ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΝΤΟΥ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ… ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ GAY ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

    Κοινοποίηση:
    2629467

    Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την αναθεωρητική της πολιτική και αμφισβητώντας για μια ακόμη φορά το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου με αφορμή ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, φρόντισε να στείλει και ένα μήνυμα ισχύος απέναντι από τα ελληνικά νησιά με αποβατική άσκηση της Στρατιάς Αιγαίου.

    Την ίδια στιγμή όπως γνωστοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, είναι σε εξέλιξη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Τουρκίας-Πακιστάν.

    Συγκεκριμένα από τις 3 έως τις 16 Μαρτίου διενεργείται Κοινή Άσκηση Καταδρομών και Ειδικών Δυνάμεων Τουρκίας-Πακιστάν (CİNNAH-2024). Η άσκηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στη Διοίκηση Ορεινού Αγώνα και την Σχολή Καταδρομών του τουρκικού στρατού στο κέντρο εκπαίδευσης στο Eğirdir/Isparta και στην Διοίκηση Δυνάμεων Χωροφυλακής στο Gölbaşı/Άγκυρα.

    Ο σκοπός της άσκησης είναι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με τους τύπους καταδρομέων/ειδικών επιχειρήσεων μεταξύ των μονάδων καταδρομέων και των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών.

    Η άσκηση, που φιλοξενείται το ένα έτος από την Τουρκία και τον άλλο χρόνο από το Πακιστάν, ονομάζεται «Άσκηση JINNAH» τα χρόνια που διεξάγεται στην Τουρκία και «Άσκηση ATATURK» τα χρόνια που διεξάγεται στο Πακιστάν.

     Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του οι σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν αναπτύχθηκαν στη βάση στενής φιλίας και αδελφοσύνης από την ίδρυση του Πακιστάν ως ανεξάρτητου κράτους στις 14 Αυγούστου 1947. Το 2022 σηματοδότησε την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν.

     «Η υποστήριξη που παρείχαν οι μουσουλμάνοι της υποηπείρου στον Τουρκικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας έχει ιδιαίτερη θέση στο μυαλό του τουρκικού λαού. Η επιτυχία της Τουρκίας στην ίδρυση ενός σύγχρονου κράτους μετά τον πόλεμο υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον πακιστανικό λαό» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας τον ρόλο που έπαιξαν οι Πακιστανοί κατά την διάρκεια του πολέμου που οι Τούρκοι αποκαλούν «Ανεξαρτησίας» και οι Έλληνες «Μικρασιατική Εκστρατεία».

    Μετά την ίδρυση του Πακιστάν, οι αμοιβαίες επισκέψεις υψηλού επιπέδου ανέπτυξαν περαιτέρω φιλικές σχέσεις, ενώ η αλληλοϋποστήριξη των δύο χωρών στην αντιμετώπιση των πιο δύσκολων προκλήσεων, όπως σε περιόδους φυσικών καταστροφών, οδήγησε σε εμβάθυνση των στενών σχέσεων μεταξύ των λαών. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θεσμοθετήθηκαν με τη σύσταση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου το 2009, το οποίο στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε επίπεδο Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLSCC).

    Σε στρατιωτικό επίπεδο πρέπει να επισημάνουμε πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ στενά δεμένες μεταξύ τους. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία έδωσε τόσο θάρρος στο Πακιστάν που το δεύτερο έστειλε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3, όχι απλά να μπει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 14 Νοεμβρίου του 2019, αλλά και να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του Καστελόριζου.

    Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης διαφημίζει την “ελληνοτουρκική προσέγγιση” που υποτίθεται – στο μυαλό του – ότι άρχισε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, τν ώρα που τα εκατομμύρια λαθροπακιστανών κουνάνε χατζάρες και ετοιμάζονται για υποστήριξη πιθανής επίθεσης εκ των έσω.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. ΑΠΟ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΓΙΟΤΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΣΑΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΟΛΙΕ.

