον παράδεισο το κομμούνι ο Λυριτζής για τα καλά που έκανε.

    12. Ποτέ δεν τον συμπάθησα τον βρωμερό κουμμουνιστή. Μου ήταν ιδιαίτερα αντιπαθής, με το υφάκι του παντογνώστη που έχουν οι αναρχοκατσαπλιάδες και του ηθικού πλεονεκτήματος της κωλοαριστεράς. Τα κονόμησε βρίζοντας.

    13. ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, Ο ΕΚΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΛΥΡΙΤΖΗΣ, Ο ΒΕΛΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΕΝΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ, ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ, ΧΛΕΥΑΖΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΚΑΙ ΝΑΙ ΛΥΡΙΤΖΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΥΠΟΣΤΥΡΙΖΕΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΩ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.

    14. εφαγε αυτός ο αριστερός με δεξιές τσέπες απο τήν ερτ για να διαβάζει εφημερίδες κ για να λέει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ εκατομμύρια ευρώ ….
      σιγά μην τόν λυπηθούμε κιόλας …οικονόμου η σειρά σου …κ εσύ βούταγες με την κουτάλα στό μέλι …οπως εκατοντάδες κ αλλοι δημοσιογράφοι στην ερτ …τούς τα μοίραζε ο ρουσόπουλος λές κ στραγάλια ηταν δικά του

    15. ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ Η “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ” ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝ “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ” ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΝ ΣΚΑΙ… ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ Ε;;;

    Comments are closed.