«ΠΟΥΣΤ@ΡΑ ΣΟΙΜΠΛΕ»! ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΠΟΥ… ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ…

    Κοινοποίηση:
    soible

    Στη συζήτηση περί ευεργετικών μέτρων στην Γερμανία λόγω του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας, σε σημερινή συνέντευξή του, ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

    «Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης» λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel, για να προειδοποιήσει ωστόσο ότι «το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας».

    Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις.

    »Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

    Στη συνέχεια της συνέντευξης μάλιστα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει:

    «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο.

    »Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    »Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    »Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…».

    Κορωνοϊός και οικονομία απασχολούν τους Γερμανούς πολίτες
    Κορωνοϊός και οικονομία απασχολούν τους Γερμανούς πολίτες.

    Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις στο ερώτημα «ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τη Γερμανία;».

    Το 60% των ερωτηθέντων επισημαίνει ότι το μείζον πρόβλημα είναι η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ το 44% ανησυχεί περισσότερο για τις αρνητικές συνέπειες στη γερμανική οικονομία. Πάντως τα κριτήρια δεν είναι ενιαία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς στους άνω των 60 ετών η ανησυχία για τον κορωνοϊό φτάνει το 68%, ενώ στις ηλικίες 18-29 ετών το ποσοστό περιορίζεται στο 48%.

    Από κει και πέρα μόλις το 11% θεωρεί πλέον ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η μετανάστευση, ενώ αγωνία για την κλιματική αλλαγή εκφράζει το 10%.

    Μόλις πριν από έναν χρόνο η προστασία του κλίματος ήταν το «μείζον ζήτημα», σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Παραμένουν φυσικά οι διαφορές ανάλογα με τις κομματικές προτιμήσεις.

    Για παράδειγμα στους οπαδούς της AfD το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή είναι… 0%.

    Στο μεταξύ οι σοσιαλδημοκράτες υπουργοί συνεχίζουν να εξαγγέλλουν μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

    Μιλώντας στην κυριακάτικη Bild ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ουμπέρτους Χάιλ δήλωσε ότι παρατείνεται η ευεργετική διάταξη που επιτρέπει στους γονείς να πληρώνονται- με κρατική επιδότηση- για τη φροντίδα των παιδιών, καθώς δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού.

    Παράλληλα ο Χάιλ εξαγγέλλει νομοσχέδιο, το οποίο θεσπίζει έννομη αξίωση των ενδιαφερομένων να εργάζονται από το σπίτι «εφόσον το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους».

    Πηγή: dw.com

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Όχι ρε βλακα δεν θέλουμε να αλλάξει γιατί ο σοιμπλε έφερε τους λαθρομετανάστες με τις αποφάσεις του, και φτάσαμε στο σημείο να πεθαίνει η να χτυπιέται η Μυρτώ και η κάθε Μυρτώ, γιατί είπε ο παράλυτος που τον έχεις και πρότυπο ηλιθιε ότι θα πρέπει να πεθάνουμε κάποιοι, και γρήγορα μάλιστα, εγώ ρε χαμενε θέλω να ζήσω μέχρι όσο πάει οργανικά όχι να αποφασίσει ο γερμανοτσολιας, όπως εσύ, διάβασε ακριβώς την δήλωση του..

      1. Α. Ν. 7. Χάσε, ηλίθιε, το περιττό σου βάρος για να μην έχεις υψηλά τριγλυκερίδια και πρόβλημα με υπέρταση, καρδιά ή και εγκεφαλικό. Γυμνάσου, ηλίθιε και κόψε το κάπνισμα, το πολύ ποτό και τα ξενύχτια στην Πάολα μπας και σου κάτσει η αλλοδαπή γκόμενα επί πληρωμής, και επίσης, πανηλήθιε, να πλένεις τα χέρια σου τακτικά και όχι όποτε εσένα σου μυρίζουν. Αν τα κάνεις αυτά σχολαστικά, αυξάνεις το προσδόκιμο ζωής.

    2. Τι παράλογο είπε αυτή την φορά;;

    3. «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις.
      Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».
      ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΙΦΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ;

    4. Για μία και μάλλον μοναδική φορά, θα συμφωνήσω με τον Σοιμπλε. Αυτοί που είναι να φύγουν, θα φύγουν, όπως όλοι μας κάποτε. Δικαίωμα στη ζωή είχε και το παιδί που το πλάκωσε άδικα η μπάσκετ πέρυσι στη Χίο (δεν είδα κανένα να αποφασίζει για έλεγχο στις αθλητικές δομές μετά από το συμβάν). Δικαίωμα στη ζωή είχε και το μωρό που το έλιωσε ο μεθυσμένος ναυτικός πέρυσι στην Ηλεία όταν η γιαγιά του το είχε βγάλει βόλτα με το καροτσάκι (καλά το κουκούλωσανε και αυτό). Δικαίωμα στη ζωή, στην φυσιογικη ζωή, είχε και η Μυρτώ (ανησύχησε ο Τσιοδρας με τα εγκαύματα του παιδιού στη δομή. Δεν ντρέπεται και αυτός?). Που θέλω να καταλήξω. Ας επικρατήσει η λογική. Ας τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και θα πάμε καλά. Η Οικονομία πρέπει να πάρει μπρος (οι πρόωρα συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι αδυνατούν να το καταλάβουν γιατί έχουν μηδένικο άγχος και μηδενική συμμετοχή στην παραγωγική οικονομία ). Και κάτι άλλο: εσείς που κυκλοφορείτε έξω με τα γάντια στα χέρια και τον τρόμο στα μάτια, γιατί τα πετάτε στο δρόμο τα γάντια σας και όχι στα σκουπίδια? Γιατί την δουλειά σας τη κάνατε και τον υπόλοιπο κόσμο τον έχετε χεσμένο, έτσι δεν είναι? Αυτή η νοοτροπία στη ελληνική κοινωνια μπορεί να αλλάξει?

    5. Ισο υπάρχει Schauble δέν υπάρχει περίπτωση νά περάσουν από τήν Γερμανική Βουλη προγράμματα βοήθειας με ευνοικους όρους γιά τίς πληγείσες χώρες και ιδιαίτερα τής Νοτίου Ευρώπης. Αυτό τό καθίκι μπλοκάρει συνεχώς τίς προτάσεις αναδιάρθρωσης τού Ελληνικού χρέους από τότε πού έλεγχε τό Eurogroup καί τό πιόνι του Νταισεμπλουμ, Πρόεδρο τού Eurogroup.

    Comments are closed.