ΠΟΤΕ Η COVID-19 ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ – ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΟΧΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ – Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ – ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ

    Κοινοποίηση:
    Covid-19

    Εποχικότητα ανάλογη της γρίπης σε χώρες με ήπιες κλιματολογικές συνθήκες θα αποκτήσει πιθανότατα μελλοντικά ο κορωνοϊός κατά τις εκτιμήσεις ειδικών, όμως μόνο αφότου επιτευχθεί ανοσία της αγέλης,  γεγονός που συνεπάγεται αρκετά κύματα της επιδημίας COVID-19 ακόμη σε όλες τις εποχές του χρόνου.

    Τα συμπεράσματα της νέας σχετικής μελέτης -που διεξήχθη από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και δημοσιεύεται στο Frontiers in Public Health– έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μέγιστη σημασία των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που λαμβάνονται ανά τον κόσμο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού SARS-CoV-2.

    «Η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει και θα συνεχίσει να εμφανίζει εξάρσεις όλο το χρόνο έως ότου επιτευχθεί ανοσία της αγέλης. Συνεπώς, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί της και να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα καλύτερα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων, της υγιεινής των χεριών και της αποφυγής συγχρωτισμού» επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Hassan Zaraket του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού.

    Ο έτερος συγγραφέας Dr. Hadi Yassine, του Πανεπιστημίου του Κατάρ στη Ντόχα, προσθέτει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλαπλά κύματα COVID-19 πριν επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Προφανώς κάτι γνώριζαν οι Σουηδοί που επιτάχυναν αυτό το σενάριο.

    Γνωρίζουμε ότι πολλοί ιοί του αναπνευστικού συστήματος ακολουθούν εποχιακά πρότυπα, ειδικά σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Για παράδειγμα, η γρίπη και διάφοροι τύποι κορωνοϊών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα είναι γνωστό ότι κορυφώνονται το χειμώνα στις προαναφερθείσες κλιματικές συνθήκες, αλλά κυκλοφορούν όλο το χρόνο σε ζώνες με τροπικό κλίμα.

    Οι ερευνητές εξέτασαν τους παράγοντες που επιδρούν στην εποχικότητα αυτών των ιών, καθώς και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη σταθερότητα και τη διασπορά του SARS-CoV-2.

    Οι ίδιοι εξηγούν ότι η επιβίωση των ιών στον αέρα και στις επιφάνειες, η ευαισθησία των ανθρώπων σε λοιμώξεις και οι ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως ο συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους, διαφέρουν ανά τις εποχές λόγω αλλαγών στη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τη μετάδοση ιών του αναπνευστικού σε διαφορετικές περιόδους του έτους.

    Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλους ιούς που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, όπως η γρίπη, η COVID-19 έχει υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης (R0), τουλάχιστον εν μέρει λόγω της κυκλοφορίας του ιού ανάμεσα σε ανθρώπους χωρίς ανοσολογική προστασία απέναντί του.

    Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τη γρίπη και άλλους ιούς, οι παράγοντες που διέπουν την εποχικότητα των ιών δεν μπορούν ακόμη να σταματήσουν την εξάπλωση της COVID-19 τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, εκτιμούν ότι μόλις επιτευχθεί ανοσία της αγέλης μέσω της συνέχισης των λοιμώξεων από τον ιό SARS-CoV-2 και του εμβολιασμού, το R0 θα πρέπει να πέσει σημαντικά, καθιστώντας τον ιό πιο ευαίσθητο σε εποχιακούς παράγοντες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Κατι μ λεει οτι θ ερθουν κ αλλοι επικινδυνοι ιοι 😠💉💉💉💉💉💉💉💉💉💉💉

    2. Ούτε σχέδιο να είχαν για να φέρουν παγκόσμια δικτατορία…

    3. Να “ευχαριστείτε” τα κομμούνια στην Κίνα που έφτιαξαν αυτόν τον ιό για να χτυπήσουν κυρίως τους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αλλά και την Ινδία! Το κλείσιμο της Γουχάν ήταν θέατρο, και τα βίντεο που διέρρεαν το ίδιο αφού το κινέζικο internet ελέγχεται πλήρως, ώστε να φανεί ως δήθεν φυσικός ιός, όμως η αλήθεια είναι πως ο SARS-Cov-2 (όπως είναι γνωστός) είναι ο παλιός ο SARS στον οποίο έχουν εισαχθεί ολόκληρα γονίδια στην αλυσίδα του κι επομένως είναι γενετικά τροποποιημένος. Αν ρωτάτε για τους Αφρικανούς, αυτούς δεν θέλουν να τους ξεπαστρέψουν ακόμα γιατί τους είναι χρήσιμοι ως σκλάβοι (έχουν πολλές εταιρείες εξόρυξης στην Αφρική) και ως λαθροεισβολείς στην Ευρώπη (άλλη μια πληγή) ώστε να πετύχουν το σκοπό τους που είναι υπερ-ρατσιστικός αλλά κανείς ακροαριστερός δεν τους κατηγορεί γι’ αυτό, δηλαδή την εξόντωση όλων των άλλων φυλών και της επικράτησης των Κινέζων!

