ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ S-300 ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ – ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΙΦΟΛΟΓΧΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ

    Κοινοποίηση:
    4c7ffb62f52c6bd0674121eb37ef6040_XL

    Ξεμένουν από βλήματα συστημάτων BUK–M1 και S-300 οι Ουκρανοί, σύμφωνα με αποκαλύψεις των εγγράφων του αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσαν πρόσφατα.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται τα βλήματα των αντιαεροπορικών συστημάτων BUK μπορούν να έχουν εξαντληθεί μέχρι και τις 13 Απριλίου ενώ τα αντίστοιχα των S-300 μέχρι και τις αρχές Μαΐου.

    Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ υπέβαλλαν πρόταση  παράδοσης στην Ουκρανία μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου του συνόλου των ελληνικών, ρωσικής προέλευσης και κατασκευής, αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU1, Τοr-Μ1 και OSA-AKM, αντί του ποσού των 2,2 δισ. δολ. οι ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ ανάλογη πρόταση έχουν κάνει και στην Κύπρο για τα Tor-M1 και τα Buk-M1, χωρίς να είναι γνωστό το ποσό που διαθέτουν για τα κυπριακά συστήματα.

    Πιο συγκεκριμένα  οι  Αμερικανοί ζητούν την παράδοση 38 Osa-AK/Osa-AKM (SA-8 Mod-0/1 Gecko), 25 TOR-M1 (SA-15 Gauntlet) και των δύο συστημάτων S-300PMU-1 (SA-20) από την Ελλάδα.

    Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ στην Αθήνα αλλά και τη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δείχνουν ότι οι Ουκρανοί έχουν βάλει στίχο τα ελληνικά αποθέματα σε βλήματα των συστημάτων S-300 και τα αντίστοιχα κυπριακά των BUK–M1.

    Σε ότι αφορά τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό Ζελένσκι, ο Κ.Μητσοτάκης «διαβεβαίωσε», για ακόμη μια φορά,  «τον πρόεδρο της Ουκρανίας για την αταλάντευτη θέση της Αθήνας στο δικαίωμα του Κιέβου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της χώρας του»

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη σταθερή θέση της Ελλάδας για στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς και την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

    Ο Κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής προσέφερε ανθρωπιστική και αμυντική στήριξη, ενώ έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Οι S-300 είχαν αγοραστεί από την Κύπρο για αεράμυνα έναντι της Τουρκίας, που κυριαρχεί στον αιθέρα, διότι δεν έχουμε εγκαταστήσει δικές μας μοίρες, ενώ το αεροδρόμιο της Πάφου επί τούτου κατασκευάσθηκε.
      Αποσύρθηκαν κ εγκαταστάθηκαν ανενεργοί στην Κρήτη.
      Η απαίτηση ήταν των Ισραηλινών…

    2. ότι πει η πρεσβεία στη Β. Σοφίας…

    3. Κάθαρμα Μητσοτάκη και λοιποί προδότες πολιτικοί, δικά σας είναι αυτά που αγοράστηκαν με κόπο, ιδρώτα και αίμα του Ελληνικού Λαού και τα δωρίζετε κατά το δικό σας ανθελληνικό δοκούν ?
      Έλληνες, έχετε καταλάβει τι έχει δωρίσει η Ελλάδα στην Ναζιστική νεοεποχίτικη κυβέρνηση της Ουκρανίας που έφτασε η Ελλαδίτσα να είναι 5η στις λίστες με τις χώρες που έδωσαν πολεμικό υλικό ?
      Έλληνες, έχετε καταλάβει τον βαθμό αποψίλωσης της άμυνάς μας για να κάνουμε το χατήρι στους Αμερικάνους οι οποίοι είναι δεδομένο ότι δεν θα κουνήσουν το δαχτυλάκι τους όταν θα έρθει η ώρα με τον Τούρκο ?
      Έλληνες, έχετε καταλάβει ότι αν δεν σταματήσει η διαρροή οπλικών συστημάτων, σε λίγο ο Τούρκος απλά θα κάνει περίπατο, γιατί μόνο κάποια λιανοντούφεκα θα βρεί απέναντί του, ιδιαίτερα στα νησιά που τόσο ανοιχτά ορέγεται ?

