ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ “ΣΑΡΩΣΕΙ” ΤΗ ΧΩΡΑ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ “ΞΥΠΝΗΣΕ” – ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ – ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ – ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

    Κοινοποίηση:
    kairos-kakokairia-ianos-mesogeiakos-kyklonas-9-2020

    Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την επικείμενη κακοκαιρία «Ιανός» που αναμένεται να χτυπήσει μέσα στις επόμενες ώρες την Ελλάδα.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ληφθούν μέτρα, ώστε να είναι έτοιμος ο Κρατικός Μηχανισμός, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» που αναμένεται, θα είναι σφοδρή με δυνατούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.
    Στην σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των Υπηρεσιών αιχμής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι δυνατόν να προκύψουν από την έντονη κακοκαιρία, κυρίως αυτά των πλημμυρικών φαινομένων.

    Η Πυροσβεστική στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

    «Οι επιπτώσεις του “Ιανού” θα είναι παρεμφερείς με αυτές μίας κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ιανός».

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής τρεις οδηγίες:

    Σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφύγουν τους υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
    Να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να ασφαλίσουν ερμητικά τις πόρτες και τα παράθυρα.
    Να μην διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους είτε πεζοί είτε με αυτοκίνητο. 
    Καιρός: Τι θα…φέρει ο «Ιανός»

    Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ταέντονα φαινόμενα προβλέπονται:

    -Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

    -Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

    -Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Εγω τετοιο πραγμα δεν εχω ξαναδει…. καθε εβδομαδα γινεται και κατι… μονο που δεν εχει πεσει κανενας κομητης να μας πλακωσει αν συμβει και αυτο….!! δεν ειναι απιθανο..ασε μας και μια εβδομαδα ησυχους ρε μητσοτακη.

    2. Έπρεπε να ανακοινώσουν απαγόρευση εισόδου σε δασικές περιοχές,και να αυξήσουν τις περιπολίες με τα πυροσβεστικά οχήματα.
      Εάν γίνει κανας εμπρησμός με αυτά τα μποφόρ τη γ@μησ@με.

    3. Σε λίγο θα μας λένε για εισβολή του Darth Vader και των Sith και θα το πιστεύουν (οι ίδιοι) κιόλας. Χαρδαλια κόψε και κανένα 150 στον Darth Vader για λάθος μάσκα και λάθος χρήση μάσκας μπας και πάρεις κάνα ευρουλακη παραπάνω, κρίμα είσαι και εσυ

    4. https://www.youtube.com/watch?v=zCeg2SdPet8

      Highlight Seminar: Cristina Archer, U. of Delaware

      Η καθηγήτρια Cristina Archer, του Πανεπιστημίου του Ντελαγουέρ, μιλά με θέμα «Αιολική ενέργεια, ατμοσφαιρικές αναταράξεις και τυφώνες: Πώς να σώσετε ζωές και χρήματα με την αφύπνιση της ανεμογεννήτριας»
      ως μέρος της σειράς σεμιναρίων 2017/2018 στο Κέντρο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

    5. Χαρδαλια στείλε να κόψουν 150 αρια σε όσους δεν ασφαλίσουν ερμητικά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Ξέρεις εσύ τώρα που έγινε η αρχή. Κάντο με τον τρόπο σου το δημοκρατικό.

    6. Το μόνο που ξέρουν είναι να τρομοκρατούν τον κόσμο, είδα τυχαία αυτό https://www.psychologynow.gr/nea-psyxologias/epikairotita/9408-yp-ygeias-i-ekseliksi-tis-pandimias-anamenetai-ragdaia-xreiazomaste-ethelontes.html?fbclid=IwAR0RoHFOq7x90fdcA2OpCyWM_IP6kyUXtzM7pde0N9V_xRYmbXobv6QfjmU ζητάνε λεει εθελοντές απ το υπουργείο υγείας γιατί η εξέλιξη της πανδημίας θα είναι ραγδαία ψάξτε το στο σαιτ του υπουργείου υγείας μας προετοιμαζουν για το επόμενο λοκνταουν

      1. Ημερομηνία καταχώρησης δεν έχει πουθενά και υποπτεύομαι ότι είναι παλιά η ανακοίνωση (ίσως και απο τότε που είχαμε lockdown).
        Δεν πρόκειται να μπούμε ξανά σε καραντίνα όπως ήταν τον Απρίλιο στην χώρα μας.

      2. Οπως τα λες! Δηλαδη στην Ιταλια που μας ελεγαν για 1300 νεκρους τη μερα και 15.000 κρουσματα, ξαφνικα απο μια μερα και μετα, εδω και μηνες δεν ακουμε τιποτα, ενω φυσιολογικα επρεπε να αυξανονται ραγδαια οπως επισης και σε Ισπανια, ΗΠΑ.
        Που ειναι τα φερετρα στα φορτηγα απο πλανα αρχειου που παρουσιαζαν ως πλανα πραγματικα στις ειδησεις?Ζουμε τη χουντα των τουρκοκαναλων.Ο σροιτερ ο εβραιομασονος που τα τσεπωσε χοντρα να παπαγαλιζει εβαζε χερι του αδωνι σημερα γιατι δεν ειναι και πολυ αυστηρη στα ”μη προβατα” η κυβερνηση,τι αλλο να πεις…

      3. Το έψαξα λίγο και βρήκα την πηγή : https://ethelontes.gov.gr/
        Η ανάρτηση είναι παλιά (λογικά απο τότε με την παγκόσμια μεγάλη έξαρση του ίου και το lockdown στην Ελλάδα) και απόδειξη είναι αυτό που γράφει στο τέλος: ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
        Απλα η ιστοσελίδα που αναφέρεις αγαπητή @Νίνα έβαλε λίγο… σάλτσα στον τίτλο!
        Για αυτό διαβάζουμε ΜΟΝΟ makeleio.gr που βγάζει συνεχεία αποκαλύψεις!

    Comments are closed.