    4. Εποχικός ο κορωνοιός. Δηλαδή πάμε σε μόνιμους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τσιπάκι που θα πιστοποιεί ότι έχουν γίνει οι εμβολιασμοί,όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στα κατοικίδια ζώα. Καλώς ήρθατε στη νεοταξική αντίχριστη χούντα.

    5. Και που είστε; ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα τα καλύτερα έρχονται. Έτσι όπως καταντήσαμε τον κόσμο και τη ζωή μας με τον άκρατο υπερκαταναλωτισμο, την πλεονεξια και τον ατομικισμο μας. Αυτά μας υπέβαλαν υποσυνείδητα χρόνια τώρα και μεις πρόβατα τους ακολουθουσαμε.

    6. οι έλληνες επιστήμονες χάσανε το ρόλο τους είναι για λύπηση να μην έχει εμπιστοσύνη πλέον ο κόσμος στους έλληνες λοιμωξιολόγοι

    7. κύριε χίο δεν το γνώριζαν όπως όλοι ξαφνιάστηκαν και αυτοί αλλά ο tegnell είναι επιστήμονας έχει δουλέψει πολλά χρόνια με λοιμώξεις στην αφρική οι σουηδοί λοιμωξιολόγοι είναι επιστήμονες και αυτό ρόλο έχουν ενώ οι έλληνες πάψανε να είναι επιστήμονες και το παίζουν πολιτικοί και τρομοκρατούν τον κόσμο αντί για ενημερώσει η έλληνες σκέφτονται να γίνουν βουλευτές ενώ οι σουηδοί δεν έχουν τέτοιες σκέψεις και βλέψεις ούτε τα κόμματα τους κάνουν βουλευτές γιατί που κάνουν σωστά την δουλειά τους υποχρέωση τους είναι γιαυτό είναι εκεί σ αυτές της θέσεις …. ………

    8. Εγω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πλέον πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μασκα και να μην αγκαλιαζομαστε και να μην φιλιομαστε πια. Ήδη μέσα σε λίγους μήνες και μας έγινε συνήθεια. Σε 1-2 χρόνια θα μας γίνει τρόπος ζωής και τέρμα οτι ξέραμε παλιά, θα είναι ανάμνηση. Τα παιδιά θα μεγαλώσουν με νέα δεδομένα. Απλά αναρωτιέμαι, θα πληρωσει κάνεις γιαυτό;

    9. Ειδα στον ύπνο μου τον Τριανταφυλλόπουλο
      είναι κακό? Λες να τα τιναξω πριν με βρει ο κορωνοϊός??

      1. Το πουλάκι σημερα έχει πολλά κέφια ,δε πέφτει με τπτ.
        Μόνο εγώ γράφω τόσες πολλές μλκιες??

    10. Κρίμα γιατί πάνω που την συνηθίσαμε την τσουτσούνα (το πληκτρολόγιο γράφει Τσιτσάνης).
      Αφού το είπαν οι «ειδικοί» ποιος μπορεί να το
      αμφισβητήσει??
      Ίσως όμως κάποια στιγμή
      Οι αναμνήσεις ξαναγυρίσουνε
      και μας θυμίσουνε τα περασμένα
      Χαρές που φύγανε και δε γυρίσανε
      και τα όνειρα μας που πήγαν χαμένα .

    11. Το 2023 θα αρχίσει ο πραγματικός πόλεμος στην ανθρωπότητα και το 2036 θα τελειώσουν όλα καθώς θα έχουμε καταστραφεί τελείως.

    12. ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΟΙΟ …ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ; ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

      1. Ότι ζεις είναι ένα ψέμα σε αυτό τον ψεύτικο κόσμο γιατί πολύ απλά δεν λειτουργεί για σένα αυτός ο κόσμος αλλα για τους εκλεκτούς δαίμονες του χρήματος.

    Comments are closed.