    2. πια απόβαση ρε κακομοίρηδες…ξεπουλημένοι, εδώ έχουμε γεμίσει αλμπανους κ πακια, χρόνια τώρα ..γυφτους? τουρκααλβανους?…στον Πειραιά ,δεν ακούς πλέον ελληνικά μόνο αλβανεζικα,τουρκικα,ρωσικα κ ότι αλλο σκατα μπορείς να φανταστείς…οι παιδικές χαρές είναι γεμάτες με μούλικα κ μαντίλες …που είναι ρε οι Έλληνες …ξέρετε ότι έχουν αγοράσει Τούρκοι τον μισό Πειραιά ,λόγω της γκολτεν βίζας…που είναι ακόμα στις 250000 εδώ?…οι Τούρκοι αγοράζουν Ελλάδα ..συνέχεια..δεν μιλάμε για την Μυτιλήνη που συγγενής μου λέει ότι την έχουν αγοράσει σχεδόν όλοι Τούρκοι…περαστικά μας τώρα, από την επανάσταση του καναπέ….

    3. Και ο κούλης προσκαλεί τους πακιστανούς στην Ελλάδα. Κυνηγάμε την Τουρκία παντού, να ασκήσουμε επιρροή σε όποιον συνδιαλέγεται με την τουρκία. Μόνο που αυτοί δίνουν εκατομμύρια και εμείς βούρτσες. Αυτή είναι η ελληνική εξωτερική πολιτική. Ανύπαρκτη και δε μαθαίνει κιόλας.

    4. Μήπως ξέρει κάποιος γιατί η τουρκία δεν πάτησε τα βρωμοπόδαρα της στην Κύπρο από το 1967 μέχρι και το 1973 αλλά το 1974 ;

    5. Μήπως ξέρει κάποιος γιατί η τουρκία δεν πάτησε τα βρωμοπόδαρα της από το 1967 μέχρι και το 1973 αλλά το 1974 ;

    6. ότι στην Κύπρο το 1974 οι Τούρκοι είχαν εισβάλλει στο νησί και βομβάρδιζαν τα πάντα και έλεγαν στον κόσμο ότι δεν τρέχει τίποτα, δηλαδή σήμερα μπορεί απλά να ανοίξεις την τηλεόραση και να έχει τον τουρκικό εθνικό ύμνο και να δίνει οδηγίες για το πώς θα πας να δηλωθείς και να πάρεις την νέα τουρκική ταυτότητα

    7. Κουλη,μην νομιζεις οτι θα την σκαπουλαρεις σε τετοια περιπτωση…Πρωτα θα γμησουμε εσενα και μετα τα λαθρο και Αριστερους

    8. Θα στείλουμε τους “νιόπαντρους” στο μέτωπο να τους αντιμετωπίσουν με τον τρόπο που μόνο εκείνοι ξέρουν.

    9. κουλο-κουκλο-ρομποτ εντυπωσιασμου & ευχολογιων. φυσικα και δεν ειναι πραΓματικος ηΓετης.
      τον εχετε ακουσει ποτέ να προφερει το Γ; τον εχουν προΓραμματισει καλα. αλλα σπανιως του ξεφευγει … απο bug. αυτο το ΠΡΑΜΑ ειναι ο Αοργανος που μας … μπλιαχ… cyberνα…. μπλιαχ αυτη η λεξη.

    10. Ελληναραδες μου οτι ψηφιζετε παιρνετε…Μωκο και τσιμουδια τωρα…..

    11. Πρωτα θα ξεσκησουμε την κουλα και σια και μετα τα τουρκονια

    12. ΩΡΑΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. Ε ΚΑΙ; ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ. ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ; ΟΧΙ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΒΕΛΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ.

    13. ΝΑ ΓΙΝΕΙ και μια ασκηση στην οποια το σεναριο να ειναι αντιμετωπιση αποβασης ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ολα τα σκυλια ψοφια στο νερο.

    14. Ας το κάνουν.