    4. Μακαρι με τους S300 να ξεμπερδευαμε αλλα,
      οσο διαρκει αυτος ο πολεμος,
      το κστος του και ολα τα εξοδα πληρωνουν οι πολιτες της Ευρωπης και των ΗΠΑ.
      Αυτος ειναι και ο σκοπος της συμμετοχης στο ΝΑΤΟ,
      η στηριξη της εφοδιαστικης πολεμικης αλυσιδας καθως και μισθων συνταξεων εκ.χιλιαδων ενστολων που δεν θα ειχαν στον ηλιο μοιρα.
      Ενα αεροπλανοφορο με 2000 νοματαιους ξεκιναει απο τη Βιρτζινια, εκτος τα κοστη συντηρησης μηχανηματα καυσιμα ανταλλακτικα,
      κυριως συμβαλει στην αντιμετωπιση της ανεργιας 2000 νεων αξιωματικων και οπλιτων που διαφορετικα θα επρεπε να βρουν μια κανονικη ή παρανομη εργασια για να ξεχρεωσουν το δανειο του κολεγιου ή το στεγαστικο.
      Αυτους τους 2000 νεαρους δεν τους πληρωνει ο Μπαιντεν, “οι συμμαχοι” εμεις τους πληρωνουμε μεσω του πληθωρισμου ακριβειας στα καυσιμα και τροφιμα,
      μας φορτώνουν και κυβερνησεις της αρεσκειας των σαν του Μητσοτακη να πουμε.

    5. ας τα δωσουμε ολα αρκει να δωσουν patriot και iron dome αμεσα

    6. Νέος εφιάλτης για τα ιστορικά ο Μέγας προδότης Μητσοτάκης!!! Εχει φέρει τον θάνατο στο ελληνικό έθνος!!!

    7. Αν το κανει αυτο χωρις να ρωτησει τον λαο ειναι εσχατη προδοσια οπως και για την Μακεδονια και σημαινει θανατος οχι φυλακη, το λεει ο νομος, και ευχαριστως θα μου ητανε μεγαλη τιμη να του ξηλωσω το κεφαλι, επιπλεων οι κοτες παναγιωτοπουλος και φλωρος τα κοπροσκυλα του στρατου ολοι οι προδοτες.

    8. στα τσακιδια και η Ουκρανία και η Κούλα η ξεφτιλισμένη

    9. Μπουρδες! Δημοσιογραφια δεν ειναι να κανεις το ασπρο μαυρο. Δε θα δοθουν τα συστηματα αυτα παρα μονο αν πρωτα εχουν αντικατασταθει απο αλλα νεοτερα. Τωρα αν θελουμε να γραφουμε οτι να ναι για να κανουμε αντιπολιτευση με το ζορι… Δυστυχως ο Χιος με την αληθεια εχει μαλωσει εδω και χρονια

    10. χωρίς τόπο . Αφου εισαστε όλοι μαζί ψωροπουτανιτσες.
      Παιδοφιλια, βιασμοί, έγκλημα, μαφια, διορισμοι, επιδομα άντε κια με τούρκικη ταυτότητα – αφου εισαστε ολοι σας τουρκοι γενημμενοι – ξεφτιλισμενες ρόμπες κωλογλύφτες. Καποτε θα λενε πάλι για την ελλαδα του 2.000π.χ. μεχρι και την Ακρόπολη τσιμεντώσατε ρε χασάν και μεχμέτηδες – δουλοπραματα των τιυρκικων κυβερνήσεων και δημοσιο -τραοεζάκηδων μαφιόζων.
      Οι περήφανοι λαοι πέρνουνε τα όπλα – πολεμάνε για τις οικογένειές τους -κρυφοπουτανίτσες των δημοσίων. Ο ποιο ξεφιτλισμένοι γύφτοι Σας σκοτώνουν τα παιδια, τα βιάζουνε και δεν κάνετε τίποτα; Άνθρωποι ή γουρούνια το ίδιο είσαστε – σας έχουν στη θέση που σας ταιριάζει.
      Το αίμα των παιδιών σας τρέχει στα χέρια σας. Λαοί – κανίβαλλοι δειλοί και άχρηστοι

    11. Μαυριστε όλους τους φασίστες της Βουλής,που αποφασίζουν και διατάζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού,υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας.

