ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ»

    Κοινοποίηση:
    xristidis

    Ένα άρθρο-φωτιά από τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη έρχεται να ταρακουνήσει τα ήδη ταραγμένα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ο ναύαρχος Χρηστίδης είναι ο συγγραφέας της ιστορίας ενός ακήρυχτου πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1974. Ένας πόλεμος που έχει περιόδους ύφεσης των «συγκρούσεων» αλλά και χρονικά διαστήματα που δίνουν την εντύπωση ότι μια σφοδρή στρατιωτική σύγκρουση είναι έτοιμη να ξεσπάσει. Μία τέτοια περίοδο βιώσαμε από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και προχθές, όταν οι Τούρκοι απέσυραν προς το παρόν το Oruc Reis.

    Η ιστορία του ελληνοτουρκικού «πολέμου» που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον 46 χρόνια, γράφτηκε από το Ναύαρχο Χρηστίδη, για να μπορεί ο καθένας μας να καταλάβει τι δεν πρέπει να συζητήσουμε και τι θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις να μας βάλουν με το ζόρι να κουβεντιάσουμε.

    Το κείμενο 16.000 λέξεων που φέρει την υπογραφή του Επίτιμου Α/ΓΕΝ, εξηγεί στο μέσο πολίτη τι σημαίνει ο κάθε όρος από τους πολλούς που ακούμε και γιατί έχει σημασία οι πολιτικοί μας να τους χρησιμοποιούν με ακρίβεια. Έχουν μεγάλη σημασία οι λέξεις σε αυτές τις υποθέσεις.

    Τι υπερασπιζόμαστε και ποια είναι τα -πολλά- διπλωματικά όπλα που διαθέτουμε;

    Ποιες αποφάσεις δικαστηρίων μας εξυπηρετούν;

    Γιατί η Ελλάδα δεν τόλμησε να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια; Γιατί δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ;

    Γιατί οι Τούρκοι είναι υποκριτές όταν ζητούν αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών την οποία από το 1936 έχουν αποδεχτεί;

    Τα όσα αναφέρει ο Ναύαρχος στο τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας των ελληνοτουρκικών είναι εξαιρετικά σοβαρά και ανησυχητικά. Όπως πάντα δε “στρογγυλεύει τις γωνίες” και λέει τα πράγματα όπως έχουν.

    Δείτε το βίντεο με το άρθρο:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Ο συγκεκριμένος πρώην ΑΓΕΝ μας προέκυψε μετά από 6 μήνες θητεία ως Υποναύαρχος!!!! Δηλαδή η εμπειρία ΑΝΩΤΑΤΟΥ είναι κάτω του ολίγιστου!!!! Συγκυριακά και βολικά βρέθηκε ΑΓΕΝ. Ε όχι και να ομιλεί ότι δήθεν τα λέει έξω απ’ τα δόντια ή με την εμπειρία του πολύμπειρου ΑΓΕΝ ύφουν Μαουμπάτεν!!! ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΗΠΩΣ ΓΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Όπως όλοι οι παρτάκηδες συμμαθητές του π.χ. πρώτος και καλύτερος ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΓΛΟΥ για τον οποίο το φυσάει και δεν κρυώνει!!!

    2. Μιλάει κ ο άσχετος Χριστίδης .όταν ηταν ε.ε μουγκα στην στρουγκα ναυαρχουρτσο που έλεγε κ η Καρέζη.α σιχτιρι πια

    3. Οι πολιτικοί είναι εντελώς απαξιωμενοι από τον λαό. Η αποχή που αγγίζει το 50% τα λέει όλα. Όσοι ασχολούνται ακόμη με κόμματα και εκλογές είναι χαμηλής νοητικής στάθμης, πελατακια του συστήματος και χρήσιμοι ηλιθιοι που νομιμοποιουν καταστάσεις όπως το λαθρομεταναστευτικο, η μη αντίδραση της χώρας στην καταπάτηση της εθνικής της κυριαρχίας, στα μνημόνια, στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Γιατί, ρε μ@λακες, για να πουληθεί η Μακεδονία από τον τσιπρα χρειάστηκε η συνδρομή όλων των μικρών κομμάτων. Καταλάβετε επιτελούς πως οι εκλογές και τα κόμματα είναι για τους ηλιθιους πλέον. Ίσως παλαιότερα να είχαν κάπως αξία. Τώρα τι ψηφίζετε τρομάρα σας, όλοι ίδιοι είναι. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ξυπνήστε ρε στοκοι.