      Τους Τουρκο-Πακιστανούς και το πόλεμο δεν τους φοβόμαστε, τους εσωτερικούς εχθρούς που ψηφίζουν οι μπετόβλακες είναι το πρόβλημα και ο πόλεμος θα είναι η ευκαιρία που χρειάζεται η Ελλάδα και οι ΕΛΛΗΝΕΣ για να τελειώσουν μια και καλή την κατοχή 2170 ετών των πατρώων εδαφών.

      Και αυτή τη φορά δεν έχει αγαθούς ηλίθιους όπως ήταν οι Κολοκοτρώνης, ο Ανδρούτσος και Μακρυγιάννης κλπ. Αυτή τη φορά δεν γλυτώνει κανείς προσκυνημένος.

    15. Ο Κούλης σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία θα φύγει φυσικά αλλά δεν θα την γλυτώσει όπως το Καραμανλή που την κοπάνησε ως δήθεν Τριανταφυλιδης.Τον Κούλη θα τον βρουν και θα τον γαμήσουν όπου και αν πάει.

    16. Ας τολμήσουν οι αραπακλήδες. Θα είναι εύκολοι στόχοι αν προσπαθήσουν να γενοκτονήσουν τους γηγενείς Έλληνες…

    17. Αφοπλίζει τα νησιά ο ανθέλληνας, στέλνει και τα υπόλοιπα όπλα στην Ουκρανία. Θυμηθείτε, οι Τούρκοι έκαναν την εισβολή αφού πρώτα μας έπεισαν να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από εκεί. Ενώ κατά τις επιχειρήσεις της εισβολής, δεν προσπαθήσουμε να ρίξουμε ούτε μια ντουφέκια, όπως μας διέταξαν τότε οι σύμμαχοι μας.
      Όσο για τον εθνάρχη, αυτός ήταν που παρέδωσε τα πάντα και οι Τούρκοι προχώρησαν στα σημερινά σύνορα.

      1. Έτσι.

        Καραμανλής, Μακάριος, βασιλιάς πίεσαν τις ΗΠΑ να βάλουν την Τουρκία να απειλεί με ολοκληρωτικό πόλεμο το 1967 ώστε είτε να πέσει ο Παπαδόπουλος είτε να αφαιρέσουν τη μεραρχία από το νησί.

        Και όταν το 1974 ο Ιωαννίδης έδωσε την εντολή να μεταφερθεί η μεραρχία από την Κρήτη πίσω στη Κύπρο, ο ναύαρχος Αραπάκης έκανε πραξικόπημα και διέταξε τα πλοία να γυρίσουν πίσω ενώ ήταν στα μισά της διαδρομής. Αν δεν το είχε κάνει αυτό οι Τούρκοι δεν θα είχαν πάρει σπιθαμί από τη Κύπρο.
        Και τον Αραπάκη βράβευσαν και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.

        Την ίδια ώρα που επί 3 εβδομάδες ο Καραμανλής ήταν ΠΘ και δεν έστειλε ούτε ένα τουφέκι πριν τον Αττίλα 2. Γιατί στον Αττίλα 1 οι Τούρκοι είχαν καταλάβει ΜΟΝΟ το λιμάνι της Κερύνειας και απλά ανενόχλητοι ξεφόρτωναν στρατεύματα για την επίθεση στις 15 Αυγούστου.

        1. Σωστός Νικοδημε, αλλά να σε διορθώσω η μεραρχία είχε απομακρυνθεί τέλη του ’67.

    18. Η “ελληνοτουρκική προσέγγιση” είναι η τελευταία “προσπάθεια” του Μητσοτάκη για θεσούλα στην ΕΕ. Τίποτα άλλο δεν τον νοιάζει, διότι βλέπει ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο την συμπεριφορά του στην τραγωδία των Τεμπών. Το παίζει διεθνής “ηγέτης”, αλλά δεν του βγαίνει, διότι πολύ απλά δεν είναι πραγματικός ηγέτης.
      Είναι ένας κάκιστος, αδίστακτος κομπάρσος.

    Comments are closed.