    12. Υποστηριζουμε ενα ναζιστικο καθεστως που ειναι ετοιμο να καταρρευσει ενω αδιαφορουμε για τα Εθνικα μας συμφεροντα

    13. το αιγαιο εχει χαθει απο την οικογενεια του…… η πληρωμενη απο εσας υποστηριξη του ζελε σας ξυνιζει….. φτου … και παλι φτου…

    14. ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ??? ΟΥΚΡΑΝΟΨΕΚ ???ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΖΟΦ??? ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑΣ ΣΟΥ??? Η !!! ΚΛΕΙΝΗΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ???

    15. ΟΛΑ τα ρωσικης προελευσης οπλα υης ρλλαδαε πρεπει ειχανε παει ΧΘΕΣ στην ογκρανια για να βοηθησουν στον αγωνα εναντια στους φαδιστορωσιστες και στην εξοντωση – μεχρι ενος – ολων τον ορκ που πατησαν ποδι στην Ουκρανια. Αναγνωριζω οτι οι πιεσεις των πρακτορισκων τυπου Χιου και η αγωνια για τις ψηφους των φιλορωσων Ναζι ΓτΠ και αλλων ΨΕΚ κανει τον Κουλη να κολωνει.

    16. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ… ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΝΤΠ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ Η -ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ- ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    17. Και γιατί να μην τα δώσει δικά του είναι ή αν γίνει τίποτα με τους απέναντι αυτός και τα παιδιά του θα πάνε να σκοτωθούν ? χέστηκε, υπάρχει όμως και όμως μία άλλη οπτική γωνία, εάν έχουν συμφωνήσει με τους απέναντι για το μοίρασμα του Αιγαίου δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και μας είναι όντως άχρηστα οπότε ας πάνε για ανακύκλωση διότι οι Ρώσοι θα τα διαλύσουν και αυτά όπως και τα προηγούμενα.