    4. αδιαφορος λαος,νομιζει οτι δινει νερο,θαλασσα και οχι εδαφος (βυθος).Φαινεται το νερο βρισκεται στον αερα.
      Εδαφος δινουμε παληκαρια!!!!

    5. Δεν θα προλάβουν, γιατί πρώτα θα σας δικάσουν και θα σας καταδικάσουν όλους εσάς τους προδότες και τους σφουγγοκωλάριους που έχετε οι εν ζωή πατριώτες.
      Για να το έχουν πει και οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας λίγο δύσκολο να μην συμβεί.
      Ε- Ε έρχεται.-

    6. Κύριε Ναύαρχε
      Τό άρθρο σας έιναι πολύ σπουδαίο.Αλλά γιά γίνουν όσα αναφέρατε χρειάζεται η χώρα μας πολιτικούς μέ θάρρος,μέ φιλοπατρία,μέ πατριωτισμό.Δυστυχώς δέν έχουμε στήν Ελλάδα τέτοιους πολιτικούς.Αυτοί πού μάς κυβερνούν είναι λεμέδες καί κιοτήδες.Ο ΥΠΕΞ ονόματι Δένδιας,ένας κλασσικός μειοδότης,είπε τό εξής προδοτικό.
      όταν οι τούρκοι εισέβαλαν στό Ελληνικό έδαφος στόν Εβρο.”Δέν θά δημιουργήσουμε εντάσεις μέ φιλικη χώρα γιά μερικές δεκάδες μέτρα γής”.Είναι ελληνική γή ρε καθίκι.Εκανε διάβημα ο πρωτομάστορας τών διαβημάτων Ο μεμέτης έκανε τήν Αγια Σοφία τζαμί καί ο Κούλης ο εξόφθαλμος ανήγειρε τζαμί στήν Αθήνα.Οτι θά απαιτήσει ο Κούλης Ελληνικό Προξενείο στήν Τραπεζούντα είναι μεγαλη πλανη.Αντιθέτως οι τουρκομογγόλοι θά ανοίξουν Προξενεία στήν Ρόδο καί στήν Κώ.Αν τό απαιτήσει ο σουλτάνος ο Κούλης θά τού επιτρέψει νά κάνει τόν Παρθενώνα τζαμί όπως επί τουρκοκρατίας.Ο λεμές ο Κούλης θά καθήσει στό ίδιο τραπέζι μέ τόν βάρβαρο εκβιαστή νά διαπραγματευτεί τά ελληνικά νησιά καί τίς ελληνικές θάλασσες σάν νά είναι τά αμπέλια τού πατέρα του.Τ’ι δουλειά έχει ρέ τουρκολάγνε κιοτή ο μεμέτης στό Αιγαίο μας;
      Γιάννης Λάκων

    7. Όταν ήσασταν ενεργος όμως δεν τα λέγατε αυτό… Μετά την αποστρατεία όλοι γίνεστε επαναστάτες….

    8. “”«ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ»”” βαρυγδουπα λογια και δηλωσεις….. οπως τa βαρυγδουπa……. ομματιώνκυαλια!!!!!!!!!!!!!!!!

    9. αντε καντε ενα πραξικοπημα να στειλουμε στο διαολο και ακομα παραπερα τα δηθεν δημοκρατικα σκουπιδια που κυβερνανε απο το 1974 μεχρι σημερα που ξεπουλησαν ακομα και την μανα τους

    10. μας εχουν ηδη δικασμενους μετα απο τις πρεσπες κυριε Χρηστιδη

    11. Από ύφος όμως σκίζει.Ουτε ο Βρετανός ναύαρχος Beatty να ήταν .Από ναυμαχία σε ναυμαχία πέρασε την καριέρα του.Απο Σούδα,σε Σκαραμαγκά, από Ασπρόπυργο,σε Σαλαμίνα!!!!!

    12. Ο ναύαρχος Χρηστίδης αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού και με πυγμή να παίρνει τις σωστές αποφάσεις που διατυπώνει, δυστυχώς όμως τα αυτιά των φοβικών και πουλημένων κυβερνώντων κωφεύουν στις συμβουλές και στις νουθετήσεις του κάθε καταξιωμένου στρατιωτικού και οποιουδήποτε άλλου πατριώτη που προσπαθεί μέσω της πείρας του και μέσω λογικών επιχειρημάτων να βοηθήσει την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες και καταστάσεις. Τα άβουλα και προδοτικά πολιτικά ανδρείκελα που μας κυβερνούν μας οδηγούν ολοταχώς στην καταστροφή.

    13. τα κομματόσκυλα καραβανάδες πρέπει να δικάζονται για τις προδοσίες τους

    Comments are closed.