    18. Αυτό που δεν δείχνουν οι κάμερες!!! Τι συμβαίνει εντός Νέας Δημοκρατίας
      Ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος,…
      Πέραν των κομμάτων που δεν θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία μέσα στην Βουλή φαίνεται πως λαμβάνει χώρα εκκαθάριση και μέσα στο κόμμα της κυβέρνησης!!!
      Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλυσε με συνοπτικές διαδικασίες μία διαφωνία εντός των τειχών, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που ψυλλιάζονται πως έρχονται ακόμα χειρότερα πράγματα!
      Πρόκειται μάλιστα για ένα ιστορικό στέλεχος που προ λίγων εβδομάδων εξέφρασε δημόσια την διαφωνία του για τις διατάξεις που ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και όχι μόνο.
      Ειδικότερα, ο Σταύρος Καλογιάννης είχε εκφράσει την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και τους πλειστηριασμούς Α΄κατοικίας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κυβερνόν κόμμα που στα δύο αυτά κεντρικά θέματα επιμένει σε αντιλαϊκές θέσεις.
      Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ρόλο έπαιξε και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατεβάσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στα Ιωάννινα τον γνωστό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιούρκα Σεϊταρίδη.
      Ο Σταύρος Καλογιάννης αποφάσισε να μη συμμετάσχει στις εκλογές και να μείνει εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ με μια ανακοίνωση που υποδορίως καταδεικνύει ίσως ότι στο γαλάζιο κόμμα Μητσοτάκη δεν χωρούσε.
      «Η Νέα Δημοκρατία ευχαριστεί θερμά τον Σταύρο Καλογιάννη για τη μακρά και πολύτιμη προσφορά του στον κοινοβουλευτισμό και την παράταξη. Μια πολιτική διαδρομή που υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένη με ηθικές αξίες και ιδεολογικές αρχές, τις οποίες και θα συνεχίσει να τιμά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να εμφανίσει την απόφαση ως κοινή συναίνεση.
      Ψιθυρίζεται μάλιστα πως η ηγεσία Μητσοτάκη είναι έτοιμη να καρατομήσει οποιονδήποτε εμφανίσει την παραμικρή αντίρρηση στα όσα προεκλογικά ανακοινώνει ή ΔΕΝ ανακοινώνει η κυβέρνηση. Άλλωστε , η Νέα Δημοκρατία κρατιέται πρώτη χάρη στην πρωτοφανή της προσήλωσε στο διεθνιστικό σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
      Η ανακοίνωση του Σταύρου Καλογιάννη
      «Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023, θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, παρά τη βεβαιότητά μου ότι νίκη για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα είναι μεγάλη και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για εμένα και ανοίγει ένας νέος.
      Πολιτεύτηκα πάντοτε με μέτρο και υπευθυνότητα, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, μελετώντας σε βάθος τα προβλήματα, πριν επιχειρήσω να τοποθετηθώ επί αυτών ή να δώσω λύσεις.Άφησα το στίγμα μου σε πολλά μικρά θέματα, κυρίως όμως σε μεγάλα: στην αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και στα έργα υποδομής της Ηπείρου, στην Εθνική Στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, στη θεσμοθέτηση προστατευόμενων περιοχών, στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκπροσώπησα, επαξίως πιστεύω, τη χώρα μας σε περισσότερα από 50 Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ και Διεθνείς Διασκέψεις για το περιβάλλον,το κλίμα και τις μεταφορές.Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή μου και τον ευχαρίστησα θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, προτείνοντάς με για Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία παρήχθη πλούσιο έργο επί μία τετραετία.Το επόμενο διάστημα έχω προγραμματίσει τον τακτικό απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου μου και επισκέψεις σε όλους τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων για να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες που με εμπιστεύτηκαν για πολλά χρόνια.Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, για τις Αρχές και Αξίες της, τις οποίες πιστεύω, και για όσα πολύ σημαντικά προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα και την επόμενη τετραετία. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά στον ευρωπαϊκό δρόμο που χάραξε ο Κων/νος Καραμανλής, τον μόνο που εξασφαλίζει ευημερία και πρόοδο για τους συμπολίτες μας».

    19. ΕΛΛΑΣ Εκλογες 21 Μαιου:
      Το Κυκνειο Ασμα των Εν Ελλαδι καθεστωτικων / συστημικων σφουγκοκωλάριων της εξουσίας, θα σημάνει το τελος εποχής πολιτικαντηδων του 1900, η … συνέχιση πολιτικων ιδεοληψιών του περασμένου αιωνα.!!

      η συμμορια των ΄παρανοικων στο τελευταιο …> https://ello.co/velos/post/nrimmsg-zn0xqo0fy08kza

    20. Γ@μημ€ν€ Προδότη..το τέλος του θα έχεις……
      θ’ αυτοκρεμαστεις…!!!

    21. O Zelenski αγωνιζεται για την πατριδα του απεναντι στ ΡΩΣΣΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ του ΠΟΥΤΙΝ & του ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ.Τελικα εκει στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ τι ειστε Μπολσεβικοι ΡΩΣΟψεκ ?

    22. Ο λοατκι Κυριάκος Χρυσός απαγορεύει στον ναζί (όπως τον αποκαλεί) Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές αλλά στην ναζί Σλάβα Κοκαήνα στέλνει όπλα αβέρτα. Στον πάτο τους και ψόφο.

    23. Ποιες ξιφολογχες;
      Με σφεντονες θα μας αφησει ο καργιολης!

    24. Ο/Η Τους Ελληνες τους πραγματικους τους ρωτησες ρε σκουπιδι γαμω το κωλοσογο σου? λέει:

      ”Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη σταθερή θέση της Ελλάδας για στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς και την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.”

    Comments are closed.